Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(ziulyte @ 2006 09 26, 11:27)
Ačiū visoms už patarimus ir pastabas. Prisirinkome visą krūvą info. Labai daug naudingų aprašymų radau kelionių žurnaluose, todėl visą biblioteką vežuosi su savimi  doh.gif
Penktadienį išvažiuojame Kroatijos ir Italijos link. Mūsų tikslas - Roma, Florencija ir Ligūrijos pakrantė. Pakeliui užsuksime į Plitvicus Kroatijoje ir iš Splito arba Zadaro kelsimės į Italiją. Užgriebsime truputį Prancūzijos, tada per kalnus iki Mont Blanco ir Šveicarijos. Grįžusi būtinai parašysiu naujus įspūdžius, nes keliaujam kiap visada - savo jėgomis. Šį kartą išbandysime nuomotą kemperį, kuris mums atsėjo 160 Lt parai. Važiuojame keturiese, todėl didelio erzelio ir grūsties automobilyje išvengsime.
Neramu tik kaip bus su parkavimu - tiek Italijoje, tiek Prancūzijos Žydrojoje pakrantjė. Jaučiu -  turėsime pavargti. Bet mes imame dviračius, todėl automobilį turbūt teks palikinėti kažkur šalia miestukų ir viską apžiūrinėti ant dviejų ratų. Tokiu būdu visų pirma bandysime aplėkti Romą, nes laiko neturime į valias. Deja, vietoje rekomenduojamos savaitės, šiam miestui galėsime skirti tiktai pusantros dienos verysad.gif Tačiau pažintinės kelionės yra mūsų arkliukas. O kai viską pažįsti savo jėgomis ir aiškiniesi naudodamas ne tik visus anglų kalbos žinių resursus, pasikalbėjimo knygelių patarimus, bet ir gestus - tas pažinimas tampa tikrai vertingas ir toks saldus, kad norisi dar ir dar ax.gif

Idomu, kur nuomavote kemperi, gal Kaune? Gal net ta pati, kur ir mes vaziavome pries menesi i Italija.
O del parkavimo nepergyvenkit, visur yra nuorodos aiksteliu, skirtu kemperiams bei autobusams. Bent jau salia mazu miesteliu. O stai Florencijoje tai tokia aikstele radome sunkiau - kiek vaziavome pagal zenklus, nuvaziuojame i vieta, o ten tik lengviesiems. Tai siek tiek privargome.
Romoje mes gyvenome kempinge, is kurio labai buvo patogus susisiekimas su miesto centru, gal 20 min. kelio.
O del susikalbejimo gestais, tai tikrai labai geras budas - as tik juo ir naudojausi ir labai puikiai susikalbejau. Mane kompanija tik ir siusdavo, kai reikedavo ka nors issiaiskint - sako, tu juk moki italiskai... thumbup.gif
Pazintines keliones ir mums labai patinka, kitaip net neisivaizduoju savo atostogu. Ir keliauti kemperiu - jega!!!
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2006 09 26, 13:06)
Idomu, kur nuomavote kemperi, gal Kaune? Gal net ta pati, kur ir mes vaziavome pries menesi i Italija.
O del parkavimo nepergyvenkit, visur yra nuorodos aiksteliu, skirtu kemperiams bei autobusams. Bent jau salia mazu miesteliu. O stai Florencijoje tai tokia aikstele radome sunkiau - kiek vaziavome pagal zenklus, nuvaziuojame i vieta, o ten tik lengviesiems. Tai siek tiek privargome.
Romoje mes gyvenome kempinge, is kurio labai buvo patogus susisiekimas su miesto centru, gal 20 min. kelio.
O del susikalbejimo gestais, tai tikrai labai geras budas - as tik juo ir naudojausi ir labai puikiai susikalbejau. Mane kompanija tik ir siusdavo, kai reikedavo ka nors issiaiskint - sako, tu juk moki italiskai...  thumbup.gif
Pazintines keliones ir mums labai patinka, kitaip net neisivaizduoju savo atostogu. Ir keliauti kemperiu - jega!!!

