Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Ačiū, rosee biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(auryle @ 2009 10 22, 10:21)
Man irgi idomu smile.gif niekaip negaliu suprast, kur aš ką praleidau..  g.gif Kiek skaičiau visur, neužkliuvo akis kad žalią stiebą kirpti.. Kiek pamenu, patardavo kirpti džiūstantį..  unsure.gif Dabar taip smalsu pasidarė.. Nes tikrai norisi, kad sužydėtų kuo greičiau smile.gif Kai kurių žaliuose stiebuose matosi išlindusios šakos, tik jos jau tris mėnesius nejuda nei pirmyn, nei atgal..  g.gif

neužkliuvo todėl, kad čia yra erdvės saviveiklai mirksiukas.gif

jei tavęs neerzina estetinis tų žalių stiebų vaizdas, tu jų nekerpi...
jei nori pastiprint patį augalą, kad pasiaugintų šaknų ir lapų - gali nukirpt nužydėjusį stiebą visiškai...
jei nori žiedukų greičiau, tai peržydėjusį stiebą trumpini, palikdama nuo apačios 3-4 miegančias akutes...

jei matosi išlindusios žalios šakos, kurios nejuda, gal užtektų kokio vienkartinio paskatinimo sekmadienio rytą - dušo + trašos per lapus, pvz.
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 22, 09:40)
Literatūroje rašo "jei žiedai nubyrėjo, o kotelis liko žalias ir sveikas - tegul būna. Po kurio laiko jis gali pradėti šakotis, vėl pasirodys žiedai".
Iš mano praktikos, tai tikrai taip ir būna, niekad nekerpu gyvo žiedynkočio.
Auryle, tai tavo gėlytė kaupiasi naujam žydėjimui  bigsmile.gif

O as visada nukerpu iki pirmos miegancios akutes. Dazniausiai jau po savaites ar dvieju pradeda leisti saka, ant kurios paskui buna nemazai ziedu. Kai palikdavau ziedkoti nenukirpta, jei ir suslaukdavau, tai daugiausiai 2 ziedu.
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2009 10 22, 10:53)

jei nori pastiprint patį augalą, kad pasiaugintų šaknų ir lapų - gali nukirpt nužydėjusį stiebą visiškai...
jei nori žiedukų greičiau, tai peržydėjusį stiebą trumpini, palikdama nuo apačios 3-4 miegančias akutes...

jei matosi išlindusios žalios šakos, kurios nejuda, gal užtektų kokio vienkartinio paskatinimo sekmadienio rytą - dušo + trašos per lapus, pvz.

Dėkoju ! Išbandysiu sekmadieninį pasiūlymą smile.gif o tie stiebai manęs visiškai neerzina - kaip tik vis tikiuos kokio gražaus stebuklo smile.gif žinoma, yra pasitaikę ir tokių atvejų, kad jie žali žali, o paskui - bac - ir nugelsta.. sad.gif tada jau ir nukerpi.. sad.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2009 10 22, 09:53)

Dėl dušo visiškai pritariu thumbup.gif Puikus būdas pažadinti miegantį augalą. Taip "prikėliau" kelis savo falenopsius, kurie dabar auga kuo puikiausiai - ne tik iš senų žiedstiebių leidžia šakas, bet ir naujus auginasi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasituk @ 2009 10 21, 12:22)
Noreciau patarimo kaip geriau atskirti 2 keikius nuo phanelopso. Pas mano mama phanelopsas uzaugino 2 keikius, vienas turi 2 saknis, o kitas 4-5 saknis ir atrodo kad leidzia ziedstiebi.

kaip sveikinu 4u.gif
QUOTE(Lorute @ 2009 10 22, 10:27)
Kirpti tam, kad augalas neeikvotu energijos bereikalingai ir uzaugintu naujus ziedus.

QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 10 22, 10:34)
o kam laikyt laiba stieba su nuzydejusiom akutem?tai tik pagalys,ant kurio niekas neaugs smile.gif

QUOTE(Lorute @ 2009 10 22, 10:57)
As tai kerpu iki pat apacios, tada augina nauja ziedstiebi ir apdovanoja daugybe nauju ziedeliu. Nelaukiu kol isbezdes ta viena nupiepusi zieduka  lotuliukas.gif

QUOTE(rosee @ 2009 10 22, 11:40)
Literatūroje rašo "jei žiedai nubyrėjo, o kotelis liko žalias ir sveikas - tegul būna. Po kurio laiko jis gali pradėti šakotis, vėl pasirodys žiedai".
Iš mano praktikos, tai tikrai taip ir būna, niekad nekerpu gyvo žiedynkočio.
Auryle, tai tavo gėlytė kaupiasi naujam žydėjimui  bigsmile.gif

