Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 26, 14:22)
Tina, aš dar dėl to viruso  unsure.gif  Sakei, lapai nukrenta, lieka šaknys, o pas mane iki tol buvusios sveikutės šaknys tiesiog nunyksta akyse, nupūva  doh.gif  Ir tos, kaip minėjau, drėgno cukraus pavidalo keistos išskyros ant lapų man atrodo labai keistos  doh.gif  g.gif
ką tik pamačiau, kad tai užpuolė dar vieną orchę, kuri per vasarą išleido daugybę šaknų.
Pakėliau lapus, apžiūrėjau - ogi apačia netolygiai bordinė  blink.gif  ir prisiminiau, kad tai gal koks mozaikinis virusas gali būti? Nes jei tai jis, nuo šios ligos vaistų nėra, ji sunaikina visą augalą  verysad.gif

mikuotuke, tai greiciausiai ne virusas, o grybeline liga, rusu forume orchidee.ru radau aprasyma, vadina ja fuzorios rusiskai. Esme ta, kad sitas grybas pazeidzia augalo kapiliarus ir sutrinka medziagu apykaita, lapai po viena pagelsta, nudziuna, atplesus lapa (pageltusi) prie pagrindo matosi juodas krastelis, o po lapu pupsantys pajuode spurgiukai - tai kazkada besikalusios naujos saknytes, bet pazeistos ir nuo grybo pajuodavusisos. Siam grybui isibegejus pradeda puti augalo antzemine dalis, jau sioje stadijoje augalo isgelbeti beveik nera sansu verysad.gif sis grybas klastingas, nes ji labai sunku atpazinti, o jeigu pozymiai yra ryskus, tai daznai liga buna isibegejusi verysad.gif pastaruoju metu prekyboje daug uzsikretusiu buvo. Ypac pavojinga laistyti tuo paciu vandeniu merkiant, nes persiduoda ne tik kenkejai, bet ir visokios ligos verysad.gif
Atsakyti
"dar noriu paklaust...kas cia..gal kas zinot..."nezinau rusies..

Taip cia dendrobis ir labai neblogai atrodo. O man su sia gelyte nelabai sekasi. Stegiuosi priziureteti kaip ir kitas orchidejas, bet nekoks vaizdas ir tiek. Gal galite patarti kaip priziurite savo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murksiukas: 26 rugsėjo 2009 - 18:43
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 09 25, 20:43)
į kokią žemę sodinai g.gif

sodinau i tokia zeme
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sicija @ 2009 09 26, 21:27)
sodinau i tokia zeme
user posted image

g.gif
keista,kad taip greit pūti žemė pradėjo,gal jau su pasibaigusiu galiojimu nusipirkai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 09 26, 23:01)
g.gif
keista,kad taip greit pūti žemė pradėjo,gal jau su pasibaigusiu galiojimu  nusipirkai unsure.gif

pas mane ta pati problema,persodinau savo orches ir isorines saknys put pradejo ir zemes pavirsius lyg kokiu pelesiu apsitrauke ( o viduje viskas gerai) as naudoju dar tokia dulksna- galvoju gal nuo jos? g.gif
Atsakyti
Nepatingetumet paskaityti, tai nepirktumet sitos ZEMES orchidejoms, kuri orchidejoms visai netinkama (nebent cimbidziams). Ech...
Atsakyti
mikuotuke, pas mane ant lapu tik tas raudonis, jokiu kenkeju ar isskyru nepastebiu.
Atsakyti
QUOTE(murksiukas @ 2009 09 26, 19:42)
"dar noriu paklaust...kas cia..gal kas zinot..."nezinau rusies..

Taip cia dendrobis ir labai neblogai atrodo. O man su sia gelyte nelabai sekasi. Stegiuosi priziureteti kaip ir kitas orchidejas, bet nekoks vaizdas ir tiek. Gal galite patarti kaip priziurite savo.

tiesa pavadinimo nezinojau,pirkau nes ziedeliai patiko... blush2.gif
o priziuriu paprastai beveik neziuriu... doh.gif blush2.gif
tiesa ir mano buvo nekoks palikes,bet kai pradejau trest kitom trasom tai kai visos orhes subujojo....tad dabar net nukainotas bandau nusipirkus lepint... biggrin.gif
tiesa visalaika kai laistau prausiu po dusu is ryto kad iki vakaro nusausetu...
tresiu siom trasom...tiesa kvapas nualpt galima..........
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 09 27, 00:10)
Nepatingetumet paskaityti, tai nepirktumet sitos ZEMES orchidejoms, kuri orchidejoms visai netinkama (nebent cimbidziams). Ech...

