laba, vakr senukuose nusipirkau palenopsy nukainota...apmires toks,bet galvoju pabandysiu as isgelbeti tave ) gryzus namo sutvarkiau,persodenai y nauja subtrata... pastebejau kad leidzia ziedstiebi... ydomu ar jy dbr vesiau laikyti ar ne? ar duoti jam pailseti?
p.s. phalenopsis su visu permatomu vazonu ydetas y tokia stikline vaza(permatoma), toj vazoj toki permatomi, tarsi zeliniai (nezinau kaip tiksliai kie vadinasi) rutuliukai. ir ant tu rutuliuku tas vazonas padetas. kai parsinesiau namo ant galo vazos buvo ypilta vandens... ar man ir ypilti vandens? ar gelytiai ppatiks?ar geriau nepilti?
va kiek daug klausimu:)) tikiuosi sulaukti atsakymu aciu
QUOTE(Kurmelis @ 2009 10 10, 17:42)
Nu tai kaip ją išdresiruot??? Jei lekia akis išdegus bedūkdama
tai jauna gal nu mano irgi sekcijom lipa bert jau jei as pamatau ant palanges tuo rekiu'''tagai,atsargiai'' kazkaip kol kas sekasi,dar ne vienos numetes nebuvo
QUOTE(jalka @ 2009 10 10, 17:54)
tai jauna gal nu mano irgi sekcijom lipa bert jau jei as pamatau ant palanges tuo rekiu'''tagai,atsargiai'' kazkaip kol kas sekasi,dar ne vienos numetes nebuvo
Nagabai katinai, nuo vaikų nėr ramybės, dar ir gėlių reik saugotis
sweikutes, nagi atklydau cia su klausimuku... gavau dovanu orchideja pfalenopsi... nediduke su trim prasiskleidusiais ziedais ir dar buvo du pumpuriukai is kuriu tikejausi kad veliau dar prasiskleis , bet jie siandien abu nukrito kodel taip galejo nutikti? ir dar : kas kiek laiko reik ja laistyti?
QUOTE(rozine_svajone @ 2009 10 10, 18:08)
sweikutes, nagi atklydau cia su klausimuku... gavau dovanu orchideja pfalenopsi... nediduke su trim prasiskleidusiais ziedais ir dar buvo du pumpuriukai is kuriu tikejausi kad veliau dar prasiskleis , bet jie siandien abu nukrito kodel taip galejo nutikti? ir dar : kas kiek laiko reik ja laistyti?
Būt egrai, kad paskaitytum bent jau šią tema, neseniai kaip tik buvo kalbėta apie nukritusius žiedukus O apie laistymą info yra pirmam puslapyje
QUOTE(Shainiuke @ 2009 10 10, 17:52)
va kiek daug klausimu:)) tikiuosi sulaukti atsakymu aciu
Galima pasiskaityt šią temą Parašiau į až.
QUOTE(rozine_svajone @ 2009 10 10, 18:08)
Apie tai visa tema. Aš ir pati neseniai gavau dovanų Phaleanopsį, kuriuo negaliu atsidžiaugt Galėtumėt pasiskaityt kad ir paskutinius tmeos psl, tikrai rasit jus dominančią informaciją
O nukrito dėl to, kad pasikeitė gėlytės vieta, buvo nešta, gal pašalo... Visad taip būna. Pas mane irgi nukrito nuo vieno žiedkočio visi pumpurėliai O po mėnesiuko vėl pradėjo kraut!
Laistoma tik tada, kai šaknys papilkėja (per permatomą vazoną gerai matosi). Jokiu būdu ne anksčiau, nes perlaistysit, pradės pūt šaknys. Aš pati per mėnesiuką laisčiau tik 2x, išejo kas antrą sav. O šiuo metu sustojau, nes namie šalta, tai ir drėgmė jaučiasi. Tai vazonėlį pastačiau ant akmenukais iškloto indo su vandeniu, kad vanduo tik neliestų gėlės šaknų! Vanduo garuoja, augalas gauna drėgmės
Tinginyste-tai nepateisinama....
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 09, 17:17)
Nu niekaip nerandu Kaune to žurnaliuko, nors tu ką! Iki Senukų neturiu galimybės nulėkt šiomis dienomis
Ambrozija, tu zurnaliuku ir ne viena siandien maciau ir pati nusipirkau pacioje IKI parduotuveje prie Lituanikos
QUOTE(Pentarda @ 2009 10 10, 20:43)
Ambrozija, tu zurnaliuku ir ne viena siandien maciau ir pati nusipirkau pacioje IKI parduotuveje prie Lituanikos
Šiandien jau pati nusipirkau Aleksoto Maximos bazėj, ačiū mergaitėms, kurios užrodė
gal galit pasakyti, kodel mano miltonopsio vienas "krumelis" linksta? tikrai nemanau, kad putu.. ir saknys lyg ir sveikos buvo kai persodinau..... siaip visa gelyte lyg ier nieko... atrodo sveika.. ir lapelius du naujus leidzia
tiesa to "linkstancio krumelio" (nezinau kaip kitaip pavadinti ) vienas lapas ruduoja
tiesa to "linkstancio krumelio" (nezinau kaip kitaip pavadinti ) vienas lapas ruduoja