Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

manoji Megos senukuose pirkta doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
orchideja nuzydejo bet jau kokie 4 menesiai negelsta stiebas. kodel?
Atsakyti
QUOTE(boruziukas1 @ 2009 10 21, 23:11)
orchideja nuzydejo bet jau kokie 4 menesiai negelsta stiebas. kodel?

todel kad jam viskas gerai smile.gif nukirpk stieba iki miegancios akutes ir palik,is jos islys naujas stiebelis ir zydes toliau smile.gif mieganti akute neatsivepus,uzdara,nesudziuvus,tai kirpk siek tiek virs jos
Atsakyti
O kam kirpti sveiką žalią stiebą ? unsure.gif
Atsakyti
Kirpti tam, kad augalas neeikvotu energijos bereikalingai ir uzaugintu naujus ziedus.
Atsakyti
QUOTE(auryle @ 2009 10 22, 09:22)
O kam kirpti sveiką žalią stiebą ? unsure.gif

o kam laikyt laiba stieba su nuzydejusiom akutem?tai tik pagalys,ant kurio niekas neaugs smile.gif
Atsakyti
Gal galit išsamiau paaiškinti ? Pas mane bent trys stovi su žaliais stiebais, ir gale miniatiūriniais pumpurais, kurie nebręsta g.gif tipo, miega.. Tai ką, man nukirpt ? unsure.gif g.gif
Atsakyti
As tai kerpu iki pat apacios, tada augina nauja ziedstiebi ir apdovanoja daugybe nauju ziedeliu. Nelaukiu kol isbezdes ta viena nupiepusi zieduka lotuliukas.gif
Atsakyti
Hmm... Tai man juos nukirpti.. ? Bus daugiau nuomonių ? ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 10 22, 09:57)
As tai kerpu iki pat apacios, tada augina nauja ziedstiebi ir apdovanoja daugybe nauju ziedeliu. Nelaukiu kol isbezdes ta viena nupiepusi zieduka  lotuliukas.gif

tai kad ir nenudziuves, kerpi iki pat apacios? sako reikia nuo apacios per viena nareli palikt..kitos sako, kad nuo virsaus viena tik nukirpt..kaip cia teisngiausia? g.gif na,kai nudziuves tai viskas aisku - kerpi iki apacios..o va kai zalias ilga laika stovi? kiek ji tada kirpt?
Atsakyti
Man irgi idomu smile.gif niekaip negaliu suprast, kur aš ką praleidau.. g.gif Kiek skaičiau visur, neužkliuvo akis kad žalią stiebą kirpti.. Kiek pamenu, patardavo kirpti džiūstantį.. unsure.gif Dabar taip smalsu pasidarė.. Nes tikrai norisi, kad sužydėtų kuo greičiau smile.gif Kai kurių žaliuose stiebuose matosi išlindusios šakos, tik jos jau tris mėnesius nejuda nei pirmyn, nei atgal.. g.gif
Atsakyti
Literatūroje rašo "jei žiedai nubyrėjo, o kotelis liko žalias ir sveikas - tegul būna. Po kurio laiko jis gali pradėti šakotis, vėl pasirodys žiedai".
Iš mano praktikos, tai tikrai taip ir būna, niekad nekerpu gyvo žiedynkočio.
Auryle, tai tavo gėlytė kaupiasi naujam žydėjimui bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 22 spalio 2009 - 09:43