Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Laba diena 4u.gif
Prieš kelias savaites gavau dovanų išsvajotąją orchidėją, bet tokią jau "pavargusią", galvojau gal pavyks atgaivinti. Žiedai tai geri ir kaip suprantu, naujas lenda
user posted image
Bet šaknys orinės tai baisios tokios, norėjosi visas nukarpyti, bet palikau, o dabar žiūriu, kad pradėjo dar ir gerosios kažkaip ruduot
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Ką padariau? Gal perlaisčiau??? Kaip ją pagydyt dabar? Ką daryt???
Ir dar ant vienos šaknies kažkokie ala pūkeliai matosi blink.gif , bet juos nesenai pamačiau, tai irgi nebežinau ar jau čia panikuot ar dar ne verysad.gif
user posted image

Labai prašau patarkit ką daryt unsure.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
as tai pat su savo miltonopsiu dar vis laukiu atsakymu ir patarimu blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiktes, as norejau jusu paklausti, ar siuo metu galima persodinti orchideja? Isleido ziedus ir vazonelis pasidare per mazas, jis virsta.
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2009 10 11, 14:42)
tokią jau "pavargusią", galvojau gal pavyks atgaivinti.

Labai normalią orchidėją gavot, nesuprantu kas jai blogo blink.gif ir lb graži, sėkmės auginant mirksiukas.gif
QUOTE(sii @ 2009 10 11, 17:24)
Sveiktes, as norejau jusu paklausti, ar siuo metu galima persodinti orchideja? Isleido ziedus ir vazonelis pasidare per mazas, jis virsta.

įstatykite į kokią vazą ir nevirs mirksiukas.gif , juk būna gražių smile.gif
Visus augalus geriausia persodinti pavasarį, dabar tik blogiausiu atveju.
Atsakyti
rosee, ačiū už atsakymą, nuraminot šiek tiek. O tikrai nieko ten tom šaknim? Nes jos anksčiau buvo žalios(tos kur vazone), o dabar parudavę, tokiom dėmelėm rudom, gal nelabai matosi nuotraukose? unsure.gif Labai man ji patinka, neatsigrožiu vis, bet baisiai bijau numarinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2009 10 11, 17:51)
O tikrai nieko ten tom šaknim? Nes jos anksčiau buvo žalios(tos kur vazone), o dabar parudavę, tokiom dėmelėm rudom, gal nelabai matosi nuotraukose?

lens.gif na tikrai nieko blogo neįžiūriu. O dėl tiek parudavimo tai niekis, svarbiausia dabar kai šalta namuose, nepersistenk su liejimu, nes tuomet tikrai bus amen. Ir jokių skersvėjų.
Na, dar ateis žinovės, pažiūrės, daugiau ką patars mirksiukas.gif
Atsakyti
rosee, ačiū, tikrai ramiau karsta.gif Dar palauksiu ir kitų komentarų 4u.gif
Atsakyti
as nesu didele orchideju zinove, bet namie turiu 8.. ir is turimos patirties galiu pasakyti kad saknim tikrai nieko blogo..pas mane irgi viena jau puse metu su tokiom saknim auga, neseniai isleido tris ziedstiebius, turi 38 ziedus.. nemanau kad kaskas blogo,bent jau manajai manau tokia saknu bukle nekenkia.ir tai rodo jos gausus zydejimas... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2009 10 11, 17:51)
rosee, ačiū už atsakymą, nuraminot šiek tiek. O tikrai nieko ten tom šaknim? Nes jos anksčiau buvo žalios(tos kur vazone), o dabar parudavę, tokiom dėmelėm rudom, gal nelabai matosi nuotraukose? unsure.gif Labai man ji patinka, neatsigrožiu vis, bet baisiai bijau numarinti  unsure.gif

Šaknys padegintos. Arba per stipriu trąšų tirpalu arba vanduo, kuriuo laistote - purškiate, yra per kietas smile.gif
Atsakyti
O va vanduo tai tikrai gali būti kietas g.gif Tada virintu atvėsintu laistyt? Nes netręšiau schmoll.gif
Atsakyti
Nuoširdžiai rekomenduoju paskaitinėti bendros priežiūros info, o visos geros nuorodos sudėtos pirmame puslapyje 4u.gif
Tinginiuškos jūs mano.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(juruze @ 2009 10 11, 19:36)
O va vanduo tai tikrai gali būti kietas  g.gif Tada virintu atvėsintu laistyt? Nes netręšiau schmoll.gif

distiliuotas gerai, aš naudoju, virintas neblogai, bet priklausomai nuo jo kokybės ax.gif pas mane nuo tokio vistiek ruduotų.. ir pertrešti negalima schmoll.gif
Atsakyti
Juruze, susimažink nuotraukas doh.gif Ar čia tik man per tris ekranus rodo? lotuliukas.gif schmoll.gif
O apskritai, tai daugumos klausimai - kartojantys ir besikartojantys. Priedo, neaiškūs schmoll.gif Na jau tiek kartų sakyta, kad perskaitymėt temą ir nurodytą temos pradžioje literatūrą... doh.gif Gi nebudi čia orchyčių augintojos, kaip Greitosios pagalbos tarnyba... tongue.gif
Atsakyti