Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(evutext @ 2009 10 08, 19:42)
ir dar kas jau turi zurnaliuka... atkreipkit demesi i 28 psl esancias raibuoles, kur prie ju raso,kaip priristi ziedynkoti..tokias pacias SKM pardavineja. Man asmeniskai nerealios  4u.gif

Nu niekaip nerandu Kaune to žurnaliuko, nors tu ką! schmoll.gif Iki Senukų neturiu galimybės nulėkt šiomis dienomis doh.gif

QUOTE(saidutea @ 2009 10 08, 22:14)
negaliu nepasidalinti su jumis dziugia zinia thumbup.gif  kalbejau katik su mama, tai ji issidave, kad man gimtadienio proga Oncidium sweet sugar padovanos wub.gif  kokia as laiminga bigsmile.gif  ir labai laukiu wub.gif begu ieskot info apie sia nuostabia gelyte wub.gif

Kaip faina! thumbup.gif

QUOTE(shidochika @ 2009 10 09, 00:16)
Na nurinkau as pelesiukus ir nelaistysiu kuri laika,persodinti nesiryztu,nes jos zydi  g.gif

Mane jau paprotino, kad palaukt pavasario, juk ne mirtina gėlei, o trauma didelė ....

QUOTE(rosee @ 2009 10 09, 11:20)
Tiesa, nepaminėjau, kad išrinkite vulkanines uolienas (balti lenvgvi, atrodo kaip akmenukai) ir sudėkite vietoje drenažo į vazonėlio dugną  mirksiukas.gif  , o būna pirkti salonuose "Tarp gėlių" ir "Maximose" kur visokie vazonai, trąšos, tame skyrelyje.

Gerai, kad paskaičiau šį postą! bigsmile.gif Dabar žinosiu dėl tos uolienos wink.gif Praplėšus maišelį aš tik apdėjau viršutines šaknis stambia žieve.

QUOTE(+777+ @ 2009 10 09, 15:00)
kai šaknys šviesiai žalios, tai reiškia, kad gėlytę reikia palaistyti smile.gif. Pagal visas rekomendacijas įstatyti į virintą ir atvėsintą iki kambario temperatūros vandenį pusvalandžiui, kad atsigertu, o paskui ištraukus iš vandens nuvarvinti, kad nesupūtų. Ir vazonelis turi būti peršviečiamas, kad šaknys šviesos gautų ir bijo tiesioginės saulės, bijo skersveju... vienžo dėl gėlės reikia gyventi... doh.gif
Aš neturiu tiek laiko cackintis. Nužydėjusią gėlę persodinau į molinį vazoną, palaistau kartą į savaitę šlakeliu vandens tiesiai iš krano. Stovi ji pas mane ant palangės rytinėj pusėj ir langai darinėjami ir žydi puikiai. Mažiau prie jos stovėt reikia, čia gi gėlė parazitas mirksiukas.gif

Laistyt patarė, kai šaknys pilkšvos, o ne žalsvos. Statau į nugarintą kelias dienas vandenį, siūloma lietaus vandenį naudot.
O man patinka tas peršviečiamas vazonėlis thumbup.gif Gerai matosi šaknytės, galiu nustatyt, kada trūksta drėgmės wink.gif Kol kas laistyta tik 2x ji pas mane, išėjo kas 2 savaitėles.
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2009 10 09, 14:41)
Sveikutes,
jau seniai vis paskaitineju jusu temas ir vis  moraliskai ruosiausi igyvendinti savo sena svajone ir isigyt siu grazuoliu  ax.gif Na ir va rugpjuti gimtadienio proga gavau  viena alyviniais ziedais (Phalaenopsis) yess.gif
ale  juk tuo viskas nesibaigia  doh.gif  blush2.gif kol cia salia manes dar dirbo geliu baze nusipirkau tokias ale perzydejusias dvi (po 5lt) Na bet va man tos saknys nepatinka  schmoll.gif ir ju spalva tokia ne ryskiai zalia o tokia sveisiai zalia  unsure.gif bet lapija grazi ir dar rodos net ziedynstiebis lenda lyg  g.gif nesuprantu ar ten nuo senumo ar puvinys isimetes ir ar is vis pavyks man jas issisaugoti  unsure.gif  nors laabai noriu  wub.gif
va cia meginu idet saknu foto, ant vienu sveiku tai tokios juodos tamsios demeles, dar yra saknu sausu sudziuvusiu, pavirsiuje lb mazai saknu ir daug nudziuvusiu, toki siulai...kazi gal reik persodint ir isimt nukirpt tas negrazias saknis g.gif kas ten joms yra  g.gif  angliskai  nemoku , kad galeciau pastudijuot jusu pirmam psl imesta info blush2.gif dairiausi ir RS , bet ...

