Įkraunama...
Įkraunama...

Sanatorijos

QUOTE(matytis @ 2012 03 12, 14:40)
Niekam nepatarčiau vykti į Palangos "Liną". Svarbiausia ten pinigai, o ne žmogaus sveikata.  Mano atvėjas buvo toks: rinkaus iš daugelio sanatorijų, bet galvoju pajūrys- smagu. Paskambinus klausiu , ar asmenis po miokardo infarkto priimate, nes jų lankstinukyje parašyta KARDIOLOGIJOS CENTRAS,atsako TAIP. Nuvykstam, užsiregistruojame, paskiria gydytoja.  Pasirodo kardiologas atostogauja,vaduoja LOR gydytoja. Jau pirmas minusas, antras -  paskiria vadens vonias - PO INFARKTO ir t.t. Po rebilitacijos sekė ligononės ir ligoninės.Daugiau niekada nevyksiu pati ir visiems pasakysiu, kad svarbiausia ten paskui mus ateinatys pinigėliai , o ne mūsų sveikata.

As buvau Palangos Line ir man labai ten patiko, tiesa, pagal ginekologini profili. Reabilitacijos istaiga reikia rinktis pagal profili, viena istaiga daugiau specializuojasi i ginekologinius, neurologinius (kaip Palangos linas), kita kardiologinius (Abromiskes),dar kita traumatologinius-ortopedinius (druskiniku, vilniaus reabilitacijos centrai) ir pan.... reikia zinoti kur vaziuoti priklausomai pagal ligos profili, tik, aisku, ta informacija nera surasyta, gali parekomenduoti tik gydytojai reabilitologai arba ten buve zmones smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal nelabai i tema,bet gal kas galetu detaliau pakonsultuoti. Esme tokia: vaikas nuo 2 men su nedidelem pertraukom serga kvepavimo taku susirgimais (brinchiolitas, bronchitas, ausu uzdegimas trecia karta ir pan..) jam jau dabar 8 men. Jam susirgus paprasiau gydytojos (seimos sveikatos centro) siuntimo i kokia nors sanatorija, nes pakliuvome i uzburta ligu rata t.y. antibiotikai geriami kiekviena men. Gydytoja pasake,kad tai imanoma tik per ligonines gydytoja. Ji israse siuntimus i ligonine abiems vaikams (abu tuomet sirgo),kad is ten galetume patekti i sanatorija, kuri yra perpildyta. Taigi i ligonine negulem ir gydomes namuose.. Na as asmeniskai netikiu,kad i sanatorija galima patekti tik tokiu budu ir tik sergantis vaikas... gal kas gali patarti? unsure.gif
Atsakyti
Su draugu ekspromtu rudeni sugalvojom kelioms dienoms pailset sanatorijoj, pradzioj mastem i Druskininkus, paskui nusprendem, kad Birstonas is Klaipedos arciau. Pasirinkau Tulpe, telefonu uzsirezervavom. Atvaziavom, apgyvendino naujesniam korpuse, iki proceduru apie 5min kelio. Pats Birstonas neapsakomo grozio miestelis, zalias, zydintis, sutvarkytas, salia Nemunas teka. Proceduros patiko, ypac mineralinio vandens ar vaistazoliu vonios, vertikali vonia su masazinem srovem, relaksacinis kambarys. Maistas patiko, porcijos pakankamos. Irstemes valtimi, nuomojomes dviracius, salia grazus miskelis su dviraciu takais. Zodziu, ispudziai geri.
Atsakyti
QUOTE(rasita21 @ 2012 05 18, 10:29)
Sveiki,

gal nelabai i tema,bet gal kas galetu detaliau pakonsultuoti. Esme tokia: vaikas nuo 2 men su nedidelem pertraukom serga kvepavimo taku susirgimais (brinchiolitas, bronchitas, ausu uzdegimas trecia karta ir pan..) jam jau dabar 8 men. Jam susirgus paprasiau gydytojos (seimos sveikatos centro) siuntimo i kokia nors sanatorija, nes pakliuvome i uzburta ligu rata t.y. antibiotikai geriami kiekviena men. Gydytoja pasake,kad tai imanoma tik per ligonines gydytoja. Ji israse siuntimus i ligonine abiems vaikams (abu tuomet sirgo),kad is ten galetume patekti i sanatorija, kuri yra perpildyta. Taigi i ligonine negulem ir gydomes namuose.. Na as asmeniskai netikiu,kad i sanatorija galima patekti tik tokiu budu ir tik sergantis vaikas... gal kas gali patarti? unsure.gif

Galima ir per polikliniką.Šeimos gydytoja turi surašyti ilgą istoriją,perduoti ją gydytojų konsultacinei komisijai,tada Jūs su vaikais turit ateiti į svarstymą paskirtą dieną,ir tada konsultacinėje komisijoje gydytojai nusprendžia ar siųsti jus į sanatoriją.Tiesa,pradžiai turite atlikti pirminę reabilitaciją poliklinikoje fizioterapijos kabinete,gauti reabilitologo/pulmonologo išvadas,kad bioptronas ar ten dar koks vibracinis masažas nebuvo pakankamai efektyvus,todėl gydytojas siūlo reabilitaciją pratęsti sanatorijoje.Gydytojų konsultacinės komisijos sprendimą labai lemia ligoninės išrašų skaičius ir panašiai.Taip,kad per polikliniką ilgas kelias labai.
Atsakyti
gal kas matet kokius nors tyrimus, analizes ar tiesiog Lietuvos sanatorijų reitingus? Kažkaip google nieko neduoda schmoll.gif iš bobučių pasakojimų topų topas yra Druskininkų Eglė plius sanatorija, bet liepos mėn. kainos šiemai (2 suaugę ir 2 vaikai) tokios pačios kaip poilsis Turkijoj 2ar3* viešbutyje... o taip norisi savaitėlę valgyti nedaryti, kokį masažiuką ar vonią.... patarkit ką rinktis? Niekaip neišsirenkam ir neapsisprendžiam 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, situacija mano tokia: as, mano mama ir brolis susirgom erkiniu encifalitu, gulejom infekcinej ligoninej, mano 1.8 men. kudikis taip pat susirgo erkiniu encifalitu ir gulejo Santariskese su tecio prieziura. Dabar mano brolis gavo reabilitacija, o as, mama ir mano kudikis ne. Kodel, ir kur kreiptis, padekit, prasau.
Atsakyti
QUOTE(Faghira @ 2012 06 20, 13:43)
Sveikos, situacija mano tokia: as, mano mama ir brolis susirgom erkiniu encifalitu, gulejom infekcinej ligoninej, mano 1.8 men. kudikis taip pat susirgo erkiniu encifalitu ir gulejo Santariskese su tecio prieziura. Dabar mano brolis gavo reabilitacija, o as, mama ir mano kudikis ne. Kodel, ir kur kreiptis, padekit, prasau.

jeigu su šiuo ligos kodu priklauso reabilitacija, kreipkitės į jūsų gydymo įstaigos administraciją, jei nepadada - ligonių kasas, išsiaiškinti, kokiu būdu galite gauti priklausantį gydymą. žinau, kad kartais poliklinikos piknaudžiauja ir riboja reabilitacijos siuntimus, bet labiau pareikalavus, jiems nelieka kur dėtis.
Atsakyti
QUOTE(forever21 @ 2010 07 16, 15:54)
gal kas galetu patarti ka rinktis: Baltija ar Lina Palangoje g.gif

tik pora atsiliepimu apie Lina, o kaip Baltija?

mane labiau domintu, po slaunikaulio operacijos, kuri reabilitacijos centra rinktis? kaip ir nusprendem rinktis pajury, bet... galime dar persigalvoti
Atsakyti
Sveikos,
seip tai jei zmogus serga kazkokia lyga kuri reikalauja palaikomosios reabilitacijos, tai reik kreiptis pas seimos gyditija kkuris duos jums siuntima pas reabilitologa ar koki kita gyditoja kuris uzsiema siais klausimais, tas jus apziuri ir nustato poreiki i reabilitacija. Kai kurios poliklinikos turi savo reabilitacijos kabinetus todel pirmiausia jum bus pasiulyta lankytis juose kiekviena diena. As dazniausiai sakau kad esu is kito miesto galo ir vazineti kiekviena diena man neapsimoka. Todel is pradziu jie siuncia uzklausa i TLK (teritorine ligoniu kasa) ar poliklinika dar turi finansu nusiusti zmogu i sanatorija. Kai gauna teigiama atsakyma seimos gyditojas israso jums med.israsa del palaikomosios reabilitacijos ir jus jau patys renkates i kokia sanatorija jums vykti (nepamirskite pasiimti israso)

dar noriu pasiterauti kas is Vilnieciu buvo Valakampiu reabilitacijos centre??? kaip si sanatorija????
Atsakyti

Laba diena, o pvz pasirenkat vaziuodamos savaitgaliui kompleksa su visom procedurom, ar atskirai uzsisakot vandens pramogas,masazus ir t.t.?Norim i Birstona arba Druskininkus,vistiek kainos manau kandziojasi ir nepasakyciau jog daug proceduru ieitu i ta savaitgalio kompleksa... g.gif doh.gif
Atsakyti
Procedūrų tikrai užteks, nesiplėšykit. Jei norėsit, atskirai užsisakysit kokią grožio procedūrą, į baseinus, pirtis irgi galima nusipirkti vietoje. Juk norėsit ne tik lakstyti iš procedūros į procedūrą, bet ir ramiai papietauti, pasivaikščioti ar tiesiog pagulinėti. Negrįžkit iš sanatorijos labiau pavergę nei išvažiuojat mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar siūlyčiau pasidomėti sveikatingumo centru Rukloje - naujas, modernus, gražios gamtos fone. Pramogų už jo ribų, aišku, nėra, bet tai tikrai gera vieta ieškantiems sveikatos. "Nesugadintas" personalas smile.gif
Atsakyti