Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Uogienė @ 2009 09 23, 08:24)
nudege sauleje, o lapuka galima atsargiai pasalinti, pjuvio vieta dezinfekuoti cinamonu arba kita nespiritine dezinfekcine priemone  smile.gif

aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(serema @ 2009 09 23, 12:59)
laistyk tik tada kai saknys palieka nebe zalios vazonelyje, o tokios zalsvai baltos (pats virsutinis saknelių sluoksnis pabalteja kai reikalingas laistymas). man taip patarė, tai taip ir darau. ir viskas gerai su jomis  ax.gif

aciu 4u.gif As matyt per ilgai sikart palaikiau vandenyje, nes uzsuko drauge ir as uzsimirsau,kad mirkau jas blush2.gif Tai virs valandos galejo vandeny pramirkti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2009 09 23, 12:54)
aciu 4u.gif As matyt per ilgai sikart palaikiau vandenyje, nes uzsuko drauge ir as  uzsimirsau,kad mirkau jas blush2.gif Tai virs valandos galejo vandeny pramirkti doh.gif

nieko baisaus , man taip daznai buna ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Geriau pasidare cia uzsukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2009 09 23, 12:54)
aciu 4u.gif As matyt per ilgai sikart palaikiau vandenyje, nes uzsuko drauge ir as  uzsimirsau,kad mirkau jas blush2.gif Tai virs valandos galejo vandeny pramirkti doh.gif

negalima kad orchidejos sirdele suslaptu ir joje susilaikytu vanduo! pradeda lapai puti tada. atsargiai su tais mirkymais g.gif
Atsakyti
QUOTE(serema @ 2009 09 23, 14:57)
negalima kad orchidejos sirdele suslaptu ir joje susilaikytu vanduo! pradeda lapai puti tada. atsargiai su tais mirkymais  g.gif

o kaip jus siulot daryti? gal tik nupilti per virsu vandeniu? g.gif
Atsakyti
aš visad nuo viršaus pilu vandeniu kol visos šaknys pažaliuoja, juk mirkant trumpesnės šaknys (jei tokių yra) negauna vandens g.gif
Atsakyti
Man Ermitaze konsultante patare, kada zydi phalenopsiai juos reikia gausiai tresti, nors pries tai geliu parduotuveje atvirksciai sake kuo maziau tresti, kad ilgiau zydetu.O kaip is tikruju reikia? smile.gif
Atsakyti
va va, šitas man rgi įdomu, nes mano visos dar žydinčios, nusipirkau trąšų ir nežinau ką daryti g.gif
ir kažin dendrobį žydintį galima tręšti? jis man tapo didžiausiu galvos skausmu doh.gif
Atsakyti
nusipirkau orhiu trasas,geros manau pradeda ziedynkoty leisti...o jau maniau kad sugadinau gelyte nukirpus visai ziedynkoty...
tiesa trasu kvapelis jau... blink.gif ....
Atsakyti
orchidejas as laistau pro virsu.. kelis kartus perlieju ir viskas...labai megsta kai lapelius nuvalai dregne sluostele nesuslapinant sirdeles.. dėl trasu tai suzinojau is patikimo zmogaus, kuris tikrai zino kaip jas priziureti, kad trasu galima joms ir visai nepilti, nes uzsienyje jos auga ant medziu be jokiu trasu ir zemiu ax.gif ..jei pertresi gali jos pradedi augti i lapus, o ziedynu gali nebesulaukti visai. verysad.gif
Atsakyti
Mielosios, o kam pirmame puslapyje sudėta informacija apie orchidėjas? ax.gif
Ir aišku, kaip galima kažką sužinoti, jei nieko neskaitai doh.gif Juk iš lūpų į lūpas einanti info nebūtinai yra profesnionalūs patarimai g.gif

Taigi, visos naujos ir beklausinėjančios, žengte marš mokytis! Štai jums pirmoji nuoroda apie Falenopsio priežiūrą, laistymą, tręšimą 4u.gif
Atsakyti