Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Buckiukas @ 2006 07 19, 20:09)
Bet tada gal kaip tik labai patogu, jei viešbutis netoli stoties? Ar stoties rajonai, kaip ir visur, nelabai saugūs?

Mano vyras, romietis nuo gimimo, sako, kad tų stoties rajonų nereikia labai baimintis. schmoll.gif Ir mano viena draugė dirba ofise netoli stoties Termini, kartais ją važiuoju ją ten aplankyti, tikrai tam stoties rajone nieko baisaus nematau. schmoll.gif

Nebrangaus hostelio Romoje galite ir per čia pasieškoti:

http://www.hostelwor...anair/index.php
Atsakyti
QUOTE(Buckiukas @ 2006 07 19, 20:09)
Bet tada gal kaip tik labai patogu, jei viešbutis netoli stoties? Ar stoties rajonai, kaip ir visur, nelabai saugūs?

Aš kai prieš pusantrų metų buvau Romoj, kaip tik ir gyvenau viešbutuky netoli Termini, vienoje iš siaurų gatvelių, kokios 5 min buvo iki stoties.. ir tikrai galiu pasakyt, kad nieko ten baisaus nebuvo... schmoll.gif o teko ir naktį vėlokai pareit porą kartų.. o viešbučiai ten truputį pigesni nei kitur, bent jau man taip pasirodė.. o ir susisiekimas labai geras... ir su centru, ir su oro uostu..
Atsakyti
[quote=Joli19,2006 07 19, 18:46]
O siaip del Sicilijos man niekas iki siol nieko neatsake, tai kai grisiu pati parasysiu kaip sekesi ir pridesiu nuotrauku ax.gif
[/quote]

Tiesa, Dianita, ar įdėjai nuotraukų iš Sicilijos? Gal aš pražiopsojau. Tikrai būtų įdomu pamatyti smile.gif
[/quote]

neidejau, nes mano kompas nuluzes, bet jei siandien pasiimsiu is remonto tai idesiu per savaitgali..

o ka tu ten klausei del sicilijos?? as ten berods atsakiau.. ax.gif g.gif
Papildyta:
Jei noresite trumpai buti Romoje ir pereiti pagrindinemis gatvemis bei apsipirkti ir pamatyti, tai tas Relais Vaticano kur tame sarase buvo (aviaturas ir partneriai) kaip tik patogioje vietoje randasi...

Na as su vaikiukais prie stoties tai negyvenciau... ten nera taip baisu kaip pas mus stoties rajone, bet daug visokiu ir juoduku ir kitokiu.. o matosi kad esi turistas uzsienietis, ir jei dar kalbos nemoki...
Papildyta:
Veronika, jei turi naudingu puslapiuku, idek i ta tema "planuojantiems keliones" ties prierasu svarbu, europos skiltyje ax.gif visas kalbinu ten deti tai, kas jusu nuomone gali praversti visiems mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 07 20, 06:33)
Nebrangaus hostelio Romoje galite ir per čia pasieškoti:
http://www.hostelwor...anair/index.php

Ačiū labai, reikės labiau pasigilint ir paskaičiuot, nors iki šiol visada naudodavomės agentūrų paslaugom ir nesam bandę patys rezervuot viešbučio. O kaip su pusryčiais, mane perspėjo, kad jei daugiau žvaigždučių, pusryčiai stiprūs, o jei pigus viešbutis, tai tik kava ir bandelė. Kiek čia tiesos? Ir trys žvaigždutės ar jau normaliai? Čia man taip rūpi, nes be pusryčių nuvirsčiau už pirmo posūkio... blush2.gif

QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 07 20, 07:22)
Aš kai prieš pusantrų metų buvau Romoj, kaip tik ir gyvenau viešbutuky netoli Termini, vienoje iš siaurų gatvelių, kokios 5 min buvo iki stoties.. ir tikrai galiu pasakyt, kad nieko ten baisaus nebuvo...  schmoll.gif o teko ir naktį vėlokai pareit porą kartų.. o viešbučiai ten truputį pigesni nei kitur, bent jau man taip pasirodė.. o ir susisiekimas labai geras... ir su centru, ir su oro uostu..

