Įkraunama...
Įkraunama...

Lėlės, lėlytės, lėlyčiukės (5)

QUOTE(mimo @ 2009 10 06, 00:22)
As ir ant iskepto padazau akytes su akvarele-ji laikosi.

Dažai taip, ypac jei skiest silpniau, o vovere74 atrodo antakius su pieštuku akvareliniu piešė. O gal aš išlyginu plastiką taip, kad pieštukui jau nėra už ko užsikabint smile.gif
Vovere74, su tuo dažų nuvalymu ne visai taip. Tavo atveju, kai reikia nuvalyti tą lipnų sluoksnį, taip, vaitspiritas turėtų tikti. O su dažais - priklausomai nuo to kuom pieši. Jei nekeptą plastiką su kosmetika ar pastele - tai valyti reiktu tuo vaitspiritu, bet pilnai tikrai nenuvalysi, tik biški nubluks. Bet prieš kepimą dažniausiai dažomi švelnus šėšėliai ant veido, ranku, paryškinami įdubimai.
Akis ir lupas greičiausiai pieši jau po užkepimo ir akrilu. Akrilas, kai pilnai išdžiusta, nusilupa! T.y. nusiima tokia plėvelė. Gali dar likučius nuvalyti sausu organzos skudurėliu. Be jokių tirpiklių.
Man paskutiniu metu labiausiai patinka aliejiniai dažai. Gali piešt kiek nori, nes džiusta ilgai. Visiškai nusivalo su aliejinių dažų tirpikliu (pinenas arba terpentinas). Ir vėl gali pradėt iš naujo biggrin.gif Tik, kai jau busi patenkinta rezultatu, teks ilgokai palaukti, kol dažai pilnai išdžius.
Šiaip tema labai plati, tad jei kas neaišku, klauskit, pasidalinsiu ką pati moku 4u.gif
jugaa, sakyčiau, labai sekmingas startas thumbup.gif
Atsakyti
jugaa, superines lelytes,esi labai talentinga. Man labai patinka kai kuriu tavo lelyciu gyvi plaukuciai, smulkios detales, aplamai kiekvienos idejos igyvendinimas. Lauksiu pasirodant su naujomis grazuolemis 4u.gif
4lina,tu musu lobiu skrynute smile.gif Norejau paklausti del seseliavimo pries kepant. Kokie dazai tam labiausiai tinka?Ir jei iskepus staiga pasirodo,kad to dazo per daug,ar dar nevelu nuvalyti? Ar dazai jau tiek isigeria,kad saukstai po pietu? Kaip ilgai aliejiniai dazai dziuna? Ir ar pasteles su aliejumi maisomos?
Atsakyti
Mano karaliene, kaip ir kitos leles, gaminta is La Doll Premier ore dziustancios mases, dazyta akriliniais dazais. Akys gamintos pagal Tei technologija 4u.gif ir be abejo medziageles, karoliukai ir t.t. Reikejo ja kaskur pasodinti g.gif , todel pasodinau ant dekupazuotos skryneles.
Atsakyti
Cia mano skudurinukes. Apvalaina 40 cm ,o laiboji su kepure 58 cm ugio smile.gif
user posted imageuser posted imageuser posted image
Apvalaina dar gaus kaklo papuosala,kad pasleptu ilinkima
Atsakyti
Man apvalaina thumbup.gif , nors tiesą sakant galvojau katra čia apvalaina biggrin.gif , kad abi neperstoriausios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mimo @ 2009 10 06, 11:56)
Norejau paklausti del seseliavimo pries kepant. Kokie dazai tam labiausiai tinka?Ir jei iskepus staiga pasirodo,kad to dazo per daug,ar dar nevelu nuvalyti? Ar dazai jau tiek isigeria,kad saukstai po pietu? Kaip ilgai aliejiniai dazai dziuna?  Ir ar pasteles su aliejumi maisomos?

