[quote=dahlia+++,2010 06 02, 11:10]
Ne, netiesa - erkutės pakenkimų ant žiedų nesimato. Ji pažeidžia lapus iš apatinės pusės (matomi šviesiai rusvi ar gelsvi taškai ant lapų, susiliejantys į visumą). Net jei ir atsirastų erkutė braškyne, jo rauti visai nebūtina. Tereikia po derliaus nuėmimo nupjauti ir sunaikinti lapus, o braškyną nupurkšti sisteminiu insekticidu (ACTARA).
Pajuodęs žiedo viduriukas - reiškia braškės gavo šalnos , tie žiedai uogų jau neužaugins. Dar žiedus pažeidžia pjūklelis - jis tiesiog nukerpa pumpurus ir tie kaba sudžiūvę.
Šiltos dienos - atgaiva mūsų braškytėms . Vakar savo ankstyvųjų lysvėj mačiau jau kelis šonelius raudonus. Nedengtos, nelepintos noksta - tiesiog tokia veislė
O ar galeciau pas jus paprasyti daigiuku ankstyvu kai jau bus ....
Pagaliau ir as susitvarkiau savo brasekes
QUOTE(Rozarka @ 2010 06 02, 13:51)
O kaip jūs paaiškinsit, kad braškių juodais žiedų viduriukais atsiranda ir vasaros metu?
Niekada neskleidžiu informacijos, jeigu ji neteisinga. Taip man išaiškino agronomas, beje žmogus jau pensijoje, tai nemanau, kad dėlto informacija nepatikima.
Niekada neskleidžiu informacijos, jeigu ji neteisinga. Taip man išaiškino agronomas, beje žmogus jau pensijoje, tai nemanau, kad dėlto informacija nepatikima.
Kokių braškių žiedai juoduoja vasarą? Remontantinių?? Nes vienderlės paprastai nužydi pavasarį...
Erkutė žiedams nekenkia - jūs kažko su savo agronomu nesusišnekėjot .
Papildyta:
QUOTE(daivasen @ 2010 06 03, 10:50)
O ar galeciau pas jus paprasyti daigiuku ankstyvu kai jau bus ....
Jei tik vasara bus palanki jiems šaknytis - priminkit, kad norėjot.
Prasidėjo tikras braškių sezonas.Ir ranką prie širdies galiu pridėti tikrai-ekologiškos.
Jediara,tik nesakyk,kad paukščiai sėkliukę atnešė?
vaizdelis o dar skonis ..niam ,niam gal jas po plevele augini?As tai dar siemet net neragavau kazkaip 15lt.moket uz atveztines -ranka nekyla..gal saviskiu palauksiu
Zebrina,šiltnamyje,šiltnamyje.O kad žinotumėte kaip kvepia atidariųs šiltnamį. Tik,kai palaistau vandeniu su paukščių mėšlu ir užraugtomis dilgėlėmis kvapas jau būna ne koks.Bet už tai ekologiškos ir auga puikiai.
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 03, 19:13)
Zebrina,šiltnamyje,šiltnamyje.O kad žinotumėte kaip kvepia atidariųs šiltnamį. Tik,kai palaistau vandeniu su paukščių mėšlu ir užraugtomis dilgėlėmis kvapas jau būna ne koks.Bet už tai ekologiškos ir auga puikiai.
Geras
Reiks ir man rudeni vietoj dabar susodintu amariliu braskiu pasisodint nors koki metra nuo pomidoru nuvogsiu o is kiek kelmeliu cia pas tave derlius?
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 03, 20:54)
Prasidėjo tikras braškių sezonas.Ir ranką prie širdies galiu pridėti tikrai-ekologiškos.
Jediara,tik nesakyk,kad paukščiai sėkliukę atnešė?
SKANAUS!
Tikrai ne paukščiukas - pavasarį gavau jacintų ir tikriausiai netyčia, buvo ir kanapės sėklytė prie jų , o aš vis galvojau - kokia čia gėlė auga
QUOTE(zebrina @ 2010 06 03, 20:20)
Geras
Reiks ir man rudeni vietoj dabar susodintu amariliu braskiu pasisodint nors koki metra nuo pomidoru nuvogsiu o is kiek kelmeliu cia pas tave derlius?
Tikrai neskaičiavau,bet nemažai.Tarp braškių pas mane pavasarį šiltnamyje sužydi tulpės,jos dabar nugelto,o dabar braškės duoda derlių.Yra ir remontantinių tai bus visą vasarą šiek tiek uogų.Pernai dar bandžiau sukišti pomidorus į tarpą,bet pomidorams nelabai patiko,anksti nuo drėgmės maras užėjo. Pas mane šiltnamiai išnaudojami visi tarpeliai.Dabar tarp pomidorų baigia morkos suaugti,jau rauname,kampe dar žirniai sunoko ir kitame kampe jau seniai atsivalgėme rabarbaro.
Verta nors po kelis kelmelius pasisodinti,vaikams tikrai patiks ne lenkiškos braškės,kol lauke prasidės.
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 03, 19:42)
Tikrai neskaičiavau,bet nemažai.Tarp braškių pas mane pavasarį šiltnamyje sužydi tulpės,jos dabar nugelto,o dabar braškės duoda derlių.Yra ir remontantinių tai bus visą vasarą šiek tiek uogų.Pernai dar bandžiau sukišti pomidorus į tarpą,bet pomidorams nelabai patiko,anksti nuo drėgmės maras užėjo. Pas mane šiltnamiai išnaudojami visi tarpeliai.Dabar tarp pomidorų baigia morkos suaugti,jau rauname,kampe dar žirniai sunoko ir kitame kampe jau seniai atsivalgėme rabarbaro.
Verta nors po kelis kelmelius pasisodinti,vaikams tikrai patiks ne lenkiškos braškės,kol lauke prasidės.
na ir gausybe augalu parodysiu vyrui kiek siltnamyje reikia visko auginti,o tai jis jau pypsi gel keleto amariliu - tipo pomidoru vieta uzima
QUOTE(jediara @ 2010 06 02, 23:54)
Paukštukas atnešė dovanų ,mes dar net neragavom braškių ,bet šiais metais pirkau ir sodinau vijoklinių,tai po poros dienų jau porelė prinoks
QUOTE(Perlen @ 2010 06 03, 22:01)
Paukštukas atnešė dovanų ,mes dar net neragavom braškių ,bet šiais metais pirkau ir sodinau vijoklinių,tai po poros dienų jau porelė prinoks
Na taaaaip Toks vienas paukštelis, vardu GANDRELIS, tai pačias brangiausias dovanas neša...
O čia riešutukas, sėklytė... Na dar reikėtų vieną tokį augaliuką iš kur nors 'iškasti" Kad susiporuotų Nes naujų sėklyčių nebus
QUOTE(Fonda @ 2010 06 04, 00:40)
Na taaaaip Toks vienas paukštelis, vardu GANDRELIS, tai pačias brangiausias dovanas neša...
O čia riešutukas, sėklytė... Na dar reikėtų vieną tokį augaliuką iš kur nors 'iškasti" Kad susiporuotų Nes naujų sėklyčių nebus
Šitų dovanų tai jau gana , o kanapės tai yra dvi išdygusios - gal bus sėklyčių? (Būtų gerai, kad "paukštukas" ir riešutų atneštų )