Įkraunama...
Įkraunama...

Lėlės, lėlytės, lėlyčiukės (5)

QUOTE(jugaa @ 2009 10 06, 00:22)
Sveikos merginos! Na, jau, jusu pagamintu lelyciu grozis...  thumbup.gif , negaliu atsiziureti. Pati lelem susidomejau visai neseniai (tik si pavasari), buvo sunki pradzia nes neisivaizdavau nei is ko, nei kaip jas gaminti. Bet man pavyko, nes atradau sia tema  bigsmile.gif , skaitau jau nuo (2 dalies). Noreciau ir as pasirodyti su savom lelytem  mirksiukas.gif , as kaip ir 4lina padariau dar tik penkias  blush2.gif .
http://picasaweb.goo...ilijur/Lelytes#

Man tai jų išraiškos labai patinka wub.gif Labai charakteringos visos lėlės thumbup.gif (man pačiai neišeina padaryti tokią išraišką, kokios noriu - jos, matyt, pačios renkasi biggrin.gif )
Atsakyti
jugaa, labai fainuoles tavo leles. 4u.gif o plaukuciai pas tave tikri zmogaus ar ne? ar teisingai iziuriu? gal isduotum paslapti kokiu budu tu juos taip tvarkingai isodini? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
4lina, dar klausimeliu turiu del aliejiniu dazu. Tu minejai,kad aliejiniai dazai tirsti, plonu liniju nepapiesi,o mano lelytes mazos,mazomis akytemis. Ar neatrodys su tokiais "storais" dazais ispiestos akytes kaip storas ivairiu spalvu burbulas? Ir ar is pagrindiniu spalvu lengva isgauti atspalvius,kaip aliejiniai dazai maisosi?Man svarbu,kad gautusi vientisa spalva.
Papildyta:
...ir dar- Kaip naudojamos aliejines pasteles? blush2.gif Jas reikia pagramdyti ir su spec.aliejumi maisyti,ar tiesiog perbraukti dregnu teptuku? Koks, apart konsistencijos, skirtumas tarp tokiu pasteliu ir aliejiniu dazu?
Atsakyti
mimo - tavo tekstilines leles thumbup.gif . Zaviuosi primityvais. tau puikiai sekasi pagauti ta sviesia, vaikiska nuotaika

jugaa - idomios leles, ispudingi kostiumai smile.gif
4lina - kada parodysi nauja lele? Juk jau baigei smile.gif

Mano eilinis zaisliukas smile.gif
user posted image
http://www.flickr.co...s/39626552@N00/
Papildyta:
Mergaites, gal as praleidau, bet nemaciau jokiu foto is leliu parodos Kedainiuose....
Kur galima pasiziureti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo masiania: 07 spalio 2009 - 09:50
QUOTE(mimo @ 2009 10 07, 11:39)
4lina, dar klausimeliu turiu del aliejiniu dazu. Tu minejai,kad aliejiniai dazai tirsti, plonu liniju nepapiesi,o mano lelytes mazos,mazomis akytemis. Ar neatrodys su tokiais "storais" dazais ispiestos akytes kaip storas ivairiu spalvu burbulas? Ir ar is pagrindiniu spalvu lengva isgauti atspalvius,kaip aliejiniai dazai maisosi?Man svarbu,kad gautusi vientisa spalva.
Papildyta:
...ir dar- Kaip naudojamos aliejines pasteles? blush2.gif Jas reikia pagramdyti ir su spec.aliejumi maisyti,ar tiesiog perbraukti dregnu teptuku? Koks, apart konsistencijos, skirtumas tarp tokiu pasteliu ir aliejiniu dazu?

mimo, tuoj aš eilės tvarka smile.gif...
Aliejiniai dažai tikrai tiršti, tirštesni, nei guašas. Na, kaip tempera iš tubelių. Dėl to juos reikia skiesti spec. tirpikliais. Tinka pinenas, terpentinas. Jų yra dailininkų parduotuvėse (pvz.Pylimo g-vėje Vilniuje), 0,5 l kainuoja ~5-6 Lt. Užteks laaabai ilgam. O dar šius tirpiklius galima labai sekmingai naudoti plastiko paviršiaus lyginimui prieš užkepimą. Smulkios detalės piešiamos su 000 dydžio teptuku. Taškelį galima uždėti visiškai mikroskopinį, svarbu kad ranka nedrebėtu, o tam piešti reiktų naudojant atramą riešui. Viskas gausis, reik bandyt!
Dėl aliejinių pastelių nieko nežinau. Pati naudoju tik kreidines! Jas, kaip pudrą ar talką galima užtepti sausu teptuku ir įtrinti į plastiką.
QUOTE(masiania @ 2009 10 07, 11:51)
4lina - kada parodysi nauja lele? Juk jau baigei