Aš šėšėliavimą išbandžiau ne savo noru smile.gif Nusipirkau cernito ir neapsižiūrėjau kad spalva Bisquit. O tai tokia pilka su ružavoku atspalviu. Lavonui tiktu lotuliukas.gif Tai prisiskaičiau patarimų ir surizikavau. Plastiko lyginimui naudojau paprastą birią pudrą blush2.gif Ir išsilygino gerai, ir spalva į gerą pasikeitė. Įdubimus bei raukšleles patamsinau su rudaus šėšėliais (tik jokiu budu negalima imti perlamutrinių!). Rezultatas - paskutinė lėlė-marionetė. Manau, bandymai pavyko mirksiukas.gif
Šiaip, šėšėliavimui tinka bet kokie sausi dažai: biri kosmetika be perlamutro, pastelinės kreidelės. Jų būna pirkti dailininkams skirtose parduotuvėse ir stambesnėse raštinės reikmenų parduotuvėse. Tik nesumaišykite su aliejinėmis!, jos tokios kaip iš kreidos. Dažą reikia įtrinti. Kad dažo yra per daug, pamatysi dar prieš kepant, tad biški pašviesint dar galima, o vat antrą kartą nudažyti tuo pačiu būdu nepavyks. Plastikas pasiima tik nedidelį kiekį tų miltelių ir prisisotina. Žodžiu, reikia bandyti praktiškai, kad pajaust. Po kepimo nusivalo tik tas dažų perteklius, kuris nesusigėrė į plastiką.
Dabar dėl aliejinių dažų. Neskiestais piešti yra sunku, labai tiršti ir plonų linijų neišgausit. Be to neskiesti ir džiūna ilgiau. Tas ilgiau, tai neskiesti gali ir 2 savaites teptlioti, pas mane skiedžiant, išdžiusta per ~3 dienas. Žinau, kad yra drąsuolių, padžiovinančių orkaitėje. Pati nebandžiau, baisoka smile.gif Kai kas akis piešia dviem, trim etapais, laukiant kol išdžius kiekvienas sluoksnis. Aš kantrybės neturiu lotuliukas.gif Per vieną kartą viską nupiešiu. Tik gal šviesos atspindį akyje jau ant išdžiuvusios dedu.
Maišyti pasteles ir aliejinius dažus neįsivaizduoju kaip doh.gif? skirtingos struktūros, sudėtis. O derinti ant to paties paviršiaus, pirmai suteikus atspalvį pastelėmis, o po užkepimo piešiant aliejiniais - jokių problemų!
Atsakyti
pavonija-aciu smile.gif
Apvalaina yra isties apvalaina...tikiuosi ji nesupyks,kad imeciau sia jos intymia nuotrauka ax.gif
user posted image
4lina, aciu uz issamu atsakyma! As tik akrilu ir akvarele dazius, gyvenime rankose nei pasteliu,nei aliejiniu nelaikiau-tai ir iskilo klausimu. O kodel negalima seseliu su perlamutru naudoti? Gaunasi demes?
Atsakyti
Ale matai ką reiškia rūbus priderinti, tikrai apvalaina biggrin.gif
Atsakyti
mimo, jauki ta intymi nuotrauka smile.gif Šaltą dieną nuo jos pasidaro šilta smile.gif
O dėl perlamutrinės kosmetikos, tai labai jau prastai atrodo tas blizgesys ant lėlės. Geriau jau nedažyt iš viso. Labai gražiai turėtu gautis skruostus kosmetika paryškint, tik sunku rast tokius skaistalus, kad be tų blizgių dalelių.
Aliejiniai dažai tik pradžioj baisiai sudetingai atrodo. Iš tiesų, tai ir naudotis paprasta, ir rezultatas atrodo geriau, nei akrilas. Nesusidaro plėvelė, nėra aiškių dažų kraštų. Taisyti galima iki begalybės. Įdomus efektas gaunasi, kai pakankamai sodriai nudažai lupas, palauki porą valandų ir nuvalai. Dalis pigmento įsigeria į plastiką ir lupos gaunasi labai naturaliai, lyg iš vidaus nudažytos.
Atsakyti
Cia ir ant kepamos mases toki efekta su aliejiniais isgauti galima?Ir pries ar po kepimo dazus tepti?
Atsakyti
Mimo, taip, ant kepamos masės ir dažant jau užkeptą. Tame ir pliusas, kad spalvą derinti galima tol, kol patiks. Šviežiai nudažyti aliejiniai dažai nusivalo servetėle nepaliekant jokių pėdsakų. Jiems reikia laiko įsigert. Išgaunamas toks permatomo atspalvio efektas. Nenuvalant, po 3-4 dienų dažai išdžiusta pilnai, tas labiau tinka akims.
Dabar gausis, kad aliejinius dažus išreklamuosiu biggrin.gif Tiesiog pačiai laaabai jau patinka jais naudotis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(4lina @ 2009 10 06, 08:51)
Vovere74, su tuo dažų nuvalymu ne visai taip. Tavo atveju, kai reikia nuvalyti tą lipnų sluoksnį, taip, vaitspiritas turėtų tikti. O su dažais - priklausomai nuo to kuom pieši. Jei nekeptą plastiką su kosmetika ar pastele - tai valyti reiktu tuo vaitspiritu, bet pilnai tikrai nenuvalysi, tik biški nubluks. Bet prieš kepimą dažniausiai dažomi švelnus šėšėliai ant veido, ranku, paryškinami įdubimai.
Akis ir lupas greičiausiai pieši jau po užkepimo ir akrilu. Akrilas, kai pilnai išdžiusta, nusilupa! T.y. nusiima tokia plėvelė. Gali dar likučius nuvalyti sausu organzos skudurėliu. Be jokių tirpiklių.
Šiaip tema labai plati, tad jei kas neaišku, klauskit, pasidalinsiu ką pati moku 

