Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Sveikos. Pernai dariau bandyma, viena lysve uzklojau plevele, kita - pjuvenomis. Ir vienoje ir kitoje uogos buvo svarios. Zoles per pjuvenas praaugdavo, bet jos budavo silpnutes ir gerokai ju maziau buvo. Per plevele zoles neperaugdavo, bet islysdavo per pati krumeli ( nu ieskojo kur islysti ir rado biggrin.gif ). Bet kai nuemiau ta juoda plevele, tai issigandau, zeme suplukusi, saknu ir tokiu "issigimusiu zoliu" pilna.
Vnz jokiu pleveliu siais metais nedesiu, nesamone, vaizdas kaip "bomzyne" kazkokiame ( plevele gi vejas judina, tai ja reikia kazkaip pritvirtinti, tai ir lentom apdejau ir akmenim ). Ir dar pastebejimas, sakyciau braskem tai visai nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Šiaip plėvelė braškėms tiesiama ant gerai išdirbtos dirvos, šonai apkasami žeme ir tuomet su spec. įrankiu padaromos skylės ir tuomet sodinama. Jei plotas didelis, yra spec.aparatas, kuris tiesia plėvelę ir kraštus paslepia po žeme. Kaip Bijūna ir rašo, žolės ieško skylės ir vis tiek išlenda. Savo reikmėms auginant ha nereikia, tai galima ir nuravėti, bet uogų daugiau ir pačios braškės geriau auga ax.gif
Atsakyti
Galvojau šį savaitgalį važiuoti sodinti braškes. Mieste kiti žmonės jau išsiravėję ir išsiplencavę, sakau ir man laikas. Tai šiandien turgely bobutės sakė kad dar per anksti, kad nušals viskas. Ir pasimečiau, nežinau ar per anksti ar ne unsure.gif g.gif
Atsakyti
Nezinau ar cia anksti ar ne, bet as mugej nusipirkau braskiu ir turejau susodinti, kas bus tas bus....
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2010 04 16, 14:53)
Galvojau šį savaitgalį važiuoti sodinti braškes. Mieste kiti žmonės jau išsiravėję ir išsiplencavę, sakau ir man laikas. Tai šiandien turgely bobutės sakė kad dar per anksti, kad nušals viskas. Ir pasimečiau, nežinau ar per anksti ar ne  unsure.gif  g.gif

aš vakar 6 kerelius pasodinau. doh.gif lotuliukas.gif
šeštadienį dar porą kišiu žemėn.
kaip bus taip... blush2.gif
Atsakyti
Niekas joms neatsitiks, juk oras jau šyla ir didelių šalnų nėra - prigis mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū merginos, ale visvien tenka atidėti kelioms dienoms, MB susirgo, o ir šiandien pas mus lynoja doh.gif
Atsakyti
nu tai kai lyja pats geriausias metas sodinti........
Atsakyti
Dabar manau pats laikas ,braškes sodinti, o kaip jums tos laipiojančios braškės, ar pasiteisino, pašte bestovint eilėje moteris pasiėmė siuntinuką su laipiojančiom braškėm, mąstau ir aš , bet ar verta g.gif
pas mus kol kas saulė šviečia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 17 balandžio 2010 - 06:47
Laba diena merginos 4u.gif

pas mus siandien vyksta sodininku muge,tai galvoju gal reikia nusipirkti kelis braskiu daigelius ir pameginti pasisodinti ax.gif ziuresiu kas cia man gausim tokiai nepatyrusiai sodininkei biggrin.gif o sakykit merginos kada man jas jau reikes apkloti siaudais ar sienu,kad tos piktzoles neaugtu?gal galiu is karto tik pasodinus?ar reikia veliau? o kazi siais metais bus jau uogyciu? blush2.gif
Atsakyti
sveikutes,
vakar baigiau senus lapus savo braskem nukarpyt,tai graziausiai atrodo rudeni sodinti krumeliai,antrametes irgi dar puse bedos,o va treciu metu tai visai skurdus krumeliai.braskes auginu savo poreikiams ir jos niekad ir niekuo netrestos,pasodintos isdirbus pievele.kodel seniausios taip prastai atrodo,gal visai maisto medziagos joms baiges?
o kuo jus tresiat braskes?labai laukiu patarimu
Atsakyti
Nu ir visgi buvau nulėkus į daržą. Nusiravėjau bent jau, ant lauko vėjas kiaurai eina pabijojau kad nesusirgčiau, tai ir nesodinau.
Mano braškės sodintos buvo rugpjūčio mėn, per žiemą niekuo nedengiau. Yra ir gražių mažų krūmelių, bet yra ir daug dabar galvoju kaip čia paaiškinti tokie kaip stagarai, pabandžiau išrauti vieną, tai žiūriu šaknys geros, sakau gal reikėjo daugiau laiko kad lapukus išleistų g.gif
Atsakyti