Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(jediara @ 2010 05 21, 10:44)
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 05 21, 11:21)

Siaubas! doh.gif Vos ne kova su vėjo malūnais verysad.gif Ir aš sodinu česnakų, bet.... Šiemet pabandysiu serenčius ax.gif

na, manoji patirtis tokia, kad serenčių šaknų skleidžiami eteriai pritraukia juos ir 'apglušina', kai išraudavau vėlų rudenį serenčius, prie šaknų rasdavau lervas dar gyvas, bet visiškai nejudrias.
Atsakyti
As saviskes pasodinau pernai. Pirmais metais buvo braskiu, bet nedaug. Siais metais tai jau gausiai zydi. gal zinote kas, kas kiek metu braskes atnaujinti reikia (naujus daigelius sodinti)?
Atsakyti
QUOTE(Ketė @ 2010 05 21, 11:26)
As saviskes pasodinau pernai. Pirmais metais buvo braskiu, bet nedaug. Siais metais tai jau gausiai zydi. gal zinote kas, kas kiek metu braskes atnaujinti reikia (naujus daigelius sodinti)?
Kiek teko skaityt, tai po triju metu rekomenduoja atnaujint, nes antrais ir treciais daugiausiai veda uogu.
Atsakyti
QUOTE(uoga X3 @ 2010 05 21, 12:45)
Kiek teko skaityt, tai po triju metu rekomenduoja atnaujint, nes antrais ir treciais daugiausiai veda uogu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
o jei protingai prižiūrimos, tai vienoje vietoje gali ir 4, ir 5 metus augti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 21, 13:31)
o jei protingai prižiūrimos, tai vienoje vietoje gali ir 4, ir 5 metus augti  tongue.gif

o kaip suprasti tą protingą prižiūrėjimą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 05 21, 21:42)
o kaip suprasti tą protingą prižiūrėjimą? smile.gif

Man irgi labai idomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ketė @ 2010 05 21, 22:00)
Man irgi labai idomu  ax.gif

Man atrodo turėta omenyje nukarpyti ūsus ir tręšti, kažkur skaičiau tokius patarimus.
Atsakyti
Aš dar pasodinau braškių daigelių ax.gif
Atsakyti
Niekas nepdadeda nuo lervų.Prieš 12 metų turėjome kolektyvinį sodą,visas sodas buvo užkrėstas tomis lervomis,niekas negalėjo auginti braškių.Mes pardavėme savo sodą,o mama irgi turėjo toje pačioje bendrijoje sodą.Tai tik ne per seniausiai pradėjo sodinėti braškes,neįmanoma buvo auginti. doh.gif
O pas mane sodyboje,jau ir šimet,pamatau,kad lėpsta kerelis braškės,geritai pakeliu braškę,paknisu žemę ir surandu lervą.Tada atgal pasodinu braškę ir auga toliau.Jau dvi braškes šiemet išgelbėjau taip ir jau žydinčios buvo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ketė @ 2010 05 21, 12:26)
gal zinote kas, kas kiek metu braskes atnaujinti reikia (naujus daigelius sodinti)?

Braškės vienoje vietoje vidutiniškai (normaliai derėdamos ) auga 4 metus. Vėliau reikia keisti ne tik braškes, bet ir jų augimo vietą - į tą pačią vietą nesodinam. Tačiau, jeigu norim braškes atsinaujinti savo daigais, tai veisimui tinka tik daigai nuo 1-2 metų braškių. Tada reiktų auginti bent 2 lysves - vienos būtų 3-4-tų metų, o kitos - pirmametės.
Beje, yra veislių, kurios pajėgia ir ilgiau nei 4 metus derėti. Man dėl to patiko "Senga Sengana", "Induka"..
Nepritariu nuomonei, kad norint ilgiau iškaikyti braškes jas reikia tręšti. Geras tręšimas braškes tik į lapus išvarys, o derlius gali būti ir visai nedidelis. Geriausia yra braškyną įveisti kompleksinėm trąšom patręštoj dirvoj, kad daigeliai būtų pakankamai aprūpinti ir galėtų per metus sustiprėti, o vėliau - tik mėšlo ar komposto iš rudens į tarplysvius. Aš jokių braškinių trąšų niekad nenaudoju, bet kerai neatrodo nusilpę smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 05 21, 23:55)
Braškės vienoje vietoje vidutiniškai (normaliai derėdamos ) auga 4 metus. Vėliau reikia keisti ne tik braškes, bet ir jų augimo vietą - į tą pačią vietą nesodinam.

Aciu uz issamia informacija. Dabar zinosiu.
Pernai buvau durpemis lysves apibarsciusi, kazin siais metais irgi reiketu g.gif
Atsakyti