Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

gal galite parodyti reanimatorių pavydziu? blush2.gif Reik kelias reanimuoti, bet nezinau kaip tai atlikti doh.gif

Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 10 16, 20:56)
priklauso nuo keleto dalyku, jeigu ziedstiebis nugels, galima visa salinti, o jeigu negels galima ir palikti, kartais suaktyveja kokia akute ir isleidzia nauja sakele ant to paties ziedstiebio, as asmeniskai kai kuriu nukirpus, kai kuriu palikus tuos stagarus, bet nukirpus iki pat dugno visada sulauksi daugiau ziedu su naujuoju ziedstiebiu, tik gal ne taip greitai kaip palikus senaji , rinktis paciai  4u.gif

aha aisku,o nupjauti iki apacios iki pat lapu reiktu? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(asaraa @ 2009 10 16, 21:04)
gal galite parodyti reanimatorių pavydziu?  blush2.gif  Reik kelias reanimuoti, bet nezinau kaip tai atlikti  doh.gif

drinks_cheers.gif idomu ir man kas tai per daiktas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 10 16, 21:04)
gal galite parodyti reanimatorių pavydziu?  blush2.gif  Reik kelias reanimuoti, bet nezinau kaip tai atlikti  doh.gif

yra rojaus sodu forume apie tai net tema, http://www.rojaussod...i...f=95&t=2302
idedu keleta nuotrauku, rastu
user posted image
cia is musu forumo netgi
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
QUOTE(*irma* @ 2009 10 16, 21:18)
aha aisku,o nupjauti iki apacios iki pat lapu reiktu? blush2.gif
Papildyta:
drinks_cheers.gif idomu ir man kas tai per daiktas bigsmile.gif

jeigu visa kirpsit tai reikia kuo trumpiau nukirpti, nes jis paskui vistiek apdzius, o jeigu tik virsune tai iki paskutines miegancios akutes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naujute: 16 spalio 2009 - 20:26
QUOTE(naujute @ 2009 10 16, 21:23)
yra rojaus sodu forume apie tai net tema, idedu keleta nuotrauku, rastu

O kaip juose priziureti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 10 16, 21:25)
O kaip juose priziureti?  blush2.gif

paredagavau auksciau esancia savo zinute, irasiau rs forumo nuoroda, skaitykit i sveikata mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shainiuke @ 2009 10 15, 20:23)
Labas vakaras,
gal kas nors zadate savo CIMBIDIUM persodinti? ir jai kas turit didely gal dalinsite? nupirkciau "atzala" . labai labai noriu sios gelytes . buciau labai dekinga. aciu is anksto.

Labas vakaras, į kokį substratą reikėtų cimbidį persodinti? Ar tinka iš Orchidėjos.lt pirktas? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 10 16, 19:56)
oj ne dar tik 15 turiu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
priklauso nuo keleto dalyku, jeigu ziedstiebis nugels, galima visa salinti, o jeigu negels galima ir palikti, kartais suaktyveja kokia akute ir isleidzia nauja sakele ant to paties ziedstiebio, as asmeniskai kai kuriu nukirpus, kai kuriu palikus tuos stagarus, bet nukirpus iki pat dugno visada sulauksi daugiau ziedu su naujuoju ziedstiebiu, tik gal ne taip greitai kaip palikus senaji , rinktis paciai  4u.gif

as niekad nekerpu ziedstiebiu schmoll.gif nes man jie niekad negelsta, o ir jau visus apvalius metus zydi ir zydi is senuju ziedstiebiu, nuzydi ir ziurek, vel is akutes pradeda leist naujus pumpurelius wub.gif o dabar neseniai pamaciau, kad ir nauja treciaji ziedstiebi augina smile.gif
Atsakyti
As tai daugumai nukirpau ziedstiebius. Palikau tik tuos kur akutes suaktyvejo dar pirmiesiems ziedams nenuvytus. Is tu akuciu isspaudzia vos 4 ziedukus, o jei nukerpi senaji ziedstiebi, tai is naujo buna kur kas daugiau ziedeliu wink.gif
Atsakyti
Patarikit, prašau, ką daryt su phalen. kotu ax.gif Jis visas tapo panašus į stagarą, toks sausas kaip šiaudas. Šaknys sveikos, žalsvos. Ar reikia tą kotą pašalint? Ar mano orchei jau galas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 10 16, 19:46)
Sveikutės , džiaugiausi nusipirkusi nukainuotą gėliuką, bet nelabai man išeina atgaivinti,  šiuo metu pasodinau į reanimatorių ,vieną reanimavau , jau augina žiedkotį, o su šia nežinau kas bus , nes matyt dar su miltuotuoju skydamariu nusipirkau,  g.gif

o reanimatoriume sodinot i ka?
QUOTE(naujute @ 2009 10 16, 19:56)
oj ne dar tik 15 turiu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

tai dar nedaug lotuliukas.gif

jurguze jei jau nudziuvo tai nukirpk, nebeatgis jau jis, o augaliukas isleis nauja stipru ziedstiebi smile.gif sekmes ir kantrybes 4u.gif

naujute aciu uz nuoroda, ir kad nepatingejai paveiksleliu ikelt 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saidutea: 17 spalio 2009 - 14:41
Sveikos ,

Orchideju auginime esu visiska naujoke , jomis susidomejau visai netycia ir neseniai (kazkur nuo geguzes menesio) , kai gavau dvi dovanu viena po kitos .Aisku tai buvo phalenospai .Na ir dabar turiu jau visas penkias .

taigi kaip visiska naujoke turiu pora klausimu:

kelios pas mane nuzydejo , bet ziedkotis nedziuva . ar man ji nukirpti ar palikt ? abiem jau buvo kirptos virsunes ir isleido issisakojimus ( kurie ziedai irgi nuzydejo )
ir ar yra sansu ,kad nukirpus ziedkoti greitu metu isaugs naujas???

is maximos pirkausi orchideja , nepermatomam induke (irgi falenopsis ) , kai pesodinau i permatoma ,pamaciau kad saknu pas ja tai labai mazoka , o kitos pavirsines nukarpytos blink.gif ka man su ja reiktu daryti ? ar yra jai sansu isgyventi ? nors siaip tai ji atrodo gana neblogai g.gif
Atsakyti
o as reanimuoju paprastai ir labai kol kas sekmingai...
tiesiog idedu reanimuojama gelyte i sausa subtrata,apdedu kiminais...kiminus laikas nuo laiko papurskalioju..ir labai greit sulaukiu nauju sakneliu,kurios auga tiesiai i subtrata...cia tinka pfalikams...kitokiu neteko reanimuot dar..
man su tais bambaliais niejo nesigavo,pelijo,puvo...o va sis budas,beja paprotono irgi viena forumiete...
jau net 3 gelytes buvusios visai be saknu augina ziedstiebius dabar thumbup.gif
Atsakyti