Vaje kaip viskas sudėtinga atrodo doh.gif biggrin.gif Su ore džiūstančiomis masėmis buvo paprasčiau ax.gif Dar nežinau kuri man labiau patiko, ar džiūstanti ar kepama. Ir viena ir kita turi savų pliusų ir minusų. Kažin kaip atrodytų viskas jei būčiau pradėjus nuo kepamų g.gif Gal su džiūstančiomis išvis nesusitvarkyčiau lotuliukas.gif
Dabar reik galvot ką daryt su ta pusiau išdažyta doh.gif

QUOTE(jugaa @ 2009 10 06, 11:44)
Mano karaliene, kaip ir kitos leles, gaminta is La Doll Premier ore dziustancios mases, dazyta akriliniais dazais. Akys gamintos pagal Tei technologija ir be abejo medziageles, karoliukai ir t.t. Reikejo ja kaskur pasodinti , todel  pasodinau ant dekupazuotos skryneles.

Labai gražios lėlės thumbup.gif Kai pati esu tokia netikus visai tai niekaip nesuprantu kaip galima tokius grožius daryti iš karto g.gif Aš galvojau, kad va tokias nuostabias lėles žmonės padaro kai jau būna daug kartų darę ir ne vieną lėlę laiko paslėpę nuo smalsių akių...
Karalienė labai įspūdinga, tik vat klausimas, jis net ne man kilo, o maniškiui - kodėl ji taip vulgariai sėdi? blush2.gif Jis sako, kad juk damos taip nesėdi hihihi.gif

QUOTE(mimo @ 2009 10 06, 11:47)
Cia mano skudurinukes. ...

Aaaaa, dabar durna galva prisiminė skudurinukes doh.gif Jau žinau apie ką tu rašei blush2.gif
Labai mielos tos tavo lėlytės, ta apvalaina tai ypač wub.gif

QUOTE(4lina @ 2009 10 06, 13:08)
Mimo, taip, ant kepamos masės ir dažant jau užkeptą. Tame ir pliusas, kad spalvą derinti galima tol, kol patiks. Šviežiai nudažyti aliejiniai dažai nusivalo servetėle nepaliekant jokių pėdsakų. Jiems reikia laiko įsigert. Išgaunamas toks permatomo atspalvio efektas. Nenuvalant, po 3-4 dienų dažai išdžiusta pilnai, tas labiau tinka akims.
Dabar gausis, kad aliejinius dažus išreklamuosiu  Tiesiog pačiai laaabai jau patinka jais naudotis

Reklamuok reklamuok biggrin.gif Kuo daugiau informacijos tuo mums geriau blush2.gif
Aš su aliejiniais niekada nesu nieko piešus g.gif Ir dabar turiu tik akrilinius, tempera ir pieštukus tuos akvarelinius...
Atsakyti