Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Laima.g @ 2010 05 28, 09:37)
Braškių ūsai tinkami tik pirmų ir antrų metų braškių krūmų, nes vėliau jos išsigimsta. Ir tik pirmieji ūsai yra pačios geriausios kokybės. Ir dar- braškėms labai patinka kai susodintos būna ne po vieną ūselį, bet šalia vienas kito du ar trys. Daug geriau dera tada.

vikas taip ir buvo padaryta ir pirmameciu usai ir po kelis krumelius bet braskiu nebuvo nei antrais metais nei treciais o tik lapai dideli ir grazus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2010 05 28, 10:51)
vikas taip ir buvo padaryta ir pirmameciu usai ir po kelis krumelius bet braskiu nebuvo nei antrais metais nei treciais o tik lapai dideli ir grazus  doh.gif

Tiesiog negaliu patikėti,kad taip gali būti! g.gif Daug metų auginu braškes (buvo metas, kai tai buvo ir verslas) - niekada taip nėra buvę schmoll.gif - jei dirva gerai paruošta, nepertręšta,saulėta vieta, geri daigai - derlius būna thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2010 05 28, 10:51)
vikas taip ir buvo padaryta ir pirmameciu usai ir po kelis krumelius bet braskiu nebuvo nei antrais metais nei treciais o tik lapai dideli ir grazus  doh.gif

Ar žiedelių viduriukai nebūdavo pajuodę? Jeigu yra užsikkrėtę erkute, tai uogų nesukrauna, o persineša ir persodinant naujus ūsus.,išeitys dvi- arba imti naujus ūsus iš kito braškyno ir sodinti kitoje vietoje, arba esamus stipriai purkšti su deciu, iki pat rudens, poto nupjauti ir prieš žiemą dar kartą nupurkšti.Tokiu atveju braškių sulauksi tik kitais metais. Bet rimčiausia keisti visą sodinamąją medžiagą, o esamas išrauti ir sudeginti, jokiu būdu nedėti į kompostą.Pagrindinis požymis- pajuodę žiedų viduriukai.Pažiūrėk.
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2010 05 28, 10:28)
Ar žiedelių viduriukai nebūdavo pajuodę? Jeigu yra užsikkrėtę erkute, tai uogų nesukrauna, o persineša ir persodinant naujus ūsus.,išeitys dvi- arba imti naujus ūsus iš kito braškyno ir sodinti kitoje vietoje, arba esamus stipriai purkšti su deciu, iki pat rudens, poto nupjauti ir prieš žiemą dar kartą nupurkšti.Tokiu atveju braškių sulauksi tik kitais metais. Bet rimčiausia keisti visą sodinamąją medžiagą, o esamas išrauti ir sudeginti, jokiu būdu nedėti į kompostą.Pagrindinis požymis- pajuodę žiedų viduriukai.Pažiūrėk.

na buvo pajuode g.gif bet sake kad nusale ziedai nes jie pajuodavo po salnu g.gif Siaip tai as jau persodinusi visai kitus daigus is kito braskyno tai va jau siemet tikiuos labai labai braskiu....vieta sauleta ir priemolis tai lyg tinka braskytem ax.gif Na matysim laukiu bais derliaus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2010 05 28, 11:43)
na buvo pajuode  g.gif bet sake kad nusale ziedai nes jie pajuodavo po salnu  g.gif Siaip tai as jau persodinusi visai kitus daigus is kito braskyno tai va jau siemet tikiuos labai labai braskiu....vieta sauleta ir priemolis tai lyg tinka braskytem  ax.gif Na matysim laukiu bais derliaus  tongue.gif

Čia mitas iš senų likų, kad jei pajuodę viduriukai, tai nušalę.Iš tiesų tai braškinės erkutės darbas.Teisingai padarei, gražių ir skanių uogyčių smile.gif
Atsakyti
REikai patarimo 4u.gif

Pirmi metai kaip sodinu braškes. JAu pilnos žiedų ir uogų užuomazgų, o svarbiausia ūsų. Kadangi braškes sodinau į plėvelę (karpiau skyles kiekvienam daigui), tai dabar tie ūsai neturi kur šaknytis. unsure.gif

O jei aš jiems pastatyčiau po vazonėlį su žemėm? Ir kada tuos ūsu nukirpt nuo motininio krūmo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2010 05 28, 11:59)
REikai patarimo  4u.gif

Pirmi metai kaip sodinu braškes. JAu pilnos žiedų ir uogų užuomazgų, o svarbiausia ūsų. Kadangi braškes sodinau į plėvelę (karpiau skyles kiekvienam daigui), tai dabar tie ūsai neturi kur šaknytis.  unsure.gif

O jei aš jiems pastatyčiau po vazonėlį su žemėm? Ir kada tuos ūsu nukirpt nuo motininio krūmo?  g.gif

Ir ant plėvelės braškės užaugina labai gražius auginukus su šaknelėmis, kuriuos vėliau pjauni ir sodini. Juk ūsas ne vieną auginuką išaugina, ar turėtum tiek vazonėlių mirksiukas.gif
Atsakyti
aš atsidžiaugt negaliu, kad tie ūsai ant plėvelės šaknytis negali biggrin.gif
Aš juo visus be jokių sentimentų nukarpau. Jei norit ūsus šaknydinti, pasodinkit atokiau kelias braškytes ir leiskit joms ūsus augintis.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 05 28, 12:06)
aš atsidžiaugt negaliu, kad tie ūsai ant plėvelės šaknytis negali  biggrin.gif
Aš juo visus be jokių sentimentų nukarpau. Jei norit ūsus šaknydinti, pasodinkit atokiau kelias braškytes ir leiskit joms ūsus augintis.

thumbup.gif taip, darbo braškyne tikrai mažiau .
Atsakyti
seikos.noriu jusu patarimo.pas mane braskes pirmametes.sukrove daug ziedu,daug prazydo,o dalis ziedu nudziuva kazkodel,ir nudziuva su visu stiebeliu.maciau kad ir keleta lapu nudziuvo,o siaip tai kereliai tokie neprasti.tresiau braskes trasomis skirtomis butent braskem,gal jos galejo kuom pakenkt,nes po to kai isbrsciau trasas smarkiai uzlijo lietus.siaip pas mus zeme labai prasta-smelynai,uztai ir tresti reikia butinai.
Atsakyti
Na,patarkit ka nors? ax.gif
Atsakyti
Sianakt buvo salna,tai nezinau kaip braskes reaguos i toki ora. g.gif
Atsakyti