Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(naitas @ 2009 10 22, 12:33)
*tręšiu, laistau, mirkau, o vistiek prastokai jos žydi.. norėtųsi daugiau.. draugė sakė, NIĖKO nedaro, ir pas ją bujoja  ir iš tų žiedstiebių dar šakojas, dar žydi.. gal čia nuo gėlės sėkmingumo priklauso  perkam gi vos ne atliekas hibridines supermarketuose.
**vakar Kaune Pramonės maximoj falenopsius išpardavinėjo po 2,99 lito. Kaip griebiau porą  tongue.gif . Pagaliau išmoko nukainavimus padaryti  thumbup.gif

* gal cia nuo rusies priklauso mastau.gif
**nu kaip fain bigsmile.gif ale ir man koki galejai prigriebt blush2.gif per velai sumasciau doh.gif ...liga progresuoja doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2009 10 22, 21:33)
Su agrofirmos Sėklos substratu užsinešiau skydamarių.
Esu pikta be galo.

Aš jau pasakojau kažkurioj temoj, kad nusipirkusi lietuviškos gamybos orchidėjų substrato - kas buvo durpės ir lenta su vinimis - daugiau į jokias lietuviškas prekes nebežiūriu.

QUOTE(Pentarda @ 2009 10 23, 01:54)
* gal cia  nuo rusies priklauso mastau.gif
**nu kaip fain  bigsmile.gif ale ir man koki galejai prigriebt blush2.gif  per velai sumasciau  doh.gif ...liga progresuoja  doh.gif  lotuliukas.gif

vakar visą vakarą sąžinė graužė.. bet iš kur žinot... nors 3 litai - visai ne pinigas...

ir gal kas galit duoti patarimą, kaip gražiai lygiai išauginti žiedstiebį? Pas mane jie kaip gyvatinai kokie išsikraipo, nors ir stengiuos juos prie tų žalių kuoliukų prisegti. Kaip tik keturios orchės pradėjo leisti žiedstiebius... Nu nereali dovana tokį darganotą metą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 10 23, 07:22)
ir gal kas galit duoti patarimą, kaip gražiai lygiai išauginti žiedstiebį? Pas mane jie kaip gyvatinai kokie išsikraipo, nors ir stengiuos juos prie tų žalių kuoliukų prisegti. Kaip tik keturios orchės pradėjo leisti žiedstiebius... Nu nereali dovana tokį darganotą metą  wub.gif

Formuok po truputi smile.gif seg nuo maziuko,kiek tiesiau ir taip po truputi pratiesinsi,nors kitu kotai buna labai mesingi,tai kiek sunkiau,bet viskas imanoma mirksiukas.gif
Atsakyti
Noriu jusu paklausti gal zinote kur butu galima nusipirkti plona pagaliuka ziedstiebiui prilaikyti? tu stambiuju as turiu.
Atsakyti
QUOTE(rasituk @ 2009 10 23, 08:15)
Noriu jusu paklausti gal zinote kur butu galima nusipirkti plona pagaliuka ziedstiebiui prilaikyti? tu stambiuju as turiu.

o kur pirkai stambiuosius? gal kokioj tarp geliu bandyciau paieskot g.gif
Atsakyti
Na mano reanimuojamas miniukas likusius du pumpurėlius išskleidė, ant senojo žiedkočio naują leidžia ir dar lapą auginti sumanė smile.gif Va taip atsidėkoja.
Atsakyti
SOS Gal galite patarti? Auginu dendrobi,kuris zydejo pavasari, o po to pradejo leisti uglius. Viskas butu neblogai, bet uzpuole voratinklines erkes. Ir taip vargstu jau nuo vasaros, nes gelyte ne kiek auga, kiek nyksta. Erkes nuplaunu, jau atrodo kaip ir neblogai, bet po kurio laiko vel atsiranda. Patarimuose skaiciau, kad debdrobiui ziemos metu reikia sauso oro, o dabar manau, kad oras gal per sausas, jei tie parazitai taip puola? Gal kas galite duoti patarima, o tai nusibos ir sviesiu gele i siuksliu kibira.
Atsakyti
merginos mano vieno paliuko lapai tokie peršviečiami darosi dėmėmis kaip ir , kazkada mačiau kur apie juos aprašyta, gal kuri užmatėt kuri žinutė, nu nors nušauk niekaip nerandu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 10 25, 17:51)
merginos mano vieno paliuko lapai tokie peršviečiami darosi dėmėmis kaip ir , kazkada mačiau kur apie juos aprašyta, gal kuri užmatėt kuri žinutė, nu nors nušauk niekaip nerandu unsure.gif

Pas mane panasiai buvo, tai fungicidu vis papurksdavau.
Atsakyti
Sveiki, gal kas galetu patarti kaip laistyti orchideja? Padovanojo per gimtadieni, o kaip priziureti nezinau. Kazkur skaiciau kad galima pilti vandenuka tik i lekstute, kad saknys butu visa laika suvilginti
Atsakyti
QUOTE(mama-jolia @ 2009 10 25, 20:50)
Sveiki, gal kas galetu patarti kaip laistyti orchideja? Padovanojo per gimtadieni, o kaip priziureti nezinau. Kazkur skaiciau kad galima pilti vandenuka tik i lekstute, kad saknys butu visa laika suvilginti

Ziurint kokia tai orchideja.
Jei phaelenopsis-tai geriausiai kad saknys nemirktu pastoviai.I kita molini vazona priberkit akmeneliu ir ipilkit biskiuka vandens ir ant ju statykit ja.Galima laistyti po dusu(drungnu),galima purksti is virsaus,galima kelis kart perliet is virsaus.Saknys prisigere vandenukoa turi but zalios.Kada truksta dregmes,jos buna pilkos.
Jei "maudysit" savo orchideja,gerai isvalykit tarp lapu pazasteles,kad neliktu vandens ir neisimestu puvinys.Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 10 25, 21:06)
Ziurint kokia tai orchideja.
Jei phaelenopsis-tai geriausiai kad saknys nemirktu pastoviai.I kita molini vazona priberkit akmeneliu ir ipilkit biskiuka vandens ir ant ju statykit ja.Galima laistyti po dusu(drungnu),galima purksti is virsaus,galima kelis kart perliet is virsaus.Saknys prisigere vandenukoa turi but zalios.Kada truksta dregmes,jos buna pilkos.
Jei "maudysit" savo orchideja,gerai isvalykit tarp lapu pazasteles,kad neliktu vandens ir neisimestu puvinys.Sekmes  mirksiukas.gif

dekui, o kaip daznai ja laistyt?
Atsakyti