Tokiu oru ar braškės nepradeda pūti pas jus?
QUOTE(mazge1979 @ 2010 06 11, 22:18)
neturiu fotiko, o telefonu kažkaip nesigauna. buvom žalioj stotelėj, sakė yra purškalas, bet 3 savaites uogų negalima valgyt, tai nėra reikalo. nuo ko jos, neaišku. jau ir taip neliko nė krūmų, nė uogų. nuskyniau dar 5, bet , deja, šiais metais nieko gero mažos žalios kirmėlytės, kaip kopūstų, bet tik mažos, apie 0.5-1 cm
Jei jau susitaikei su ta mintimi, kad šiemet nevalgysi uogų, puršk Actara
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 11, 22:14)
Tačiau nebestebina, jos vienaip augina, aš kitaip
mano mulčiuotos (pjauta žole) nepūna, o tas kurias nespėjau, jau pradėjo pūti.
QUOTE(diasaja @ 2010 06 11, 22:16)
mano mulčiuotos (pjauta žole) nepūna, o tas kurias nespėjau, jau pradėjo pūti.
pas mane visos mulčiuotos Tačiau vienos veislės braškės, pačios didžiausios uogos ir linkusios pūti. Neypač daug, bet tik tos rūšies ir radau kelias. Pernai tas pat buvo. Tai spėju, kad dar ir nuo veislės priklauso
QUOTE(diasaja @ 2010 06 11, 22:21)
O kuo mulčiuoji?
sluoksniuoju sumuštinį - pradžioj pjauta žole, tarplysviai taip ir lieka su šieneliu, o prie krūmelių dar ir nurūgštintų durpių užberiu. Prieš derėjimą ir po medžio pelenai, pjauta žolė ir vėl durpės
Tos durpės daugiau dėl uogų švarumo.
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 11, 22:24)
O durpės neaplimpa ant uogų?
o durpes perkat ? kokias?
man sakė dabar geriau nepurkšt niekuo, o viską nupjaut/ ar neperanksti?
mulčiuot nupjauta žole tik pradėjau, bet jos mažai aps mus, tai nė lysvei neužtenka. be to ir veislę keist noriu, čia kažkokių anyta prieš kelis metus susodino, bet visus tuos metus pūna galai. o kitur, kur kitokias sodinau, nepūna.
mulčiuot nupjauta žole tik pradėjau, bet jos mažai aps mus, tai nė lysvei neužtenka. be to ir veislę keist noriu, čia kažkokių anyta prieš kelis metus susodino, bet visus tuos metus pūna galai. o kitur, kur kitokias sodinau, nepūna.
QUOTE(mazge1979 @ 2010 06 12, 08:43)
be to ir veislę keist noriu,
jei norėsi ūglių-duosiu. 100 ar 200 norėsi? Tik nežinau veislės Būna didelės, gražios.
QUOTE(mazge1979 @ 2010 06 12, 08:43)
o durpes perkat ? kokias?
nurūgštintas Durpetos.
tai taip ar taip jau nieko iš tų krūmiukų nebus, kirpčiau ir išpurkščiau gerai insekticidais. Jei tik pernai pasodintos jos, tai uogų pikas ir bus tik kitais, ir dar kitais metais
Pati auginu taip, kad žinau, kur kokia veislė, nemaišau lysvėse skirtingų. Todėl drąsiai galiu pasakyti, kurios skanios, kurios likusios sirgti, kurios likusios pūti - tikrai labai skirtingai auga