QUOTE(Veronika @ 2006 07 19, 16:26)
Apsistoti pačiame Vatikane?
Juk į pačio Vatikano teritoriją (išskyrus šv. Petro aikštę ir šv. Petro baziliką) patekti paprastiems mirtingiesiems negalima.Mano vyras kartą darbo reikalais galėjo įvažiuoti į Vatikano teritoriją, tai ta proga pasinaudojau ir aš-kartu su juo įvažiavau į patį Vatikaną.
Papildyta:
Štai kaip yra rašoma apie Vatikaną knygoje "Roma nuo pradžios iki mūsų dienų":
Vatikanas-tai 0,44 km ploto teritorija Romos vidurinėje dalyje su šv. Petro bazilika, šv. Petro aikšte ir Vatikano rūmais.Vatikano miesto valstybę, kuri taip vadinasi nuo 1929 metų, valdo popiežius.
galiu patikslinti:
Vatikane, atsistojus prie obelisko aiksteje priesais katedra (petro ir povilo), gatve i kaire, tokia tiesi, ja eiti, bus kalniukas ir ant jo vienuolynas. Jie priima nakvynei ir labai nebrangiai, tik reikia tartis ir jie turi savo taisykliu (nors galima tartis taip pat) - pvz grizti namo 22.00 (mano pazistami susitare del 23.00
) kaina pernai buvo apie 10 eur. Atstumas nuo aikstes iki vienuolyno apie 300 metru.
tai manau cia skaitosi dar prie vatikano, ar ne?
Papildyta:
QUOTE(Veronika @ 2006 07 19, 16:26)
Apsistoti pačiame Vatikane?
Juk į pačio Vatikano teritoriją (išskyrus šv. Petro aikštę ir šv. Petro baziliką) patekti paprastiems mirtingiesiems negalima.Mano vyras kartą darbo reikalais galėjo įvažiuoti į Vatikano teritoriją, tai ta proga pasinaudojau ir aš-kartu su juo įvažiavau į patį Vatikaną.
Papildyta:
Štai kaip yra rašoma apie Vatikaną knygoje "Roma nuo pradžios iki mūsų dienų":
Vatikanas-tai 0,44 km ploto teritorija Romos vidurinėje dalyje su šv. Petro bazilika, šv. Petro aikšte ir Vatikano rūmais.Vatikano miesto valstybę, kuri taip vadinasi nuo 1929 metų, valdo popiežius.
o tai kur tu ivaziavai? i vatikano rumus? (440 m teritorija sudaro vatikano rumai, bazilika ir aikste pagal auksciau pateikta info). Siaip noreciau ir as i Vatikano rumus patekti...
mano bendradarbio sesuo gyvena romoje daug metu, jos vyras dirba prie vatikano, su jo protekcija jie ir nama netoli vatikano isigyjo pries metus... jie ta vienuolyna ir rekomendavo (nedaugelis zino, kad ten galima tartis del nakvynes)
Papildyta:
QUOTE(Buckiukas @ 2006 07 19, 14:18)
Labutis,
kadangi namie turim du mažus piliečius, ilgas keliones tenka atidėt, todėl planuojam prieš pat baigiantis skrydžių į Romą sezonui nuskrist savaitgaliui į Romą. Labai norėčiau patarimo, gal kas iš patirties žinot, kokiam rajone geriau rinktis viešbutį - norėtume kuo daugiau apeit pėstute, kuo labiau pajust gyvenimą ten
. Aišku, svarbu ir kad nebūtų labai sudėtinga pasiekt viešbutį iš oro uosto.Gal galėtumėt pažiūrėt, ką siūlo Aviaturas
čia
gal kas jau gyvenot kuriame nors?
man patiko "Relais Vaticano"