Tai va ir vilioja tas susisiekimas, nes susitaupytų laiko viskam kitkam.
Vienuolynas gal netinka, nes norėsim išnaudot laiką ir vaikščiot iki paryčių, kiek sveikata ir kojos leis, o be to, nesmagu bus ten gert vyniuką, kas irgi labai svarbu, juk važiuosim dviese wub.gif , ką dabar taip retai galim sau leist. blush2.gif
Atsakyti
Buckiukai, italai, kaip ir prancūzai pusryčių nevalgo.Jų visi pusryčiai-cappuccino puodelis su bandele.Taip kad Italijoje viešbučiuose labai sočių pusryčių nesitikėkite. schmoll.gif Nors aš pati šią vasarą atostogavau Rimini kurorte prie Adrijos jūros, tai ten būna daug vokiečių turistų, kurie irgi mėgsta sočius pusryčius, tai rytais viešbutyje būdavo padėta kumpio, sviesto, duonos, kad būtų galima pasidaryti sumuštinį. smile.gif
Atsakyti
[quote=Buckiukas,2006 07 20, 10:11]

. O kaip su pusryčiais, mane perspėjo, kad jei daugiau žvaigždučių, pusryčiai stiprūs, o jei pigus viešbutis, tai tik kava ir bandelė. Kiek čia tiesos? Ir trys žvaigždutės ar jau normaliai? Čia man taip rūpi, nes be pusryčių nuvirsčiau už pirmo posūkio... blush2.gif

Buckiukai, pasiruosk moraliskai italiskiems pusryciams- o ne vokiskiems, kava, bandeles, nutella, zodziu saldumynai. Desreliu ir kiasinienes nemanau kad bus lotuliukas.gif

Man tai teko buti B&b IT, netoli Udines miesto, tai buvo tik padetas kavinukas, kava, cukrus, pienas ilgo naudojimo ir dziuvesiai, ir pats turejai ruostis...O mes ten darbo reikalais gyvenom, tai anksti reikedavo islekt is namu, ir nebuvo laiko nei gamintis, nei indu paskui plauti, pavalgydavom nuvaziave i darba artimiausiam bare blink.gif

Nemaciau Veronikos zinutes, ir parasiau toki pati atsakyma doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b3b: 20 liepos 2006 - 09:31
Man gyvenant 3*** viesbutyje Catania, Sicilijoje tai pusryciai buvo: 2 rusiu sultys, kava - arbata, pienas, 2 ar 3 rusiu musliai/dribsniai, ivairus dzemai indeliuose, sviesto mini pakeliai, nutella, bandeles, cornetti (rageliai) su idaru ir be, dar kazkokio pyrago su kriausiu dzemu (hmm), jogurtai, ivairus vaisiai...
kiek pamenu nebuvo nei mesu, nei suriu...

nors turbut priklauso kas dazniau atvaziuoja, pagal tai ir pusrycius turbut pritaiko, kad nesiskustu turistai...

3*** tai yra aukstas pakankamai lygis Italijoje, ypac jei viesbutis ne paciame istoriniame centre (siek tiek toliau esantys daugiau stengiasi siekdami pritraukti turistus nei paciame centre esantys viesbuciai, taip visose salyse dazniausiai buna)
Atsakyti
[quote=Veronika,2006 07 20, 09:20]
Buckiukai, italai, kaip ir prancūzai pusryčių nevalgo.Jų visi pusryčiai-cappuccino puodelis su bandele.Taip kad Italijoje viešbučiuose labai sočių pusryčių nesitikėkite. schmoll.gif Nors aš pati šią vasarą atostogavau Rimini kurorte prie Adrijos jūros, tai ten būna daug vokiečių turistų, kurie irgi mėgsta sočius pusryčius, tai rytais viešbutyje būdavo padėta kumpio, sviesto, duonos, kad būtų galima pasidaryti sumuštinį. smile.gif
[/quote]

