Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(CESARIA @ 2006 09 20, 11:52)
Kokie skirtingi ispudziai... Manes Roma visiskai neuzbure...  unsure.gif  Bet tiesiog ilgiuosi dabar Toskanos ir Kaprio. Tik mintyse ismetu visa ta turistu minia  biggrin.gif

o man Roma patiko kai ten nuvykau pirma karta... veliau, kai teko ten ir gyventi, tai mane tas miestas mane siek tiek prislege... o siaip tai mane Italijoje suzavejo visi nedideli miestukai, kur teko buti (ivairiose vietose, tiek toscana, tiek lazio zonoje, zydrojoje pakranteje ir t.t.), o ypac kaimeliai arba miesteliai kaip senovines citadeles (konkreciau lazio zonoje teko buti miestelyje pofi, mazas bet labai grazutis). O mielai grisciau i Sicilija... buvau tik 5 dienas, bet tikrai grisiu ilgesniam laikui kitu metu geguzes menesi.. bent 2 savaitems wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 20 rugsėjo 2006 - 11:49
Na cia as apie Roma parasiau lygindama su Milanu, nes jai jums nepatiko Roma, reiskia kad jus nesat buve Milane!
O va neseniai kalbejau su pazistama Romoje gyvenancia jau 30 metu, ji man pasake:"roma- pats graziausias pasaulio miestas"....
kiek zmoniu, tiek nuomoniu!

Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2006 09 20, 13:56)
Na cia as apie Roma parasiau lygindama su Milanu, nes jai jums nepatiko Roma, reiskia kad jus nesat buve Milane!
O va neseniai kalbejau su pazistama Romoje gyvenancia jau 30 metu, ji man pasake:"roma- pats graziausias pasaulio miestas"....
kiek zmoniu, tiek nuomoniu!

na Roma yra Roma.. apie ja nelabai graziai atsiliepia tik keletas mano draugu italu, kurie apskritai yra nusistate pries savo tautos snobizma bei "ignoranza" bei arogancija (kad jie patys geriausi), tai jiems Roma nepatinka is viso.... o ziurint is neutralios pozicijos tai Roma grazus miestas....
O man Milanas patinka nes tai kosmopolitinis miestas, nors aisku, grozio ten nera.. bet gyvenimas verda.... man primena niujorka... wub.gif
o siaip nezinau nei vieno is romos, kuris pasakytu kad jam roma nepatinka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 20 rugsėjo 2006 - 13:50
b3b, o kur leidot vakarus? Norim išnaudot ir vėlyvą laiką, kur pajust tą tikrą romiečių, o ne turistų gyvenimą? Ir kas paliko didžiausią įspūdį?

Veronikos irgi noriu paklaust, jei pastebėsi, labai norėtume pakliūt į turgų - bet tiktų tik penktadienis ir šeštadienis, nes kaip tyčia sekmadienį jau išskrendam, noriu visokių tikrų vietinių skanumynų - ar nebūtų kokio netoli Prati rajono? Ir ar visomis dienomis dirba Vatikano paštas? Reikia juk išsiųst atviruką tėvams iš Vatikano.
Atsakyti
QUOTE(Buckiukas @ 2006 09 20, 21:29)
b3b, o kur leidot vakarus? Norim išnaudot ir vėlyvą laiką, kur pajust tą tikrą romiečių, o ne turistų gyvenimą? Ir kas paliko didžiausią įspūdį?

Veronikos irgi noriu paklaust, jei pastebėsi, labai norėtume pakliūt į turgų - bet tiktų tik penktadienis ir šeštadienis, nes kaip tyčia sekmadienį jau išskrendam, noriu visokių tikrų vietinių skanumynų - ar nebūtų kokio netoli Prati rajono? Ir ar visomis dienomis dirba Vatikano paštas? Reikia juk išsiųst atviruką tėvams iš Vatikano.

tai kur jus esate?? Prati ar Prato?? Jei Prato, tai esate prie Florencijos, ten rasite visokiu skanumynu tik parduotuves aplankykite... visuose italijos miestuose galima rasti ir siuvenyru, ir saldumynu ax.gif
Atsakyti
[quote=Buckiukas,2006 09 20, 21:29]

labas Buckiuk, zinok sunku man ka tau patarti, nes mes buvome su 2 mazvaikiais, tai juk visai kitokie interesai...mes vaikstinejom iki sutemu, valgem arbuzus ant zolytes parke, zaidem su kamuoliu, maudemes fontanuose.... O va jei jus busit be vaiku, tai jums gal ir barai-diskoekos-koncertai patiktu... Vasara bet kokiame kurortiniame mieste Italijoj centrinese aikstese daznai vakarais rengiami visokie koncertai, amatininku turgeliai, antikvariato turgus, ir t.t. Mes atostogavom prie Adrijos juros, tai vaziuodavom daznai i Ravenna, Cervia pavakaroti, o Romoje turbut irgi visokiu renginiu pilna. Cia geriau Veronika pasakytu....
geros keliones!
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 09 20, 20:41)
tai kur jus esate?? Prati ar Prato?? Jei Prato, tai esate prie Florencijos, ten rasite visokiu skanumynu tik parduotuves aplankykite... visuose italijos miestuose galima rasti ir siuvenyru, ir saldumynu ax.gif

Mes spalio 19-22d. skrisim savaitgaliui į Romą, būsim tik Romoj, bet gyvensim Prati rajone, netoli Vatikano, todėl ryte prieš iškeliaujant apžiūrinėt Romos norėtume pamatyt ir vietinį turgelį ax.gif , nusipirkt kokio sūrio ar dar ko nors.

QUOTE(b3b @ 2006 09 21, 10:17)
labas Buckiuk, zinok sunku man ka tau patarti, nes mes buvome su 2 mazvaikiais, tai juk visai kitokie interesai...mes vaikstinejom iki sutemu, valgem arbuzus ant zolytes parke, zaidem su kamuoliu, maudemes fontanuose.... O va jei jus busit be vaiku, tai jums gal ir barai-diskoekos-koncertai patiktu... Vasara bet kokiame kurortiniame mieste Italijoj centrinese aikstese daznai vakarais rengiami visokie koncertai, amatininku turgeliai, antikvariato turgus, ir t.t. Mes atostogavom prie Adrijos juros, tai vaziuodavom daznai i Ravenna, Cervia pavakaroti, o Romoje turbut irgi visokiu renginiu pilna. Cia geriau Veronika pasakytu....
geros keliones!

Labutis, mes kaip tik ištrūksim dviese wub.gif , mažučius palikę namie, norim išnaudot visą laiką, nuo ankstyvo ryto, iki vėlyvo vakaro, todėl dabar sprendžiu, kur čia vakare geriau vaikščiot, kad būtų kažkas panašaus, kaip, pvz., Paryžiuj Lotynų kvartale? Diskotekų, klubų nenorim, gal rinktis Ispanijos aikštę? Ech,laukiu kelionės... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Buckiukas @ 2006 09 20, 21:29)

Romoje, Prati rajone yra dengtas turgus via Coladirienzo-piazza Risorgimento.Tas turgus vyksta kiekvieną rytą, jame parduoda maisto produktus.
Vatikano paštas dirba Italijos pašto laiku.O tai reiškia, kad tik maždaug iki 2 valandos popiet. smile.gif
Papildyta:
Nepamiršk nusipirkti tipiško romietiško sūrio-pecorino romano, tai sūris pagamintas iš avies pieno.Kitas tipiškas romietiškas sūris vadinasi caciotta romana. ax.gif

Geros keliones. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 09 24, 15:49)
Romoje, Prati rajone yra dengtas turgus via Coladirienzo-piazza Risorgimento.Tas turgus vyksta kiekvieną rytą, jame parduoda maisto produktus.
Vatikano paštas dirba Italijos pašto laiku.O tai reiškia, kad tik maždaug iki 2 valandos popiet. smile.gif
Papildyta:
Nepamiršk nusipirkti tipiško romietiško sūrio-pecorino romano, tai sūris pagamintas iš avies pieno.Kitas tipiškas romietiškas sūris vadinasi caciotta romana. ax.gif

