QUOTE(jediara @ 2010 06 07, 22:16)
Šiandien ir aš nuskyniau pirmąsias braškes, nors vėlai rudenį sodintos
Tai visai normalu rudenį sodinti, kad ir vėlai. O noksta vėliau tai dėl to, kad ne didesniame mieste, kur visada savaite-kita anksčiau "žygiuoja" laikas...
Žemaitijoj tai kai nuvažiuojam viskas daug vėliau sprogsta, dera. O plotai pas jus dideli braškyno? Nes didelė auginimo patirtis.
Aš gal prieš 20 metų labai aktyviai užsiiminėjau visokių veislių bandymais. Bėda, kad jų tada dar mažai buvo. Bet vis naujausias nusipirkdavau pabandymui. Visokius kulonus, lenkiškas, vokiškas, dar naujas lietuviškas veisles. Bet kad jau kuri labai tiktų, neradau, tai vėl sugrįžau prie Sengos...
Man tokios jos gražios, didelės, o svarbiausia, labai aromatingos. Nors ir "senutės"
Nemažai turėjau Ventos, bet tas jų trynimasis nusibodo. O dabar tai jau atsilikusi su veislėm juodai. Na šitos ankstyvukės-nežiniukės kol kas labai patinka. Noksta net per lietus, nė viena nepapuvo. Ir noksta sparčiai, galėčiau "bizniu" užsiimti
Tiesa, tos iš "dzūkelės" gautos braškutės irgi labai gražiai žydi ir mezga, nors atplėšinėjau nuo "motinėlės" tik ką ir pasodinau...
Bet dar uogyčių nesimato, visos vienodai lėtai startuoja... Gal žinotumėt veislę jų
Žiedlapių apatinė pusė - ROŽINĖ
Tokių dar neturėjau