o tai kuo ji negera? kiek ziurejau Ermitaze zemes orchem tai labai jau panasios visu sudetys,sita nelabai kuo ir issiskyre nuo kitu g.gif arba kazko nedamaciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicija @ 2009 09 26, 22:27)
sodinau i tokia zeme
user posted image

Mano orches kuri laika augo tokioj zemej, neblogai isisaknijo, bet persodinedama radau slieka blink.gif
Papildyta:
QUOTE(evers @ 2009 09 27, 10:59)
tiesa pavadinimo nezinojau,pirkau nes ziedeliai patiko... blush2.gif
o priziuriu paprastai beveik neziuriu... doh.gif  blush2.gif
tiesa ir mano buvo nekoks palikes,bet kai pradejau trest kitom trasom tai kai visos orhes subujojo....tad dabar net nukainotas bandau nusipirkus lepint... biggrin.gif
tiesa visalaika kai laistau  prausiu po dusu is ryto kad iki vakaro nusausetu...
tresiu siom trasom...tiesa kvapas nualpt galima..........

Ir as tokias traseles turiu, bet stengiuos neuostyt biggrin.gif, siaip paliejus tai nebeuzsiuodzia smile.gif
Papildyta:
[quote=rimute7,2009 09 26, 19:47]
[quote=rimute7,2009 09 25, 20:28]
Sveikos, merginos. Kaip šaunu, kad jus radau smile.gif . Auginu du panelopsius. Vienas vėl krauna pumpurus, nors baigė žydėti gal prieš mėnesį smile.gif . Tačiau su kitu turiu problemą user posted image
Na va, persodinau savo gėlelę. Tačiau tai ką pamačiau vazone, manęs nepaguodė : dauguma šaknų buvo žalsvai-balkšvos ir susiraukšlėję, sakytum sausos? Ar gali būti, kad nuo sausros taip atsitiko??? Bet gėlę aš vis palaistydavau, nebuvo ji pamiršta g.gif . Aš šaknis apipjausčiau, kitas geresnias palikau. Kažin, gal čia kokia liga g.gif verysad.gif ? Vėl prašau patarimo ax.gif
[/quote]

Mano poziuriu tai cia yra geles perdziuvimas( lygiai taip apt atrode mano mamos orche) Sakai paliedavai gele, bet tai gal vandenukas isbegdavo pro dugna ir zemele nespedavo imirkti? Juk ypac orchideju zeme yra ypatingai pralaidi ir rekomeduotina net inde pamirkyti , kad susigertu vanduo i substrata ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicija @ 2009 09 26, 20:27)

Čia siūlo pirkti spec žemę, kuri nelabai pritaikyta orchidėjoms? g.gif O kas joje negerai? unsure.gif O gal įmanoma patiems pasigamint, nes rašoma, kad substratą sudaro stambūs pušies žievės arba stambūs kokoso riešuto kevalo gabaliukai. Tik aišku reik žinot tą santykį.

Žiūriu į savo orchidėją ir tiek daug klausimų kyla! doh.gif lotuliukas.gif
Pvz, kodėl sodinat į nepermatomus vazonus, juk nematysit taip šaknų...
"Šaknis būdama drėgna - žalios spalvos, būdama sausa - šviesiai pilkos spalvos. Kol matote, kad vazonėlyje šaknys yra žalios, šviesiai žalios, tik lengvai žalsvos, tol orchidėjos laistyti nereikia. Kai tik šaknys pasidaro šviesiai pilkos, orchidėją jau reikia laistyti."
Pagal tai man visad vadovautis? smile.gif

Kodėl kai kurie laisto per viršų, o kiti - deda į indą su vandeniu keliom val ar nakčiai? Čia gal nuo rūšies priklauso?

Pas mane bute labai sausas šiltas oras, mat langai į pietų pusę. Galėčiau virtuvėj ją laikyt, kad būtų drėgniau, bet ten nėra lango, tai bus per mažai šviesos rolleyes.gif Gal tada man ją purkšt kasdien? g.gif

Gavau ir aš dovanų orchidėją Phalaenopsis, pas mane tokia:
user posted image

Visų dabar klausinėju su ta priežiūra, kol atradau šią temą, ačiū mergaitėms už pasidalinimą informacija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 11:44)
Gavau ir aš dovanų orchidėją Phalaenopsis, pas mane tokia:
user posted image

Kokia grazi bigsmile.gif Ir nuotrauka grazi labai thumbup.gif
Atsakyti