Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Aš irgi jau rečiau laistau. Praėjo jau sav po paskutinio laistymo, o laikau ant keramzito akmenukų su vandeniu. Šiandien padėjau ant palangės, kad pasidžiaugtų saulės spinduliukais (virš radiatoriaus). Tai matyt, nuo šilumos pradėjo labiau garuot vanduo, šaknytės vėl žalios! bigsmile.gif Ir laistyt nereikės ilgam biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
gal kas nors zadate savo CIMBIDIUM persodinti? ir jai kas turit didely gal dalinsite? nupirkciau "atzala" . labai labai noriu sios gelytes . buciau labai dekinga. aciu is anksto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shainiuke: 15 spalio 2009 - 19:24
QUOTE(_Dovi_ @ 2009 10 14, 22:59)
Sveikos, noreciau jusu paklausti, jau daugiau nei metai nezydi mano Cimbidis "NonnaGoldlock", kai gavau dovanu (pries metus) turejo graziausius didziausius ziedus, bet po poros savaiciu numete ir va jau metai kaip nebeprazydo, lapai grazus, bet kaip sulaukti tu pasakisku ziedu?? ar galit patarti  ax.gif

Iš savo patirties negalėčiau nieko patarti, pati ne per seniausiai susidomėjau cimbidžias, bet perskaičiau daug info, pateiktos augintojų, kuriems sekasi juos pražydinti. Taigi kol kas vadovaujuosi kitų patirtim. Žinoma, kiekvienas augintojas turi savų "fokusų", bet pagrindiniai principai yra daugmaž vienodi. Taigi jei įdomu - štai kokią info aš susirinkau:
Cimbidžiai dažniausiai žydi vieną kartą per metus, paprastai rudenį, žiemą ar pavasarį. Daugeliui jų reikalingas 8-12 savaičių šaltasis periodas 5-10°C naktimis rugpjūtį–spalį, tam, kad žydėtų. Kitur rašo - tik iki 12 laipsnių, o nemažai augintojų į namus jį įsineša tada, kai praneša pirmąsias šalnas. Taigi vasarą geriausiai išsitempti į sodą (sako, kad tinka į šiltnamį kartu su pomidorais biggrin.gif) arba bent į balkoną. Rudenį, parsinešus atgal į kambarį, pastatyti šviesioje vėsesnėje vietoje ir laikyti kiek sausesnį. Vėliau, kai žiedų šakos parodys tikruosius pumpurus, pernešti, ten, kur kiek šilčiau (18-22 laipsniai, tiesa, kiti į tokią šilumą gėliuką pastato iškart parsinešę iš lauko). Rašo, kad žiedynai susiformuoja tik ant naujų gumbų, ir sako, kad jei buvo teisingai prižiūrėta visą sezoną, tai jau spalį galima pamatyt žiedstiebius. Kuo daugiau auginukų, tuo daugiau žiedų galite turėti smile.gif Taigi svarbiausia sąlyga sulaukti žiedų - svarbus temperatūrų skirtumas, reikėtų augalą šiek tiek lauke "pašaldyti" prieš parsinešant į kambarį + žinoma, per vasarą pasiauginti naujų auginukų.

O tas "teisingai prižiūrėta", be to, ką parašiau, kiek suprantu yra tai:
Kai augalas aktyviai auga, šaknys turėtų nuolat būti drėgnos. Tačiau jos būtinai turi pradžiūti, kai auginiai subręsta arba kai augalas aktyviai nebeauga.
Šviesos šiam augalui reikia daug. Cimbidžiai mėgsta ryte gauti saulės, o po pietų ilsėtis šešėlyje.
Būtina tinkamai patręšti: iki liepos pabaigos galima tręšti daugiau azoto turinčiomis trąšomis, bet jau nuo rugpjūčio azoto būtina pamažinti, o daugiau "pamaitinti" fosforu ir kaliu - žiedams (šiuo atveju gali tikti ir pomidorų trašos) smile.gif Kiti į substratą pamaišo arklių mėšlo, sako, cimbiams tai labai patinka biggrin.gif
Teigiama, kad ši gėlė mėgsta aukštus vazonus (turi ilgas šaknis) ir pastebi, kad be reikalo geriau nedalinti kero be reikalo ir leisti, kad priaugtų "pilnas vazonas", tada gali būti, kad jie išleis daugiau šakų su žiedais. Jei cimbidį išdalinsit ir viename "kupste" paliksit mažiau nei 3 gumbus - augalas gali lėčiau augti ir ilgiau nežydėti.

Tikiuosi padės 4u.gif
O gal kas turi daugiau patarimu? Man pačiai būtų labai įdomu.
Atsakyti
Na tai vadinasi reikes atsisveikinti su savo gelyte,taip dziaugiausi ir va...lauksiu kol visai nukris lapai ir tada jau bus viskas.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2009 10 15, 20:53)
Iš savo patirties negalėčiau nieko patarti, pati ne per seniausiai susidomėjau cimbidžias, bet perskaičiau daug info, pateiktos augintojų, kuriems sekasi juos pražydinti. Taigi kol kas vadovaujuosi kitų patirtim. Žinoma, kiekvienas augintojas turi savų "fokusų", bet pagrindiniai principai yra daugmaž vienodi. Taigi jei įdomu - štai kokią info aš susirinkau:
Cimbidžiai dažniausiai žydi vieną kartą per metus, paprastai rudenį, žiemą ar pavasarį.  Daugeliui jų reikalingas 8-12 savaičių šaltasis periodas 5-10°C naktimis rugpjūtį–spalį, tam, kad žydėtų. Kitur rašo - tik iki 12 laipsnių, o nemažai augintojų į namus jį įsineša tada, kai praneša pirmąsias šalnas. Taigi vasarą geriausiai išsitempti į sodą (sako, kad tinka į šiltnamį kartu su pomidorais biggrin.gif) arba bent į balkoną. Rudenį, parsinešus atgal į kambarį, pastatyti šviesioje vėsesnėje vietoje ir laikyti kiek sausesnį. Vėliau, kai žiedų šakos parodys tikruosius pumpurus,  pernešti, ten, kur kiek šilčiau (18-22 laipsniai, tiesa, kiti į tokią šilumą gėliuką pastato iškart parsinešę iš lauko). Rašo, kad žiedynai susiformuoja tik ant naujų gumbų, ir sako, kad jei buvo teisingai prižiūrėta visą sezoną, tai jau spalį galima pamatyt žiedstiebius. Kuo daugiau auginukų, tuo daugiau žiedų galite turėti smile.gif Taigi svarbiausia sąlyga sulaukti žiedų - svarbus temperatūrų skirtumas,  reikėtų augalą šiek tiek lauke "pašaldyti" prieš parsinešant į kambarį + žinoma, per vasarą pasiauginti naujų auginukų.

