Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(žostautė @ 2010 04 27, 18:33)
Vyro močiutė turguj penkias senga sengana nusipirko, parsinešė ir šiltnamin pasidėjo, o jos ėmė ir pumpurus leist bei skleist ėmė  blink.gif  Sukišom žemėn šiltnamyje, nes nu gaila laukan išmest  doh.gif  gal kas turit minčių kada jas lysvėn kelt? Braškės tai kiek suprantu remontantinės  unsure.gif  Tai rudenį visai? Nes šiltnamyje matyt neis ilsėtis baisiai ilgai  unsure.gif

galima įsiterpsiu ir parašysiu, kaip pati tokiu atveju daryčiau? bigsmile.gif

Žydinčius daigelius pasodinčiau į vazonėlius ir palikčiau šiltnamy, kur niekam netrukdo. Tie, kurie augina ir siekia gauti ankstyvą derlių, augina braškes polietileno tuneliuose, šalnų grėsmė sumažėja - patiems krūmeliams neturėtų nieko nutikti, svarbu žiedai nenušaltų.

Na, o kaimynas, su keliais daigeliais taip vieną pavasarį ir bovyjosi - dieną atidengia, nakčiai 5litrių plastikinių butelių apypjaustytus gaubtus uždėdavo mirksiukas.gif

Tik kiek pamenu, Senga Sengana nelabai remontantinės, jos vidutinio ankstyvumo. Jei buvo laikytos per žiemą šiltnamy, anksčiau vegetacija prasidejus.

Oi, o tų keistųjų taip ir vėl neapžiūrėjau atidžiau - iš toli tikrai matosi, kad žydėti ruošiasi ir savaitgalį visur pašąlę buvo cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 27 balandžio 2010 - 20:38
QUOTE(kice @ 2010 04 27, 20:55)
braskes reikia sodinti i lysve, nes jos nenusala. O eji zydi nepasodintos, tai kaip ir priesmirtinis tas zydejimas. Danai uzsiimantys pramonine braskininkyste nuskina visus ziedus nuo pirmais metais pasodintu daigu.. smile.gif

Na į priešmirtinį nebuvo panašu - jos mažuose indukuose, panašu, kad tiesiai iš kokio šiltnamio, nes indukai pilni šaknų. O žinot, kai ne pramonine braškininkyste užsiiminėji, tai ir kelios uogelės smagu...
Atsakyti
Vyro močiutė turguj penkias senga sengana nusipirko, parsinešė ir šiltnamin pasidėjo, o jos ėmė ir pumpurus leist bei skleist ėmė  blink.gif  Sukišom žemėn šiltnamyje, nes nu gaila laukan išmest  doh.gif  gal kas turit minčių kada jas lysvėn kelt? Braškės tai kiek suprantu remontantinės  unsure.gif  Tai rudenį visai? Nes šiltnamyje matyt neis ilsėtis baisiai ilgai  unsure.gif

Senga sengana labai sena veislė,tikrai ne remontantinės. schmoll.gif
O kodėl kur nors kraštuose nesusodinti braškių šiltnamyje?Pas mane šiltnamyje taip gražiai jau sukrovę žiedelius,bereikia tik dar šilumos daugiau. g.gif
Atsakyti
nu reiktu gal tiksliau issireiskineti, ka? nes "nepasodintos" ir "pasodintos i indukus" tai didziulis skirtumas bigsmile.gif
Kitas dalykas man juokingas - klausiu patarimo, bet vistiek zinau geriau ka man daryti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 27 balandžio 2010 - 20:56
QUOTE(IngridaB @ 2010 04 27, 22:55)

drinks_cheers.gif Taip, Senga Sengana jokia ne remontantinė braškė schmoll.gif biggrin.gif , tai vidutinio vėlyvumo veislė, nuo seno buvo auginamos medelynuose. Pirmosios uogos didelės, kvapnios, skanios - vėliau smulkėja.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 04 27, 21:55)
O kodėl kur nors kraštuose nesusodinti braškių šiltnamyje?Pas mane šiltnamyje taip gražiai jau sukrovę žiedelius,bereikia tik dar šilumos daugiau. g.gif

Ale gal bent šiaip derlingos kokios biggrin.gif
Tai va jos dabar kraštuose, bet tai kažkaip gal negyvens amžinai ten g.gif vis tiek kažkada reiks laukan kraustyt. Tai va ir klausimas, kada? Ar gali jos ten visam gyvenimui savo likti?

