Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Kad nebegaliu jau sumažint, o man tai jas nepervisą ekraną rodo, normaliai ax.gif
Aš neradau jokios info apie tokias šaknis, tuo labiau su vaizdine medžiaga, kad tikrai žinočiau, kad apie tai kalbama. Deja, čia mano apskritai pirmoji gėlė ir aš bijau ją numarint, nes labai ja džiaugiuosi.
Žodžiu labai ačiū už atsakymus 4u.gif Ramiau man dabar rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 10 11, 19:46)
Juruze, susimažink nuotraukas doh.gif Ar čia tik man per tris ekranus rodo? lotuliukas.gif  schmoll.gif
O apskritai, tai daugumos klausimai - kartojantys ir besikartojantys. Priedo, neaiškūs schmoll.gif Na jau tiek kartų sakyta, kad perskaitymėt temą ir nurodytą temos pradžioje literatūrą... doh.gif Gi nebudi čia orchyčių augintojos, kaip Greitosios pagalbos tarnyba... tongue.gif

Nors ir kiek užkemšam temą tokiais komentarais, bet...
... kadangi tų klausimų, besikartojančių, elementarių ir jau tikrai labai atsibodusių sulaukiam kasdien ir po kelis kartais, tai tikrai bėgant laikui jie labai atsibosta schmoll.gif
suprasčiau, jei dar nebūtų informacijos šaltinių, bet!
Kas pirmame puslapyje sudėta? Ir KAM? biggrin.gif
Mielosios, skaitykit, dėl jūsų kažkada kažkuri forumietė surinko šias GERAS nuorodas, kai kurios net su paaiškinimais ir iliustracijomis! biggrin.gif

Ir kai tikrai nesuprasit ir kils netikėtų klausimų, tada prašom, klauskit mirksiukas.gif

Galų gale, užtektų 2-3 psl. atgal perversti ir būtų įmanoma atsakymą rasti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės 4u.gif

Aš esu visiškai naujokė orchidėjų auginime ax.gif , labai myliu šitas gėles, turiu dar tik vieną ir ji man vysta, iš perskaitytų temų supratau kad man ją reikia reanimuoti, nes šaknys nupuvo (blogai aš ją prižiūrėjau turbūt doh.gif ). Tik nerandu tinkamų priemonių, nežinau kur gauti kiminų, išieškojau "senukuose", neradau. Gal galite pasakyti kur nuspirkti Kaune tų kiminų ir universalaus fungdcido. Dėkoju jums už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(skgreta @ 2009 10 11, 20:31)
Sveikos mergaitės  4u.gif

Aš esu visiškai naujokė orchidėjų auginime  ax.gif , labai myliu šitas gėles, turiu dar tik vieną ir ji man vysta, iš perskaitytų temų supratau kad man ją reikia reanimuoti, nes šaknys nupuvo (blogai aš ją prižiūrėjau turbūt  doh.gif ). Tik nerandu tinkamų priemonių, nežinau kur gauti kiminų, išieškojau "senukuose", neradau. Gal galite pasakyti kur nuspirkti Kaune tų kiminų ir universalaus fungdcido. Dėkoju jums už atsakymą.

Kiminai, subtratas, vazonai,gėlės,orchidariumai
http://www.orchidejos.lt/ (na tikrai nuoroda yra)Tai dėl ko tu tą fungicidą nori naudoti? Ar jau žinai tikrai, kad serga ir kuo serga? Bet juk fungicidų yra įvairių. Tikslinį ar universalų gali tikrai rasti Senukuose ir Chemijos prekėse. Nieko nepatarsiu, nes niekada jokios chemijos nenaudojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 10 11, 20:51)
Kiminai, subtratas, vazonai,gėlės,orchidariumai
http://www.orchidejos.lt/ (na tikrai nuoroda yra)Tai dėl ko tu tą fungicidą nori naudoti? Ar jau žinai tikrai, kad serga ir kuo serga? Bet juk fungicidų yra įvairių. Tikslinį ar universalų gali tikrai rasti Senukuose ir Chemijos prekėse. Nieko nepatarsiu, nes niekada jokios chemijos nenaudojau doh.gif