[quote=b3b,2006 07 20, 09:25]
[quote=Buckiukas,2006 07 20, 10:11]
Buckiukai, pasiruosk moraliskai italiskiems pusryciams- o ne vokiskiems, kava, bandeles, nutella, zodziu saldumynai. Desreliu ir kiasinienes nemanau kad bus lotuliukas.gif

Man tai teko buti B&b IT, netoli Udines miesto, tai buvo tik padetas kavinukas, kava, cukrus, pienas ilgo naudojimo ir dziuvesiai, ir pats turejai ruostis...O mes ten darbo reikalais gyvenom, tai anksti reikedavo islekt is namu, ir nebuvo laiko nei gamintis, nei indu paskui plauti, pavalgydavom nuvaziave i darba artimiausiam bare blink.gif
[/quote]

Na svarbiausia, kad būtų kavos, man Italijoj net degalinėj kava buvo labai skani, bet gerai būtų nors bandelių prie jos, nes iki baro galiu ir nedatraukt, o savo dešrų tikrai nesinori vežtis g.gif . Kai buvom viešbuty Paryžiuj, tokiam paprastam, rinkomės irgi pagal vietą, net nesitikėjom tokių pusryčių - ne tik kava ir kruasanas, bet ir sūrio ir t.t. Pavalgydavom beveik lietuviškai... O kai Prancūzijoj atlikinėjau praktiką, gyvenau šeimoj, jau kelis kartus buvusioj Lietuvoj, tai jie man pusryčiams traukdavo dešrą... blush2.gif

Ką tik per google susiradau Relais Vaticano ir įvedžiau planuojamą datą spalio gale, tai išmetė, kad rezervuoti galimybių nėra. g.gif Reikės agentūros užklaust, ką jie sakys.
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2006 07 20, 09:34)
Man gyvenant 3*** viesbutyje Catania, Sicilijoje tai pusryciai buvo: 2 rusiu sultys, kava - arbata, pienas, 2 ar 3 rusiu musliai/dribsniai, ivairus dzemai indeliuose, sviesto mini pakeliai, nutella, bandeles, cornetti (rageliai) su idaru ir be, dar kazkokio pyrago su kriausiu dzemu (hmm), jogurtai, ivairus vaisiai...
kiek pamenu nebuvo nei mesu, nei suriu...

Va va, man taip jau tiktų, po to galėčiau visą dieną tik gert kavą ir valgyt ledus - kad metams į priekį užtektų ax.gif

Ech, svarbiausia, kad svajonė išsipildytų ir pavyktų nuskrist...
Atsakyti
Išsirinkau dabar visus patarimus iš šio skyrelio ir dar kilo keletas klausimų. Dianita, anksčiau rašei apie Adriano vilą Romos pakraštyje - ar tikrai verta ją aplankyti, mes Romoje būsim tiktai tris dienas.
Gal kas nors galėtų daugiau papasakoti apie požeminį miestą Peruggia miete.
Kaip jį surasti,ar nesudėtinga? Ir apskritai, ar tikrai verta užsukti į Peruggia, jis pagal mūsų maršrutą kol kas lieka nuošalyje, bet maršrutą visada galima pakoreguoti. smile.gif

Dar vienas klausimas - dabar išgirdome,kad persikelti į Capri reikia vos ne iš anksto užsisakyti bilietus. Gal kas žinote?
Na, į Siciliją, manau, persikelsime be problemų.
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joli19 @ 2006 07 20, 12:21)
Išsirinkau dabar visus patarimus iš šio skyrelio ir dar kilo keletas klausimų. Dianita, anksčiau rašei apie Adriano vilą Romos pakraštyje - ar tikrai verta ją aplankyti, mes Romoje būsim tiktai tris dienas.
Gal kas nors galėtų daugiau papasakoti apie požeminį miestą Peruggia miete.
Kaip jį surasti,ar nesudėtinga? Ir apskritai, ar tikrai verta užsukti į Peruggia, jis pagal mūsų maršrutą kol kas lieka nuošalyje, bet maršrutą visada galima pakoreguoti.  smile.gif