Ne. Mes kemperį nuomavomės Vilniuje "vv kemperiai" UAB. Jie turi tris automobiliukus. Mes paėmėm 1995 metų fiat 2,5 turbo dyzelį. Smagu tai, kad mokame už 10 dienų, bet jį grąžinti galime vėluoti 2 dieneles už tą pačią kainą. Nesezonas - vistiek šiokių tokių nuolaidų išsiprašai.
Romoje mes irgi planuojame apsistoti kempinge, o paskui jau savo jėgomis nusigauti iki centro (skaičiau, kad kempingai turi savo autobusiukus, kuriais ir galima pasiekti centrą).
Cesaria, gal gali parašyti, kokiame kempinge Romoje jūs buvote apsistoję. Yra jų ten ne vienas, bet jei ką, tai žinosime. O Florencijoje galų gale kur statėte tą kemperį? Na maždaug kokioje dalyje, kur geriau nelįsti?
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2006 09 26, 16:01)
Ne. Mes kemperį nuomavomės Vilniuje "vv kemperiai" UAB. Jie turi tris automobiliukus. Mes paėmėm 1995 metų fiat 2,5 turbo dyzelį. Smagu tai, kad mokame už 10 dienų, bet jį grąžinti galime vėluoti 2 dieneles už tą pačią kainą. Nesezonas - vistiek šiokių tokių nuolaidų išsiprašai.
Romoje mes irgi planuojame apsistoti kempinge, o paskui jau savo jėgomis nusigauti iki centro (skaičiau, kad kempingai turi savo autobusiukus, kuriais ir galima pasiekti centrą).
Cesaria, gal gali parašyti, kokiame kempinge Romoje jūs buvote apsistoję. Yra jų ten ne vienas, bet jei ką, tai žinosime. O Florencijoje galų gale kur statėte tą kemperį? Na maždaug kokioje dalyje, kur geriau nelįsti?

Romoje mes buvome kempinge Vila Flaminia. Jis savo autobusiuko neturi, taciau miesto autobusas sustoja salia kempingo vartu, kursuoja tikrai daznai. Zodziu, susisiekimas mums problemu tikrai nesukele.
O del Florencijos...Neatsimenu as dabar to pavadinimo, bet ten buvo kaip ir autobusu stotis, uz gelezinkelio. Mes turejome ta GPS aparata, tai kai pagal jo nurodymus is pradziu vaziavome i kazkokia stovejimo aikstele, kuri pasirode esanti paciame centre senamiescio, vos tose siaurose gatvelese neuzstrigome. Tai supratome, kad geriau i senamiesti nelisti, ir tada bandeme sustoti salia gatviu esanciose pazymetose sustojimo vietose, bet kazkoks zmogus paaiskino, kad kemperiams negalima. Tai teko vaziuoti i stoti, bet kai ejome po to pesciomis iki senamiescio, tai uztruko tik kokias 20 min. Taip kad ne taip ir toli. Beje, o ta aikstele buvo dar ir nemokama thumbup.gif
Bet kaip tas pavadinimas??? Pabandysiu dar prisimint, namiskiu paklausiu

QUOTE(ziulyte @ 2006 09 27, 16:00)
Jei nesunku - paklausk. Bandysime ir mes į senamiesčius nelįsti. Ir nuomotojai perspėjo, kad siaurose gatvėse su kemperiu sunku sukiotis. Mes irgi autoruta turime, tai jis tikiuosi pagelbės.

Siaip tai tas GPS labai pagelbeja, tik jei nustatai, kad jis veztu i parkinga, tai jis duoda visa sarasa tu parkingu. Bet nera isskirta, kur parkingas autobusams ir tuo paciu kemperiams. Na, bet su parkavimu tik Florencijoje ir buvo problemu. Veronoje, pavyzdziui, atvaziavome iki senamiescio vartu ir ten buvo aikstele visiems automobiliams, Pizoje taip pat, visuose mazesniuose miesteliuose buvo nuorodos i tas aiksteles.
Siandien paklausiu vyro, gal atsimins ka nors apie Florencija
Atsakyti
As isimylejusi Italija... wub.gif nors ten buvau senai ir trumpai, bet vis tiek...

Skrendu dabar trim savautem i Roma, ir si skyreli paskaicius sugalvojau crazy ideja, palekti savaitei i pietus o konkreciai i Sorrento. ( Crazy ideja todel, kad vaziuoju su mazu vaiku. viena. .) Sakykite kaip ten traukiniai is Romos i Rorrento?
Ar nebus per sudetinga nusigauti? As isivaizduoju, kad gal pakankamai paprasta...? Veronika, Dianita, tarkit zodi, porfavore, esat vietines tenai mirksiukas.gif

Tiesa, dar..jei Romoje viesbutis adresu : Via Nomentana, 27
00161 Roma ( www.hotelturner.com) tai ar jau jis skaitosi uz Termini rajono ribos? paskaiciau, ir nugasdinot mane su ta stotim...Siaip vieta lyg gera turetu buti, nuo stoties apie 2km., bet vis tik..nuraminkit mane smile.gif

Veronika, ar tu vis dar Romoje? Koks dabar oras ten? Nes jau penktadieni atskrendam ax.gif

Atsakyti
QUOTE(lial_ka @ 2006 11 08, 03:10)
As isimylejusi Italija... wub.gif  nors ten buvau senai ir trumpai, bet vis tiek...

