Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos, turiu klausima unsure.gif del ko gali buti falenosio lapsai nuseti smulkiais juodais taskiukais? ar cia kokia liga gali but ar del netinkamos prieziuros? verysad.gif

ir dar. lapai kurie atsukti i langa, tai ju krasciukai tokie bordine spalva apvesti lyg. ar gali buti nuo saules? ryte ji sviete pries langa, bet ar galejo taip greit paraust krastai g.gif ar cia is seniau as nepastebejau unsure.gif

labai lauksiu atsakymu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2009 10 09, 09:11)
orchidėjų substrate NETURI BŪTI DURPIŲ! Kaip čia taip?  kaip į jį reaguos mano orchidėjos?

maniškė viena buvo beveik numirusi, be lapų visai. Persodinimui teturėjau tą su durpėmis substraktą, ir nieko atsigauna, jau ir kelis lapus užsiauginusi thumbup.gif

QUOTE(rosee @ 2009 10 09, 11:20)
2. Rinkinys skirtas vienos orchidėjos (Phalaenopsis ar Cattleya) persodinimui:
15 cm permatomas vazonėlis

o tas rinkinys būna tik su vieno dydžio vazonėliais? g.gif jei reikia persodint į didesnį tai jau nebetinka tas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 08, 18:10)
Reiks gal isdristi su tuo zygu uzsiimt, nors kiek smulkiasakniu persodinau, visos nudveso nuo saknu sujudinimo...

na, as apie persodinimo rezultatus optimistiniu atveju galesiu pasakyti po keleto savaiciu. Kiek as esu persodinusi smulkiasakniu - man nenudviso, bet ir nezydejo dar per du metus biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(rutulyte @ 2009 10 09, 13:40)
maniškė viena buvo beveik numirusi, be lapų visai. Persodinimui teturėjau tą su durpėmis substraktą, ir nieko atsigauna, jau ir kelis lapus užsiauginusi  thumbup.gif
o tas rinkinys būna tik su vieno dydžio vazonėliais?  g.gif jei reikia persodint į didesnį tai jau nebetinka tas  unsure.gif

Taigi yra to paties substrato be vazonu. Po 4 litrus. Pirk ta pakuote, jeigu vazonus savo turi. Yra net jeigu nori atskirti komponentai - pati substrata gali pasidaryti. As tai pirkau jau padaryta (pusu zieve, uolienos kazkokios ir putplasits). 4 litrai kainavo apie 13 Lt Ermitaze.
Papildyta:
QUOTE(saidutea @ 2009 10 09, 13:05)
Sveikos, turiu klausima unsure.gif  del ko gali buti falenosio lapsai nuseti smulkiais juodais taskiukais? ar cia kokia liga gali but ar del netinkamos prieziuros? verysad.gif

ir dar. lapai kurie atsukti i langa, tai ju krasciukai tokie bordine spalva apvesti lyg. ar gali buti nuo saules? ryte ji sviete pries langa, bet ar galejo taip greit paraust krastai g.gif ar cia is seniau as nepastebejau unsure.gif

labai lauksiu atsakymu 4u.gif

Man atrodo, kad nuo per daug saules lapai pakeicia spalva. Phal. uztenka vos poros valandu per diena saules sviesos. Patartina ne tiesiogines.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 09, 12:59)
Man atrodo, kad nuo per daug saules lapai pakeicia spalva. Phal. uztenka vos poros valandu per diena saules sviesos. Patartina ne tiesiogines.

aciu 4u.gif man atrodo ir tie taskiukai nuo saules unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 10 09, 14:03)
aciu 4u.gif man atrodo ir tie taskiukai nuo saules unsure.gif

Maniske irgi nuo saules nusitaskavo, bet pagalvojau, kad arteja ziema, tai tures laiko pailseti nuo saules spinduliu smile.gif Be to, kiek zinau, nuo to nieko gelems neatsitinka. na, nebent tais atvejais, kai jas visai sauleje nukepini biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,
jau seniai vis paskaitineju jusu temas ir vis moraliskai ruosiausi igyvendinti savo sena svajone ir isigyt siu grazuoliu ax.gif Na ir va rugpjuti gimtadienio proga gavau viena alyviniais ziedais (Phalaenopsis) yess.gif
ale juk tuo viskas nesibaigia doh.gif blush2.gif kol cia salia manes dar dirbo geliu baze nusipirkau tokias ale perzydejusias dvi (po 5lt) Na bet va man tos saknys nepatinka schmoll.gif ir ju spalva tokia ne ryskiai zalia o tokia sveisiai zalia unsure.gif bet lapija grazi ir dar rodos net ziedynstiebis lenda lyg g.gif nesuprantu ar ten nuo senumo ar puvinys isimetes ir ar is vis pavyks man jas issisaugoti unsure.gif nors laabai noriu wub.gif
va cia meginu idet saknu foto, ant vienu sveiku tai tokios juodos tamsios demeles, dar yra saknu sausu sudziuvusiu, pavirsiuje lb mazai saknu ir daug nudziuvusiu, toki siulai...kazi gal reik persodint ir isimt nukirpt tas negrazias saknis g.gif kas ten joms yra g.gif angliskai nemoku , kad galeciau pastudijuot jusu pirmam psl imesta info blush2.gif dairiausi ir RS , bet ...
user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image
oriniu saknu yra graziu....bendras vaizdas.... cia galvociau ziedynstiebis lenda g.gif
user posted image user posted image user posted image

