Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

prie koki menesi buvom Peruggia miete...labai labai grazu wub.gif
tik reikia butinai pereiti senamiesti...susirasti pozemini miesta, nes vieni pazystami ten buvo, tai nieko nemate, nors tas pozeminis miestas pilis tikrai didinga ispudi paliko... wink.gif
dar San Marinas labai labai labai clap_1.gif
Atsakyti
LABAI ACIU!!!O kaip ten su kainomis?Galima butu ka nors nusipirkti?Pvz:. batus?Kokios kainos?Kokius suvenyrus?
Atsakyti
QUOTE(EKATSALPA @ 2006 07 06, 13:16)
LABAI ACIU!!!O kaip ten su kainomis?Galima butu ka nors nusipirkti?Pvz:. batus?Kokios kainos?Kokius suvenyrus?

jei vaziuosi liepos gale, jau bus prasideje ispardavimai.. tai pirk ka nori, uzeik i benetono parduotuves ir avalynes.. tiesa, miesto centre visada bus brangiau.. be to ziurek, kaip parduotuve atrodo (pvz batu parduotuves centre visada brangesnes nei kur nors toliau nuo centro, ir pan).. kuo grazesne, tuo brangiau mirksiukas.gif
siuvenyrai... na pamatysi vietoje, kur busi.. kiekviename Italijos regione vis kazkas savito yra, ko gali nebuti kitame regione ar mieste... paskaitinek internete ar vadove apie Italija apie tuos miestus/regionus kur planuoji vaziuoti ir manau ten bus kazkas parasyta... ir butinai suvalgyk italiska pica, paragauk tikru makaronu (jauciu po to lietuvoje ju nevalgysi mirksiukas.gif ), taip pat jei pavyks paragauk toki patiekala - kumpis su parmezanu ir rukolos zole (bresaola con parmeggiano e ruccola) - labai skanu ir lengvas maistas, arba meliono su kumpiu (melione con prosciuto), tikros macedonia (vaisiu kokteilis), tikros espresso kavos ir ledu smile.gif jei nori valgyti tikra italiska maista, eik valgyti i trattoria (vietinis kabakas), ten gal bus ne taip grazu kaip restorane, bet tikras maistas italiskas ir kainos normalesnes mirksiukas.gif
Atsakyti
Ziema buvom Italijoj slidinet. aisku metu sezonas kitas, bet patikek, italai vezsi savo NEPAEINANCIUS vaikus slidiet, antkalno...VISUR maziems pypliams sudarytos puikios salygos, italai viakus dievina, todel manu pasiimk, tikrai problemu nebus- visada uzleis eileje, gausi atsisest, nuolaida, panes krepsius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lil @ 2006 07 07, 10:53)
Ziema buvom Italijoj slidinet. aisku metu sezonas kitas, bet patikek, italai vezsi savo NEPAEINANCIUS vaikus slidiet, antkalno...VISUR maziems pypliams sudarytos puikios salygos, italai viakus dievina, todel manu pasiimk, tikrai problemu nebus- visada uzleis eileje, gausi atsisest, nuolaida, panes krepsius thumbup.gif

tai tiesa, nors as buvau dolomitinese alpese vasara po kalnus palaipioti (fotoreportazuose yra mano nuotraukos ir trumpi aprasymai), tai net leliai visiski net 2 metuku neturintys keliaudavo ant tevelio nugaros mirksiukas.gif .. is viso italai, nors ir turi savitu bruozu, bet viena dalyka tikrai turi: labai gerbia pagyvenusius zmones bei myli vaikus bei juos saugo ...
Atsakyti
Jau tik nepamirskit skrybeles vaziuojant i Italija. Mes praeita savaite kepem cirskejom Romoj, kol galu gale prisipliazinusi Ostioj nualpau grizus namo! Aisku, cia mano pacios kvailumas visa diena ne po skeciu, o ant saules guleti. Tikriausiai kokie +35 buvo smile.gif

