QUOTE(Smėlio kopos @ 2009 10 13, 20:47)
slapiuoja, tai galvoj turiu, atsiranda tokie ploteliai, kaip saldziu sirupu apipilti, gal ten tie vabalai apsisioja ,
o dulkias tai valau kiekviena savaite, ir po dusu pakisu, (remontai vyksta)
o dulkias tai valau kiekviena savaite, ir po dusu pakisu, (remontai vyksta)
Tos slapiuojancios demes, kaip tu sakai yra butent nuo skydamariu, jie palieka tas demes taip zalodami augala, tas demes butinai reikia nuvalyti, nes gali issivystyti kita liga, nepamenu kokia kazkokia grybeline
Pati nesenai tai perejau tik pas mane buvo sarvuotasis skydamaris, anyta matai padovanojo savo klivija su visais parazitais, kol pastebejau apkrete ir kitas.
As nuploviau kiekviena lapuka geles ukisku muilu ir dar palaisciau Actara, pakolkas tfu tfu tfu neatsinaujino, bet jeigu lieka tik nors vienas mazytis tas vabaliukas jie ir vel dauginasi zaibiskai ir vel viskas is pradziu
QUOTE(Smėlio kopos @ 2009 10 14, 22:39)
tipo jie skirti, netam, sako gi reikes tris savaites geles laikyt lauke, o jei dar turit gyvunu, tai apsinuodis, ir patiem nesveika
Nesamone, jeigu tu laistai, nieko nenutiks nei tau nei gyvunams, bet jei purski, tada taip reikia palaikyti kokioj patalpoj. Actara veikia taip, jog tas nuodas isigeria i augalo lapus ir taip nuodija ta bruda. Rekomenduojama ir profilaktiskai panaikinus ta bruda dar palieti augala Actara profilaktiskai Tiesa augalelis turi buti palietas bent pries valanda Su kalio permanganatu atsargiai, nes galit nudeginti saknis O jeigu tik purksti, tai to brudo skydamariu liks ant saknu ir zemeje, taip, kad geriau lieti
Siaip idomus man tas purskalas kur buvo idetas, reiks bent atsargai nusipirkti
Sekmes merginos ir kantrybes kantrybes isnaikinant ta bruda, pas mano anyta bute geles pasigauna ir skydamariu ir baltasparniu, neisivaizduoju kaip, bet taip yra