Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(jediara @ 2010 06 07, 22:16)
Šiandien ir aš nuskyniau pirmąsias braškes, nors vėlai rudenį sodintos  thumbup.gif

Pas mus jau irgi trys raudonos thumbup.gif , nors pavasarį sodintos smile.gif , remontantinės, pirmametės, bet daug daug uogyčių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 06 07, 23:45)
Pas mus jau irgi trys raudonos  thumbup.gif  , nors pavasarį sodintos  smile.gif  , remontantinės, pirmametės, bet daug daug uogyčių  thumbup.gif

drinks_cheers.gif Šaunu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 07, 22:16)
Šiandien ir aš nuskyniau pirmąsias braškes, nors vėlai rudenį sodintos   thumbup.gif

Tai visai normalu rudenį sodinti, kad ir vėlai. O noksta vėliau tai dėl to, kad ne didesniame mieste, kur visada savaite-kita anksčiau "žygiuoja" laikas... tongue.gif Žemaitijoj tai kai nuvažiuojam viskas daug vėliau sprogsta, dera. O plotai pas jus dideli braškyno? Nes didelė auginimo patirtis. 4u.gif Aš gal prieš 20 metų labai aktyviai užsiiminėjau visokių veislių bandymais. Bėda, kad jų tada dar mažai buvo. Bet vis naujausias nusipirkdavau pabandymui. Visokius kulonus, lenkiškas, vokiškas, dar naujas lietuviškas veisles. Bet kad jau kuri labai tiktų, neradau, tai vėl sugrįžau prie Sengos... ax.gif Man tokios jos gražios, didelės, o svarbiausia, labai aromatingos. Nors ir "senutės" tongue.gif Nemažai turėjau Ventos, bet tas jų trynimasis nusibodo. O dabar tai jau atsilikusi su veislėm juodai. Na šitos ankstyvukės-nežiniukės kol kas labai patinka. Noksta net per lietus, nė viena nepapuvo. Ir noksta sparčiai, galėčiau "bizniu" užsiimti tongue.gif biggrin.gif Tiesa, tos iš "dzūkelės" gautos braškutės irgi labai gražiai žydi ir mezga, nors atplėšinėjau nuo "motinėlės" tik ką ir pasodinau... blush2.gif Bet dar uogyčių nesimato, visos vienodai lėtai startuoja... Gal žinotumėt veislę jų schmoll.gif Žiedlapių apatinė pusė - ROŽINĖ schmoll.gif Tokių dar neturėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 08 birželio 2010 - 18:25
QUOTE(Fonda @ 2010 06 08, 20:24)

Po medelyno "laikų" ir pačios 20 a. braškių auginimo (kei reikėdavo 3 val. nakties keltis skinti, o 7 val. jau važiuoti į darbą doh.gif ) keletą metų braškių neauginau nei vieno krūmelio (ir nepirkdavau gaminių, kuriuose būdavo braškės, nes žinojau, kaip gaminama unsure.gif ) Auginau ankstyvąsias 'Honey', vid. vėlyvumo ir labai skanias 'Senga Sengana' ir remontantines "Humi Gento). Visos augo ant juodos plėvelės, o ankstyvosios po agroplėvele ax.gif Dabar turiu 'Humi Gento' ir dar kažkokias užsienietiškas remontantines. Jei skaičiuočiau, gal 100 krūmelių būtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 08, 23:15)
Po medelyno "laikų" ir pačios 20 a. braškių auginimo (kei reikėdavo 3 val. nakties keltis skinti, o 7 val. jau važiuoti į darbą  doh.gif ) keletą metų braškių neauginau nei vieno krūmelio (ir nepirkdavau gaminių, kuriuose būdavo braškės, nes žinojau, kaip gaminama unsure.gif ) Auginau ankstyvąsias 'Honey', vid. vėlyvumo ir labai skanias 'Senga Sengana' ir remontantines "Humi Gento). Visos augo ant juodos plėvelės, o ankstyvosios po agroplėvele ax.gif  Dabar turiu 'Humi Gento' ir dar kažkokias užsienietiškas remontantines. Jei skaičiuočiau, gal 100 krūmelių būtų  ax.gif

tongue.gif tongue.gif tongue.gif Man ir taip buvo, kai mokykloje iškart 11 porcijų ledų suvalgiau... Ir po tiekos metų apsirijimo jausmas "nuostabus" pomidorai2.gif bijau.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 06 09, 01:36)
tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif Man ir taip buvo, kai mokykloje iškart 11 porcijų ledų suvalgiau... Ir po tiekos metų apsirijimo jausmas "nuostabus"  pomidorai2.gif  bijau.gif  cry.gif

Oho bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
sveikos
gal galetumet man pagelbet unsure.gif mano braskes taip "grazei" zidejo,o pasiruode kad zedai tusti verysad.gif tai kodel gi taip atsitiko? ir ka man dabar daryti unsure.gif
aciu is anksto uz patarymus ax.gif
Atsakyti
Mes irgi jau skanaujam savo uogyciu essen.gif
O sakykit ar teisybe, kad negalima greta sodinti skirtingu veisliu braskes, nes jos susikryzmina tarpusavyje ar ten dar kazkas ivyksta? g.gif Nes galvoju rudeni kitos veisles dar pasisodinti.
Atsakyti
QUOTE(Ketė @ 2010 06 10, 17:08)
O sakykit ar teisybe

schmoll.gif
Auginu berods 7 veislių skirtingas braškes, nesupanašėjo. Susikryžminimo reiktų bijoti, jei rinktumėt sėklas ir sekančius daigus jau iš sėklų pasidaugintumėt 4u.gif
Atsakyti
gal kuri galit padėti? mano braškes užpuolė mažos žalios kirmėlytės, uogos nujuodo, lapus nugraužė blink.gif graužia ir toliau. nurinkt beprasmiška, jų gausybė. ką daryti ir kas čia yra?
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 06 11, 09:04)
gal kuri galit padėti?

įdėk foto tų bjaurybių.
Atsakyti
neturiu fotiko, o telefonu kažkaip nesigauna. buvom žalioj stotelėj, sakė yra purškalas, bet 3 savaites uogų negalima valgyt, tai nėra reikalo. nuo ko jos, neaišku. jau ir taip neliko nė krūmų, nė uogų. nuskyniau dar 5, bet , deja, šiais metais nieko gero verysad.gif mažos žalios kirmėlytės, kaip kopūstų, bet tik mažos, apie 0.5-1 cm
Atsakyti