Dianita, labai sudominai tuo vienuolynu, bet kadangi mes irgi su mazais vaikais, tai noretume is anksto susitarti, kad nereiktu paskui rizikuojant gala zino kur nakvynes ieskot....Gal galetum sukonkretinti gatve ar bent pavadinima?
As tai zinau kad Romoje yra "villa Lituana"- ten irgi vienuoliai ar vienuoles priima nakvynei, bet kainos manau didesnes... Gal kam yra teke nakvot?
O tartis del to vienuolyno is anksto, ar tiesiog pasibelsti i vartus ir paprasyti nakvynes? O gal ir masina butu galima kelioms dienoms pas juos pasistatyti?
QUOTE(b3b @ 2006 07 19, 16:52)
Aciu, butu labai idomu, nes planuojame kelione automobiliu is Milano i Italijos pietus (Pulija, nors lietuviskai turbut vadinas kazkodel "Apulija"), tai mano mazajam vyrukui (1,5 metu) butu sunku apie 850 km be sustojimo varyt, tai pagalvojau kad galetume kokioj Romoj sustot pernakvot, pasidairyt, o paskui test kelione...
oho, jus cia galinga kelione planuojate uzvaziuokite zemiau romos i nacionalini abruco parka (parco nazionale d'abruzzo)... o jei noresite juroje issimaudyti, tai vaziuokite i Lido di Ostia (apie 30 km nuo Romos jei neklystu, tai pajurio zona).. taip pat labai grazus yra Albano ezeras taipogi netoli Romos (rasite zemelapyje).
Dianita, ar Tau nebūtų sunku pasidomėti, ar galima pas juos palikti ir mašimą, tipo kemperį. Labai norėtųsi pagyventi kelias dienas vienuolyne. Nors jaučiu, kad negalima,nenorės ten kempingo padaryt...
QUOTE(Joli19 @ 2006 07 19, 16:52)
O tartis del to vienuolyno is anksto, ar tiesiog pasibelsti i vartus ir paprasyti nakvynes? O gal ir masina butu galima kelioms dienoms pas juos pasistatyti?
tikrai reikia is anksto tartis... dar galite pasiziureti cia: http://www.villalitu...ituania_lit.htm
as cia nesikreipiau, bet man dave si puslapi. Taip pat kaip minejau, ivairiu variantu, b&b ir kt. yra puslapyje http://www.ostellionline.org/ (ideta tarp kitu naudingu linku /Svarbu: Patarimai planuojantiems keliones po Europos šalis/)
Papildyta:
QUOTE(Joli19 @ 2006 07 19, 17:07)
Dianita, ar Tau nebūtų sunku pasidomėti, ar galima pas juos palikti ir mašimą, tipo kemperį. Labai norėtųsi pagyventi kelias dienas vienuolyne. Nors jaučiu, kad negalima,nenorės ten kempingo padaryt...
ok, bet nesu tikra kad leis .... paklausiu rytoj (ne ju tiesiogiai, o tu, kurie su jais bendrauja)... bet ten ne viesbutis, nepamirskite, ten grieztos taisykles prie kuriu reikia prisitaikyti..
QUOTE(dianita @ 2006 07 19, 17:02)
oho, jus cia galinga kelione planuojate uzvaziuokite zemiau romos i nacionalini abruco parka (parco nazionale d'abruzzo)... o jei noresite juroje issimaudyti, tai vaziuokite i Lido di Ostia (apie 30 km nuo Romos jei neklystu, tai pajurio zona).. taip pat labai grazus yra Albano ezeras taipogi netoli Romos (rasite zemelapyje).
Aciu Dianita, bet juros ir gamtos uzteks ir Apulijoje, juk per 1-2 dienas neaprepsim visko, pasizvalgytume tik po Romos centra, ir tai manau su mazais bambinais nebutu lengva
lauksiu ziniu apie ta vienuolyna...o toje "villa Lituania" man rodos praso 30 uz nakvyne, na nebent kazka maisau..
QUOTE(b3b @ 2006 07 19, 17:14)
Aciu Dianita, bet juros ir gamtos uzteks ir Apulijoje, juk per 1-2 dienas neaprepsim visko, pasizvalgytume tik po Romos centra, ir tai manau su mazais bambinais nebutu lengva
lauksiu ziniu apie ta vienuolyna...o toje "villa Lituania" man rodos praso 30 uz nakvyne, na nebent kazka maisau..
neziurejau, bet gali buti... tai labai normali kaina, viesbutis daugiau kainuoja
QUOTE(dianita @ 2006 07 19, 17:16)
neziurejau, bet gali buti... tai labai normali kaina, viesbutis daugiau kainuoja
na bet as cia manau kad ne kambarys 30 , o po 30 nuo zmogaus....Mes esam 4 asmenu seima, tai jau susidaro nemazai, "viesbutine" kaina plius dar valgis ir t.t. Todel ir ieskom kazko normalesnio, konfortas ar kazkokie ypatingi dalykai musu nedomina...
Romoje galima rasti hostelių ir už 10 euru už žmogų.Per Google paieškokite įrašydamos hostel Roma, pamatysite kiek išmes.
Papildyta:
Atsprašau, geriau užrašykite hostels daugiskaita.
Papildyta:
Senokai tas buvo, kai įvažiavau į patį Vatikaną, bet atsimenu tokias siaurokas gatvikes, mašinas su Vatikano valstybiniais numeriais, spaustuvę, į kurią važiavome. Ech, kaip vėl norėčiau ten įvažiuoti pasižiūrėti...
Papildyta:
Atsprašau, geriau užrašykite hostels daugiskaita.
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2006 07 19, 16:40)
o tai kur tu ivaziavai? i vatikano rumus? (440 m teritorija sudaro vatikano rumai, bazilika ir aikste pagal auksciau pateikta info). Siaip noreciau ir as i Vatikano rumus patekti...
Senokai tas buvo, kai įvažiavau į patį Vatikaną, bet atsimenu tokias siaurokas gatvikes, mašinas su Vatikano valstybiniais numeriais, spaustuvę, į kurią važiavome. Ech, kaip vėl norėčiau ten įvažiuoti pasižiūrėti...
Ačiū, Dianita ir Veronika, eisiu rinkt informacijos, patinka man taip iš anksto planuot ir svajot, tikiuosi, pavyks ištrūkt rugsėjo gale, iki to laiko daug klausimų tikriausiai kils , nesupykit, jei įlysiu ir pas mamytes Italijoj, labai jau įsimylėjus Italiją , todėl ir su vyru labai noriu ten papult (pati jau esu buvus kelionėj Klasikinė Italija, bet ką ten tos 12dienų, norisi dar ir dar), jau vien ta skani kava ko verta
Ir dar šarkiškai tikiuosi ten rast Coconuda parduotuvę, patiko man jos rūbeliai
Ir dar šarkiškai tikiuosi ten rast Coconuda parduotuvę, patiko man jos rūbeliai
QUOTE(Veronika @ 2006 07 19, 18:35)
Buckiukai, iš pagrindinio Romos oro uosto Leonardo da Vinci, maždaug kas 15 minučių važiuoja traukinukai į Romą iki paskutinės stotelės-stoties Tiburtina, kuri pagal svarbą yra antra stotis Romoje po stoties Termini.
Bet tada gal kaip tik labai patogu, jei viešbutis netoli stoties? Ar stoties rajonai, kaip ir visur, nelabai saugūs?