Geros keliones. 4u.gif

na ir tikro parmezano atsivezkite smile.gif) o siaip Veronika, ar ta legenda, kaip buvo gaminamas pecorino suris (nelabai grazi, tai viesai nepasakosiu blush2.gif ), is kur ji atsirado?? man tas suris patinka, bet is manes visi zvenge italai kai pasakiau, kad man jis patinka smile.gif nu vienu zodziu... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 09 24, 14:49)
Papildyta:

Geros keliones. 4u.gif

Labai ačiū 4u.gif , sūrio būtinai ragausim ir po to dar namo vešimės, jau kartą buvau ir vežiausi tikrojo parmezano (pas mus jo dar nebūdavo), tai visiems labai patiko, dabar žinosiu, kokį dar išbandyt 4u.gif o dabar eisiu paieškot apie pecorino, kaip jis ten gaminamas, jei ką, bus dar smagiau, ypač lauktuvių parvežt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Buckiukas @ 2006 09 25, 11:57)
Labai ačiū 4u.gif , sūrio būtinai ragausim ir po to dar namo vešimės, jau kartą buvau ir vežiausi tikrojo parmezano (pas mus jo dar nebūdavo), tai visiems labai patiko, dabar žinosiu, kokį dar išbandyt 4u.gif o dabar eisiu paieškot apie pecorino, kaip jis ten gaminamas, jei ką, bus dar smagiau, ypač lauktuvių parvežt tongue.gif

na jis gaminamas tai paprastai, tik visokie juokeliai sklando ore apie jo atsiradima.. o siaip kiek zinau, pecorino suri turi daugelis Italijos regionu... pvz Sardinijos pecorino suris yra labiau zinomas nei Romos pecorino suris.. o is tiesu, pecorino suris kiekviename regione atsirado skirtingu metu, nes sunku pasakyti kur anksciau, kur veliau, tai nutiko pries simtus, jei ne tukstancius metu..
O man is italisku suriu labai patiko Galbanino, stracchino (minkstas suris, jo veztis neimanoma, tik valgyti vietoje) ir dar ten visko... as vaziuodama namo tai nusiaubdavau supermarketus... o parmezana fainai kai atpjauna is milzinisko surio toki diideli gabala tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus ir pastabas. Prisirinkome visą krūvą info. Labai daug naudingų aprašymų radau kelionių žurnaluose, todėl visą biblioteką vežuosi su savimi doh.gif
Penktadienį išvažiuojame Kroatijos ir Italijos link. Mūsų tikslas - Roma, Florencija ir Ligūrijos pakrantė. Pakeliui užsuksime į Plitvicus Kroatijoje ir iš Splito arba Zadaro kelsimės į Italiją. Užgriebsime truputį Prancūzijos, tada per kalnus iki Mont Blanco ir Šveicarijos. Grįžusi būtinai parašysiu naujus įspūdžius, nes keliaujam kiap visada - savo jėgomis. Šį kartą išbandysime nuomotą kemperį, kuris mums atsėjo 160 Lt parai. Važiuojame keturiese, todėl didelio erzelio ir grūsties automobilyje išvengsime.
Neramu tik kaip bus su parkavimu - tiek Italijoje, tiek Prancūzijos Žydrojoje pakrantjė. Jaučiu - turėsime pavargti. Bet mes imame dviračius, todėl automobilį turbūt teks palikinėti kažkur šalia miestukų ir viską apžiūrinėti ant dviejų ratų. Tokiu būdu visų pirma bandysime aplėkti Romą, nes laiko neturime į valias. Deja, vietoje rekomenduojamos savaitės, šiam miestui galėsime skirti tiktai pusantros dienos verysad.gif Tačiau pažintinės kelionės yra mūsų arkliukas. O kai viską pažįsti savo jėgomis ir aiškiniesi naudodamas ne tik visus anglų kalbos žinių resursus, pasikalbėjimo knygelių patarimus, bet ir gestus - tas pažinimas tampa tikrai vertingas ir toks saldus, kad norisi dar ir dar ax.gif
Atsakyti