Na, gana normaliai tos saknys atrodo. As nukirpciau tas jau visai nebegyvas orines saknis ir apdeciau iki virsaus substratu, nes dabar jo lyg ir truksta.
Del isemimo is vazono. man viduje esancios saknys gerai atrodo, bent jau nematau kad butu kazkokia kritine padetis, kad dabar reiketu ta phalika traukti lauk ir persodineti. Palauk pavasario ir tada ziurek. Nepersisitenk su laistymu, kad saknys nepradetu puti.
Del lendancio daikto - tai lyg ir ziedstiebis. Sunku pasakyti dar.
Gal kazkas is mergaiciu dar kokiu papildomu kometu tures del saknu...
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 09, 16:17)
Statau į nugarintą kelias dienas vandenį, siūloma lietaus vandenį naudot.
O man patinka tas peršviečiamas vazonėlis  thumbup.gif Gerai matosi šaknytės, galiu nustatyt, kada trūksta drėgmės wink.gif

Aš statau orchidėją su vazonu į tuščią dubenį ir pilu ant substrato vandenį, kuris pertekėjęs išbėga per dugną. Ir tada dar palieku kuriam laikui vazoną tame vandenyje, kad pilnai substratas prisigertų vandens.
O permatomi vazonai yra gėris: matosi šaknys ir drėgmė vazone. Aš beveik visas susodinau į permatomus plastmasinius, o tuos sudėjau į gražius vazonus: ir gražu, ir patogu.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2009 10 09, 18:29)
Aš statau orchidėją su vazonu į tuščią dubenį ir pilu ant substrato vandenį, kuris pertekėjęs išbėga per dugną. Ir tada dar palieku kuriam laikui vazoną tame vandenyje, kad pilnai substratas prisigertų vandens.
O permatomi vazonai yra gėris: matosi šaknys ir drėgmė vazone. Aš beveik visas susodinau į permatomus plastmasinius, o tuos sudėjau į gražius vazonus: ir gražu, ir patogu.

Kaip kam patogiau su tuo laistymu, tiesiog taip visur minima, kad statoma į indą su vandeniu sulig vazono viršumi ir paliekama 20-30 min smile.gif Iš manęs menka patarėja, tiesiog mokaus iš kitų labai greit biggrin.gif

thumbup.gif tie vazoniukai!
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 09, 13:59)
na, as apie persodinimo rezultatus optimistiniu atveju galesiu pasakyti po keleto savaiciu. Kiek as esu persodinusi smulkiasakniu - man nenudviso, bet ir nezydejo dar per du metus  biggrin.gif  biggrin.gif

Bus idomu suzinot.
Atsakyti
laba diena

norejau paklaust o kada tvirtinate ziedstiebius prie pagaliukiu kad tiesiai augtu? g.gif ar tik tada kai jau visai ilgi ir toliau maziau auga ar kai dar tik kokie 15 cm ir dar augt ir augt?
Atsakyti
Zinok cia labai tinka patarle - 'lenk medi, kol jaunas' mirksiukas.gif pamazu palengva jam augant atlenkinek i norima pozicija.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 10, 13:38)
Zinok cia labai tinka patarle - 'lenk medi, kol jaunas'  mirksiukas.gif pamazu palengva jam augant atlenkinek i norima pozicija.

aciu 4u.gif o tai ziuriu jie pas mane kreivi sleivi auga doh.gif
Atsakyti
Laistymas:kekvienai gelei individualiai,vienai reikia kas savaite,kitai kas menesi,kitai kas dvi.Tiesiogiai tvirtinti,kad reikia liet kas savaite-neatitinka tikroves.
Kodel?Todel kad:
Skiriasi gyvenimo salygos.Pas vienus silta ir nedregna.Pas kitus dregna ir salta(kai nesildoma) Pas vienus butai tamsus,pas kitus yra ir sviesiu kambariu.Vienos sodina i vienoki substrata,kitos i kitoki.
Vazonai:PH geriausiai sodinti i permatomus,smulkiasaknes orchidejas galima ne i permatomus(molinius nelabai patarciau-saknys isitvirtina ir gan greit priauga prie sieneliu).PH permatomi geriau tuom,kad gali stebeti saknu busena(ar jau reikia lieti,ar saknys pilkos,vazone matosi kondencatas ant sieneliu),o jau ta paprasta permatoma galima ideti i bet koki vazoneli(molini,plastikini ir t.t)
Nera taisykles be isimciu....
Atsakyti
Sveikutės, atėjau net nežinau ar patarimo, ar pasiguost doh.gif Mano nabagės orchidėjos vis nukenčia nuo mano augintinių unsure.gif Ne katinas, tai vaikas sugeba jas nuverst blink.gif Nuo vaiko dar galiu padėt kur aukščiau, bet nuo katino???? Visur užsilipa, jau nekalbant apie palanges. Kur jūs "slepiat" savo gėlytes? ax.gif Nes jau bijau, kad numirios jos man vis susitrenkdamos ir išlėkdamos iš vazonų blink.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmelis @ 2009 10 10, 17:34)
Sveikutės, atėjau net nežinau ar patarimo, ar pasiguost doh.gif Mano nabagės orchidėjos vis nukenčia nuo mano augintinių unsure.gif Ne katinas, tai vaikas sugeba jas nuverst blink.gif Nuo vaiko dar galiu padėt kur aukščiau, bet nuo katino???? Visur užsilipa, jau nekalbant apie palanges. Kur jūs "slepiat" savo gėlytes? ax.gif Nes jau bijau, kad numirios jos man vis susitrenkdamos ir išlėkdamos iš vazonų blink.gif  blush2.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif cia jau katina auklet reikia...jau as savo isdresiravau..jei jau lipa ant palanges tai eina kaip ant pirstu galiuku..kad neuzkliutu,neapverstu doh.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2009 10 10, 17:38)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  cia jau katina auklet reikia...jau as savo isdresiravau..jei jau lipa ant palanges tai eina kaip ant pirstu galiuku..kad neuzkliutu,neapverstu doh.gif
user posted image

user posted image

Nu tai kaip ją išdresiruot??? Jei lekia akis išdegus bedūkdama doh.gif blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti