Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

savo palenopsiukus auginu savaip niekad neskaiciau apie ju prieziura... blush2.gif ....manau kaip mirksiukas.gif gelytes ipranta taip jom gerai...
Atsakyti
Paziurejus daug foto orchideju, jos visos grazios ir lapai grazus ir tarpas tarp lapu ir saknu. O mano kazkoks apdziuves, ka reiketu daryti?
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 09 23, 21:30)
Paziurejus daug foto orchideju, jos visos grazios ir lapai grazus ir tarpas tarp lapu ir saknu. O mano kazkoks apdziuves, ka reiketu daryti?

jis man atrodo pūti pradeda unsure.gif
persodinti,apkarpyti pūti pradėjusias šaknis unsure.gif
Atsakyti
Man tas zalsvasvas geklsvumas nepatinka, gali imti lapus mest.
Atsakyti
As ja dabar gydziau nuo vabaliuku, purskiau pora kart su keliu dienu tarpu. Ja dar persodinau, nes saknu daug buvo ir prasprogdino indeli. Perkeliau siek tiek i didesni induka. Cia jos pilna foto
Atsakyti
sveikos mergaitės 4u.gif turėjau kažkada orchidėją, bet tada dar nieko apie jas nežinojau, tai po kelių mėnesių numetė visus žiedus ir sudžiūvo g.gif galvoju amen jai jau ir viskas, norėjau išmesti, bet kažkaip galvoju ai tegul dar pastovi. Nunešiau iš savo kambario į virtuvę. Nelaisčiau aš jos iš viso, taip ir palikaus stovėti. Po kiek laiko močiutė sako aš ją pasiimsiu, ji pradėjo ją lasityti paprastuoju būdu, jokių mirkymų nedarė, ir kaip pradėjo žydėti bigsmile.gif iki šiol žydi kuo puikiausiai be jokios ypatingos priežiūros...
Gavau dovanų orchidėją, dabar jau noriu ją išsaugoti, ieškausi info apie priežiūrą, tik visus labai skirtingos nuomonės g.gif gal galite patarti kur ją laikyti? aš laikau ant palangės, bet visą laiką yra padaryta mikro ventiliacija, nes bute šilta ir sausoka. Galvoju ar nebus jai per šalta? g.gif ar geriau statyti ją ant stalo? bet tada negaus tiek šviesos? Dar pradėjau labai stebėti jos šaknis, kol kas tokios šviesiai žalios, tik pačiame vazonėlio viršuje vos vos padžiūvusios, o visos kitos, kurios matosi per vazonėlį yra šviesiai žalios, ir ant vasonėlio šonų matosi rasa, tai kiek suprantu laistyti dar nereikia g.gif ir ar reikia ją mirkyti laistant? ar tik užpilti vandens ir viskas? g.gif
Atsakyti
jai saknys zalios tai vandens ,dregmes uztenka....jai pilkuoja verta artimiausiu laiku paliet...as taip auginu...lieju paprastai visa laika po dusu nuplaunu...tad ir pasilaisto,dar patresiu...po to dar po dusu perlieju... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2009 09 24, 10:32)
jai saknys zalios tai vandens ,dregmes uztenka....jai pilkuoja verta artimiausiu laiku paliet...as taip auginu...lieju paprastai visa laika po dusu nuplaunu...tad ir pasilaisto,dar patresiu...po to dar po dusu perlieju... smile.gif

o vanduo neperkietas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 09 23, 23:03)
As ja dabar gydziau nuo vabaliuku, purskiau pora kart su keliu dienu tarpu. Ja dar persodinau, nes saknu daug buvo ir prasprogdino indeli. Perkeliau siek tiek i didesni induka. Cia jos pilna foto

visų pirma, kokį mėnesį nelaistyk ir laikyk šiltoj sausoj vietoj (gali nebent drėgna šluoste lapelius palepinti. Tai puvinys arba kažkoks virusas. Pati kovoju su juo, nes užpuolė mano kvietką verysad.gif po sauso režimo pagaliau leidžia vieną šaknį. Nes jų visai neturi schmoll.gif
gal daugiau pakomentuos išmanančios? g.gif
O jei skaitai rusiškai, pirmame puslapyje yra rusiška info apie orchidėjų ligas, ten parodyta net su foto, gal tada ir man patarsi ax.gif (su rusų k. man prastokai doh.gif )
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 09 23, 22:49)
Man tas zalsvasvas gelsvumas nepatinka, gali imti lapus mest.

Tina*, manoji ir meta doh.gif bet tai vos ne į ligą panašu, nes puvinio nė būti lyg ir negalėjo, o štai kol kas vienintelis likęs mažutis augantis lapeliukas pasidengia lyg sudrėkusiu baltu "cukrumi" kai kuriose lapo vietose blink.gif Ieškojau kenkėju su žiburiu - nėra, net pačių minimaliausių. Substratas naujutėlis, labai geras. Vazonėliai dezinfekuoti doh.gif kol sausa, tol viena šaknelė lenda. Bet va, viena mano orchytė nuo tų pačių požymių, po metų trukmės gelbėjimo darbų numiro verysad.gif tai su šita dabar galuojuos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 24, 12:14)
Tina*, manoji ir meta  doh.gif 

Cia ne mano meta, o kitos forumietes. Sitas pozymis man labai matytas, nes tokiu budu pas mane yra numire 2 phalaenopsiai per zaibiskai greita laika verysad.gif tikrai virusas ir tikrai is orchideju fermu verysad.gif lieka tik saknys, kurios beje buna labai gausios, grazios, sveikos unsure.gif
Atsakyti
ka cia patarus ..... g.gif mano palenopsis kai buvo kazkokia bacila pagaves...pasidare demetas,pusletas... tai as jam nupjoviau isvis ziedynkoty.... verysad.gif .......aisku laistyma sumazinau,o kai liedavau tuopaciu ir patresdavau..............
...perstaciau i kita vieta...tai yra ant siaurines palanges...ir ka manot sparciai atsigaut pradejo grazius lapukus leidzia... thumbup.gif
tikjaupraejo koks pusmetis ziedynkocio neleidzia...tikiuosi isleis...aisku lapai tai subujojo....kokius 4 isleido....lauksiu ziedeliu.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2009 09 23, 09:17)
Aciu uz patarima 4u.gif  Abi orhidejas kartu mirkau, bet kitai tai viskas gerai, nors tiek smile.gif

Sveikos, orchideju augintojos,

is savo kuklios patirties ir igytu ziniu galiu tik patarti- nemirkykite orchideju tame paciame inde ir tame paciame vandenyje (jei gelyte yra uzkresta)- uzkratas pateks i kitus mirkomus vazonelius.

Daugiau info lenku kalba čia
Atsakyti