Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Veronika @ 2006 07 17, 20:17)
Tai čia turbūt turguje pas kiniečius? g.gif Nors gali būti ir parduotuvėse, pvz.,  Reds, tokia visada nebrangi rūbų parduotuvė.

nu kokie kinieciai centrineje romos gatveje, via nazionale ar kaip ten smile.gif) ne paciame jos centre, kazkur pakrastyje kur Benneton yra.. ten turbut buvo paskutines ispardavimo dienos, tai visi slave, tame tarpe ir mes, viska biggrin.gif
o siaip as neblogai apsipirkdavau firminese isparduotuvese zinomu firmu, jos randasi kazkur prie Romos, ten kur pramoninis rajonas prasideda... ten ir kainos mazesnes... dar lido di ostia kainos neblogos tiek rubams, tiek batams, yra nemazai nedideliu seimyniniu parduotuviu, kur savininkai italai (ne kinieciai, etc) ir italu gamybos viskas.. labai graziu maudomu teko rasti butent Ostijoje.... dar buna parduotuves kur pirkejai ileidziami su kliento kortele (mano buvusi anyta mane nusivesdavo biggrin.gif ) ir dar kazkur romos pakrastyje kur didelis viadukas (ten be masinos neprivaziuosi) yra labai didelis prekybos centras, berods NICO vadinasi.. nu kazkas tokio... ten visko yra, dydys kaip musu 2-3 akropoliai... ten irgi galima kazka surasti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 18 liepos 2006 - 09:35
Sugalvojau įkelti keletą foto iš Romos. ax.gif

Tik neklauskite, kaip vadinasi ši bažnyčia, nes nežinau... blush2.gif Man buvo paprasčiausiai malonu bevaikštant po gatves prisėsti ir pailsėti ant šios bažnyčios laiptų. smile.gif

user posted image

user posted image

Piazza del Popolo.

QUOTE(dianita @ 2006 07 18, 16:22)
ne, as ji palikau pries kelis metus (charakteriu bei mentaliteto nesuderinamumas biggrin.gif ), be to man buvo per sunku prisitaikyti prie italisko mentaliteto ir ju poziurio i moteri (ypac jei tu esi ne tik simpatiska, bet ir protinga ir nenori dirbti asistente ar panasiai, o sieki kazko daugiau)smile.gif) ilgai bandziau net 6 metus, bet ka padarysi...  ax.gif

O koks tas jų požiūris į moterį? g.gif Kažkaip iš saviškio nieko panašaus nepajutau, jokio mentaliteto skirtumo ar ko nors kito negero. :mm
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 07 18, 16:31)
user posted image

Piazza del Popolo.
O koks tas jų požiūris į moterį? g.gif Kažkaip iš saviškio nieko panašaus nepajutau, jokio mentaliteto skirtumo ar ko nors kito negero. :mm

na as turejau omeny ne savo buvusi... cia viskas gerai.. apskritai visuomeneje... as ir dabar dirbu su italais, tai kartais ju mentalitetas "uzmusa" ypac priimant sprendimus... o man nepatiko daug aspektu (as ten ir darbo ieskojau, ir dirbdama danijoje bendraudama su italu partneriais jutau, kad pagrinde jie iprate moteris matyti tam tikrose srityse dirbancias).. na daug niuansu.. as ne pries Italija, bet man tiesiog netiko aplinka po to, kai ja gerai perpratau.. na as cia nenoriu plestis, ne i tema.. bet daug niuansu tiek bendravime (ivarios taisykles nerasytos, daug apsimetimo, nors nebutina ir panasiai) ir t.t... tiek jau to, tiesiog lascia perdere mirksiukas.gif turiu ten daug draugu ir karts nuo karto nuvaziuoju (esu buvusi per savo gyvenima daugiau nei 40 kartu), tai dabar pravercia tai, kad jau zinau, ka vienas ar kitas italas/e tam tikroje situacijoje pasakys ar pasielgs is anksto:) dabar kazkaip labai lengva.. galbut dabar ir galeciau gyventi italijoje, nes jau zinau kaip su jais bendrauti, kad nesokiruoti (labai nemegstu tabu ir taisykliu jei jos nieko neduoda), taip pat jau zinau kaip reiketu is italu issimusti tai, ko man reikia (kalbant apie darba, karjera, etc).. anksciau buvau per jauna..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 18 liepos 2006 - 15:39
Gal kam įdomu bus pamatyti kaip atrodo itališkos kapinaitės.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 07 18, 16:41)
Gal kam įdomu bus pamatyti kaip atrodo itališkos kapinaitės.

