Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

[quote=dahlia+++,2010 06 02, 11:10]
Ne, netiesa - erkutės pakenkimų ant žiedų nesimato. Ji pažeidžia lapus iš apatinės pusės (matomi šviesiai rusvi ar gelsvi taškai ant lapų, susiliejantys į visumą). Net jei ir atsirastų erkutė braškyne, jo rauti visai nebūtina. Tereikia po derliaus nuėmimo nupjauti ir sunaikinti lapus, o braškyną nupurkšti sisteminiu insekticidu (ACTARA).
Pajuodęs žiedo viduriukas - reiškia braškės gavo šalnos ax.gif , tie žiedai uogų jau neužaugins. Dar žiedus pažeidžia pjūklelis - jis tiesiog nukerpa pumpurus ir tie kaba sudžiūvę.

4u.gif Šiltos dienos - atgaiva mūsų braškytėms smile.gif . Vakar savo ankstyvųjų lysvėj mačiau jau kelis šonelius raudonus. Nedengtos, nelepintos noksta - tiesiog tokia veislė smile.gif

O ar galeciau pas jus paprasyti daigiuku ankstyvu kai jau bus .... ax.gif

Pagaliau ir as susitvarkiau savo brasekesuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 03 birželio 2010 - 10:07
QUOTE(Rozarka @ 2010 06 02, 13:51)
O kaip jūs paaiškinsit, kad braškių juodais žiedų viduriukais atsiranda ir vasaros metu?
Niekada neskleidžiu informacijos, jeigu ji neteisinga. Taip man  išaiškino agronomas, beje žmogus jau pensijoje, tai nemanau, kad dėlto informacija nepatikima.

Kokių braškių žiedai juoduoja vasarą? Remontantinių?? Nes vienderlės paprastai nužydi pavasarį...
Erkutė žiedams nekenkia - jūs kažko su savo agronomu nesusišnekėjot g.gif .
Papildyta:
QUOTE(daivasen @ 2010 06 03, 10:50)

O ar galeciau pas jus paprasyti daigiuku ankstyvu kai jau bus .... ax.gif

Jei tik vasara bus palanki jiems šaknytis mirksiukas.gif - priminkit, kad norėjot.
Atsakyti
user posted image
Prasidėjo tikras braškių sezonas.Ir ranką prie širdies galiu pridėti tikrai-ekologiškos. ax.gif
Jediara,tik nesakyk,kad paukščiai sėkliukę atnešė? blush2.gif
Atsakyti
vaizdelis thumbup.gif o dar skonis ..niam ,niam biggrin.gif gal jas po plevele augini?As tai dar siemet net neragavau blush2.gif kazkaip 15lt.moket uz atveztines -ranka nekyla..gal saviskiu palauksiu ax.gif
Atsakyti
Zebrina,šiltnamyje,šiltnamyje.O kad žinotumėte kaip kvepia atidariųs šiltnamį. wub.gif wub.gif Tik,kai palaistau vandeniu su paukščių mėšlu ir užraugtomis dilgėlėmis kvapas jau būna ne koks.Bet už tai ekologiškos ir auga puikiai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 03, 19:13)
Zebrina,šiltnamyje,šiltnamyje.O kad žinotumėte kaip kvepia atidariųs šiltnamį. wub.gif  wub.gif Tik,kai palaistau vandeniu su paukščių mėšlu ir užraugtomis dilgėlėmis kvapas jau būna ne koks.Bet už tai ekologiškos ir auga puikiai. thumbup.gif

Geras bigsmile.gif
Reiks ir man rudeni vietoj dabar susodintu amariliu braskiu pasisodint ax.gif nors koki metra nuo pomidoru nuvogsiu lotuliukas.gif o is kiek kelmeliu cia pas tave derlius?
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 03, 20:54)
user posted image
Prasidėjo tikras braškių sezonas.Ir ranką prie širdies galiu pridėti tikrai-ekologiškos. ax.gif
Jediara,tik nesakyk,kad paukščiai sėkliukę atnešė? blush2.gif

bigsmile.gif SKANAUS! essen.gif

lotuliukas.gif Tikrai ne paukščiukas blush2.gif - pavasarį gavau jacintų ir tikriausiai netyčia, buvo ir kanapės sėklytė prie jų thumbup.gif , o aš vis galvojau - kokia čia gėlė auga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 06 03, 20:20)
Geras bigsmile.gif
Reiks ir man rudeni vietoj dabar susodintu amariliu braskiu pasisodint ax.gif nors koki metra nuo pomidoru nuvogsiu lotuliukas.gif o is kiek kelmeliu cia pas tave derlius?