Beje, jei kas nebijot smirstelejusio vandens ir vaziuosit i Ostia pliazintis, tai galiu rekomenduoti nerealu restorana zuvies. Blue fin vadinasi http://www.bluefinroma.com/ Nereali zuvies sriuba su pupelem, grilintos juros gerybes ant focaccia aliuminiam bliuuuude. 2 zmonems pilni pilvai prigrusti + vynas viso 50 euru, bet jau pasakiska! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(EKATSALPA @ 2006 07 08, 17:58)
Suprantu, kad viskas priklauso nuo vietos. Bet pvz gal zinot uz kiek galima nusipirkti batus?Nebrangius , bet stilingus ir idomius?Kiek EUR kainuotu?Bent apytiksliai... g.gif  unsure.gif

Kaip Veronika minejo, tikrai Italijos turguose gali gauti avalynes, kuria pas mus net Step top ir kitose brangesnese parduotuvese pardavineja su dideliu antkainiu... tik klausk Veronikos, kada turgai buna.. as Romoje pamenu lyg treciadieniais budavo (Veronika, kada tas didysis turgus vyksta Romoje??? nepamenu tikslaus jo pavadinimo)
Parduotuvese kainos svyruoja... ziurint kokiu batu tau reikia... basutes pigiau.. kainos svyruoja nuo 18 eur iki 89 eur, priklausomai nuo avalynes tipo...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 07 10, 09:31)
tik klausk Veronikos, kada turgai buna.. as Romoje pamenu lyg treciadieniais budavo (Veronika, kada tas didysis turgus vyksta Romoje??? nepamenu tikslaus jo pavadinimo)
Parduotuvese kainos svyruoja... ziurint kokiu batu tau reikia... basutes pigiau.. kainos svyruoja nuo 18 eur iki 89 eur, priklausomai nuo avalynes tipo...

Veronika, ir man pasakyk KUR Romoje tie turgai buna. Ieskojau as Romoje sau vestuvems bateliu, bet nieko neradau sad.gif Bet uztat pavydetinas rubu ir avalynes pasirinkimas vyrams. Tiesa, ne visada uzmokejus atitinkama kaina gauni gera kokybe, bet apsipirkti malonu. Na, isskyrus pardavejas. Nes jei nieko neperki, labai nepatenkintos buna smile.gif O ypatingai jei rubus apziuri ir atgal padedi ne taip jau preciziskai sulankstes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2006 07 10, 15:01)
Veronika, ir man pasakyk KUR Romoje tie turgai buna. Ieskojau as Romoje sau vestuvems bateliu, bet nieko neradau sad.gif Bet uztat pavydetinas rubu ir avalynes pasirinkimas vyrams. Tiesa, ne visada uzmokejus atitinkama kaina gauni gera kokybe, bet apsipirkti malonu. Na, isskyrus pardavejas. Nes jei nieko neperki, labai nepatenkintos buna  smile.gif O ypatingai jei rubus apziuri ir atgal padedi ne taip jau preciziskai sulankstes  lotuliukas.gif

siaip Italijoje kai kur neleidzia maikuciu matuotis.. reikia ziureti, ten buna parasyta (tiesa italiskai...)... o moterims tai labai didelis pasirinkimas avalynes... tiesa, romoje nebutina avalynes centre ieskoti, nes mokesite ne tik uz avalyne, bet ir uz parduotuves grozi ir pardavejo isspausta sypsena (nelabai mandagus, jei mato, kad atejo tik pazioplineti, jie tokius is karto atpazista).. toliau nuo centro pavaiksciojus ivairiomis gatvelemis ir panasiai, yra labai daug nedideliu avalynes parduotuviu, kur daznai patys savininkai pardavineja ir ten kainos normalesnes, ir jus ne prasciau apsokines..

siaip dar vienas patarimas jei nuspresite pirkti vaisius ar darzoves Italijoje - rankomis neimti blink.gif ateis pardavejas, jam parodysi ko nori ir kiek, ir jis pats ideda tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2006 07 10, 15:01)
Veronika, ir man pasakyk KUR Romoje tie turgai buna. Ieskojau as Romoje sau vestuvems bateliu, bet nieko neradau sad.gif Bet uztat pavydetinas rubu ir avalynes pasirinkimas vyrams.

