Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(lelija R @ 2010 04 21, 09:06)
Kaip gali braškės nušalti, taigi jos ir žiemoja lauke nepridengtos.  biggrin.gif

bet as jas tik siastadieni pasodinau... tai kazkaip neramu... gi dar manau neprigijusios jos...
Atsakyti
QUOTE(juratata @ 2010 04 21, 09:56)
doh.gif  kokia salna buvo sianakt... kazin ar negalejo pasalt mano braskiu daigeliai  g.gif
taip butu liudna jei nusalo  verysad.gif
gal reikia uzdengt juos agro plevele?

QUOTE(juratata @ 2010 04 21, 10:10)
bet as jas tik siastadieni pasodinau... tai kazkaip neramu... gi dar manau neprigijusios jos...

Jūs turbūt pirmą kartą prie augalininkystės-daržininkystės prisiliečiate, taip? biggrin.gif
P.S. šitaip stresuodama ir kitiems stresą įvarysit - pozityviai į visa tai žiūrėkit rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 21 balandžio 2010 - 10:04
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 21, 09:46)
Jūs turbūt pirmą kartą prie augalininkystės-daržininkystės prisiliečiate, taip?  biggrin.gif
P.S. šitaip stresuodama ir kitiems stresą įvarysit - pozityviai į visa tai žiūrėkit  rolleyes.gif

ne ne pirma karta... visa mano jaunyste praleista darzuose... tevai augino darzoves pardavimui... braskiu ne viena tukstanti daigeliu esu pasodinus ir ne viena 100kg priskynus smile.gif
taciau pastaruosius 6 metus nieko bendro su darzu neturejau... viskas uzmirsta,todel ir nerimauju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juratata @ 2010 04 21, 11:40)
ne ne pirma karta...

ne Mimozos tos braškės, pamatysit, kaip viskas bus gerai wink.gif
Atsakyti
na as ta pacia tema siek tiek parasysiu...

QUOTE(Rozarka @ 2010 04 18, 21:20)
Aš preitais metais pirkau vijoklinių,nors ištiesų,tai svyrančių.Auga gerai, per žiemą neiššalo,uogų buvo iki užšalimo.Tiesa visi kereliai ,kurie karojo ore po žiemos buvo negyvi,nes nušalo,otie kurie įsišakniję puikiausiai peržiemojo.Pasodinus buvau lauke į lysvę,žemė niekuo negerinau.Sekms auginant smile.gif

turiu 4 ar 5 daigelius, nemapenu biggrin.gif
bandysiu sodinti i koki vazona ir deti ant namo palanges (pietine puse, gal nenudegs labai, a?).
o jeigu ziemai as jas i siltnami persodinciau is tu vazoniuku (vien del to, kad laisvas bus ir, kad lysvej su kitom braskem nesusidraugautu)? pavasari vel i vazoniukus ir ant palanges.
kaip galvojat? as iseitu toks planas?

Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 21, 15:24)

o jeigu ziemai as jas i siltnami persodinciau is tu vazoniuku (vien del to, kad laisvas bus ir, kad lysvej su kitom braskem nesusidraugautu)? pavasari vel i vazoniukus ir ant palanges.

Pernai rudenį braškes susodinau į vazonėlius ir sunešiau į šiltnamį. Šį pavasarį dar sniegas lauke buvo nenutirpęs, o jau mano braškės per stiklą pajutusios šilumą pradėjo lapelius leist. Tada aš jas atsargiai išėmiau iš vazonėlių ir susodinau šiltnamyje. Šiuo metu jos visos gausiai žydi....
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 21, 15:24)
na as ta pacia tema siek tiek parasysiu...
turiu 4 ar 5 daigelius, nemapenu  biggrin.gif
bandysiu sodinti i koki vazona ir deti ant namo palanges (pietine puse, gal nenudegs labai, a?).

Šiek tiek nesuprantu g.gif - jeigu turit lysvę kur tas braškes pasodinti, tai kodėl planuojat su vazonais žaisti, ant palangės statyt?
ax.gif Bet kokių veislių braškės, augančios šalia kad ir visai arti, išlaiko savo veislės savybes - nieko neperduoda vienos kitoms ("nesusidraugauja").
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 04 21, 16:52)
Šiek tiek nesuprantu  g.gif  - jeigu turit lysvę kur tas braškes pasodinti, tai kodėl planuojat su vazonais žaisti, ant palangės statyt?

Na gal žmogui gražiau ant palangės braškės, nei petunijos bei pelargonijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 21, 19:13)
Na gal žmogui gražiau ant palangės braškės, nei petunijos bei pelargonijos  ax.gif

g.gif biggrin.gif
Atsakyti
bent man tas auginimas vazonuose nepatiko. Turėjau kelias remontantines su besileidžiančiais ūsais. Skurdo jos tuose vazonuose, ir tiek. Ir į didesnius persodinau - vis tiek. Žemėj pasodintos žymiai geriau auga ir dera.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 21, 18:46)
bent man tas auginimas vazonuose nepatiko. Turėjau kelias remontantines su besileidžiančiais ūsais. Skurdo jos tuose vazonuose, ir tiek. Ir į didesnius persodinau - vis tiek. Žemėj pasodintos žymiai geriau auga ir dera.

šian mačiau vienoje aikštelėje braškes vazonėliuose, su žiedukais. Labai gražiai atrodė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 21, 17:50)
šian mačiau vienoje aikštelėje braškes vazonėliuose, su žiedukais. Labai gražiai atrodė  wub.gif

na taip, kai žydi, gražiai atrodo. Bet vistiek tam vazone joms vietos mažoka, tręšt aš nenoriu. Žodžiu, auginu braškes lysvelėj - tradiciškai.
Atsakyti