Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Ginija @ 2006 05 28, 15:46)
g.gif Ar būtų didelė beprotybė, jei į Italiją susiruoštume liepos mėn viduryje? Įtariu, kad karščiai ten nerealūs  blink.gif  Tiesa, galvojame apie kelionę su automobiliu  blush2.gif

Sveika, Ginija,
mes vaziuosime rugpjucio pradzioje, taip pat automobiliu ir planuojame nuvaziuoti iki Sicilijos. Del tu karsciu, manau buna visaip, kaip kokie metai. Vieni mums sako - jus ka, isprotejot, iskepsit, o pavyzdziui drauge, kuri gyveno kelis metus Italijoje, sako nieko tokio, karstis ten kitoks ir visai pakenciamas. Taigi, kiek zmoniu, tiek nuomoniu, o ir karsti visi skirtingai pakelia.
Mes pernai vaziavome rugpjucio pradzioje i Prancuzija, tai irgi buvo tokiu gasdinanciu, kad bus per karsta. Tai nieko panasaus,buvo maloniai silta, o kartais ir megztuko reikejo.
O galu gale man ta malonioji keliones puse - nauji vaizdai, zmones, patyrimai nustelbia visus nemalonumus,tokius kaip karstis, nuovargis ar kokie nutryne batai biggrin.gif
Svarbiausia - keliauti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Kipa liepą tai nežinau, bet vat rugpjūtyje daugelis italų atostogauja. Masinės atostogos: kamščiai autostradose, paplūdimiuose, kurortuose, uždarytos kai kurios įstaigos.
Mano draugė iš italijos visuomet į Lietuvą parvyksta rugpjūčio mėn. Jie čia atsigauna nuo alinančių karščių ir pailsi ramiai.
Jei turit galimybę - keiskit kelionės laiką.
Mes važiuosim rugsėjo gale. Kolkas sulaukiu tik pritarimų dėl tokio sprendimo.

Sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Joli19 @ 2006 05 29, 12:24)
Sveika, Ginija,
mes vaziuosime rugpjucio pradzioje, taip pat automobiliu ir planuojame nuvaziuoti iki Sicilijos. Del tu karsciu, manau buna visaip, kaip kokie metai. Vieni mums sako - jus ka, isprotejot, iskepsit, o pavyzdziui drauge, kuri gyveno kelis metus Italijoje, sako nieko tokio, karstis ten kitoks ir visai pakenciamas. Taigi, kiek zmoniu, tiek nuomoniu, o ir karsti visi skirtingai pakelia.
Mes pernai vaziavome rugpjucio pradzioje i Prancuzija, tai irgi buvo tokiu gasdinanciu, kad bus per karsta. Tai nieko panasaus,buvo maloniai silta, o kartais ir megztuko reikejo.
O galu gale man ta malonioji keliones puse - nauji vaizdai, zmones, patyrimai nustelbia visus nemalonumus,tokius kaip karstis, nuovargis ar kokie nutryne batai  biggrin.gif
Svarbiausia - keliauti  thumbup.gif   thumbup.gif   thumbup.gif

Na del Sicilijos, tai nepriklauso kaip kokie metai.. as pati i Sicilija skrendu 21 birzelio ir jau siandien Sicilijoje temperatura +33 laipsniai, o birzelio gale man jau patys sicilieciai informavo, kad pasiruosciau 36-38 C. Liepa pats karsciausias menuo Sicilijoje, rugpjuti temperatura vesesne iki 36 laipsniu.
Del Italijos - rugpjuti niekas nedirba, atostogauja beveik visi fabrikai ir t.t. viskas uzsidaro bent 3 saavitems ir visi atostogauja.. tuo metu beveik neimanoma is anksto neuzsisakius gauti kur apsistoti atvykus atostogauti, kainos isauga trigubai (vien Sardegna saloje, butelis nuomai, kuris iki birzelio kainuoja apie 300 EUR savaitei, rugpjuti kainuoja apie 1500-2000 eur savaitei). Rugpjuti Italijoje TIKRAI NEBUS MALONIAI SILTA smile.gif buvau daug kartu ir ypac tragedija buvo Romoje rugpjuti, kai temperatura buvo +36 pastoviai ir galejai buti tik labai menkai apsirenges ir judeti kiek imanoma maziau... kaip ir prancuzijoje, tuo metu visi vietiniai stengiasi pabegti is namu kur nors prie juros, ezeru ir t.t., taip kad tai menuo atostogoms. Tiesa, rugpjutis Sicilijai pats nedekingiausias menuo, nes buna viskas isdege.. geriausias laikas yra balandzio pabaiga - geguzes pabaiga, na birzelio pradzioje dar nieko...
O siaip del Sicilijos man niekas iki siol nieko neatsake, tai kai grisiu pati parasysiu kaip sekesi ir pridesiu nuotrauku ax.gif