pas kita gelyte tai ant saknu irgi toki patys juodi plemai unsure.gif

labai lauksiu patarimu,, kaip issaugoti gelytes ir padet joms augti ax.gif
Atsakyti
kai šaknys šviesiai žalios, tai reiškia, kad gėlytę reikia palaistyti smile.gif. Pagal visas rekomendacijas įstatyti į virintą ir atvėsintą iki kambario temperatūros vandenį pusvalandžiui, kad atsigertu, o paskui ištraukus iš vandens nuvarvinti, kad nesupūtų. Ir vazonelis turi būti peršviečiamas, kad šaknys šviesos gautų ir bijo tiesioginės saulės, bijo skersveju... vienžo dėl gėlės reikia gyventi... doh.gif
Aš neturiu tiek laiko cackintis. Nužydėjusią gėlę persodinau į molinį vazoną, palaistau kartą į savaitę šlakeliu vandens tiesiai iš krano. Stovi ji pas mane ant palangės rytinėj pusėj ir langai darinėjami ir žydi puikiai. Mažiau prie jos stovėt reikia, čia gi gėlė parazitas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(+777+ @ 2009 10 09, 15:00)
...čia gi gėlė parazitas mirksiukas.gif

STOP STOP STOP schmoll.gif

Although many orchids, especially in cool zones, live on the ground, in tropical and sub-tropical regions they grow over trees or rocks; these species are called epiphytes. A common but erroneous belief is that orchids are parasite plants that feed on the trees they live upon. Not so; they just borrow vital space and support from them. In fact, in benign climates as the one we enjoy in Guadalajara and Chapala, a very agreeable way to cultivate these beautiful plants is to fix them, direct or indirectly, to a tree trunk suitable to the purpose.

šaltinis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 09, 16:15)
STOP STOP STOP  schmoll.gif

Although many orchids, especially in cool zones, live on the ground, in tropical and sub-tropical regions they grow over trees or rocks; these species are called epiphytes. A common but erroneous belief is that orchids are parasite plants that feed on the trees they live upon. Not so; they just borrow vital space and support from them. In fact, in benign climates as the one we enjoy in Guadalajara and Chapala, a very agreeable way to cultivate these beautiful plants is to fix them, direct or indirectly, to a tree trunk suitable to the purpose.

šaltinis  smile.gif

niu nieko nesuprantu deja... verysad.gif verysad.gif verysad.gif

tai kas gerai o kas blogai?? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 09, 15:15)
STOP STOP STOP  schmoll.gif

Tai jei TIK ant sprando sėdi, tai jau ne parazitas tongue.gif schmoll.gif Ar būtinai reikia dar ir graužti tą sprandą,kad jau gautum tą epitetą? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(+777+ @ 2009 10 09, 15:00)
kai šaknys šviesiai žalios, tai reiškia, kad gėlytę reikia palaistyti smile.gif. Pagal visas rekomendacijas įstatyti į virintą ir atvėsintą iki kambario temperatūros vandenį pusvalandžiui, kad atsigertu, o paskui ištraukus iš vandens nuvarvinti, kad nesupūtų. Ir vazonelis turi būti peršviečiamas, kad šaknys šviesos gautų ir bijo tiesioginės saulės, bijo skersveju... vienžo dėl gėlės reikia gyventi... doh.gif
Aš neturiu tiek laiko cackintis. Nužydėjusią gėlę persodinau į molinį vazoną, palaistau kartą į savaitę šlakeliu vandens tiesiai iš krano. Stovi ji pas mane ant palangės rytinėj pusėj ir langai darinėjami ir žydi puikiai. Mažiau prie jos stovėt reikia, čia gi gėlė parazitas mirksiukas.gif

as taip pat persodinusi i molinius vazonus ........ir lyg nieko.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 09, 10:02)
Jei cimbidžiams, tai tinka, o kitoms nlb.
Aš tai traukčiau ir persodinčiau, jei šiuo metu nežydi, nes paprastai supuva durpėse, na čia tik pas vieną forumietę auga žemėse ir vargo nemato, bet pas daugumą tai  schmoll.gif

Ne pas vieną. Ir ne pas dvi... tongue.gif Bet iš tikrųjų kai prieš tai auginau komposte su trečdaliu durpių, tai tikrai geriau augo thumbup.gif Nes palaistyt tik kartą per mėnesį reikėdavo thumbup.gif Tokiam tinginiui, kaip aš, tai buvo pats tas tongue.gif ax.gif Paskui čia "po didele forumiečių įtaka..." pakeičiau žemą PH ir visas susodinau tik į Kalifornijos sliekų kompostą. Na pora mėnesių buvo viskas thumbup.gif , paskui žemė perdžiūvo, kai kurie lapai glebti pradėjo schmoll.gif Bet man į galvą neatėjo, kad perdžiūvo schmoll.gif Pasiknaisiojus šaknyne, pasimatė, kad tas kompostas kaip rėtis. Geriau už bet kokias žieves tongue.gif Žodžiu, dabar vėl vargstu su padažnėjusiu laistymu. Todėl galvoju apie pasilengvinimą savo darbų ax.gif Reikės vėl PH atgrąžinti į komposto-durpių mišinį thumbup.gif Kaip jau buvo augusios pora metų. thumbup.gif Naujokėm nelinkiu užsiiminėti eksperimentais nono.gif
Papildyta:
QUOTE(jalka @ 2009 10 09, 08:12)
eilini karta isitikinu-kiekviena augina vis kitaip.. rupinasi vis kitaip..ir tai saunu! thumbup.gif

thumbup.gif
Atsakyti