Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 20, 11:20)
jei nesiseks, duok man, tik nemesk lauk  unsure.gif

Sutariam drinks_cheers.gif Tik įdomu kokiam tu mieste?
Atsakyti
nelaistyk...
jei gausi kiminu apdek dregnais kiminais...
kai pradzius kiminai vel juos padrekink...manau tikrai sulauksi sakneliu...tik nenuleisk ranku! sekmes
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2009 10 20, 11:35)
Sutariam  drinks_cheers.gif Tik įdomu kokiam tu mieste?

Kaunas, bet tai ne bėda tongue.gif
dabar naudokis jalkos patarimais ir gelbėk gėlę (nukirpk žiedkotį, nes jis eikvoja daug energijos)
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 20, 13:12)
Kaunas, bet tai ne bėda  tongue.gif
dabar naudokis jalkos patarimais ir gelbėk gėlę (nukirpk žiedkotį, nes jis eikvoja daug energijos)

taip,ziedstiebi as praleidau... doh.gif blondine!
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 19, 14:28)
nėra už ką  biggrin.gif  Ėt, pačiai dar tamsus miškas ir juodi negrai  lotuliukas.gif vis skaitinėju, skaitinėju, kaupiu patirtį  rolleyes.gif
Man pvz., karštas dušas nepasiteisino, reiškias lb dar priklauso ir nuo aplinkos, kurioje laikomas augalas.
Sutinku su Lorute, patinka toms orchėms temperatūrų svyravimai  drinks_cheers.gif .
Šiaip savo grožybes lieju tik šiltu vandeniu, kai saulė ir tik ryte, kad iki vakaro spėtų pradžiūti.

as karsta dusa panaudociau, jei gelytei visai blogai butu, ta prasme reanimacijai. o siaip nepraktikuosiu schmoll.gif
QUOTE(.:Meadow:. @ 2009 10 19, 22:30)

Ir kokiu dažnumu jūs merginos laistote orchidėjas tręštu vandeniu?  smile.gif

tresiu kai zydi visada paliejusi geles. palieju, o tada perpilu trasu tirpalu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2009 10 20, 12:03)
O kur galima gauti kiminų? Ar yra kas juos pakeistų?

Vilniuj ermitaže tikrai yra,manau ir kitur bus.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 20, 10:17)
Būk gera, nepatingėk kokius 3-6 psl. atgal perskaityti apie laistymą  doh.gif
patyrinėk informaciją pirmame puslapyje, ir įdėtą akivaizdžiai, ir nuorodas atsidaryti  doh.gif
Linkiu tavo gėlytei nesupūti  verysad.gif  schmoll.gif

Mikuotuke, nors šiuo metu ir ruduo, pas mane namie labai šilta, net karšta. Todėl du kartus per savaitę po nedidelį kiekį vandens lieju orchidėjas, nes vazonėliuose net rasos lašelių nebelieka.

Be to, kaip orchidėjas prižiūrėti esu prisiskaičius: tiek forumuose, tiek knygose. Kadangi 3 metus auginu šias gėlytes, iš praktikos žinau, jog kiekvieną orchidėją reikia auginti atskirai pagal jos poreikius. Vieną orchidėją aš pastoviai daug laistau (vienu metu vandeny net auginau) ir ji iki šiol žydi nesustojus, o ir keikis neseniai pasirodė.

Neseniai pradėjau domėtis orchidėjų perlaistymu ir jų laikymu labai drėgnai (tarkim, pastoviai virš vandens). Įdomiausia, jog orchidėjos tokiu būdu labai bujoja.

Todėl ir klausiau, nes įdomu, kaip kitos merginos augina smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(.:Meadow:. @ 2009 10 20, 14:52)
Mikuotuke, nors šiuo metu ir ruduo, pas mane namie labai šilta, net karšta. Todėl du kartus per savaitę po nedidelį kiekį vandens lieju orchidėjas, nes vazonėliuose net rasos lašelių nebelieka.

