Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(*meduota* @ 2010 06 26, 00:06)
kažkas nuvalgė mūsų braškes  doh.gif
o vieną taip sūnui sirpinau... sad.gif

O tai kas tas "kažkas"? Žmogus, vabalas schmoll.gif Ar toli tos braškės nuo akių? Šiaip darže auginant, taitikrai neišvengiami natūralūs nuostoliai. Kurie būna prie drėgno oro, dažno lietaus, neatsparių veislių žymiai didesni. Sraigės, manau visi pripažins, kad braškių nevalgo irnesakyk.gif Nebent jau visai nebūtų ką joms ėsti iš atliekų schmoll.gif Paukšteliai dabar irgi renka vabalus, sliekus, gaudo museles, drugius, reiškia pakanka jiems geresnio maisto. Varnėnai pasiskaninti laukia nusirpstant trešnių ir vyšnių, braškės ne jų skonio. Na bet pas mus atsiradęs nuo pernai naujas ir labai aktyvus augalų naikintojas, pasirodo, ir braškių valgytojas help.gif Tai TURKLYS 000189.gif Manau, naktimis iš žemės įsisiurbia į braškę ir mėgaujasi, graužia, graužia, lieka tik į žemes pusiau sulindusiios braškės dalis su koteliu blush2.gif Nepadeda jokie mulčiai ax.gif Iškart neatrodė, kad įsisuks į braškes schmoll.gif Naikint tai mes nieko nenaikinam, žalos kaip ir nedarė iki tol, na paieškojom ir čia SM, ir per pažįstamus kurmių, negavom, susitaikėm su padėtim blush2.gif Tik galvoju, kad nuo tokių skanumynų ir vitaminingo maisto-braškių, gali tų turklių nesvietiškai daug prisiveisti schmoll.gif Kai nėra jų natūralių priešų-kurmių schmoll.gif Paukšteliai taigi neįlenda į dirvą jų ieškoti, po žemėm jie ax.gif Žodžiu, kas turit kurmių perdaug, sakykit, pirksim, brangiai mokėsim... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 26, 07:00)
Mano šeimynai dar sknaiusi būna kompotai žiemą braškių.Iš visų gaminamų kompotų,braškių mėgstamiausi. g.gif

negaminu visiškai kompotų... skanu, bet laiko kiek užima ir uogos lieka, tik braškes, obuolius dar suvalgom... man geriausia, kai išverdu žiemą kompotą iš šaldytų uogų.
Atsakyti
Aš verdu iš obuolių kompotus, o kažkaip vis prisimenu, kad man skaniausi būdavo kaime kompotai iš raudonų serbentų, bet aš jų neturiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 26 birželio 2010 - 19:27
QUOTE(Juračiuks @ 2010 06 26, 21:25)
Aš verdu iš obuolių kompotus, o kažkaip vis prisimenu, kad man skaniausi būdavo kaime kompotai iš raudonų serbentų, bet aš jų neturiu

Raudonųjų serbentų ir aviečių kompotas thumbup.gif
Atsakyti
Pirkciau nebrangiai braskes, geriausiai butu Kedainiu raj., bet jeigu neatsiras Kedainieciu tai tiktu ir Kaune. Galeciau ir pati prisiskint. Su pasiulymais i a.z.
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 06 26, 12:09)
O tai kas tas "kažkas"?  Žodžiu, kas turit kurmių perdaug, sakykit, pirksim, brangiai mokėsim... tongue.gif

Pas mus kapinese gyvena keli metai kurmiai.Urvus po raktazolem pasidaro ,o tos vargses ore kabo doh.gif Nemokamai leidziu susigaudyt 4u.gif biggrin.gif
Po kiek namines braskes pas bobutes?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 26, 22:47)
Raudonųjų serbentų ir aviečių kompotas  thumbup.gif

pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 26, 22:47)
Raudonųjų serbentų ir aviečių kompotas  thumbup.gif

Aš dažnai verdu tokį miksą,prikraunu visokių uogų.O avietės,jo duoda labai gerą aromatą. thumbup.gif O vaikai kažkodėl labai mėgsta būtent tik braškių kompotus.O kompotai man verdasi greičiau nei uogienės. mirksiukas.gif
Fonda,patikėk strazdai šiemet taip lesa uogas,jei nebūtų uždengtos nematytumę visai uogų. schmoll.gif Bijau apie vyšnias pagalvoti varnėnų jau būriai renkasi. doh.gif O kurmių turime ir mes............. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif
na pas mano anyta kurmiu pilna nors vezimu vesk lotuliukas.gif pasisodinau braskes ir bijojau,kad neiskilotu,bet nieko ziuriu salia tik rausiasi i braskes nesikesina kol kas ax.gif o anyta ant labai pyksta,nes jos gelynus papurent megsta doh.gif tai ji dar ir primoketu,kad tik visus isirankiotumet is jos zemes lotuliukas.gif
Atsakyti
O pas mus grambuoliai vėl pora braškių krūmelių "numarino" gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 06 26, 12:09)
O tai kas tas "kažkas"? Žmogus, vabalas schmoll.gif Ar toli tos braškės nuo akių? Šiaip darže auginant, taitikrai neišvengiami natūralūs nuostoliai. Kurie būna prie drėgno oro, dažno lietaus, neatsparių veislių žymiai didesni. Sraigės, manau visi pripažins, kad braškių nevalgo irnesakyk.gif Nebent jau visai nebūtų ką joms ėsti iš atliekų  schmoll.gif Paukšteliai dabar irgi renka vabalus, sliekus, gaudo museles, drugius, reiškia pakanka jiems geresnio maisto. Varnėnai pasiskaninti laukia nusirpstant trešnių ir vyšnių, braškės ne jų skonio. Na bet pas mus atsiradęs nuo pernai naujas ir labai aktyvus augalų naikintojas, pasirodo, ir braškių valgytojas help.gif Tai TURKLYS 000189.gif Manau, naktimis iš žemės įsisiurbia į braškę ir mėgaujasi, graužia, graužia, lieka tik į žemes pusiau sulindusiios braškės dalis su koteliu blush2.gif Nepadeda jokie mulčiai ax.gif Iškart neatrodė, kad įsisuks į braškes schmoll.gif Naikint tai mes nieko nenaikinam, žalos kaip ir nedarė iki tol, na paieškojom ir čia SM, ir per pažįstamus kurmių, negavom, susitaikėm su padėtim blush2.gif Tik galvoju, kad nuo tokių skanumynų ir vitaminingo maisto-braškių, gali tų turklių nesvietiškai daug prisiveisti schmoll.gif Kai nėra jų natūralių priešų-kurmių schmoll.gif Paukšteliai taigi neįlenda į dirvą jų ieškoti, po žemėm jie ax.gif Žodžiu, kas turit kurmių perdaug, sakykit, pirksim, brangiai mokėsim... tongue.gif

Jei tai gyvis, kurio vienos galunes - znyples, tuomet ir pas mus tokiu yra. Tik kad mes juos vadiname kurkliais smile.gif Yra ir kurmiu pas mus - jie rudeniop suaktyveja lb. Na bet dar ju niekaip neisnaikinam. Kaimyne sake, kad jau 10 metu jie musu apylinkese bujoja...Beda tame, kad jie migruoja - pas save atrodo issinaikini, bet pareina is aplinkiniu sklypu..
nu baisus man jie...tokie is fantastinio filmo cool.gif
Atsakyti
turiu dideliu,skaniu braskiu, jei ka domins i az:)
Atsakyti