Sveikos, turiu klausima del ko gali buti falenosio lapsai nuseti smulkiais juodais taskiukais? ar cia kokia liga gali but ar del netinkamos prieziuros?
ir dar. lapai kurie atsukti i langa, tai ju krasciukai tokie bordine spalva apvesti lyg. ar gali buti nuo saules? ryte ji sviete pries langa, bet ar galejo taip greit paraust krastai ar cia is seniau as nepastebejau
labai lauksiu atsakymu
QUOTE(vija @ 2009 10 09, 09:11)
orchidėjų substrate NETURI BŪTI DURPIŲ! Kaip čia taip? kaip į jį reaguos mano orchidėjos?
maniškė viena buvo beveik numirusi, be lapų visai. Persodinimui teturėjau tą su durpėmis substraktą, ir nieko atsigauna, jau ir kelis lapus užsiauginusi
QUOTE(rosee @ 2009 10 09, 11:20)
2. Rinkinys skirtas vienos orchidėjos (Phalaenopsis ar Cattleya) persodinimui:
15 cm permatomas vazonėlis
15 cm permatomas vazonėlis
o tas rinkinys būna tik su vieno dydžio vazonėliais? jei reikia persodint į didesnį tai jau nebetinka tas
QUOTE(Tina* @ 2009 10 08, 18:10)
Reiks gal isdristi su tuo zygu uzsiimt, nors kiek smulkiasakniu persodinau, visos nudveso nuo saknu sujudinimo...
na, as apie persodinimo rezultatus optimistiniu atveju galesiu pasakyti po keleto savaiciu. Kiek as esu persodinusi smulkiasakniu - man nenudviso, bet ir nezydejo dar per du metus
Papildyta:
QUOTE(rutulyte @ 2009 10 09, 13:40)
maniškė viena buvo beveik numirusi, be lapų visai. Persodinimui teturėjau tą su durpėmis substraktą, ir nieko atsigauna, jau ir kelis lapus užsiauginusi
o tas rinkinys būna tik su vieno dydžio vazonėliais? jei reikia persodint į didesnį tai jau nebetinka tas
Taigi yra to paties substrato be vazonu. Po 4 litrus. Pirk ta pakuote, jeigu vazonus savo turi. Yra net jeigu nori atskirti komponentai - pati substrata gali pasidaryti. As tai pirkau jau padaryta (pusu zieve, uolienos kazkokios ir putplasits). 4 litrai kainavo apie 13 Lt Ermitaze.
Papildyta:
QUOTE(saidutea @ 2009 10 09, 13:05)
Sveikos, turiu klausima del ko gali buti falenosio lapsai nuseti smulkiais juodais taskiukais? ar cia kokia liga gali but ar del netinkamos prieziuros?
ir dar. lapai kurie atsukti i langa, tai ju krasciukai tokie bordine spalva apvesti lyg. ar gali buti nuo saules? ryte ji sviete pries langa, bet ar galejo taip greit paraust krastai ar cia is seniau as nepastebejau
labai lauksiu atsakymu
labai lauksiu atsakymu
Man atrodo, kad nuo per daug saules lapai pakeicia spalva. Phal. uztenka vos poros valandu per diena saules sviesos. Patartina ne tiesiogines.
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 09, 12:59)
Man atrodo, kad nuo per daug saules lapai pakeicia spalva. Phal. uztenka vos poros valandu per diena saules sviesos. Patartina ne tiesiogines.
