Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Ingel @ 2009 10 19, 10:05)
Gal  galit patarti kaip persodinti orchę, kai iš vazonėlio apačios išlindę šaknys ir dar apsiviję vazonėlį g.gif Gal perpjauti vazoną, kad nesulaužyti šaknų ax.gif

as kai persodinejau, tai supjausciau vazoneli, tiksliau sukarpiau ir tada graziai issieme ir nepasizeide saknys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oike @ 2009 10 19, 10:18)
as kai persodinejau, tai supjausciau vazoneli, tiksliau sukarpiau ir tada graziai issieme ir nepasizeide saknys 4u.gif

Ačiū 4u.gif Darysiu ir aš taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 10 19, 09:34)
galvojau gal koks budas yra gelyte pazadint? g.gif  o karstas dusas kam skirtas ?

Pritariu rosee.
Atsakyti
mano orchyte viena,pfalikas isleido lapuka...ir ant jo tokia juoda deme kazkokia....nesuprantu kame reikalas...negrazi tokia ta deme..juodulys toks...apibarsciau cinamonu...bet gal nukirpt ta lapa g.gif ziedstiebi leidzia...gaila jei susirgo kokiu grybu ar kuo? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,

Aš pas jus su klausias vėl blush2.gif . Galvojau kad mano orchidėją reiks reanimuoti, užsisakiau intenetu kiminų, tai dabar laukiu ateinant paštu, bet pasižiūrėjau kad lyg kelios šaknys yra sveikos, tai gal man ją bandyti persodinti o nereanimuoti g.gif Aš čia tik per vazoną matau kad kelios šaknys sveikos, nežinau kaip bus kai ją išimsiu.
Tai jei persodinant orchidėją, norėja paklausti ar jūs perkat substratą internetu ar tinkamas pvz. ir iš "senukų", mačiau kad vienas netinkamas, bet kaip dėl kitų substratų nes jų senukuose daugiau yra pirkti ar geriau užsisasakyti iš orcidejos.lt. Ir dar skaičiau kad persodinant reikia ant dugno užpilti drenažo, ir tada pilti substratą. Tai tas drenažas bet koks tinkamas, ar reik specialaus kokio? g.gif
Atsakyti
Skgreta, nemanyk, kad mes čia antireklamą varom Senukų ir kt. žemėms schmoll.gif .
Mes patariam iš savo skaudžios patirties, tad geriau netaupyk ir sodink iš karto į tinkamą (žiūr. tėmelės 1psl.) mirksiukas.gif
"Ekstra" substratą rasi Maximose, kur trąšos, tuose skyreliuose, dar mačiau salone "Tarp gėlių" Kaune.

Jalka, gal atsakymą rasi čia.
Dėmė dėmei nelygu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 19 spalio 2009 - 11:28
QUOTE(rosee @ 2009 10 19, 08:45)
šiaip šaltu periodu karštas dušas nerekomenduojamas, o jei bus dar kokia šaknelė papuvusi, tai aplamai pražudysi augalą.

aciu rosee, o gal galetum placiau apie ta karsta dusa? kada jis naudojamas? ir kokia jo paskirtis?
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 19, 12:16)
Skgreta, nemanyk, kad mes čia antireklamą varom Senukų ir kt. žemėms  schmoll.gif .
Mes patariam iš savo skaudžios patirties, tad geriau netaupyk ir sodink iš karto į tinkamą (žiūr. tėmelės 1psl.)  mirksiukas.gif
"Ekstra" substratą rasi Maximose, kur trąšos, tuose skyreliuose, dar mačiau salone "Tarp gėlių" Kaune.

Dėmė dėmei nelygu.

ačiū už atsakymą 4u.gif , aš kažkaip maximoje net negalvojau kad būna, reiks būtinai nuvažiuoti pasižiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 19, 12:16)

Dėmė dėmei nelygu.

aciu ,turbut radau...taip ir galvojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(V.Bella @ 2009 10 18, 15:20)
sveikos  4u.gif  gal patartumete ka daryti jog orchidejos pradetu zydeti? viena jau 2 metus nezydi o kitos trys 1 metus.. schmoll.gif  saknys ir lapai gerai atrodo vis isleidzia po viena nauja lapeli bet niekaip neleidzia stiebelio ir nekrauna ziedu g.gif  girdejau jog laistant i vandeni reikia cukraus ideti sauksteli g.gif  na bet su savo gelytem bijau taip eksperementuot nes cia tik nuogirdos g.gif gal ka patarsite  4u.gif

Tam, kad paskatint zydejima, gelytei reikia sudaryti dienos - nakties temperaturu skirtuma bent 5 laipsniais. Vasara jas laikant lauke, tai gaunasi naturaliai. Na o ziema siek tiek sunkiau. Kitos forumietes rase, kad naktimis orches isnesa i vesesni kambari. Taip pat panaudokit trasu skatinanciu zydejima. Man geriausios yra Schultz Orchid Food.

QUOTE(jalka @ 2009 10 19, 10:55)
mano orchyte viena,pfalikas isleido lapuka...ir ant jo tokia juoda deme kazkokia....nesuprantu kame reikalas...negrazi tokia ta deme..juodulys toks...apibarsciau cinamonu...bet gal nukirpt ta lapa g.gif  ziedstiebi leidzia...gaila jei susirgo kokiu grybu ar kuo? g.gif

Gal panaudokit fungicido g.gif Kirpti lapo tikrai nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lorute: 19 spalio 2009 - 11:55
QUOTE(saidutea @ 2009 10 19, 12:32)
aciu rosee, o gal galetum placiau apie ta karsta dusa?  kada jis naudojamas? ir kokia jo paskirtis?

apie tai daug rašo Rojaus soduose , tad nesikartosim mirksiukas.gif
Atsakyti
Lorute,apziurejau tavo grozius wub.gif nerealu
Atsakyti