Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(diasaja @ 2010 05 17, 09:07)
pirmi metai mulčiuoji braškes?

mulčiuoju nuo pat pradžių, tik žole pirmi metai. Anksčiau nebuvo tiek pjaunamos, nepiktžolėtos vejos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Perlen @ 2010 05 17, 08:52)
Bet ravėt negalima kai žydi  unsure.gif

o mano vakar žiūriu jau žydi tai reikės leist piktžolėm augti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 16, 23:42)
Ar kas mulčiuojate braškes nupjauta žole?

Aš mulčiuoju, galiu pasakyti kad man tai patinka.
1. Nes tos žolytės būna tiek, kad nebetelpa į jokią kompostinę doh.gif
2. Nes perpuvusi žolytė yra pati geriausia trąša braškėms.
3. Būtina sąlyga - sausa žolytė ( nes šlapia kaista, tada bogai braškių šaknims).
Bet savaitgalį ir aš sudėjau pusiau drėgna žolyte, kai saulė taip kepino, per pusdienį sausa tapo, šienelis tiesiog. Braškės žydi visu pajėgumu, ir kelių žiedų laaaaabai daug.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 17, 09:33)
kiek pamenu, nelabai ekologiškai ir gyveno tas medelynas wink.gif

drinks_cheers.gif Taip, tada apie ekologiją nelabai kas galvojo, svarbiausiai buvo pelnas rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Laima.g @ 2010 05 17, 11:00)
3. Būtina sąlyga - sausa žolytė ( nes šlapia kaista, tada bogai braškių šaknims).

Sutinku, nes nuo šlapios žolės tik puvinys susidarys ax.gif
Atsakyti
Jeigu jūs kalbat apie žolę mulčiavimui iš žoliapjovės (smulkintą), tai turiu patirtį, kad man visiškai nepatiko. Mat išdžiūvusi ta smulki žolė aplipdavo prinokusias braškes, ypač po smarkesnio lietaus. Paskui jas plauni ir turi dar šienelį nurankiot doh.gif Tas pats buvo ir su mulčiavimu pjuvenom..
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 16, 23:42)
Ar kas mulčiuojate braškes nupjauta žole?

Jūs man paaiškinkit ką reiškia tas "mulčiuot" Nu seku temą, bet nu nežinau ką tai reiškia blush2.gif

QUOTE(Perlen @ 2010 05 17, 07:52)

Aš vakar ravėjau, šiemet antrą kartą, jeigu būčiau laikusi kol baigs žydėti, būčiau į jas paskui per žoles neįėjusi doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 17, 10:04)
Sutinku, nes nuo šlapios žolės tik puvinys susidarys  ax.gif

o bet jeigu lis daug? Ta sausa žolytė tuoj pataps šlapia. Kai lyja nedaug tai gerai, išdžiūna. O jei lietaus daug? Traukt tą žolytę reiktų lauk? Ar tas šienelis taip sudžiūna jog puvinys nuo jo sudrėkusio braškių uogoms negresia?

Mano pagrindinis didysis braškynas plėvelėj susodintas, tai ten jokios bėdos. Bet dar yra gabalas be plėveles. Norėtųsi pamulčiuot kuo nors, ale šiaudų aplink nėr, lieka į žolytę dairytis.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 05 17, 11:23)
o bet jeigu lis daug? Ta sausa žolytė tuoj pataps šlapia. Kai lyja nedaug tai gerai, išdžiūna. O jei lietaus daug? Traukt tą žolytę reiktų lauk? Ar tas šienelis taip sudžiūna jog puvinys nuo jo sudrėkusio braškių uogoms negresia?

Mano pagrindinis didysis braškynas plėvelėj susodintas, tai ten jokios bėdos. Bet dar yra gabalas be plėveles. Norėtųsi pamulčiuot kuo nors, ale šiaudų aplink nėr, lieka į žolytę dairytis.

Kai žolytė suvysta, tai jau lietutis nelabai žalos padaro, ji nebūna tokia pavojinga. mano žolytė būna tik nupjauta, nemulčiuota, tai kažkaip neaplimpa tos uogos. O plėvelė man nepatiko visai, nes tada negali ir supurent dirvos normaliai, ir nekvėpuoja žemė, o kaitina saulė tai tikrai ne labiau negu žolytę...
Atsakyti
o man plėvelė labai patinka. Tiesa, patinka labiau ta juoda agroplėvelė. O ta dvispalvė tai šiaip sau.
Kadangi ravėjimo pas mus ir taip sočiai, tai aš labai džiaugiuosi, kad braškynas švarus. O labiausiai džiugina, kad ūsus labai paprasta nukarpyt ir jie niekur neįsišaknija biggrin.gif Žemė pas mus minkšta, tai didelio purenimo trūkumo gal braškės ir nejaučia.
Atsakyti
QUOTE(Perlen @ 2010 05 17, 06:52)

o kodėl? kokie motyvai? unsure.gif
raviu bet kada, kada tik turiu laiko, nežiūriu ar žydi ar ne žydi cool.gif
pas mane kol kas tik žiedynus krauna, bet dar nežydi schmoll.gif tik bujoja, lapus leidžia viena po kito...
Atsakyti
ravėjau ir aš saviškes savaitgalį. nors žiedas tik vienas kitas, mat tik pirmi metai kai pasodintos.
Atsakyti
Mano šiemet irgi sodintos, per žiemą nelabai kas išsilaikė, praktiškai visos iššalo ką rudenį sodinau, tai kurios sodintos po Velykų, krūmeliai lūžta nuo žiedų, o kitas susodinau per mamos dieną tai yra žiedų, bet ne gausiai
Atsakyti