Gerai būtu! Kol kas tik rengiu. Paskaičiavau vakar, kad tokiais tempais reik dar 2-jų savaičių. Greičiau nei per mėnesį nepagaminu sad.gif O dar ir medžiagų visų neturiu blush2.gif
Intensyviai ruošėsi Kalėdom? newyear.gif thumbup.gif
Atsakyti
mimo, labai mielos tekstilinukės wub.gif
masiania, puiki kolekcija- žaisliukai vienas už kitą gražesni wub.gif wub.gif wub.gif - šviesios ir šiltos bus kalėdos su tokiais žaisliukais wub.gif
Turiu keletą foto iš Kėdainių, galėsiu vakare įdėti, jei nieks daugiau neparodys biggrin.gif
Atsakyti
4lina-aciu 4u.gif O gali buti,kad mes ta pati daikta skirtingais vardais vadiname? Nes radau stai tokias aliejines pasteles:
http://www.kunstpark...imente_bild.jpg
Pasteles=kreideles? g.gif
As ir dabar su nuliniu teptuku dazau/paisau,bet tik su skystais dazais. O ranka ir su atrama dreba-senatve lotuliukas.gif tongue.gif
Vilm@-aciuks. masania-aciu. Bumbolcikas wub.gif Norejau paklausti,koki pagrinda naudoji pappmaché aplipdymui?Va baigsiu savo dvi lelytes ir imsiuos bumbolcika pati meistraut-priimsi i kluba?
Atsakyti
4lina - ruosiuosi Kaledom smile.gif ir tuo paciu parodelei Siauliuose
Vilm@ - noriu noriu paziureti!!! Aciu 4u.gif
mimo - medziaga pati paprasciausia, kaip ir pati technika - plastilinas. Lipdai figurele ir pirmyn smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo masiania: 07 spalio 2009 - 11:18
QUOTE(mju_mju @ 2009 10 07, 11:27)
jugaa, labai fainuoles tavo leles.  4u.gif  o plaukuciai pas tave tikri zmogaus ar ne? ar teisingai iziuriu? gal isduotum paslapti kokiu budu tu juos taip tvarkingai isodini?  blush2.gif    ax.gif

oiii, su plaukuciais tikra problema (su jais man nesiseka) siaip naudoju tikrus plaukelius (dukrytes kaskada nukirpta kasa), bet pabandziusi ir silko pluosta, ir vilnos pluosta. Zinoma, priklauso nuo to kokia sukuosena sugalvoji, bet seip tai imu po kuoksteli ir klijuoju, problema buna kai rekia uzbaigti virsugalvi. Dabar baigineju nauja savo lele, jai klijavau sinjoninius plaukus, cia vel iskilo problema nes plaukai gana kieti ir stovi tuomet stati, lengviausiai butu uzdeti kokia nors kepure ar skrybele blush2.gif Zodziu tai man dar misle g.gif
Papildyta:
QUOTE(masiania @ 2009 10 07, 11:51)
mimo - tavo tekstilines leles  thumbup.gif . Zaviuosi primityvais. tau puikiai sekasi pagauti ta sviesia, vaikiska nuotaika

jugaa - idomios leles, ispudingi kostiumai smile.gif
4lina - kada parodysi nauja lele? Juk jau baigei smile.gif

Mano eilinis zaisliukas smile.gif
user posted image
http://www.flickr.co...s/39626552@N00/
Papildyta:
Mergaites, gal as praleidau, bet nemaciau jokiu foto is leliu parodos Kedainiuose....
Kur galima pasiziureti?

masiania tavo zaisliukai nuostabus, labai ir as noreciau pabandyti, bet jau visai nebelieka tam laiko, saunuole thumbup.gif
Atsakyti
jugaa, bet zinok su dukrytes plaukuciais leles graziausiai atrodo thumbup.gif ...bent jau man. Kazkur skaiciau,kad sintetinius plaukucius karstu fenu papucia, siulu apvynioja ir dar karta papucia. Nuo karscio jie suminksteja ir gali juos suguldyti kaip patinka. Pati nebandziau-tai negaliu pasakyt ar veikia tongue.gif
masania, aiskuma del pagrindo...as pabandysiu be plastilino issiversti...
Atsakyti
QUOTE(mimo @ 2009 10 07, 12:49)
4lina-aciu 4u.gif O gali buti,kad mes ta pati daikta skirtingais vardais vadiname? Nes radau stai tokias aliejines pasteles:
Pasteles=kreideles? g.gif
As ir dabar su nuliniu teptuku dazau/paisau,bet tik su skystais dazais. O ranka ir su atrama dreba-senatve lotuliukas.gif  tongue.gif

mimo, ne-a. Vis tik tai skirtingos kreidelės-pastelės. Aliejinės, ar vaškinės - jos tokios, na kaip žvakės. Gal kiek riebios, rankose aptirpsta. O tos pastelės, apie kurias aš pasakojau, jos grynai kaip kreida tik smulkesnės tekstūros! Ir vadina jas sausomis pastelėmis. Sudėtis: presuotas kaolinas, pigmentai, kreida, visokie priedai. Vaškinės-aliejinės - dažna mokyklinė prekė, o sausų reik ieškoti didesnėse raštinės reikmenų parduotuvėse, vėl gi, tarp dailininkams skirtų prekių.
O teptuką pabandyk ne 0, o 000 ir sabalą mirksiukas.gif dar ploniau piešt galėsi 4u.gif
Oj, pala, kas čia apie senatvę prabilo? Kas žaidžia su lėlėmis - nesensta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4lina: 07 spalio 2009 - 12:12
Kaip ir žadėjau- kelios foto iš parodos Kėdainiuose http://public.fotki....oda-kdainiuose/. Deja, dalis nuotraukų nesigavo doh.gif , o mano mažasis tą dieną sirguliavo ir kėlė tokį vėją, kad nemažai lėlių visai nenufotografavau- bet daug iš jų galima pamatyti ir šitam forume biggrin.gif . Paroda labai sėkminga ir todėl pratęsta dar savaitei- iki 24 dienos. Dar galima suspėti pasižiūrėti viską gyvai thumbup.gif
Atsakyti