Skrendu dabar trim savautem i Roma, ir si skyreli paskaicius sugalvojau crazy ideja, palekti savaitei i pietus o konkreciai i Sorrento. ( Crazy ideja todel, kad vaziuoju su mazu vaiku. viena. .) Sakykite kaip ten traukiniai is Romos i Rorrento?
Ar nebus per sudetinga nusigauti? As isivaizduoju, kad gal pakankamai paprasta...? Veronika, Dianita, tarkit zodi, porfavore, esat vietines tenai  mirksiukas.gif

00161 Roma ( www.hotelturner.com) tai ar jau jis skaitosi uz Termini rajono ribos? paskaiciau, ir nugasdinot mane su ta stotim...Siaip vieta lyg gera turetu buti, nuo stoties apie 2km., bet vis tik..nuraminkit mane  smile.gif

Veronika, ar tu vis dar Romoje? Koks dabar oras ten? Nes jau penktadieni atskrendam  ax.gif

oi as tai LT dabar sedziu, Romoje esu gyvenusi ir daug keliavusi.... tau dabar realiai tik Veronika gali padeti blush2.gif

del traukinio bilietu, paziurek sita psl: http://www.trenitalia.it/

Atsakyti
Aciu, Dianita,
traukiniu sita saita turiu, viska issinagrinejau, tvarkarasciai aiskus, tik norejau paklausti realiai kas keliave su traukiniais, ar nera sudetinga ir t.t. nes pati butent tokios keliavimo patirties neturiu. ax.gif

o kaip del Romos sito? gal ziani...:
00161 Roma ( www.hotelturner.com) tai ar jau jis skaitosi uz Termini rajono ribos?
paskaiciau, ir nugasdinot mane su ta stotim...Siaip vieta lyg gera turetu buti, nuo stoties apie 2km., bet vis tik..nuraminkit mane

dekinga uz atsakymus....!
Atsakyti
QUOTE(lial_ka @ 2006 11 08, 03:10)
00161 Roma ( www.hotelturner.com) tai ar jau jis skaitosi uz Termini rajono ribos? paskaiciau, ir nugasdinot mane su ta stotim...Siaip vieta lyg gera turetu buti, nuo stoties apie 2km., bet vis tik..nuraminkit mane  smile.gif

Dėl viešbučio vietos tikrai nesibaimink, via Nomentana 27 yra beveik pačiame Romos centre netoli Didžiosios Britanijos ambasados. mirksiukas.gif
Dėl traukinių irgi nesijaudink, tikrai patiks kelionė.Dar kaip alternatyva nuvykti į Italijos Pietus yra autobusai, kurie Romoje išvyksta iš Tiburtina stoties.
Atsakyti
dar noriu pridurti, kad keliaujantys traukiniais nusiperka bilieta kasoje, o paskui ji reikia atsizymeti tokiuose stoty esanciuose aparatuose, nes kitaip negalioja.
Atsakyti
Sveikos merginos, noreciau paprasyti jusu truputi pagalbos ir patarimu. Planuojam keturiese sausio menesi 4 dienu kelione i Roma. Internete radau toki, bent pagal nuotraukas, nuomai butuka keturiems zmonems Monteverde rajone, Francesco Datini gatve, ir man atrodo normali kaina-90 euru. Patarkit, gal zinot kaip tas rajonas, ar labai toli nuo centro, ar yra normaliu maisto parduotuviu ir pavalgyti baru ar kaviniu netoliese. Kazkaip neramu, nes vis galvoju kad per toli nuo centro g.gif . Bet centre kainos tai beveik dvigubos. blink.gif Padekit, prasau 4u.gif
Atsakyti
Rutele, Romos kvartalas Monteverde-tikrai ramus.Iki senamiesčio (Venecijos aikštės)- apie 5 km.Senamiestis pasiekiamas su tramvajumi.
Parduotuvių, kavinių tikrai yra pakankamai. smile.gif
Atsakyti
Veronika, labai nesinori kvarsinti galvos 4u.gif , bet gal dar zinai kokia viecike tam rajone, kur galima pavalgyti, tokia labiau prienama lietuviskai kisenei g.gif
Atsakyti
Rutele, toje zonoje tikrai rasi rosticceria(užkandinė, kepsninė), tavola calda arba pizza a taglio.Kai kurie didesni barai pietų metu gamina pirmus ir antrus patiekalus. smile.gif
Atsakyti