Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Smėlio kopos @ 2009 10 13, 20:47)
slapiuoja, tai galvoj turiu, atsiranda tokie ploteliai, kaip saldziu sirupu apipilti, gal ten tie vabalai apsisioja  g.gif ,
o dulkias tai valau kiekviena savaite, ir po dusu pakisu, (remontai vyksta)

Tos slapiuojancios demes, kaip tu sakai yra butent nuo skydamariu, jie palieka tas demes taip zalodami augala, tas demes butinai reikia nuvalyti, nes gali issivystyti kita liga, nepamenu kokia g.gif kazkokia grybeline doh.gif
Pati nesenai tai perejau tik pas mane buvo sarvuotasis skydamaris, anyta matai padovanojo savo klivija su visais parazitais, kol pastebejau apkrete ir kitas. doh.gif
As nuploviau kiekviena lapuka geles ukisku muilu ir dar palaisciau Actara, pakolkas tfu tfu tfu neatsinaujino, bet jeigu lieka tik nors vienas mazytis tas vabaliukas jie ir vel dauginasi zaibiskai ir vel viskas is pradziu doh.gif

QUOTE(Smėlio kopos @ 2009 10 14, 22:39)
tipo jie skirti, netam, sako gi reikes tris savaites geles laikyt lauke, o jei dar turit gyvunu, tai apsinuodis, ir patiem nesveika  doh.gif

Nesamone, jeigu tu laistai, nieko nenutiks nei tau nei gyvunams, bet jei purski, tada taip reikia palaikyti kokioj patalpoj. Actara veikia taip, jog tas nuodas isigeria i augalo lapus ir taip nuodija ta bruda. Rekomenduojama ir profilaktiskai panaikinus ta bruda dar palieti augala Actara profilaktiskai mirksiukas.gif Tiesa augalelis turi buti palietas bent pries valanda mirksiukas.gif Su kalio permanganatu atsargiai, nes galit nudeginti saknis mirksiukas.gif O jeigu tik purksti, tai to brudo skydamariu liks ant saknu ir zemeje, taip, kad geriau lieti mirksiukas.gif
Siaip idomus man tas purskalas kur buvo idetas, reiks bent atsargai nusipirkti thumbup.gif
Sekmes merginos ir kantrybes kantrybes isnaikinant ta bruda, pas mano anyta bute geles pasigauna ir skydamariu ir baltasparniu, neisivaizduoju kaip, bet taip yra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nenka: 14 spalio 2009 - 22:27
Praejusia savaite persodinau savo zyga ir panasu, kad bent jau jam nepakenkiau. Naujas leistas auginukas po truputi auga. Tikiuosi viskas bus tvarkoje. Zinau, yra forumieciu, kurios vis galvoja, ar savo zygu saknu raizgalynes truputi aptvarkyti. Tai bent jau mano pirmieji rezultatai rodo, kad verta. mirksiukas.gif
Atsakyti
As manau, kad savaite dar labai trumpas laikas daryti isvadas ax.gif
Atsakyti
Mano vienai gelytei menau bus viskas,per viduri lapu atsirado dregme,ta prasme slapia,ir pradejo kristi lapai zali,gal cia as priliejau netycia? AR cia jau vsio.?
Atsakyti
agnuzele, tikriausiai ispuvo skrotele sad.gif gal i kada nepastebejai, kad i pazasteles pribego vandens ir neisvalei? As irgi vienos taip nesuziurejau... gelyte numire. Dar galima butu puvini pasalinti iki sveikos vietos ir pacinamuoti, bet sunku pasakyt ar pades.
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 10 15, 16:34)
Dar galima butu puvini pasalinti iki sveikos vietos ir pacinamuoti, bet sunku pasakyt ar pades.

vienoms padeda kitoms ne unsure.gif
Atsakyti
Na skroteles puvinys nieko gero nezada schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti
o mano viena is orchiu pelesi auginasi ant substrato.... doh.gif blink.gif ka dabar daryt? gal jei sausiau laikysiu pelesis dings? turbut nepatiko kad istaciau i inda su drenazu uzpiltu vandens siek tiek... doh.gif laistau tai tik karta i savaite..kitoms orchidejoms viskas ok, o sita... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2009 10 15, 19:08)
o mano viena is orchiu pelesi auginasi ant substrato.... doh.gif  blink.gif  ka dabar daryt? gal jei sausiau laikysiu pelesis dings? turbut nepatiko kad istaciau i inda su drenazu uzpiltu vandens siek tiek... doh.gif laistau tai tik karta i savaite..kitoms orchidejoms viskas ok, o sita... doh.gif

nieko baisaus tas pelesiukas, reikia padziovinti siek tiek, ir dings jis
Atsakyti
tai saunu thumbup.gif nes pradejau pergyventi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2009 10 15, 19:08)
o mano viena is orchiu pelesi auginasi ant substrato.... doh.gif  blink.gif  ka dabar daryt? gal jei sausiau laikysiu pelesis dings? turbut nepatiko kad istaciau i inda su drenazu uzpiltu vandens siek tiek... doh.gif laistau tai tik karta i savaite..kitoms orchidejoms viskas ok, o sita... doh.gif

kokia namuos temperatūra ir oro drėgmė???? g.gif kiekvieni namai skirtingi, bet jei aš prie savo 40% drėgmės ir 20 laipsnių temperatūros namie palaistyčiau kartą per savaitę, pas mane ne tik pelėsiai įsiveistų doh.gif
Vakar po gero 1,5 mėn mirkiau orches. Kai kurios dar žalsvomis šaknimis buvo, nors jau savaitę kaip šildomės, tai tas palikau ramybėje schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 15, 19:36)
kokia namuos temperatūra ir oro drėgmė????  g.gif kiekvieni namai skirtingi, bet jei aš prie savo 40% drėgmės ir 20 laipsnių temperatūros namie palaistyčiau kartą per savaitę, pas mane ne tik pelėsiai įsiveistų  doh.gif
Vakar po gero 1,5 mėn mirkiau orches. Kai kurios dar žalsvomis šaknimis buvo, nors jau savaitę kaip šildomės, tai tas palikau ramybėje  schmoll.gif

butent, laistyti reikia atsizvelgiant i saknu spalva, as kiekviena induvidualiai paziuriu, o ne konvejeriu laistau, nes saknu apdziuvimas priklauso ir nuo vietos kur stovi augalas, vazono dydzio, substrato ir t.t
Atsakyti