QUOTE(evutext @ 2009 10 08, 19:42)
ir dar kas jau turi zurnaliuka... atkreipkit demesi i 28 psl esancias raibuoles, kur prie ju raso,kaip priristi ziedynkoti..tokias pacias SKM pardavineja. Man asmeniskai nerealios
Nu niekaip nerandu Kaune to žurnaliuko, nors tu ką! Iki Senukų neturiu galimybės nulėkt šiomis dienomis
QUOTE(saidutea @ 2009 10 08, 22:14)
negaliu nepasidalinti su jumis dziugia zinia kalbejau katik su mama, tai ji issidave, kad man gimtadienio proga Oncidium sweet sugar padovanos kokia as laiminga ir labai laukiu begu ieskot info apie sia nuostabia gelyte
Kaip faina!
QUOTE(shidochika @ 2009 10 09, 00:16)
Na nurinkau as pelesiukus ir nelaistysiu kuri laika,persodinti nesiryztu,nes jos zydi
Mane jau paprotino, kad palaukt pavasario, juk ne mirtina gėlei, o trauma didelė ....
QUOTE(rosee @ 2009 10 09, 11:20)
Tiesa, nepaminėjau, kad išrinkite vulkanines uolienas (balti lenvgvi, atrodo kaip akmenukai) ir sudėkite vietoje drenažo į vazonėlio dugną , o būna pirkti salonuose "Tarp gėlių" ir "Maximose" kur visokie vazonai, trąšos, tame skyrelyje.
Gerai, kad paskaičiau šį postą! Dabar žinosiu dėl tos uolienos Praplėšus maišelį aš tik apdėjau viršutines šaknis stambia žieve.
QUOTE(+777+ @ 2009 10 09, 15:00)
kai šaknys šviesiai žalios, tai reiškia, kad gėlytę reikia palaistyti . Pagal visas rekomendacijas įstatyti į virintą ir atvėsintą iki kambario temperatūros vandenį pusvalandžiui, kad atsigertu, o paskui ištraukus iš vandens nuvarvinti, kad nesupūtų. Ir vazonelis turi būti peršviečiamas, kad šaknys šviesos gautų ir bijo tiesioginės saulės, bijo skersveju... vienžo dėl gėlės reikia gyventi...
Aš neturiu tiek laiko cackintis. Nužydėjusią gėlę persodinau į molinį vazoną, palaistau kartą į savaitę šlakeliu vandens tiesiai iš krano. Stovi ji pas mane ant palangės rytinėj pusėj ir langai darinėjami ir žydi puikiai. Mažiau prie jos stovėt reikia, čia gi gėlė parazitas
Aš neturiu tiek laiko cackintis. Nužydėjusią gėlę persodinau į molinį vazoną, palaistau kartą į savaitę šlakeliu vandens tiesiai iš krano. Stovi ji pas mane ant palangės rytinėj pusėj ir langai darinėjami ir žydi puikiai. Mažiau prie jos stovėt reikia, čia gi gėlė parazitas
Laistyt patarė, kai šaknys pilkšvos, o ne žalsvos. Statau į nugarintą kelias dienas vandenį, siūloma lietaus vandenį naudot.
O man patinka tas peršviečiamas vazonėlis Gerai matosi šaknytės, galiu nustatyt, kada trūksta drėgmės Kol kas laistyta tik 2x ji pas mane, išėjo kas 2 savaitėles.