Be to, kaip orchidėjas prižiūrėti esu prisiskaičius: tiek forumuose, tiek knygose. Kadangi 3 metus auginu šias gėlytes, iš praktikos žinau, jog kiekvieną orchidėją reikia auginti atskirai pagal jos poreikius. Vieną orchidėją aš pastoviai daug laistau (vienu metu vandeny net auginau) ir ji iki šiol žydi nesustojus, o ir keikis neseniai pasirodė.

Neseniai pradėjau domėtis orchidėjų perlaistymu ir jų laikymu labai drėgnai (tarkim, pastoviai virš vandens). Įdomiausia, jog orchidėjos tokiu būdu labai bujoja.

Todėl ir klausiau, nes įdomu, kaip kitos merginos augina  smile.gif  smile.gif

tada viskas ok karsta.gif nes standartiškai vėsu yra beveik visuose namuose ir jei klausei apie tręšimą ne kas savaitę, o dažniau, tada galvojau - šakės, kas per laistymas! blink.gif doh.gif
laikymas ant drenažo granulių yra geras dalykas, nes orchidėjos gauna pastoviai garuojančios drėgmės thumbup.gif
nežinau, jei trąšų tirpalas laaabai silpnas, galima ir nuolat juo laistyti, tik ne ramybės laikotarpiu (kažkada ir gėlytė turi pasiilsėti), bet ir tręšiant su tikslu tręšti naudojame 2-3 x mažesnę dozę schultz trąšų, nei nurodyta ant pakuotės schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 20, 15:11)
tada viskas ok  karsta.gif  nes standartiškai vėsu yra beveik visuose namuose ir jei klausei apie tręšimą ne kas savaitę, o dažniau, tada galvojau - šakės, kas per laistymas!  blink.gif  doh.gif
laikymas ant drenažo granulių yra geras dalykas, nes orchidėjos gauna pastoviai garuojančios drėgmės  thumbup.gif 
nežinau, jei trąšų tirpalas laaabai silpnas, galima ir nuolat juo laistyti, tik ne ramybės laikotarpiu (kažkada ir gėlytė turi pasiilsėti), bet ir tręšiant su tikslu tręšti naudojame 2-3 x mažesnę dozę schultz trąšų, nei nurodyta ant pakuotės  schmoll.gif

Pritariu del trasu koncentracijos. Reikia deti maziau negu nurodyta ant etiketes, nes as sugebejau saknis savo orchems nudeginti su tomis trasomis doh.gif na niekur jos nedings, tures atsigauti ir toliau saknis auginti.
Atsakyti
Dėl trąšų koncentracijos ir šaknų nudeginimo. Nepamirškite, kad šaknis juk galima labai nesunkiai nudeginti ir laistant visiškai be trąšų mirksiukas.gif Žiūrint kokį vandenį tam naudojame. Vandentiekio vanduo pakankamai taigi turi visokių ištirpusių druskų, jis ir taip kietas...
Kitas klausimas, jei laistoma distiliuotu ar RO vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2009 10 19, 13:32)
Lorute,apziurejau tavo grozius wub.gif  nerealu

Labai aciu 4u.gif

QUOTE(.:Meadow:. @ 2009 10 19, 23:30)
Lorute, kaip dažnai laistai su Schultz trąšomis rudens metu? Aš tai stengiuosi kartą į savaitę, nors ant Schultz pakuotės parašyta, jog kiekvieno laistymo metu naudoti  g.gif

Ir kokiu dažnumu jūs merginos laistote orchidėjas tręštu vandeniu?  smile.gif

Su trasom laistau karta ar du i menesi ir tik tuo metu kai auginasi ziedkocius. Kai orches zydi ju tresti nepatartina (kazkuri cia mergina is zinoviu taip sake mirksiukas.gif ), taip pat visa vasara, kol jos buvo lauke ir ilsejosi, nenaudojau trasu. Tresti taip pat negalima po persodinimo jei buvo apkarpytos saknys.
Atsakyti
sveikues ar kas esat bande ant saknu pabarstyti vandens kristalu noreciau pabandyt nes virsutines labai dziuna bet bijau rizikuot cool.gif
Atsakyti