user posted image

taip laidojami (taupant vieta) turintys vidutines pajamas pagrinde, o turintys daugiau pinigeliu, nusiperka nedideli plota zemes ir pasistato koplyteles savo seimai mirksiukas.gif (kazkur ir as turiu nuotrauku su kapinem)
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 07 18, 16:48)
taip laidojami (taupant vieta) turintys vidutines pajamas pagrinde, o turintys daugiau pinigeliu, nusiperka nedideli plota zemes ir pasistato koplyteles savo seimai  mirksiukas.gif  (kazkur ir as turiu nuotrauku su kapinem)

Į žemę laidojasi tik turtingi žmonės, nes tie žemės lopinėliai kapinėse, deja, nepigiai kainuoja. verysad.gif Arba mačiau, kad ant to žemės lopinėlio pasistato tokią kaip koplyčią, į kurią yra sulaidojami visi šeimos nariai.
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 07 18, 16:54)
Į žemę laidojasi tik turtingi žmonės, nes tie žemės lopinėliai kapinėse, deja, nepigiai kainuoja. verysad.gif Arba mačiau, kad ant to žemės lopinėlio pasistato tokią kaip koplyčią, į kurią yra sulaidojami visi šeimos nariai.

tas tiesa... mano buvusiojo motina buvo nusipirkusi (jauciu tose paciose kapinaitese kur tavo nuotraukoje) sklypeli, dydziu kaip pas mus seimyniniam kapui (3-4 vietoms) laidoti, ir ten buvo nedidele koplytele su visai ju seimai numatytomis angomis viena virs kitos karstams sukisti... bet siaip idomu paziureti kapines... jos skiriasi daugumoje saliu.. pvz graikijoje ten viskas balta smile.gif
Atsakyti
Mano nuotraukoje yra Romos kapinės-cimitero Flaminio, ar žinai? g.gif
Atsakyti
Labutis,
kadangi namie turim du mažus piliečius, ilgas keliones tenka atidėt, todėl planuojam prieš pat baigiantis skrydžių į Romą sezonui nuskrist savaitgaliui į Romą. Labai norėčiau patarimo, gal kas iš patirties žinot, kokiam rajone geriau rinktis viešbutį - norėtume kuo daugiau apeit pėstute, kuo labiau pajust gyvenimą ten wub.gif . Aišku, svarbu ir kad nebūtų labai sudėtinga pasiekt viešbutį iš oro uosto.Gal galėtumėt pažiūrėt, ką siūlo Aviaturas čia
gal kas jau gyvenot kuriame nors?
Atsakyti
QUOTE(Buckiukas @ 2006 07 19, 14:18)
Labutis,
kadangi namie turim du mažus piliečius, ilgas keliones tenka atidėt, todėl planuojam prieš pat baigiantis skrydžių į Romą sezonui nuskrist savaitgaliui į Romą. Labai norėčiau patarimo, gal kas iš patirties žinot, kokiam rajone geriau rinktis viešbutį - norėtume kuo daugiau apeit pėstute, kuo labiau pajust gyvenimą ten wub.gif . Aišku, svarbu ir kad nebūtų labai sudėtinga pasiekt viešbutį iš oro uosto.Gal galėtumėt pažiūrėt, ką siūlo Aviaturas čia

jei jus norite pataupyti, tai galite apsistoti Vatikane (jau "centriau" nebuna mirksiukas.gif ), kur kreiptis rasite mano temoje su prierasu svarbu (planuojantiems keliones ivairios nuorodos). Taip pat ten yra mano ideti puslapiai Bed and Breakfast Italijoje, ten pat galite rasti ir Romoje uz normalia kaina..