Turgūs Romoje vyksta kiekvieną dieną, tik skirtingose miesto zonose.Pvz., kur aš gyvenu, tai turgus vyksta antradieniais ir šeštadieniais, o kur gyvena mano uošvė-tik trečiadieniais.
Patys didžiausi turgūs vyksta sekmadieniais ir vadinasi Porta Portese.Bet dėmesio!Yra du turgūs Romoje, kurie vadinami Porta Portese ir vyksta tik sekmadieniais.Vienas turgus Porta Portese vyksta zonoje viale Palmiro Togliati, Prenestinos gatvės kampe.
Antras Porta Portese vyksta zonoje Trastevere.
Jei važiuotumėte su taxi, tai net adreso nereikėtų sakyti, visi taksistai tuos turgus Porta Portese kuo puikiausiai žino.Galima važiuoti ir su autobusais, tik reikėtų pasiklausti jų numerius. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2006 07 10, 16:23)

siaip dar vienas patarimas jei nuspresite pirkti vaisius ar darzoves Italijoje - rankomis neimti  blink.gif  ateis pardavejas, jam parodysi ko nori ir kiek, ir jis pats ideda tongue.gif

blink.gif blink.gif Kaip tai? g.gif Kad kaip tik turguje gali pats pasirinkti vaisius ir daržoves į maišelius kaip prekybos centre.Gal čia nuo pardavėjo priklauso? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 07 10, 17:19)

Patys didžiausi turgūs vyksta sekmadieniais ir vadinasi Porta Portese.Bet dėmesio!Yra du turgūs Romoje, kurie vadinami Porta Portese ir vyksta tik sekmadieniais.Vienas turgus Porta Portese vyksta zonoje viale Palmiro Togliati, Prenestinos gatvės kampe.
Antras Porta Portese vyksta zonoje Trastevere.

va va as apie juos ir kalbejau.. man atrodo as buvau trastevere.. ten tiek visko gali rasti, tik reikia kantrybes ir sveikatos tureti po ta turgu vaikscioti...

Papildyta:
blink.gif  blink.gif Kaip tai? g.gif Kad kaip tik turguje gali pats pasirinkti vaisius ir daržoves į maišelius kaip prekybos centre.Gal čia nuo pardavėjo priklauso? g.gif

tu zinai, as del romos nesu tikra... bet visur kitur, kur buvau italijoje, tai mazose darzoviu parduotuvese ir kur gatvese pardavineja vaisius, tai net reke, kai mano drauge ranka pradejo rinktis apelsinus, citrinas... sako, pati paduosiu... kitur ir uzrasus maciau "non toccare"... nu va.. romoje nepamenu, bet as Lido di Ostia kai gyvenau, ten didelis vaisiu ir darzoviu turgus yra.. tai kiek pamenu as ten pati rankomis irgi neemiau nei karto nei vienos darzoves ar vaisiaus.. apziuredavau ir parodydavau ko ir kiek man ideti... tas pats ir siaurineje Italijoje kai keliavau ne per seniausiai.. ir va ka tik is sicilijos grizau, ten irgi tas pats g.gif
Atsakyti
QUOTE(EKATSALPA @ 2006 07 08, 17:58)
Suprantu, kad viskas priklauso nuo vietos. Bet pvz gal zinot uz kiek galima nusipirkti batus?Nebrangius , bet stilingus ir idomius?Kiek EUR kainuotu?Bent apytiksliai... g.gif  unsure.gif

Arba supermarkete, kuris vadinas "scarpe&scarpe" (batai & batai)- dabar, kai visur nuolaidos galima rasti uz 9- 20 €
Papildyta:
QUOTE(EKATSALPA @ 2006 07 10, 15:33)
Labai aciu.Susidariau, bent jau bendra vaizda... mirksiukas.gif
    o ka siaip reikia butinai pasiimti?Be fotoaparato,rubu?Vaziuju rugpjucio 12 d.

Turek visada prie saves buteliuka vandens, tikrai pravers thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , as be jo neiseinu is namu
Papildyta:
[quote=dianita,2006 07 07, 10:51]
jei vaziuosi liepos gale, jau bus prasideje ispardavimai.. tai pirk ka nori, uzeik i benetono parduotuves ir avalynes..

Kad jau prasidejo ispardavimai liepos pradzioj! thumbup.gif
Benetono nerekomenduoju, tai gana brangi parduotuve, ir nieko ten ypatingo, yra daug kitokiu gal netokiu zinomu markiu, kur apsipirksi zymiai pigiau ir rasi, ko noresi...
Atsakyti