Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Vikte;) @ 2010 06 05, 19:01)
as jau siandien pamaciau savo viena braskyte pusiau rodona ir suvalgiau nesusilaikius  blush2.gif  tokia skani pirma mano pacios uzauginta,nors dar ir puszale braskyte  thumbup.gif

Tikriausiai priklauso nuo veislės ankstyvumo, kada sunoksta pirmosios uogos. Nes mano vienos dar tik gausiai žydi, uogos dar tik mezgamos. Tiesa, aš jas neperseniausiai pasodinau, atskyrus nuo motininių augalų. Bet kitos sodintos pernai. Nedengtos jokia agroplėvele, ir ne šiltnamyje, o dirvoje auga kartu abi šios veislės, ir netgi niekaip kitaip neapsaugotoje (pvz., kanapių užuolaidom tongue.gif ) vietoje, tačiau uogos labai sparčiai sirpsta, be to uogos gana stambios 6x6 cm. Ir derlius tikrai geras, kekių daug, kekėje uogų irgi daug, visos sveikos. Žodžiu, likau patenkinta, kad įsigijau, nors ir brangiai, šios veislės kerelių. Bet kokia tai veislė, tikrai neįsidėmėjau. blush2.gif Skonis geras, saldžios, na aromato mažiau negu Senga senganos.
KVIEČIU PASIVAIŠINTI friends.gif yess.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 06 05, 21:24)

Ačiū už vaišes essen.gif , uogų dydis tikrai įspūdingas bigsmile.gif , tik gaila, kad nežinote pavadinimo ax.gif
Atsakyti
Aciu aciu 4u.gif kaip uzsinorejau ne tas zodis,net pilvas pradejo gurgti blush2.gif kaip laukiu gryzti ir pradeti savaji derliuka wub.gif vien del dukrytes,vitaminiukai wub.gif
Atsakyti
mes honey braškytes jau valgom,didelės tokios ,saldžios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 05, 20:27)
Ačiū už vaišes  essen.gif , uogų dydis tikrai įspūdingas  bigsmile.gif , tik gaila, kad nežinote pavadinimo  ax.gif

Tai va, galvoju, kad kas nors pasakys čia man, kokia veislė schmoll.gif Apžiūrėjau savas, tai plačiai kūgškos, raudonos, lyg į tamsumą, blizgios, labai stambios, tvirtos, minkštimas šviesiai rožinis, skanios, nelabai kvapios. Lapai šviesiai žali, krūmai aukšti, žiedynai stiprūs, daug kekėje. Dar toks skiriamasis požymis, kad žiedlapio skrotelė yra atstojusi nuo uogos, na kad patogiau būtų nuskinti.
Bandžiau per vaizdus panašių ieškoti schmoll.gif Bet tikrai negaliu pasakyti, kokia tai veislė mirksiukas.gif Gali būti Honeoye schmoll.gif O gal Elsanta schmoll.gif O gal Dangė schmoll.gif Na gal kas nors vistiek iš nuotraukų ir aprašymo pasakys 4u.gif Čia šitiek susirinkę profesionalių "braškyčių" flirt.gif
Papildyta:
QUOTE(Mantilė @ 2010 06 05, 21:27)
mes honey braškytes jau valgom,didelės tokios ,saldžios wub.gif

Tai gal gali palyginti su savo uogytėm manąsias schmoll.gif Gal ta pati veislė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 06 05, 23:26)

Anksčiau auginau "Honey" - nelabai panašios į jas schmoll.gif , tuo labiau, kad jų uogos vėliau smulkėja ir nėra labai aromatingos ir saldžios (su Senga Sengana net nesulyginsi rolleyes.gif ), tik tiek, kad kietos ir transportabilios uogos (labai tiko prekybai blush2.gif )
Atsakyti
Mano uogytės užmegztos, bet dar derliaus reikia palaukti.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2010 06 06, 14:49)
bet dar derliaus reikia palaukti.

mes ir dar laukiam:

user posted image
Atsakyti
pas mus ant juodos plėvelės jau pradėjo nokti. Vakar jau vaikui skyniau pirmąsias. Nei ant baltos plėvelės, nei augančios be plėvelės rausti dar nesiruošia.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 07, 12:24)
pas mus ant juodos plėvelės jau pradėjo nokti. Vakar jau vaikui skyniau pirmąsias. Nei ant baltos plėvelės, nei augančios be plėvelės rausti dar nesiruošia.

juoda plėvelė daugiau saulės "privilioja". Ar pasiteisino juoda plėvelė dėl žolių?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 06 07, 11:28)
juoda plėvelė daugiau saulės "privilioja". Ar pasiteisino juoda plėvelė dėl žolių?

sakyčiau, taip. Žolės išlenda tik per tas skyles, kur braškės auga. Bet kur jaunos braškės daugiau. O kur dideli kerai, visą skylės plotą užėmę tai ten ir žolės nepralenda.
Man aplamai juoda plėvelė žymiai labiau patinka. Ant baltos atsistot baisu - tempiasi iškart, baisu, kad pliš tuoj.
Atsakyti
Šiandien ir aš nuskyniau pirmąsias braškes, nors vėlai rudenį sodintos thumbup.gif
Atsakyti