Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Tie kristalai kažkiek dažo patį substratą, ypač jei gėlė auga kiminuose. Pamenu pirkau falenopsį miniuką, kuris parduotuvėj buvo įdėtas į vazą su kristalais, tai iki šiol kiminai šiek tiek bordavi g.gif
Atsakyti
Tie želiniai kristalai visai pigučiai, už stiklinės indo dydžio tik 3Lt, štai pabandymui paėmiau, visai ir nieko atrodo, tik mažoka unsure.gif
Papildyta:
Merginos, gal kuri turit kokią nuorodą apie orchidėjų sušalimą transportuojant ar esate susidūrusios, turiu problemą su savo nauja šeštadienį gauta paštu katlėja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 10 20, 18:05)
esu darius taip
user posted image
bet tik kol augaliukas zydejo, dabar is kristalu isemiau ir auginu paprastai, seip tie kristalai irgi ganetinai greitai isdziusta, ypac ant virsaus, o jeigu jie dziusta traukiasi, prikris tarp saknu ir nebus kaip ismiti juos  doh.gif  nebent visa vazona nardinti i juos, bet  nemanau kad cia labai praktiska  g.gif

na taip ir as manau kad kai iszius pribires tuomet turesiu problemele tai as darysiu taip sudesiu kristalus i stikline vaza ir ant rutuliku uzdesiu orchideja su vaza vat ir bus dregna ir grazu manau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*Indraja @ 2009 10 20, 20:44)
Tie kristalai kažkiek dažo patį substratą, ypač jei gėlė auga kiminuose. Pamenu pirkau falenopsį miniuką, kuris parduotuvėj buvo įdėtas į vazą su kristalais, tai iki šiol kiminai šiek tiek bordavi  g.gif

bet kristalus gali pasidaryti ir bespalvius mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Noreciau patarimo kaip geriau atskirti 2 keikius nuo phanelopso. Pas mano mama phanelopsas uzaugino 2 keikius, vienas turi 2 saknis, o kitas 4-5 saknis ir atrodo kad leidzia ziedstiebi.
Gal galit patarti kaip juos nuimti, tiesiog nulauzti graziai ar kaip?
nes jie isauge ant ziedstebio vidurio, kuris taip pat augina ziedus, bet mtau kad naujiems ziedeliams jau mazai maisto.

aciu
Atsakyti
QUOTE(rasituk @ 2009 10 21, 11:22)
Sveikos,

Noreciau patarimo kaip geriau atskirti 2 keikius nuo phanelopso. Pas mano mama phanelopsas uzaugino 2 keikius, vienas turi 2 saknis, o kitas 4-5 saknis ir atrodo kad leidzia ziedstiebi.
nes jie isauge ant ziedstebio vidurio, kuris taip pat augina ziedus, bet mtau kad naujiems ziedeliams jau mazai maisto.

aciu

jai ant žiedastiebio nukirpti su trupučiu žiedastiebio, o jai iš žemių tai reik skirstyti, paklausk mikuotukes, ji tiksliai viska išaiškins
Atsakyti
Sveikos,

aciu

Reikia nukirpti su truputeliu ziedstiebio, kad nepazeisti pacio keikio. Saknytes turi buti mazdaug 5 cm.
Atsakyti
QUOTE(indreivile @ 2009 10 20, 16:38)
sveikues ar kas esat bande ant saknu pabarstyti vandens kristalu noreciau pabandyt nes virsutines labai dziuna bet bijau rizikuot  cool.gif

užklok kiminais ir nedžius. O floristiniai "cheminiai" rutuliukai turi kitokią paskirtį .
Atsakyti
Sveikos,

rasituk, jei gali, įmesk nuotrauką gėlytės. Bus ir aiškiau, ką daryt, ir pasidžiaugsim keikiais wub.gif

Ieškojau informacijos apie keikių atskyrimą, bet youtubej radau tik apie dendrobių keikius g.gif
Atsakyti
QUOTE(.:Meadow:. @ 2009 10 21, 16:01)
Ieškojau informacijos apie keikių atskyrimą, bet youtubej radau tik apie dendrobių keikius  g.gif

O pirmoj šios temos žinutėj nuorodas peržiūrėti turbūt nereikia g.gif doh.gif biggrin.gif

Hm, sorry, dabar tai jau antra temos žinutė... O ta, kuri padaryta pirma, tai kažkaip... na mano nuomone per daug netikslumų, kad būtų galima rimtai žiūrėti į info g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šilingė: 21 spalio 2009 - 15:09
QUOTE(.:Meadow:. @ 2009 10 21, 16:01)
rasituk, jei gali, įmesk nuotrauką gėlytės. Bus ir aiškiau, ką daryt, ir pasidžiaugsim keikiais  wub.gif 

Ieškojau informacijos apie keikių atskyrimą, bet youtubej radau tik apie dendrobių keikius  g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
šaltinis
Atsakyti
pradejo gelst mano ana green...istraukiau-saknu nerasta beveik doh.gif kaip patartumet gaivint?supykau maniau ismesiu...paskui lig pagailo..
moku tik pfalikus reanimuot doh.gif o denrobiai man tamsus miskas...nesiseka su jais verysad.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2009 10 21, 18:55)
pradejo gelst mano ana green...istraukiau-saknu nerasta beveik doh.gif kaip patartumet gaivint?supykau maniau ismesiu...paskui lig pagailo..
moku tik pfalikus reanimuot doh.gif o denrobiai man tamsus miskas...nesiseka su jais verysad.gif

user posted image

ana green! blink.gif taigi manoji irgi gelsta verysad.gif jalka, ar ne iš draugystės bazės pirkta???
Atsakyti