Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Veni @ 2010 01 28, 21:23)
Aš pernai pabandžiau pasisėti ir likau patenkinta, nors bandžiau tik dėl įdomumo - net mama pirštą prie smilkinio pasukiojo, kai sužinojo, kad sėju braškes rolleyes.gif
Sėjau vasarį į lovelį, sudygo greit ir pirmus tikrus lapelius išleido greit. Didžiausia klaida - langai (pas mus jie tonuoti ir nepraleidžia kažkurių saulės spindulių) visos sėklos greit sudygsta, staigiai auga, bet kai išleidžia pirmus 4 tikrus lapelius, staiga sustoja augti, kol neišneši į tikrą saulę. Persodinau gegužės pabaigoje dalį daigų į šiltnamį, dalį į lauką. Šiltnamyje augę krūmeliai subujojo, o lauke nedaug išliko - matyt gavo šalnų, nestiprūs dar ir neatlaikė. Šiltnaminius persodinau laukant liepos pabaigoj jau su žiedais ir vaikai uogyčių rasdavo dar spalio pabaigoj. Aišku nedaug, juk pirmi metai. Bet šiemet prisėjau dar daugiau ir kas žiūri į tai skeptiškai (nes nuo senų laikų įprasta braškes sodinti, o ne sėti doh.gif ), siūlau pirma išbandyti  mirksiukas.gif

Super, paguodėt smile.gif O kai sėjat, žemėm užberiat? blush2.gif

QUOTE(satanele @ 2010 01 28, 21:30)
Kitą savaitę užsisakinėsiu ir sėklų, bandysiu papirkt ir braškių smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Veni @ 2010 01 28, 22:23)
Bet šiemet prisėjau dar daugiau ir kas žiūri į tai skeptiškai (nes nuo senų laikų įprasta braškes sodinti, o ne sėti doh.gif ), siūlau pirma išbandyti  mirksiukas.gif

Pasodinau rudenį daigelių ir vasarą jau turėsiu braškių, o sėjimui turiu gėlių tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 01 28, 22:47)
Super, paguodėt smile.gif O kai sėjat, žemėm užberiat?  blush2.gif
drinks_cheers.gif

Taip, užberiu

QUOTE(jediara @ 2010 01 28, 23:08)
Pasodinau rudenį daigelių ir vasarą jau turėsiu braškių, o sėjimui turiu gėlių  tongue.gif

Kiekvienas renkasi tai, kas jam priimtiniau. Būtų baisiai neįdomu, jei visi būtų vienodi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Veni @ 2010 01 29, 00:54)

Kiekvienas renkasi tai, kas jam priimtiniau. Būtų baisiai neįdomu, jei visi būtų vienodi mirksiukas.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gal patartumėt kur Vilniuje galėčiau įsigyti braškių daigų, kurios auga iki šalnų ir galima auginti balkone?
Atsakyti
QUOTE(Jūrė @ 2010 01 30, 17:08)
Gal patartumėt kur Vilniuje galėčiau įsigyti braškių daigų, kurios auga iki šalnų ir galima auginti balkone?

Aš pirkau iš čia , labai patiko thumbup.gif
http://sodai.lietuvo.../Perteklius.htm
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 01 30, 18:27)

Aš iš čia pernai žemuogytes geltonas pirkau wub.gif Bet truputį netyčia jas labai nužudžiau, tai jau pavasarį vėl jamsiu (viena palangė - braškių, kita - žemuogyčių, lialialia ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 01 30, 18:45)
Aš iš čia pernai žemuogytes geltonas pirkau  wub.gif  Bet truputį netyčia jas labai nužudžiau, tai jau pavasarį vėl jamsiu (viena palangė - braškių, kita - žemuogyčių, lialialia  ax.gif )

Kaip tu jas nužudei, nelaistei , nepasodinai ?
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 01 30, 18:50)
Kaip tu jas nužudei, nelaistei , nepasodinai ?

Nu aš jas į tokį didelį seklų vazoną susodinau ir labai ten joms gerai buvo, o paskui sugalvojau, kad reikia taupyt vietą balkone (pomidorams doh.gif ) ir pakabinau žemuogytes balkono paluby. Tai pradžioj jos aišku nudegė, o tada aš jas "gelbėjau" ir pribaigiau nuskandinimo būdu. Labai blogai.

Ale čia ne į temą, bet va kaip gera tas mini daržiukas balkone. Ryte su chalatu ir kavute eit pomidoriuko, žemuogytės...
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 01 30, 17:27)

Bet iš Alytaus. rolleyes.gif Ieškau iš Vilniaus, o ir nematyt, kad braškių daigais prekiautų. Norėčiau pati vietoj pasirinkt, kad nereikėtų siųsti. Gal dar anksti ir neįkėlė nuotraukyčių? g.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

Aš rugpjūčio mėnesį buvau braškių ūgliukus susisodinusi, bet labai abejoju ar jie tokią šaltą žiemą man nenumirė unsure.gif Irgi bandau žiūrėti dabar daigelių nusipirkti, bet niekada nesu pirkusi ir net neįsivaizduoju kas geriausia doh.gif
Atsakyti
Klausykit, mielosios - o kaip balkoninukes žemuoges ir braškes migdote: tempiate į šilumą ar paliekate balkone ledinei mirčiai?
Atsiprašau už idiotišką ir trimis mėnesiais pavėluotą klausimą, bet man tas balkoninukių žiemojimas kažkokia mistika atrodo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 31 sausio 2010 - 12:43