QUOTE(kice @ 2010 04 27, 21:55)
nu reiktu gal tiksliau issireiskineti, ka? nes "nepasodintos" ir "pasodintos i indukus" tai didziulis skirtumas  bigsmile.gif
Kitas dalykas man juokingas - klausiu patarimo, bet vistiek zinau geriau ka man daryti smile.gif

Man tai juokingas tas dalykas, kai parašai, kad "sukišom žemėn šiltnamyje" ir klausi, kada geriausia jas iškelti į lysvę, o tau vis tiek sako, kad reikia į lysvę unsure.gif Suprantam, kad į lysvę, bet gi nebelupsim dabar, jau derlių tie penki krūmukai šiltnamyje užaugins, jei taip skuba, tik va ką paskui daryt nežinia g.gif

QUOTE(jediara @ 2010 04 27, 22:14)
drinks_cheers.gif  Taip, Senga Sengana jokia ne remontantinė braškė  schmoll.gif  biggrin.gif , tai vidutinio vėlyvumo veislė, nuo seno buvo auginamos medelynuose. Pirmosios uogos didelės, kvapnios, skanios - vėliau smulkėja.

Aha, nu vis tiek neblogai skamba wub.gif Nors ir ne remontantinės. Įdomu kur jų daigus augina, kad tokiu metu "vidutinio vėlyvumo" jau su žiedais g.gif Po kokiom lempom ir su šildymu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 27, 22:32)
Man tai juokingas tas dalykas, kai parašai, kad "sukišom žemėn šiltnamyje" ir klausi, kada geriausia jas iškelti į lysvę, o tau vis tiek sako, kad reikia į lysvę  unsure.gif  Suprantam, kad į lysvę, bet gi nebelupsim dabar, jau derlių tie penki krūmukai šiltnamyje užaugins, jei taip skuba, tik va ką paskui daryt nežinia  g.gif

o tai kokia prasme klausti kada, jei jau nebelupsit? Dabar, pavasari, geriausias laikas.. jei dar nesupratai..
na dabar suprantu, kodel tokios piktos profesionales siame skyrelyje patarinejancios biggrin.gif yra tam priezastis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 27 balandžio 2010 - 21:38
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 27, 21:34)

Na, o kaimynas, su keliais daigeliais taip vieną pavasarį ir bovyjosi - dieną atidengia, nakčiai 5litrių plastikinių butelių apypjaustytus gaubtus uždėdavo  mirksiukas.gif

Pasibovyja, o paskui jums per langą liežuvį rodo, braškes šveisdamas.
Tas ankstinimas tai labai gerai, ale kai tuneliukas tai nudengei ir tiek, o šiltnamyje susodinus tai šiltnamio nenukėlinėsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 27, 23:32)

Aha, nu vis tiek neblogai skamba  wub.gif  Nors ir ne remontantinės. Įdomu kur jų daigus augina, kad tokiu metu "vidutinio vėlyvumo" jau su žiedais  g.gif  Po kokiom lempom ir su šildymu?  g.gif

Kai ruošiama prekybai, tai auginama ir po plėvelėmis, ir po agro dangomis - esu "tame procese" dalyvavusi ir žinau, kaip tai daroma, kad tik įsiūlyti pirkėjui doh.gif , todėl dabar pasitikiu tik augintojais-mėgėjais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2010 04 27, 22:37)
o tai kokia prasme klausti kada, jei jau nebelupsit? Dabar, pavasari, geriausias laikas.. jei dar nesupratai..
  na dabar suprantu, kodel tokios piktos profesionales siame skyrelyje patarinejancios biggrin.gif yra tam priezastis biggrin.gif

Na prasmė tokia, kad po derliaus norėsis jas iš to šiltnamio iškraustyt. Tai va ir klausimas - rugpjūčio mėn, kitą pavasarį, ar jos gali ir šilčiau peržiemoti, šiltnamyje, ir toliau neiškeliamos ten gyventi.
Matyt kažkuri mūsų turim problemų su komunikacija g.gif
Kad kažkaip labai nedaug tų Piktų Profesionalių floros skiltyje g.gif Kaip tik visur visos maloniai pataria bigsmile.gif Gal tik Jums pavyksta ant tokių užtaikyti?
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2010 04 27, 22:42)
Kai ruošiama prekybai, tai auginama ir po plėvelėmis, ir po agro dangomis - esu "tame procese" dalyvavusi ir žinau, kaip tai daroma, kad tik įsiūlyti pirkėjui  doh.gif , todėl dabar pasitikiu tik augintojais-mėgėjais  blush2.gif

Tai va paskui ir nežinai žmogelis ką daryt, tokių išprievartautų daigų gavęs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 27, 23:46)

Tai va paskui ir nežinai žmogelis ką daryt, tokių išprievartautų daigų gavęs  doh.gif

Tai jau tikrai verysad.gif
Atsakyti
Sukišom žemėn šiltnamyje, nes nu gaila laukan išmest  doh.gif  gal kas turit minčių kada jas lysvėn kelt?

Tai nuvalgysit uogas, tada galėsit augaliukus į lysvę sodint mirksiukas.gif
Atsakyti