QUOTE(laura13 @ 2006 05 29, 16:24)
Ginija, mes su vyru tokie pat beprociai, nes vaziuosim liepa lotuliukas.gif  tiksliau skrisim iki Romos, o nuo ten i pietus su masina... 4u.gif

na jau taip.....nors stenkites nepapulti i kamscius, ten autostrados tai ne musiskes.. jau kai kamstis, tai pvz prie milano masinos pusdieni karstyje prastovi.. o siaip jei busite Romoje, tai nuvykite i priemiesti, miesteli Lido di Ostia, ten visa pajurio zona, galite nueiti i papludimi.. tiesa, dauguma is ju privatus ir reikia susimoketi kelis eurus uz iejima (yra ir bendri keli), bet nors prie juros kazkiek pabusite:)
ir tiesa, kazkas is jusu i sicilija vaziuoja, tai tikrai tikrai nepatariu vairuoti Palermo mieste, jei ten vyksite.. ten ju vietines eismo taisykles ir net italai is kitu Italijos regionu vengia ten vairuoti.. na bet kas megsta ekstremalu poilsi, tai pats tas:)
o siaip tai papasakokite savo ispudzius keliaujant po Italija, labai idomu ax.gif
Atsakyti
Merginos, ką verta Italijoje pamatyti? Tai didelė ir nuostabi šalis, tai būtų smagu, kad pasidalintumėte savo įspūdžiais, patarimais ir šiaip naudinga informacija 4u.gif

p.s. smagu, kad čia ne aš viena tokia planuojanti keliones. Planuokime drauge drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 05 29, 18:02)
na jau taip.....nors stenkites nepapulti i kamscius, ten autostrados tai ne musiskes.. jau kai kamstis, tai pvz prie milano masinos pusdieni karstyje prastovi.. o siaip jei busite Romoje, tai nuvykite i priemiesti, miesteli Lido di Ostia, ten visa pajurio zona, galite nueiti i papludimi.. tiesa, dauguma is ju privatus ir reikia susimoketi kelis eurus uz iejima (yra ir bendri keli), bet nors prie juros kazkiek pabusite:)

tai kad vaziuojant i pietus nuo Neapolio kur nori ten stoji ir maudaisi...uzteks mums ir sio viesbutuko:
http://www.hotelmegamare.com/
4u.gif
as dar Romoj neplanavau nieko blush2.gif bet pirksim knyga ir vaiksciosim wub.gif
Atsakyti
Skubiai!!!
ar turint viena laisva diena Neapolyje yra prasmes nulekti i Pompeja ir ka nors gero ten pamatyti?
jei taip, kaip geriausia tai atlikti ir ka pamatyti?
Atsakyti
QUOTE(Ginija @ 2006 05 29, 20:37)
Merginos, ką verta Italijoje pamatyti? Tai didelė ir nuostabi šalis, tai būtų smagu, kad pasidalintumėte savo įspūdžiais, patarimais ir šiaip naudinga informacija  4u.gif

p.s. smagu, kad čia ne aš viena tokia planuojanti keliones. Planuokime drauge  drinks_cheers.gif

na visos Italijos tikrai nepamatysi, tiesiog apsispresk del regionu, kur noretum vaziuoti.. miestus, kuriuos noretum pamatyti.. ir kiek dienu skirtum Italijos aplankymui... nes tiesiog patarti kazka pamatyti yra sudetinga... galima pasinaudoti tuo, ka siulo turistines agenturos - jos visada pasiulo marsruta, kurio metu pamatai pagrindines turistu lankomas vietas.. ir tada vaziuojant su masina galima planuoti kazka panasaus ir aisku, keisti kai ka savo nuoziura...

siaip as tikrai patarciau marsruta vaziuoti zydraja pakrante ir ne tik Italijoje bet ir ivaziuoti i Prancuzija, aplankant Monaka, Nica ir Kanus. As pati vaziavau rugpjucio menesi tokiu marsrutu ir patikekite, tai fantastiskos vietos, o Monakas tai viena is graziausiu vietu Europoje.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2006 05 30, 10:56)
Skubiai!!!
ar turint viena laisva diena Neapolyje yra prasmes nulekti i Pompeja ir ka nors gero ten pamatyti?
jei taip, kaip geriausia tai atlikti ir ka pamatyti?

pati ir atsakau: verta - pompeja ir vezuvijus yra vienos dienos isvyka is Neapolio. jei kam reikes detaliau, klauskit.

