Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(jalka @ 2009 10 16, 13:05)
pas mane oncidiumas tuoj tuos zydes!

jeigu butu ziedynas pas mane, tada noriu paklausti kaip reikia priziureti oncidiuma? ar taip pat kaip visada ar reikia kazkokiu kitu salygu?
Atsakyti
QUOTE(giedruciuke @ 2009 10 16, 12:20)
Mielosios orchideju augintojos,norejau užduoti viena klausimuką ohmy.gif jūs,kai nusiperkat tą permatomą vazoniuką persodinimui,ar išpjaustote skylutes dugne,kad galėtų vandens perteklius išbėgti? g.gif atsiprašau už kvailą klausimą,šių gėlyčių auginime esu dar naujokė blush2.gif

Su skylutemis jie buna.
Atsakyti
Mielosios orchideju augintojos,norejau užduoti viena klausimuką ohmy.gif jūs,kai nusiperkat tą permatomą vazoniuką persodinimui,ar išpjaustote skylutes dugne,kad galėtų vandens perteklius išbėgti? g.gif atsiprašau už kvailą klausimą,šių gėlyčių auginime esu dar naujokė blush2.gif

Esu maciusi ir be skyluciu vazona - jie buna tokie matiniai, storesnes plastmases (turbut apie juos ir klausi). Jie siek tiek grazesni negu tie su skylutem, bet kadangi skylutes butinos, tai jau geriau pirkti ta pati parasciausia vazona, dar papildomu skyliu prabadyti ir ji statyti i keramikini ar bet koki kita vazona be skyluciu.
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 10 15, 15:34)
agnuzele, tikriausiai ispuvo skrotele sad.gif gal i kada nepastebejai, kad i pazasteles pribego vandens ir neisvalei? As irgi vienos taip nesuziurejau... gelyte numire. Dar galima butu puvini pasalinti iki sveikos vietos ir pacinamuoti, bet sunku pasakyt ar pades.

bet verta pabandyti, gal pavyks isgelbeti gelyte smile.gif
QUOTE(lialkaa @ 2009 10 15, 18:08)
o mano viena is orchiu pelesi auginasi ant substrato.... doh.gif  blink.gif  ka dabar daryt? gal jei sausiau laikysiu pelesis dings? turbut nepatiko kad istaciau i inda su drenazu uzpiltu vandens siek tiek... doh.gif laistau tai tik karta i savaite..kitoms orchidejoms viskas ok, o sita... doh.gif

perdaug manau i savaite karta lieti unsure.gif
QUOTE(giedruciuke @ 2009 10 16, 11:20)

turi but su skylutem, jos butinos orchidejom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2009 10 15, 20:53)
... jei įdomu - štai kokią info aš susirinkau:

Ir kaip man įkelt į pirmą žinutę, jei jau ir taip prikimšta? doh.gif Teks kaupt visą info ir naujoje temoje viską išdėt lotuliukas.gif

Jau būna su skylutėmis.

QUOTE(naujute @ 2009 10 16, 13:09)
clap.gif  clap_1.gif  yahoo.gif  sokiai.gif  assa.gif
pagaliau ir i mano namus atejo svente  biggrin.gif kiekviena diena vis ziuriu ziuriu i tas gelytes, baigiu akis praziureti  doh.gif  o cia stai ir staigmena, lauksim ziedeliu dabar  rolleyes.gif

Klausyk, kartais nesergi orchidėjų manija? g.gif

hihihi.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniškis Dendrobium Biggibum iš seno stiebo pradėjo leisti žiedstiebį. Kaip manot, ar tokiu metu laiku jam užteks dienos šviesos, kad suformuotų pumpurus? Gal reiktų papildomo apšvietimo? Be to, namuose nėra itin šilta, o jis kiek žinau šilumamėgis.. g.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

naujute sveikinu su naujais ziedeliais thumbup.gif wub.gif
o as su klausimuku blush2.gif ir vel blush2.gif manosios orchidejos ziedeliai pradejo vysti,matyt saltis pakenke kai nesiau p er lauka,tai dabar baigia nuzydeti,ka paskui reikia daryti su stiebu? ax.gif
Atsakyti
Mano naujasis lindenii vėsiamėgis. Idomu kokio vesumo jam temperatura optimaliausia? g.gif
Atsakyti
sveikutes, norejau paklausti kokiu kiekiu skiesti actara orchidejoms, nuo parazitu g.gif nu negaliu nusipirkau cimbidi perzydejusi tai pasirodo zemej ju net 3 rusys doh.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2009 10 16, 18:37)
sveikutes, norejau paklausti  kokiu kiekiu skiesti actara orchidejoms, nuo parazitu g.gif nu negaliu nusipirkau cimbidi perzydejusi tai pasirodo zemej ju net 3 rusys doh.gif sad.gif

o ant pakuotes nera parasyta? g.gif
Atsakyti
Sveikutės , džiaugiausi nusipirkusi nukainuotą gėliuką, bet nelabai man išeina atgaivinti, šiuo metu pasodinau į reanimatorių ,vieną reanimavau , jau augina žiedkotį, o su šia nežinau kas bus , nes matyt dar su miltuotuoju skydamariu nusipirkau, g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 16, 17:43)
Klausyk, kartais nesergi orchidėjų manija? g.gif

hihihi.gif  lotuliukas.gif

oj ne dar tik 15 turiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(*irma* @ 2009 10 16, 18:18)
sveikutes 4u.gif 

naujute  sveikinu su naujais ziedeliais thumbup.gif  wub.gif
o as su klausimuku  blush2.gif ir vel blush2.gif manosios orchidejos ziedeliai  pradejo vysti,matyt saltis pakenke kai nesiau p er lauka,tai dabar baigia nuzydeti,ka paskui reikia daryti su stiebu? ax.gif

priklauso nuo keleto dalyku, jeigu ziedstiebis nugels, galima visa salinti, o jeigu negels galima ir palikti, kartais suaktyveja kokia akute ir isleidzia nauja sakele ant to paties ziedstiebio, as asmeniskai kai kuriu nukirpus, kai kuriu palikus tuos stagarus, bet nukirpus iki pat dugno visada sulauksi daugiau ziedu su naujuoju ziedstiebiu, tik gal ne taip greitai kaip palikus senaji , rinktis paciai 4u.gif
Atsakyti