Laba diena
Prieš kelias savaites gavau dovanų išsvajotąją orchidėją, bet tokią jau "pavargusią", galvojau gal pavyks atgaivinti. Žiedai tai geri ir kaip suprantu, naujas lenda
Bet šaknys orinės tai baisios tokios, norėjosi visas nukarpyti, bet palikau, o dabar žiūriu, kad pradėjo dar ir gerosios kažkaip ruduot
Ką padariau? Gal perlaisčiau??? Kaip ją pagydyt dabar? Ką daryt???
Ir dar ant vienos šaknies kažkokie ala pūkeliai matosi , bet juos nesenai pamačiau, tai irgi nebežinau ar jau čia panikuot ar dar ne
Labai prašau patarkit ką daryt Ačiū
Sveiktes, as norejau jusu paklausti, ar siuo metu galima persodinti orchideja? Isleido ziedus ir vazonelis pasidare per mazas, jis virsta.
QUOTE(juruze @ 2009 10 11, 14:42)
tokią jau "pavargusią", galvojau gal pavyks atgaivinti.
Labai normalią orchidėją gavot, nesuprantu kas jai blogo ir lb graži, sėkmės auginant
QUOTE(sii @ 2009 10 11, 17:24)
Sveiktes, as norejau jusu paklausti, ar siuo metu galima persodinti orchideja? Isleido ziedus ir vazonelis pasidare per mazas, jis virsta.
įstatykite į kokią vazą ir nevirs , juk būna gražių
Visus augalus geriausia persodinti pavasarį, dabar tik blogiausiu atveju.
rosee, ačiū už atsakymą, nuraminot šiek tiek. O tikrai nieko ten tom šaknim? Nes jos anksčiau buvo žalios(tos kur vazone), o dabar parudavę, tokiom dėmelėm rudom, gal nelabai matosi nuotraukose? Labai man ji patinka, neatsigrožiu vis, bet baisiai bijau numarinti
QUOTE(juruze @ 2009 10 11, 17:51)
O tikrai nieko ten tom šaknim? Nes jos anksčiau buvo žalios(tos kur vazone), o dabar parudavę, tokiom dėmelėm rudom, gal nelabai matosi nuotraukose?
na tikrai nieko blogo neįžiūriu. O dėl tiek parudavimo tai niekis, svarbiausia dabar kai šalta namuose, nepersistenk su liejimu, nes tuomet tikrai bus amen. Ir jokių skersvėjų.
Na, dar ateis žinovės, pažiūrės, daugiau ką patars
rosee, ačiū, tikrai ramiau Dar palauksiu ir kitų komentarų
as nesu didele orchideju zinove, bet namie turiu 8.. ir is turimos patirties galiu pasakyti kad saknim tikrai nieko blogo..pas mane irgi viena jau puse metu su tokiom saknim auga, neseniai isleido tris ziedstiebius, turi 38 ziedus.. nemanau kad kaskas blogo,bent jau manajai manau tokia saknu bukle nekenkia.ir tai rodo jos gausus zydejimas...
QUOTE(juruze @ 2009 10 11, 17:51)
rosee, ačiū už atsakymą, nuraminot šiek tiek. O tikrai nieko ten tom šaknim? Nes jos anksčiau buvo žalios(tos kur vazone), o dabar parudavę, tokiom dėmelėm rudom, gal nelabai matosi nuotraukose? Labai man ji patinka, neatsigrožiu vis, bet baisiai bijau numarinti
Šaknys padegintos. Arba per stipriu trąšų tirpalu arba vanduo, kuriuo laistote - purškiate, yra per kietas
O va vanduo tai tikrai gali būti kietas Tada virintu atvėsintu laistyt? Nes netręšiau
Nuoširdžiai rekomenduoju paskaitinėti bendros priežiūros info, o visos geros nuorodos sudėtos pirmame puslapyje
Tinginiuškos jūs mano....
Papildyta:
distiliuotas gerai, aš naudoju, virintas neblogai, bet priklausomai nuo jo kokybės pas mane nuo tokio vistiek ruduotų.. ir pertrešti negalima
Tinginiuškos jūs mano....
Papildyta:
QUOTE(juruze @ 2009 10 11, 19:36)
O va vanduo tai tikrai gali būti kietas Tada virintu atvėsintu laistyt? Nes netręšiau
distiliuotas gerai, aš naudoju, virintas neblogai, bet priklausomai nuo jo kokybės pas mane nuo tokio vistiek ruduotų.. ir pertrešti negalima
Juruze, susimažink nuotraukas Ar čia tik man per tris ekranus rodo?
O apskritai, tai daugumos klausimai - kartojantys ir besikartojantys. Priedo, neaiškūs Na jau tiek kartų sakyta, kad perskaitymėt temą ir nurodytą temos pradžioje literatūrą... Gi nebudi čia orchyčių augintojos, kaip Greitosios pagalbos tarnyba...
O apskritai, tai daugumos klausimai - kartojantys ir besikartojantys. Priedo, neaiškūs Na jau tiek kartų sakyta, kad perskaitymėt temą ir nurodytą temos pradžioje literatūrą... Gi nebudi čia orchyčių augintojos, kaip Greitosios pagalbos tarnyba...