Dar vienas klausimas - dabar išgirdome,kad persikelti į Capri reikia vos ne iš anksto užsisakyti bilietus. Gal kas žinote?
Na, į Siciliją, manau, persikelsime be problemų.
4u.gif  4u.gif  4u.gif

pacioje Romoje, jei norite pamatyti jos istorini centra, tai uzteks 1 dienos vaiksciojimo... siaip ta vila grazi, tik ten didele teritorija, uztruksite labai ilgai, bet manau kad verta pamatyti.. apie ja gali is anksto pasiskaityti internete (http://www.villa-adriana.net/)
Perrugia http://www.perugiaonline.com/) ir Assisi (http://www.assisionline.com/, http://www.assisi.com/indexen.htm) - labai grazus miestai... o koks jusu marsrutas? priklauso nuo to, ka jus planuojate pamatyti, galima derinti ka labiau vertetu aplankyti... del capri tai as pries 11 metu keliausi kai vaziavau su studentu grupe, tai mes pirkome bilietus vietoje kiek pamenu, is anksto nebuvo uzsakinejama... bet gal dabar pasikeite g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 20 liepos 2006 - 11:36
QUOTE(dianita @ 2006 07 20, 12:30)
pacioje Romoje, jei norite pamatyti jos istorini centra, tai uzteks 1 dienos vaiksciojimo... siaip ta vila grazi, tik ten didele teritorija, uztruksite labai ilgai, bet manau kad verta pamatyti.. apie ja gali is anksto pasiskaityti internete (http://www.villa-adriana.net/)
Perrugia http://www.perugiaonline.com/) ir Assisi (http://www.assisionline.com/,  http://www.assisi.com/indexen.htm) - labai grazus miestai... o koks jusu marsrutas? priklauso nuo to, ka jus planuojate pamatyti, galima derinti ka labiau vertetu aplankyti... del capri tai as pries 11 metu keliausi kai vaziavau su studentu grupe, tai mes pirkome bilietus vietoje kiek pamenu, is anksto nebuvo uzsakinejama... bet gal dabar pasikeite  g.gif

Na mūsų maršrutas toks: Garda (Gardalandas), Florencija, Pisa, tada pora dienų Toskanoje, labiau palei jūrą; Roma, Sorrento-Capri-Positano; tada į Reggio di Calabria, iš ten keliamės į Siciliją. Sicilijoje aplankysim Etną, Sirakūzus, Taorminą (na, čia kiek leis karštis ir sveikata). Grįšim atgal pro Veneciją. Jaučiu į Perrugia reikės užsukt.
Būtinai pažiūrėsiu nuorodas, kur įkėlei. Ačiū.
Ir dar tiesa, dėl to vienuolyno Romoje.Jei galėsi,nepamiršk pasidomėt. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, ziurejot kas nors siandien Labas rytas laida? Kalbejo italu kulturos instituto vadove itale (nepamenu vardo)... ji buten ir kalbejo, kur geriausiai praleisti atostogas... na daug kas mums ir taip zinoma tongue.gif pvz, vaziuojant su seima, reikia ziureti ko nori - kalnu ar juros ir pagal tai rinktis (Dolomitus ar kalnus centrineje italijoje) bei prie kurios juros norisi smile.gif
Kaip ji minejo, kad sakyti jog matei kazkiek Romos, reikia bent savaite ten praleisti.....

Na ji dar paminejo kelis butinus pamatyti objektus Italijoje: Milane - Katedra (il Duomo), Romoje - Kolizieju, Venecijoje - San Marko aikste (jei neklystu del pavadinimo blush2.gif ), Palerme (Sicilija) - turgu.. kitu objektu nepamenu blush2.gif

O va jaunavedziams bei norintiems pasijusti vel jaunavedziais, pataria rinktis venezia, verona, florencija ir Sorento ilankos pakrante prie Neapolio (ten labai grazus miesteliai ir visa aplinka labai specifine, savotiskai romantiska)...
Atsakyti