QUOTE(laura13 @ 2006 06 07, 09:10)
nu tikrai SAN papasakok 4u.gif

na kazkaip neplanavau rasineliu rasyti ax.gif
siaip man cia buvo komandiruote, tik turejau viena laisva diena - kadangi ten italai kazka labai svente 06 02, tai ir mum buvo laisva. tai ir isnaudojau nuvykimui i pompeja ir ant vezuvijaus.
pietu italijoj buvau pirma karta - na tai visai taip kaip senuose italu filmuose: gatveles siauros, namai auksti - vaikstai kaip labirinte. cia Neapolyje. vairuoja visi kaip beprociai - labai didele problema pereiti gatve. siaip labai siukslinas miestas.

na pompejoj tai griuvesiai ispudingi. as po juos vaiksciojau 3.5 val. bet megejai tai pravaiksto ir 9 val.
user posted image
vaikstai ir galvoji, bandai isivaizduoti, kaip tie zmones gyveno, kaip valgyt dare, ka veike: atsikelia ryte, iseina is namo... susirenka pietauti i "valgykla"... vnz., fantazijai vietos yra.

na o cia viso to kaltininkas Vezuvijus matosi:
user posted image

buvau uzvarius ir iki virsaus (beveik iki virsaus autikas uzveza) - grazu i krateri paziureti: dumelis ruksta, siera smirda lotuliukas.gif tik oras buvo tragiskas: liutis, vejas, likau visa slapia iki pat trauzu...
Atsakyti
Parašykit prašau kiek planuojat pinigų skirti kelionei po Italiją? Aš užsidegus šiemet kur nors keliauti toliau nei Baltijos jūra, į Turkiją man jau taip nuvalkiota atrodo, bet bijau kad nesutaupysim tiek pinigų, kad kokią Italiją ar Ispaniją pamatyt. Beje, keliautumėm Su vyru ir vaiku (2 metukai), kokį rugsėjį, kad karšta taip nebūtų, o kartu ir pigiau turbūt.
Atsakyti
QUOTE(Varėnė @ 2006 06 07, 11:45)
Parašykit prašau kiek planuojat pinigų skirti kelionei po Italiją? Aš užsidegus šiemet kur nors keliauti toliau nei Baltijos jūra,  į Turkiją man jau taip nuvalkiota atrodo, bet bijau kad nesutaupysim tiek pinigų, kad kokią Italiją ar Ispaniją pamatyt. Beje, keliautumėm Su vyru ir vaiku (2 metukai), kokį rugsėjį, kad karšta taip nebūtų, o kartu ir pigiau turbūt.

I Italija brangoka, be to jei neimsi paketo is turistines agenturos mokesi nemazai .. nebent su masina vaziuotumete.. be to 2 metu vaikui is tos Italijos jokiu ispudziu nebus, neziures gi jis architekturos mirksiukas.gif o jei tik viename mieste apsistosite taip pat naudos jokios, po Italija reikia vazineti, tai salis-muziejus... be to cia daugiau jau jums butu skiriama kelione... kainuos nemazai, nes ir viesbucio patiems reikes ieskotis, jei skrisite ir bilietams atskirai... o jei vaziuoti del vaikucio, tai su mazais vaikais Turkija is tiesu labai geras variantas imant viskas iskaiciuota ir geresni viesbuti, galima imti ir Kreta, be to rugsejo menesio pradzioje jau nuolaidos yra, pigesnes keliones
Atsakyti
i siaurine italija vaziuot neverta, nieko idomaus nepamatysit, o pietine dalis -fantastika thumbup.gif Roma, pompeja, kaprio sala - butinai. neapolyje, einant i miesta nusiimkit papuosalus, auskarus, rankinukus - galit grist be ju. jeu busit su masina - uzsidarykit langus, nes ir per juos istrauks...
Atsakyti
QUOTE(pempe @ 2006 06 18, 22:55)
i siaurine italija vaziuot neverta, nieko idomaus nepamatysit, o pietine dalis -fantastika thumbup.gif Roma, pompeja, kaprio sala - butinai. neapolyje, einant i miesta nusiimkit papuosalus, auskarus, rankinukus - galit grist be ju. jeu busit su masina - uzsidarykit langus, nes ir per juos istrauks...

dieve dieve kaip man pasiseke doh.gif as blaskiausi po Neapoli tarp vienuoliktos ir dvyliktos vakaro su ciumodanu ieskodama viesbucio - ir nieko: visus savo rakandus sekmingai danesiau iki viesbucio biggrin.gif
Atsakyti