QUOTE(Pandora @ 2009 10 22, 11:57)
O as visada nukerpu iki pirmos miegancios akutes. Dazniausiai jau po savaites ar dvieju pradeda leisti saka, ant kurios paskui buna nemazai ziedu. Kai palikdavau ziedkoti nenukirpta, jei ir suslaukdavau, tai daugiausiai 2 ziedu.

visada nukerpu nužydėjus paskutiniam kekės žiedui. Tačiau niekada nesu sulaukus daugiau kaip 10 žiedų kekėj.. unsure.gif
Stovėjo man tie žali stiebai gal pusmetį, kol nepernešiau estetinio vaizdo ir nurėžiau. tiesa, vienas buvo išstūmęs du žiedelius, mažučius tokius. Tai tikrai neapsimokėjo varginti augalą dėl jų..

tręšiu, laistau, mirkau, o vistiek prastokai jos žydi.. norėtųsi daugiau.. draugė sakė, NIĖKO nedaro, ir pas ją bujoja bigsmile.gif ir iš tų žiedstiebių dar šakojas, dar žydi.. gal čia nuo gėlės sėkmingumo priklauso g.gif perkam gi vos ne atliekas hibridines supermarketuose..

vakar Kaune Pramonės maximoj falenopsius išpardavinėjo po 2,99 lito. Kaip griebiau porą tongue.gif . Pagaliau išmoko nukainavimus padaryti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 22, 11:26)
Dėl dušo visiškai pritariu  thumbup.gif  Puikus būdas pažadinti miegantį augalą. Taip "prikėliau" kelis savo falenopsius, kurie dabar auga kuo puikiausiai - ne tik iš senų žiedstiebių leidžia šakas, bet ir naujus auginasi  bigsmile.gif

o as turiu viena miegancia..niekaip neprikeliu...is pradziu dar lyg lapus leido..o dabar visai sustojo. nei dusas nepadeda doh.gif laukiu toliau smile.gif
Atsakyti
Mano kolegės falenopsis net du metus nežydėjo, o lapus auginosi, ką mes nedarėm, nieks nepadėjo jo "perkalbėti", o dabar panašu, kad žiedynstiebį leidžia biggrin.gif Tiesa, jai žiedynstiebis pats nudžiuvo. Čia ta didžialapė baltoji maximinė.
O aš turiu klausimą, gal kiek kvailą ir juokingą, bet nežinau atsakymo blush2.gif , ar galima vandas aukštielnikas auginti? Gal kuri netyčia matėt kur nors nete? Ar čia būtų augalo kankinimas?
Čia kolegė klausė, prižadėjau pas žinoves pasiklaust blush2.gif , nes mano tik pradžia draugystės su jomis.. unsure.gif
Atsakyti
Jau buvau užsiminusi, kad nusipirkau vos ne vos gyvuojantį Falenopsį unsure.gif Turi vos 3 žiedelius, jau pradedančius vysti:

user posted image

Išėmiau iš seno vazonėlio, apiploviau šakneles ir su dezinfekuotom žirklėmis apkarpiau šaknis:

user posted image

Ten kur ruda matosi, apibarsčiau nukirptus šaknų galiukus cinamonu:

user posted image

Išploviau vazonėlį, dugne pabėriau keramzito ir putplasčio, įpyliau naujo subtrato (įmaišiau trintą angliuką), o tada įkišau Falenopsį ir bėriau aplink subtratą, kol nebesimatė šaknų. Pakračiau vazonėlį, kad neliktų laisvų vietų. Ant viršaus uždėjau drėgnas samanas:

user posted image

Atsakyti
Su agrofirmos Sėklos substratu užsinešiau skydamarių.
Esu pikta be galo.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 22, 21:58)
Pirma karta isgirdau sita metoda.

Ir aš, bet kolegė netiki, tai patariau nusipirkt ir su savo vandomis eksperimentus daryti, o mes dabar šaknis auginames ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shainiuke @ 2009 10 20, 17:30)
zeliniai rutuliukai paliko dregme,bet jie dedami ne ant saknu, o pvz. y graze vaza arba vazona sudedami rutuliukai ypilama ant dugno vandens ir ant rutuliuku uzdedama orchideja su vazonu.graziai labai atrodo ir drekina is apacios.

Pirma karta isgirdau sita metoda.

Nepacitavau apie ka as cia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 22 spalio 2009 - 21:02