Dėkoju už atsakymą 4u.gif .Mačiau kad yra internete pirkti, galvojau gal ir parduotuvėse yra pirkti kiminų, na ne tik interente, nes manau greičiau man būtų nauvažiuoti ir nusipirkti. Bet jei nėra niekur kitur jų pirkti, tai teks internetu užsisakyti.
Pamačiau kad serga orchidėja, jos lapai labai nuleipo, tada pradėjau ieškot priežasties ir skaitytis, tai supratau kad visos šaknys nupuvę (turbūt perlaiščiau), žalios spalvos šaknų nėra, yra tik tokios pilkos sudžiūvę, kiek žiūrėjau aprašymų ir kiek skaičiau tai supratau, kad ji man miršta. Ir kad vienintelis būdas ją išgelbėti tai reanimuoti. O fungdicidą tai skaičiau kad reikia naudoti, tam pačiam puslapyje buvo parašyta "Reikia gerai išpjaustyti visas apipuvusiais augalo dalis ir pageidautina visą augalą nuplauti, pamirkyti nors 15 min universaliame fungicide, po to apdžiovinti ir ypač gerai nusausinti augimo tašką bei prielapius. " Senukuose žiūrėjau yra fungdicidų, bet jie skirti daržovėms ar vaisiams, tai nežinau ar tinka orchidėjoms, o gal jo iš vis nereikia naudoti. g.gif
Ir dar klausimas (nesupykit kad kvailas blush2.gif ) skaičiau kad nukirptas šaknis reikia pabarstyti cinamonu, tai čia paprastas cinamonas tinkamas kur virtuvėj naudojam? g.gif
Nepykit už kvailus klausimus, bet labai noriu išgelbėti savo gėlyte, man ji labai brangi.
Atsakyti
Skgreta, paprastas cinamonas. Dar tinka angliuko tabletė sutrinta mirksiukas.gif
Jei visai šaknų nėra, tai lb ne kas, ne visada pavyksta reanimuoti gėlytės ir specėms console.gif

Juruze, man taip pat normaliai rodo, nepergyvenk, bus tų ekranų irnesakyk.gif

Merginos, gal jau pamiršot, kaip pačios pradėjot ir tą patį klausinėjot, ar jau iš karto tapot žinovėm, tad nėra ko pykt, jei naujokės klausia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 11 spalio 2009 - 21:11
rosee friends.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 11, 22:08)
Skgreta, paprastas cinamonas. Dar tinka angliuko tabletė sutrinta  mirksiukas.gif
Jei visai šaknų nėra, tai lb ne kas, ne visada pavyksta reanimuoti gėlytės ir specėms  console.gif

Juruze, man taip pat normaliai rodo, nepergyvenk, bus tų ekranų  irnesakyk.gif

Merginos, gal jau pamiršot, kaip pačios pradėjot ir tą patį klausinėjot, ar jau iš karto tapot žinovėm, tad nėra ko pykt, jei naujokės klausia  mirksiukas.gif

dekui rosee uz atsakyma 4u.gif , zinau kad cia man gali nepavykti jos atgaivinti ir reanimuoti, bet seip ar taip neturiu ko prarasti, bent bandysiu ja atgaivinti, nes jei nieko nedarysiu ji tikrai numirs ir reiks man ja ismesti. O taip nesinoretu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skgreta @ 2009 10 11, 21:06)
pirkti kiminų

As Ermitaze maciau pirkt.
Atsakyti
QUOTE(skgreta @ 2009 10 11, 20:06)
skaičiau kad nukirptas šaknis reikia pabarstyti cinamonu, tai čia paprastas cinamonas tinkamas kur virtuvėj naudojam?  g.gif

cinamonas ir yra fungicidas, pats naturaliausias.
Atsakyti
jau greit bus ir 8 menesiai kaip orhe perzydejo.dabar tik vesi lapai o kada isaugins stieba ir prades zydeti,tai net neisivaizduoju.patarkit ka turiu padryti kad prazydinti ja.
Atsakyti
QUOTE(+777+ @ 2009 10 09, 14:00)
kai šaknys šviesiai žalios, tai reiškia, kad gėlytę reikia palaistyti smile.gif.

jei saknys dar sviesiai zalios, tai dar nereikia gelytes laistyt. kai jau pasidaro pilkos tada

QUOTE(half @ 2009 10 11, 22:09)
jau greit bus ir 8 menesiai kaip orhe perzydejo.dabar tik vesi lapai o kada isaugins stieba ir prades zydeti,tai net neisivaizduoju.patarkit ka turiu padryti kad prazydinti ja.

ziedynu formavimasi skatina dienos ir nakties bent jau minimalus 5oC skirtumas 4u.gif
Atsakyti