O tas "teisingai prižiūrėta", be to, ką parašiau, kiek suprantu yra tai:
Kai augalas aktyviai auga, šaknys turėtų nuolat būti drėgnos. Tačiau jos būtinai turi pradžiūti, kai auginiai subręsta arba kai augalas aktyviai nebeauga.
Šviesos šiam augalui reikia daug. Cimbidžiai mėgsta ryte gauti saulės, o po pietų ilsėtis šešėlyje.
Būtina tinkamai patręšti: iki liepos pabaigos galima tręšti daugiau azoto turinčiomis trąšomis, bet jau nuo rugpjūčio azoto būtina pamažinti, o daugiau "pamaitinti" fosforu ir kaliu - žiedams (šiuo atveju gali tikti ir pomidorų trašos) smile.gif  Kiti į substratą pamaišo arklių mėšlo, sako, cimbiams tai labai patinka biggrin.gif
Teigiama, kad ši gėlė mėgsta aukštus vazonus (turi ilgas šaknis) ir pastebi, kad be reikalo geriau nedalinti kero be reikalo ir leisti, kad priaugtų "pilnas vazonas", tada gali būti, kad jie išleis daugiau šakų su žiedais. Jei  cimbidį išdalinsit ir viename "kupste" paliksit mažiau nei 3 gumbus - augalas gali lėčiau augti ir ilgiau nežydėti.

Tikiuosi padės 4u.gif
O gal kas turi daugiau patarimu? Man pačiai būtų labai įdomu.

Susisteminta puikiai drinks_cheers.gif

Dar kai ką norėčiau pasakyti apie persodinimą. Cimbidžiui jis gali labai nepatikti, jei persodinėjama nelaiku - pradeda stagnuoti, nespėja išauginti ir subrandinti auginių, nepražysta. Todėl persodinti geriau ankstyvą pavasarį, taip nesumakaluosim jo augimo ritmo.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2009 10 15, 20:53)
Tikiuosi padės 4u.gif

QUOTE(Šilingė @ 2009 10 16, 08:51)
Susisteminta puikiai  drinks_cheers.gif

šaunuolės, nusikopijavau, tikrai gera info, dėkui mergaitės 4u.gif
Atsakyti
As saviskes irgi atasrgiai lieju dabar, bet atvesus orui jos taip atsigavo, visai kiti augalai nei vasara.
Atsakyti
Mielosios orchideju augintojos,norejau užduoti viena klausimuką ohmy.gif jūs,kai nusiperkat tą permatomą vazoniuką persodinimui,ar išpjaustote skylutes dugne,kad galėtų vandens perteklius išbėgti? g.gif atsiprašau už kvailą klausimą,šių gėlyčių auginime esu dar naujokė blush2.gif
Atsakyti
g.gif merginos ka jus cia matot? biggrin.gif ziedynas? auginukas? unsure.gif g.gif
user posted image
user posted image
o cia tikiuosi ziedstiebio pradzia? blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Naujute, per daug neryškios nuotraukos oncidiumo... Panašu labai, bet negarantuoju kol kas žiedstiebio. Falenopsis tikrai žydės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruciuke @ 2009 10 16, 12:20)
Mielosios orchideju augintojos,norejau užduoti viena klausimuką ohmy.gif jūs,kai nusiperkat tą permatomą vazoniuką persodinimui,ar išpjaustote skylutes dugne,kad galėtų vandens perteklius išbėgti? g.gif atsiprašau už kvailą klausimą,šių gėlyčių auginime esu dar naujokė blush2.gif

o tai negi buna vazoneliu be skyluciu dugne? g.gif nebent nuo kokios silkes ar misraines...
tada aisku reikia paciai darytis skylutes...o parduotuviniuose yra dugne skylutes,as dar su karstu vinuku ir is sonu slyluciu pridarau
Papildyta:
ziedynas! sveikinu
pas mane oncidiumas tuoj tuos zydes!
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 16, 13:04)
Naujute, per daug neryškios nuotraukos oncidiumo... Panašu labai, bet negarantuoju kol kas žiedstiebio.  Falenopsis tikrai žydės  mirksiukas.gif

QUOTE(jalka @ 2009 10 16, 13:05)
ziedynas! sveikinu
pas mane oncidiumas tuoj tuos zydes!

clap.gif clap_1.gif yahoo.gif sokiai.gif assa.gif
pagaliau ir i mano namus atejo svente biggrin.gif kiekviena diena vis ziuriu ziuriu i tas gelytes, baigiu akis praziureti doh.gif o cia stai ir staigmena, lauksim ziedeliu dabar rolleyes.gif
Atsakyti