QUOTE(Joli19 @ 2006 05 29, 12:24)
Sveika, Ginija,
mes vaziuosime rugpjucio pradzioje, taip pat automobiliu ir planuojame nuvaziuoti iki Sicilijos. Del tu karsciu, manau buna visaip, kaip kokie metai. Vieni mums sako - jus ka, isprotejot, iskepsit, o pavyzdziui drauge, kuri gyveno kelis metus Italijoje, sako nieko tokio, karstis ten kitoks ir visai pakenciamas. Taigi, kiek zmoniu, tiek nuomoniu, o ir karsti visi skirtingai pakelia.
Mes pernai vaziavome rugpjucio pradzioje i Prancuzija, tai irgi buvo tokiu gasdinanciu, kad bus per karsta. Tai nieko panasaus,buvo maloniai silta, o kartais ir megztuko reikejo.
O galu gale man ta malonioji keliones puse - nauji vaizdai, zmones, patyrimai nustelbia visus nemalonumus,tokius kaip karstis, nuovargis ar kokie nutryne batai
Svarbiausia - keliauti
Na del Sicilijos, tai nepriklauso kaip kokie metai.. as pati i Sicilija skrendu 21 birzelio ir jau siandien Sicilijoje temperatura +33 laipsniai, o birzelio gale man jau patys sicilieciai informavo, kad pasiruosciau 36-38 C. Liepa pats karsciausias menuo Sicilijoje, rugpjuti temperatura vesesne iki 36 laipsniu.
Del Italijos - rugpjuti niekas nedirba, atostogauja beveik visi fabrikai ir t.t. viskas uzsidaro bent 3 saavitems ir visi atostogauja.. tuo metu beveik neimanoma is anksto neuzsisakius gauti kur apsistoti atvykus atostogauti, kainos isauga trigubai (vien Sardegna saloje, butelis nuomai, kuris iki birzelio kainuoja apie 300 EUR savaitei, rugpjuti kainuoja apie 1500-2000 eur savaitei). Rugpjuti Italijoje TIKRAI NEBUS MALONIAI SILTA
buvau daug kartu ir ypac tragedija buvo Romoje rugpjuti, kai temperatura buvo +36 pastoviai ir galejai buti tik labai menkai apsirenges ir judeti kiek imanoma maziau... kaip ir prancuzijoje, tuo metu visi vietiniai stengiasi pabegti is namu kur nors prie juros, ezeru ir t.t., taip kad tai menuo atostogoms. Tiesa, rugpjutis Sicilijai pats nedekingiausias menuo, nes buna viskas isdege.. geriausias laikas yra balandzio pabaiga - geguzes pabaiga, na birzelio pradzioje dar nieko...
O siaip del Sicilijos man niekas iki siol nieko neatsake, tai kai grisiu pati parasysiu kaip sekesi ir pridesiu nuotrauku
QUOTE(laura13 @ 2006 05 29, 16:24)
Ginija, mes su vyru tokie pat beprociai, nes vaziuosim liepa
tiksliau skrisim iki Romos, o nuo ten i pietus su masina...
na jau taip.....nors stenkites nepapulti i kamscius, ten autostrados tai ne musiskes.. jau kai kamstis, tai pvz prie milano masinos pusdieni karstyje prastovi.. o siaip jei busite Romoje, tai nuvykite i priemiesti, miesteli Lido di Ostia, ten visa pajurio zona, galite nueiti i papludimi.. tiesa, dauguma is ju privatus ir reikia susimoketi kelis eurus uz iejima (yra ir bendri keli), bet nors prie juros kazkiek pabusite:)
ir tiesa, kazkas is jusu i sicilija vaziuoja, tai tikrai tikrai nepatariu vairuoti Palermo mieste, jei ten vyksite.. ten ju vietines eismo taisykles ir net italai is kitu Italijos regionu vengia ten vairuoti.. na bet kas megsta ekstremalu poilsi, tai pats tas:)
o siaip tai papasakokite savo ispudzius keliaujant po Italija, labai idomu