Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepalai

QUOTE(rusma @ 2010 03 13, 16:31)
Paskaitykit tą nuorodą, kurią Irėja įdėjo. Gi niekas nežino, kokia tiksliai kvepalų sudėtis, koks tų medžiagų poveikis, kiek jie kenkia, kaupiamasis tas poveikis ar ne, kokia tikimybė, kad alergizuos kūdykį ar dar kaip nors kitaip paveiks. Sau kaip sau, žinau ką darau ir man patinka tai daryti, galbūt įsivarysiu astmą ar sinusitą, na bet pati būsiu dėl to kalta. Kaip ir rūkyti ar nerūkyti kiekvieno asmeninis reikalas, bet jau nėščiai rūkyti ar prie vaikų rūkyti - daugumai nėra norma. Man asmeniškai visa chemija ir nėštumas, arba chemija ir kūdykis nelabai suderinami dalykai, tai ir stengčiausi visais įmanomais būdais pramažinti chemikalų kiekį artimoje aplinkoje, o tokių, kuriuos lengva pramažinti - tuo labiau.

Paskaičiau, bet tie šaltiniai kontroversiškai vertinami, tai belieka kiekvienai pagal savo supratimą daryt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 03 13, 23:25)
Paskaičiau, bet tie šaltiniai kontroversiškai vertinami, tai belieka kiekvienai pagal savo supratimą daryt  rolleyes.gif

Žinoma, kad žmogaus teisė rinktis kuo tikėti, kuo netikėti ir juo labiau ką jam daryti. Man labai lengva tikėti, nes turiu ekologinį išsilavinimą ir per nemažai metų suformuotą požiūrį cheminių medžiagų poveikio žmogui klausimais. Kartais pagaunu save su mintim, kad kvepalai vienintelė "cheminė" nuodėmė, kurią sau leidžiu "gausiai" vartoti kontaktuojant su oda ar kvėpavimo takais, nors galėčiau ir nevartoti, bet ai, tiek jau to - malonu... Bet pareiga būtų svarbiau už malonumus tam tikrais gyvenimo etapais, tai labai nesunkiai to malonumo atsisakyčiau. Tai, kas man pasitaikė iš parfumerijos kaip "ekologiška" arba nepaliko tokio pozityvaus įspūdžio kvapo/jo išsilaikymo prasme kaip tradicinės chemizuotos parfumerijos gaminiai, arba nepatrauklu vartoti (nei šis nei tas aliejum terliotis) arba kaina doh.gif, o man kasdien norisi kito kvapo... Arba kitaip tariant jeigu nėra to ko reikia, geriau nereikia visai. Kūno priežiūros/higienos priemones renkuosi tik natūralias/ekologiškas ar bent pusiau ekologiškas, dekoratyvinės kosmetikos iš viso minimaliai. Kvepalais mėgaujuosi. Bet jau kokio fufelio patvory virto iš vis neaišku iš ko ant manęs užpiltų turbūt tik surišę, bet ir tai rėkčiau...
Atsakyti
QUOTE(Brown Eyed @ 2010 03 13, 00:43)
Aš turiu klausimą dėl Douglas'o - nes kiek pamenu, Lietuvoje niekad jame nesu nieko pirkusi, bet pvz. kitose šalyse būdavo, kad perku menkniekį už pora eurų ir duoda kokį Kenzo Jungle 4,5 ml mėginuką, ar būna taip čia?  bigsmile.gif

Akropolyje kiek teko pirkt, kad ir menkniekių - visus kartus gavau mėginukų. Jei neturėjo "gatavo" kas domina, nupurškė nuo testerių.
Atsakyti
as kai buvau creme de la creme ir pirkau kvepalus, man dave du kuno kremo meginukus, mmmmhhh labai kvapius tongue.gif
Atsakyti
Gal kas galėtumėte papasakoti apie kvapą Chopard - Mira Bai ..labai būtų įdomu išgirsti kelias nuomones mirksiukas.gif
Dėkoju iš anksto, jei atsiras tokių, kurios turėjo šiuos kvepalus... 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 03 13, 16:31)
Sau kaip sau, žinau ką darau ir man patinka tai daryti, galbūt įsivarysiu astmą ar sinusitą, na bet pati būsiu dėl to kalta.

Nežinau, ar tikrai ryšys yra, bet pradėjus kvepintis kasdien, man paūmėjo ir tas, ir anas.
Kadangi esu alergiška, tai astmos tikimybės ir galimybės neatmetu savaime, bet vasarą (kai būnu alergiška Viskam), nesikvepinu.
Analogiškai - vos tik pajuntu slogos ar kosulio simptomus, irgi nesikvepinu, nes tai simptomus dar labiau paūmina.

Nemanau, kad kvepalai yra priežastis, bet jie, po galais, alergiškiems žmonėms prideda bonusų..... smile.gif

Na, bet kol kas kvepalų nežadu atsisakyt suvisam (tfutfutfu) cool.gif
Tikrai - tai, kaip ir rūkymas. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura777 @ 2010 02 23, 19:58)
Sveiki,

Gal kuri prisimenate kvepalus Camelia, jie labai buvo panašūs į Climat?
Gal žinote tikslesnį jų pavadinimą ir kas buvo gamintojas? Ačiū smile.gif

Negi niekas jų nežino verysad.gif
Mėlyna mažutė dėžutė
Atsakyti
QUOTE(Laura777 @ 2010 03 18, 16:28)
Negi niekas jų nežino verysad.gif
Mėlyna mažutė dėžutė

Sitie?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(v-i-k-a @ 2010 03 18, 16:38)

pries kruva metu tokius matydavau kalvariju turguj g.gif jei gerai pamenu, tuomet daugiau komentaru nereikia bigsmile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti