QUOTE(mimo @ 2009 10 07, 11:39)
4lina, dar klausimeliu turiu del aliejiniu dazu. Tu minejai,kad aliejiniai dazai tirsti, plonu liniju nepapiesi,o mano lelytes mazos,mazomis akytemis. Ar neatrodys su tokiais "storais" dazais ispiestos akytes kaip storas ivairiu spalvu burbulas? Ir ar is pagrindiniu spalvu lengva isgauti atspalvius,kaip aliejiniai dazai maisosi?Man svarbu,kad gautusi vientisa spalva.
Papildyta:
...ir dar- Kaip naudojamos aliejines pasteles?

Jas reikia pagramdyti ir su spec.aliejumi maisyti,ar tiesiog perbraukti dregnu teptuku? Koks, apart konsistencijos, skirtumas tarp tokiu pasteliu ir aliejiniu dazu?
mimo, tuoj aš eilės tvarka

...
Aliejiniai dažai tikrai tiršti, tirštesni, nei guašas. Na, kaip tempera iš tubelių. Dėl to juos reikia skiesti spec. tirpikliais. Tinka pinenas, terpentinas. Jų yra dailininkų parduotuvėse (pvz.Pylimo g-vėje Vilniuje), 0,5 l kainuoja ~5-6 Lt. Užteks laaabai ilgam. O dar šius tirpiklius galima labai sekmingai naudoti plastiko paviršiaus lyginimui prieš užkepimą. Smulkios detalės piešiamos su 000 dydžio teptuku. Taškelį galima uždėti visiškai mikroskopinį, svarbu kad ranka nedrebėtu, o tam piešti reiktų naudojant atramą riešui. Viskas gausis, reik bandyt!
Dėl
aliejinių pastelių nieko nežinau. Pati naudoju tik kreidines! Jas, kaip pudrą ar talką galima užtepti sausu teptuku ir įtrinti į plastiką.
QUOTE(masiania @ 2009 10 07, 11:51)
4lina - kada parodysi nauja lele? Juk jau baigei
Gerai būtu! Kol kas tik rengiu. Paskaičiavau vakar, kad tokiais tempais reik dar 2-jų savaičių. Greičiau nei per mėnesį nepagaminu

O dar ir medžiagų visų neturiu
Intensyviai ruošėsi Kalėdom?