QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 26, 14:22)
Tina, aš dar dėl to viruso Sakei, lapai nukrenta, lieka šaknys, o pas mane iki tol buvusios sveikutės šaknys tiesiog nunyksta akyse, nupūva Ir tos, kaip minėjau, drėgno cukraus pavidalo keistos išskyros ant lapų man atrodo labai keistos
ką tik pamačiau, kad tai užpuolė dar vieną orchę, kuri per vasarą išleido daugybę šaknų.
Pakėliau lapus, apžiūrėjau - ogi apačia netolygiai bordinė ir prisiminiau, kad tai gal koks mozaikinis virusas gali būti? Nes jei tai jis, nuo šios ligos vaistų nėra, ji sunaikina visą augalą
ką tik pamačiau, kad tai užpuolė dar vieną orchę, kuri per vasarą išleido daugybę šaknų.
Pakėliau lapus, apžiūrėjau - ogi apačia netolygiai bordinė ir prisiminiau, kad tai gal koks mozaikinis virusas gali būti? Nes jei tai jis, nuo šios ligos vaistų nėra, ji sunaikina visą augalą
mikuotuke, tai greiciausiai ne virusas, o grybeline liga, rusu forume orchidee.ru radau aprasyma, vadina ja fuzorios rusiskai. Esme ta, kad sitas grybas pazeidzia augalo kapiliarus ir sutrinka medziagu apykaita, lapai po viena pagelsta, nudziuna, atplesus lapa (pageltusi) prie pagrindo matosi juodas krastelis, o po lapu pupsantys pajuode spurgiukai - tai kazkada besikalusios naujos saknytes, bet pazeistos ir nuo grybo pajuodavusisos. Siam grybui isibegejus pradeda puti augalo antzemine dalis, jau sioje stadijoje augalo isgelbeti beveik nera sansu sis grybas klastingas, nes ji labai sunku atpazinti, o jeigu pozymiai yra ryskus, tai daznai liga buna isibegejusi pastaruoju metu prekyboje daug uzsikretusiu buvo. Ypac pavojinga laistyti tuo paciu vandeniu merkiant, nes persiduoda ne tik kenkejai, bet ir visokios ligos