Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Fa @ 2010 04 18, 20:15)
sakai  g.gif  tada reiks kazka daryti blush2.gif , nes kitaip neatvaziuosi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif išsiaiškinsim, kai uogų sezonas prasidės
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 18, 00:38)
Sveikos,
Turiu is seklu uzsiauginus keturis daigelius svyranciu, visa vasara vedanciu braskiu (bent jau taip buvo parasyta  biggrin.gif ).
I kokia zeme geriau jas sodinti? Galvoju sodinti i auksta molini vazona, bet idomu kokio aukscio joms reikia? Ar gerai bus jei zeme imsiu is kompostines apacios?
Gal pas kuria tokios auga jau ne pirmi metai? Idomu butu suzinoti, ar verta auginti ir kaip dera.
Dekui

Aš preitais metais pirkau vijoklinių,nors ištiesų,tai svyrančių.Auga gerai, per žiemą neiššalo,uogų buvo iki užšalimo.Tiesa visi kereliai ,kurie karojo ore po žiemos buvo negyvi,nes nušalo,otie kurie įsišakniję puikiausiai peržiemojo.Pasodinus buvau lauke į lysvę,žemė niekuo negerinau.Sekms auginant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 04 18, 21:10)
nesijuok, o jei neprigis, tai atvažiuosiu taviškių skint tongue.gif

Tai jau pasidarbavai thumbup.gif Tikrai prigis, tuo labiau, kad ir mėnulio fazė palanki ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 04 18, 21:52)
Tai jau pasidarbavai  thumbup.gif  Tikrai prigis, tuo labiau, kad ir mėnulio fazė palanki  ax.gif

labai tikiuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(2jolitka @ 2010 04 17, 11:57)
sveikutes,
vakar baigiau senus lapus savo braskem nukarpyt,tai graziausiai atrodo rudeni sodinti krumeliai,antrametes irgi dar puse bedos,o va treciu metu tai visai skurdus krumeliai.braskes auginu savo poreikiams ir jos niekad ir niekuo netrestos,pasodintos isdirbus pievele.kodel seniausios taip prastai atrodo,gal visai maisto medziagos joms baiges?
o kuo jus tresiat braskes?labai laukiu patarimu

Mane irgi domina, ar trešiat kuo nors.. blush2.gif
Ir dar klausimas, irgi kažur uždauotas, dėl pjuvenų ar šieno, ar jį dėti dabar ar iš rudens?
Man aktualiausia piktolės ir švara, nes nuo drėgmės supūva pusė. doh.gif . o kereliai kas met vis silpniau atrodo.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2010 04 19, 11:43)
Mane irgi domina, ar trešiat kuo nors..  blush2.gif
Ir dar klausimas, irgi kažur uždauotas, dėl pjuvenų ar šieno, ar jį dėti dabar ar iš rudens?
Man aktualiausia piktolės ir švara, nes nuo drėgmės supūva pusė.  doh.gif . o kereliai kas met vis silpniau atrodo..  verysad.gif

aš pernai trečiametes braškes (ar keturių metų g.gif ) tręšiau ekologiškom trąšom. Senukuose yra tokios, su jūros dumbliais, naudojamos ekologiniuose ūkiuose.
Pernai buvo laaabai daug braškių. Nežinau, ar čia tie kereliai vistiek derlingi, nepriklausomai nuo amžiaus, ar trąšos padėjo. Šiaip stengiuosi netręšt, nes visgi patys valgom. Bet tas seniausiai sodintas pabandžiau.
Esu skaičius, kad braškes keturis metus ir augint reikia, o po to veist iš naujo iš jaunų daigelių. Bet taip pat girdėjau, kad kai kurie ir ilgą laiką tuos pačius krūmelius augina. Aš savo seniausias šiemet po derliaus tikriausiai iškasiu, nes turiu jau užsisodinus naują plotą.
Pjuvenos man nepatiko, aš jų nedėčiau. O šieną ar šiaudus reiks dėt dabar. Na, gal kiek vėliau.
Atsakyti
tresiu slieku humusu..
Gal kuri turite pasidalinti tu braskiu vijokliniu? smile.gif Man kokiu 3-5 daigeliu reiketu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 19 balandžio 2010 - 12:58
QUOTE(GRAIKIJA @ 2010 04 19, 13:43)
Mane irgi domina, ar trešiat kuo nors..  blush2.gif

Kai dirbau medelyne, daug augalų ir braškių tręšdavo Hidrocomplex trąšomis, tą patį darau ir aš ax.gif Šeštadienį tręšiau smile.gif
Atsakyti
tai turbut buvo smagus darbas.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2010 04 19, 23:18)
tai turbut buvo smagus darbas.... mirksiukas.gif

Smagus ax.gif (tik aš dirbau buhalterijoje)
Atsakyti
Sveikos braškinukės, turiu tokį "nesusipratimą" šeštadienį nuvažiavau į sodininkų mugę pirki remontatinių braškių, nes noriu kad vaikai po keletą uogelių visą sezoną turėtų ir... g.gif neradau anė vieno daigelio. Stovėjo toks vyrukas su braškutės, klausiu jo ar čia tos, sako nea schmoll.gif , tai vai ir turiu tą "nesusipratimą" kur gi man gauti tų remontatinių braškyčių.
SOS padėkit kas galit 4u.gif nes mano keturmečiui didžiausia atrakcija pačiam eiti į braškyną ir raškyti uogeles.
Ačiū mergaitės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2010 04 20, 11:05)
Sveikos braškinukės, turiu tokį "nesusipratimą" šeštadienį nuvažiavau į sodininkų mugę pirki remontatinių braškių, nes noriu kad vaikai po keletą uogelių visą sezoną turėtų ir... g.gif neradau anė vieno daigelio.

sveikutes,

si ryta gavau siunta su remontadininem braskem Mont everest .uzsiskaiu pastu .auginsiu siemt jas pirma karta . pernai drauge augino prie namo , tai istysa vasara dziaugesi uogomis - saldzios ir skanios buvo .

riso ji jas prie pagaliuku - tai turejo tokias vjoklines braskes

Jei kam labai reikai galeciau keleta kereliu parduoti , as Vilniuje ,Justiniskese .
pasodinti reik per savaite ,iki tol laikytisaldytuve

Drauge pasakojo,kad pernai braskes daug usu leido , tai is 10 vnt , greit visa 100 turejo , tai ir prienamu ir sodyboj uzsiveise.

Atsakyti