Del viesbuciu, kurias siulo kelioniu agenturos ir kurie uz normalia kaina - siulau atidziai paziureti, kad nebutu salia stoties ar kur nors kitoje neaiskioje vietoje... pvz Zara viesbutis yra strategiskai geroje vietoje, netoli Via Nazionale (pagrindine gatve) bet labai arti stoties ... (Termini yra centrine stotis, Via Nazionale viename gale berods)...
Su oro uostu geras susisiekimas, tikrai neprapulsite.. kaip tiksliai atvaziuoti patars turbut Veronika mirksiukas.gif ji ten dabar gyvena...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 07 19, 15:54)
jei jus norite pataupyti, tai galite apsistoti Vatikane (jau "centriau" nebuna mirksiukas.gif )

Apsistoti pačiame Vatikane? blink.gif blink.gif Juk į pačio Vatikano teritoriją (išskyrus šv. Petro aikštę ir šv. Petro baziliką) patekti paprastiems mirtingiesiems negalima.Mano vyras kartą darbo reikalais galėjo įvažiuoti į Vatikano teritoriją, tai ta proga pasinaudojau ir aš-kartu su juo įvažiavau į patį Vatikaną. smile.gif

Papildyta:
Štai kaip yra rašoma apie Vatikaną knygoje "Roma nuo pradžios iki mūsų dienų":

Vatikanas-tai 0,44 km ploto teritorija Romos vidurinėje dalyje su šv. Petro bazilika, šv. Petro aikšte ir Vatikano rūmais.Vatikano miesto valstybę, kuri taip vadinasi nuo 1929 metų, valdo popiežius.
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 07 19, 16:26)
Apsistoti pačiame Vatikane? blink.gif  blink.gif Juk į pačio Vatikano teritoriją (išskyrus šv. Petro aikštę ir šv. Petro baziliką) patekti paprastiems mirtingiesiems negalima.Mano vyras kartą darbo reikalais galėjo įvažiuoti į Vatikano teritoriją, tai ta proga pasinaudojau ir aš-kartu su juo įvažiavau į patį Vatikaną. smile.gif

Papildyta:

Vatikanas-tai 0,44 km ploto teritorija Romos vidurinėje dalyje su šv. Petro bazilika, šv. Petro aikšte ir Vatikano rūmais.Vatikano miesto valstybę, kuri taip vadinasi nuo 1929 metų, valdo popiežius.

galiu patikslinti:

Vatikane, atsistojus prie obelisko aiksteje priesais katedra (petro ir povilo), gatve i kaire, tokia tiesi, ja eiti, bus kalniukas ir ant jo vienuolynas. Jie priima nakvynei ir labai nebrangiai, tik reikia tartis ir jie turi savo taisykliu (nors galima tartis taip pat) - pvz grizti namo 22.00 (mano pazistami susitare del 23.00 mirksiukas.gif ) kaina pernai buvo apie 10 eur. Atstumas nuo aikstes iki vienuolyno apie 300 metru.

tai manau cia skaitosi dar prie vatikano, ar ne? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Veronika @ 2006 07 19, 16:26)
Apsistoti pačiame Vatikane? blink.gif  blink.gif Juk į pačio Vatikano teritoriją (išskyrus šv. Petro aikštę ir šv. Petro baziliką) patekti paprastiems mirtingiesiems negalima.Mano vyras kartą darbo reikalais galėjo įvažiuoti į Vatikano teritoriją, tai ta proga pasinaudojau ir aš-kartu su juo įvažiavau į patį Vatikaną. smile.gif

Papildyta:

o tai kur tu ivaziavai? i vatikano rumus? (440 m teritorija sudaro vatikano rumai, bazilika ir aikste pagal auksciau pateikta info). Siaip noreciau ir as i Vatikano rumus patekti... wub.gif mano bendradarbio sesuo gyvena romoje daug metu, jos vyras dirba prie vatikano, su jo protekcija jie ir nama netoli vatikano isigyjo pries metus... jie ta vienuolyna ir rekomendavo (nedaugelis zino, kad ten galima tartis del nakvynes)
Papildyta:
QUOTE(Buckiukas @ 2006 07 19, 14:18)
Labutis,

man patiko "Relais Vaticano"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 19 liepos 2006 - 15:34