Tikrai neskaičiavau,bet nemažai.Tarp braškių pas mane pavasarį šiltnamyje sužydi tulpės,jos dabar nugelto,o dabar braškės duoda derlių.Yra ir remontantinių tai bus visą vasarą šiek tiek uogų.Pernai dar bandžiau sukišti pomidorus į tarpą,bet pomidorams nelabai patiko,anksti nuo drėgmės maras užėjo. ax.gif Pas mane šiltnamiai išnaudojami visi tarpeliai.Dabar tarp pomidorų baigia morkos suaugti,jau rauname,kampe dar žirniai sunoko ir kitame kampe jau seniai atsivalgėme rabarbaro. bigsmile.gif
Verta nors po kelis kelmelius pasisodinti,vaikams tikrai patiks ne lenkiškos braškės,kol lauke prasidės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 03, 19:42)
Tikrai neskaičiavau,bet nemažai.Tarp braškių pas mane pavasarį šiltnamyje sužydi tulpės,jos dabar nugelto,o dabar braškės duoda derlių.Yra ir remontantinių tai bus visą vasarą šiek tiek uogų.Pernai dar bandžiau sukišti pomidorus į tarpą,bet pomidorams nelabai patiko,anksti nuo drėgmės maras užėjo. ax.gif Pas mane šiltnamiai išnaudojami visi tarpeliai.Dabar tarp pomidorų baigia morkos suaugti,jau rauname,kampe dar žirniai sunoko ir kitame kampe jau seniai atsivalgėme rabarbaro. bigsmile.gif
Verta nors po kelis kelmelius pasisodinti,vaikams tikrai patiks ne lenkiškos braškės,kol lauke prasidės. g.gif

bigsmile.gif doh.gif na ir gausybe augalu blink.gif parodysiu vyrui kiek siltnamyje reikia visko auginti,o tai jis jau pypsi gel keleto amariliu - tipo pomidoru vieta uzima lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 02, 23:54)

Ir spėkite, iš vieno karto, kaip šie augaliukai pas mane "atsirado" sunglasses2.gif

Paukštukas atnešė dovanų lotuliukas.gif ,mes dar net neragavom braškių sad.gif ,bet šiais metais pirkau ir sodinau vijoklinių,tai po poros dienų jau porelė prinoks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Perlen @ 2010 06 03, 22:01)
Paukštukas atnešė dovanų  lotuliukas.gif ,mes dar net neragavom braškių  sad.gif ,bet šiais metais pirkau ir sodinau vijoklinių,tai po poros dienų jau porelė prinoks  thumbup.gif

Na taaaaip biggrin.gif Toks vienas paukštelis, vardu GANDRELIS, tai pačias brangiausias dovanas neša... 2.gif 2.gif 2.gif
O čia riešutukas, sėklytė... tongue.gif Na dar reikėtų vieną tokį augaliuką iš kur nors 'iškasti" schmoll.gif Kad susiporuotų slap.gif tongue.gif Nes naujų sėklyčių nebus ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 06 04, 00:40)
Na taaaaip biggrin.gif Toks vienas paukštelis, vardu GANDRELIS, tai pačias brangiausias dovanas neša... 2.gif  2.gif  2.gif
O čia riešutukas, sėklytė... tongue.gif Na dar reikėtų vieną tokį augaliuką iš kur nors 'iškasti" schmoll.gif Kad susiporuotų slap.gif  tongue.gif Nes naujų sėklyčių nebus ax.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Šitų dovanų 2.gif tai jau gana wacko.gif , o kanapės tai yra dvi išdygusios - gal bus sėklyčių? g.gif bigsmile.gif(Būtų gerai, kad "paukštukas" ir riešutų atneštų lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 03 birželio 2010 - 22:52