Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Sicija @ 2009 09 25, 18:28)
persodinau savo orchideja,po 4dienu palaisciau ir ziuriu dabar kad zeme tokiais kaip puvesiais apsitraukia-kodel? ir ka daryti? jau savaite laiko nelaisciau,saknys balteja o zeme nepilnai isdziuvusi matosi rasa,ir dar tas puvesis ar kas ten... nezinau ka daryti dabar verysad.gif

į kokią žemę sodinai g.gif

QUOTE(rimute7 @ 2009 09 25, 20:28)
  Labai prašau , gal galite patarti? Taip gaila gėlės verysad.gif .

siūlyčiau persodinti,prieš tai apžiūrėk šaknis,pašalink papuvusias,ar apdžiūvusias 4u.gif
Atsakyti
rimute7, man itarimas, kad jusu gele ilga laika sausroj gyveno... per ta laika atrofavosi apatiniu lapu audiniai, kurie jau greiciausiai neatsistatys. Arba kita variantas - buvo kazkada perlieta, todel nupuvosaknys ir augalas neturi kaip pasisavinti vandens. Bet kuriuo atveju augalui reikia pakoreguoti auginimo salygas: patikrinti saknis, sureguliuoti laistyma, neperdziovinti, bet ir neperlieti 4u.gif sekmes smile.gif
Atsakyti
aš tokį phalenopsį atgaivinau,kai pamačiau pas giminaitę mirštantį,parsinešiau namo,persodinau,šaknys dar buvo sveikos,po kiek laiko tie patys surukę lapai atgijo,tik vieną teko nukirpt smile.gif dabar augina vaikutį ax.gif
Atsakyti
Dėkui, merginos 4u.gif . Bandysiu persodint ir blogas šaknis išpjaustyti g.gif . Perdžiūvusi tikrai nebuvo, o vat perlaistyta, tai gal ?
Atsakyti
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 09 25, 17:57)
jei tikrai labai sausa,pastatyk šalia lėkštutę su vandeniu.Apipurškinėk orines šaknis,geras daiktas.O tręšti reikia ,kai žydi,tik nepadaugink trąšų mirksiukas.gif Ir palauk,kol šaknys nebebus tokios žalios,neliek,nes gali būti,kad gavai perlaistytą  unsure.gif

supratau, ačiū už info smile.gif o jeigu ją perlaistė salone, tai gali būti liūdnų pasėkmių unsure.gif nes kiek skaičiau tai laistyti kai nebebus rasos lašelių... jų dar vis yra, na dar pastebėsiu, palauksiu. Nesinori dar labiau drėkinti jos.
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2009 09 25, 14:06)
kitas kitoj pusej va..........

Ir vel tas lapu raudonis, nu neptinka jis vistiek man nei pas mane, nei cia, kur matau schmoll.gif
Atsakyti
as manau kad cia nuo saules...auga ant palanges... g.gif gelyte tai sveika atrodo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 25, 23:52)
Ir vel tas lapu raudonis, nu neptinka jis vistiek man nei pas mane, nei cia, kur matau  schmoll.gif

Tina, aš dar dėl to viruso unsure.gif Sakei, lapai nukrenta, lieka šaknys, o pas mane iki tol buvusios sveikutės šaknys tiesiog nunyksta akyse, nupūva doh.gif Ir tos, kaip minėjau, drėgno cukraus pavidalo keistos išskyros ant lapų man atrodo labai keistos doh.gif g.gif
ką tik pamačiau, kad tai užpuolė dar vieną orchę, kuri per vasarą išleido daugybę šaknų.
Pakėliau lapus, apžiūrėjau - ogi apačia netolygiai bordinė blink.gif ir prisiminiau, kad tai gal koks mozaikinis virusas gali būti? Nes jei tai jis, nuo šios ligos vaistų nėra, ji sunaikina visą augalą verysad.gif
Atsakyti
[quote=rimute7,2009 09 25, 20:28]
Sveikos, merginos. Kaip šaunu, kad jus radau smile.gif . Auginu du panelopsius. Vienas vėl krauna pumpurus, nors baigė žydėti gal prieš mėnesį smile.gif . Tačiau su kitu turiu problemą user posted image

Na va, persodinau savo gėlelę. Tačiau tai ką pamačiau vazone, manęs nepaguodė : dauguma šaknų buvo žalsvai-balkšvos ir susiraukšlėję, sakytum sausos? Ar gali būti, kad nuo sausros taip atsitiko??? Bet gėlę aš vis palaistydavau, nebuvo ji pamiršta g.gif . Aš šaknis apipjausčiau, kitas geresnias palikau. Kažin, gal čia kokia liga g.gif verysad.gif ? Vėl prašau patarimo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimute7: 26 rugsėjo 2009 - 17:49
[quote=rimute7,2009 09 26, 18:47]
[quote=rimute7,2009 09 25, 20:28]
Sveikos, merginos. Kaip šaunu, kad jus radau smile.gif . Auginu du panelopsius. Vienas vėl krauna pumpurus, nors baigė žydėti gal prieš mėnesį smile.gif . Tačiau su kitu turiu problemą user posted image
Na va, persodinau savo gėlelę. Tačiau tai ką pamačiau vazone, manęs nepaguodė : dauguma šaknų buvo žalsvai-balkšvos ir susiraukšlėję, sakytum sausos? Ar gali būti, kad nuo sausros taip atsitiko??? Bet gėlę aš vis palaistydavau, nebuvo ji pamiršta g.gif . Aš šaknis apipjausčiau, kitas geresnias palikau. Kažin, gal čia kokia liga g.gif verysad.gif ? Vėl prašau patarimo ax.gif
[/quote]
Visgi reiktų šaknų foto, kad tiksliai būtų galima patarti unsure.gif
Atsakyti
sveikos,mano gelytes ziedkotis visai nudziuvo, o kito kaip ir nesimato. nezinau ka daryti atsigaus dar ji ir zydes ar jau nebe? verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, susižavėjau vienu gražiu vijokliu ir jo lapais..kol nepaaiškėjo, kad ten - orchidėja - liudisija. Berods, green velvet..Turiu porą auginių...Ir ka su jais dabar daryt?
Būtų paprastas vijoklis, kiščiau į vandenį, kol šaknis išleis..Paskui į žemę ir vsio...
O dabar kaip ją augint, įšaknydint?
orchidėjų substrato reikia ar kaip?

Žalia tokiam dalyke... g.gif Pasidalinkit patirtim, visai nežinojau kad čia tokia gėlė..
Kaip ją pasodint - gusčiau, kad žemyn svirtų? bet logiškai juk aukštyn reikia, jei tai orchė..

Visai ne tokias gėles auginu..
Žodis orchidėja man tolygu nesėkmė..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 26 rugsėjo 2009 - 18:15