Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Niktė @ 2010 05 17, 12:56)
Mano šiemet irgi sodintos, per žiemą nelabai kas išsilaikė, praktiškai visos iššalo ką rudenį sodinau, tai kurios sodintos po Velykų, krūmeliai lūžta nuo žiedų, o kitas susodinau per mamos dieną tai yra žiedų, bet ne gausiai

gal tu jau didesnius susodinai, ar prie žemės lengviau prisitaikė.

irnesakyk.gif jau buvau nusiteikusi,kad šiemet uogų pas mus nebus.

ai, o mulčiuota žole nedengiu, bo vienas kiaulpienynas pas mane doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 17 gegužės 2010 - 12:00
QUOTE(*meduota* @ 2010 05 17, 12:59)

gal tu jau didesnius susodinai, ar prie žemės lengviau prisitaikė.

irnesakyk.gif  jau buvau nusiteikusi,kad šiemet uogų pas mus nebus.
ai, o mulčiuota žole nedengiu, bo vienas kiaulpienynas pas mane  doh.gif

Šalia tos vietos kur aš sodinau, buvo MB brolio braškės, jos išsikerojusios, visi tarpai jų prižėlę, tai aš tas kurias būtų rovę lauk, su mažiuku kastuvėliu kasiau ir su didžiuliu žemių sluoksniu nešiau ir dėjau pas save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwuxxxx @ 2010 05 17, 09:37)
o mano vakar žiūriu jau žydi tai reikės leist piktžolėm augti? g.gif

Šeip ir aš raviu,ne kažin kiek ten tų žolių,bet esu girdėjus,kad negalima ravėt,kai žydi,atseit žiedai nukranta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 05 17, 11:47)
ravėjau ir aš saviškes savaitgalį. nors žiedas tik vienas kitas, mat tik pirmi metai kai pasodintos.

aš praeitais metais pavasarį pasodinau, o vasarą jau po saujelę sūnui surinkdavau ax.gif kaimynka stebėjosi kaip čia taip braškių turiu išskart ax.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif
as siais metais pabandymui pasisodinau kelias desimtis braskyciu tik siaip pameginimui rolleyes.gif savaitgali norejau apraveti,bet anita sake kad kai zydi negalima raveti,nes susijudina saknytes braskyciu ir tada gali nebut uogyciu,tai as ir neravejau blush2.gif nors ten tos zoles dar nera taip baisiai daug,tik kai ji taip greit augt moka kita savaigali nuvaziavus galiu neberast braskiu tarp zoles lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 05 17, 11:59)
o man plėvelė labai patinka. Tiesa, patinka labiau ta juoda agroplėvelė. O ta dvispalvė tai šiaip sau.

o kelis metus ji išsilaiko? man sakė, kad neverta, vis viena piktžolės želia.
Atsakyti
Zydi mano uogos,bet daug issalusiu,taip ir neatsigavo. ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

labai noreciau jusu patarimo, gal kuri esat su tokia problema susidurusi g.gif

Braskiu saknis nugrauzia karkvabaliu lervos (jos tokios baltos su ruda galvute), gal zinot kaip jas isnaikinti g.gif Taip gaila i mirstancias jau zydincias braskytes ziuret doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2010 05 21, 00:11)
Sveikos 4u.gif

labai noreciau jusu patarimo, gal kuri esat su tokia problema susidurusi g.gif

Braskiu saknis nugrauzia karkvabaliu lervos (jos tokios baltos su ruda galvute), gal zinot kaip jas isnaikinti g.gif Taip gaila i mirstancias jau zydincias braskytes ziuret doh.gif

Tai grambuoliai - vieni didžiausi braškių priešai gun_bandana.gif Kažin, ar įmanoma juos išnaikinti g.gif
Atsakyti
[quote=jediara,2010 05 20, 22:41]
Tai grambuoliai - vieni didžiausi braškių priešai gun_bandana.gif Kažin, ar įmanoma juos išnaikinti g.gif

gerai česnakus tarp braškių sodint - grambuoliai jų kvapo labai nemėgsta. Buvau prisodinus, iš tiesų nei viena braškė per tuos metus nežuvo.
Va dabar tik galvoju, kur tuos česnakus sodint, kai braškės plėvelėj g.gif Aplink? Pramašiui su serenčiais?

Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2010 05 18, 08:30)
o kelis metus ji išsilaiko? man sakė, kad neverta, vis viena piktžolės želia.

pas mane kol kas tik antri metai, tai nežinau, kiek ji išsilaikys.
Piktžolės išlenda tik per tas skyles, kur braškės išlindę. Bet čia juokų darbas jas ištraukt. Prabėgau per penkias minutes visa plota. O po plėvele jei ir išaugs kokia žolė tai ir supus be šviesos - bus vietoj trąšos.

Atsakyti
Teoriškai girdėjau, kad česnakas nuo grambuolių padeda, bet praktiškai.. schmoll.gif Pas mano mamą darže lengvas priesmėlis, o tarp braškių sodina eilutes česnako (na, pirmametėse taip netgi plotą geriau išnaudoja smile.gif ), tačiau kasmet dalį braškių kerų tenka atsodint. Braškė nuvysta, o ją iškasus po šaknim randi riebią lervą... Kai jų daug - jokios atbaidančios priemonės nepadeda.
Kol kas pati veiksmingiausia nuo grambuolių priemonė - gilus (per visą kastuvą) būsimo braškyno dirvos perkasimas. Perkasant lervas kruopščiai išrenkam, o kadangi grambuolio lervos generacija 4 metai (tiek laiko ji išbūna dirvoj), daugiausia žalos pridaro 3-4-tų metų lervos, tai pora metų ramiai braškės augs ir derės, 3-iais metais gal jau teks kai ką atsodint, o ketvirtais vėl keisim braškyno vietą ir.. viskas iš pradžių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 05 21, 11:21)

Siaubas! doh.gif Vos ne kova su vėjo malūnais verysad.gif Ir aš sodinu česnakų, bet.... Šiemet pabandysiu serenčius ax.gif
Atsakyti