aciu man atrodo ir tie taskiukai nuo saules
QUOTE(saidutea @ 2009 10 09, 14:03)
aciu man atrodo ir tie taskiukai nuo saules
Maniske irgi nuo saules nusitaskavo, bet pagalvojau, kad arteja ziema, tai tures laiko pailseti nuo saules spinduliu Be to, kiek zinau, nuo to nieko gelems neatsitinka. na, nebent tais atvejais, kai jas visai sauleje nukepini
Sveikutes,
jau seniai vis paskaitineju jusu temas ir vis moraliskai ruosiausi igyvendinti savo sena svajone ir isigyt siu grazuoliu Na ir va rugpjuti gimtadienio proga gavau viena alyviniais ziedais (Phalaenopsis)
ale juk tuo viskas nesibaigia kol cia salia manes dar dirbo geliu baze nusipirkau tokias ale perzydejusias dvi (po 5lt) Na bet va man tos saknys nepatinka ir ju spalva tokia ne ryskiai zalia o tokia sveisiai zalia bet lapija grazi ir dar rodos net ziedynstiebis lenda lyg nesuprantu ar ten nuo senumo ar puvinys isimetes ir ar is vis pavyks man jas issisaugoti nors laabai noriu
va cia meginu idet saknu foto, ant vienu sveiku tai tokios juodos tamsios demeles, dar yra saknu sausu sudziuvusiu, pavirsiuje lb mazai saknu ir daug nudziuvusiu, toki siulai...kazi gal reik persodint ir isimt nukirpt tas negrazias saknis kas ten joms yra angliskai nemoku , kad galeciau pastudijuot jusu pirmam psl imesta info dairiausi ir RS , bet ...
oriniu saknu yra graziu....bendras vaizdas.... cia galvociau ziedynstiebis lenda
pas kita gelyte tai ant saknu irgi toki patys juodi plemai
labai lauksiu patarimu,, kaip issaugoti gelytes ir padet joms augti
jau seniai vis paskaitineju jusu temas ir vis moraliskai ruosiausi igyvendinti savo sena svajone ir isigyt siu grazuoliu Na ir va rugpjuti gimtadienio proga gavau viena alyviniais ziedais (Phalaenopsis)
ale juk tuo viskas nesibaigia kol cia salia manes dar dirbo geliu baze nusipirkau tokias ale perzydejusias dvi (po 5lt) Na bet va man tos saknys nepatinka ir ju spalva tokia ne ryskiai zalia o tokia sveisiai zalia bet lapija grazi ir dar rodos net ziedynstiebis lenda lyg nesuprantu ar ten nuo senumo ar puvinys isimetes ir ar is vis pavyks man jas issisaugoti nors laabai noriu
va cia meginu idet saknu foto, ant vienu sveiku tai tokios juodos tamsios demeles, dar yra saknu sausu sudziuvusiu, pavirsiuje lb mazai saknu ir daug nudziuvusiu, toki siulai...kazi gal reik persodint ir isimt nukirpt tas negrazias saknis kas ten joms yra angliskai nemoku , kad galeciau pastudijuot jusu pirmam psl imesta info dairiausi ir RS , bet ...
oriniu saknu yra graziu....bendras vaizdas.... cia galvociau ziedynstiebis lenda
pas kita gelyte tai ant saknu irgi toki patys juodi plemai
labai lauksiu patarimu,, kaip issaugoti gelytes ir padet joms augti
kai šaknys šviesiai žalios, tai reiškia, kad gėlytę reikia palaistyti . Pagal visas rekomendacijas įstatyti į virintą ir atvėsintą iki kambario temperatūros vandenį pusvalandžiui, kad atsigertu, o paskui ištraukus iš vandens nuvarvinti, kad nesupūtų. Ir vazonelis turi būti peršviečiamas, kad šaknys šviesos gautų ir bijo tiesioginės saulės, bijo skersveju... vienžo dėl gėlės reikia gyventi...
Aš neturiu tiek laiko cackintis. Nužydėjusią gėlę persodinau į molinį vazoną, palaistau kartą į savaitę šlakeliu vandens tiesiai iš krano. Stovi ji pas mane ant palangės rytinėj pusėj ir langai darinėjami ir žydi puikiai. Mažiau prie jos stovėt reikia, čia gi gėlė parazitas
Aš neturiu tiek laiko cackintis. Nužydėjusią gėlę persodinau į molinį vazoną, palaistau kartą į savaitę šlakeliu vandens tiesiai iš krano. Stovi ji pas mane ant palangės rytinėj pusėj ir langai darinėjami ir žydi puikiai. Mažiau prie jos stovėt reikia, čia gi gėlė parazitas
QUOTE(+777+ @ 2009 10 09, 15:00)
...čia gi gėlė parazitas
STOP STOP STOP
Although many orchids, especially in cool zones, live on the ground, in tropical and sub-tropical regions they grow over trees or rocks; these species are called epiphytes. A common but erroneous belief is that orchids are parasite plants that feed on the trees they live upon. Not so; they just borrow vital space and support from them. In fact, in benign climates as the one we enjoy in Guadalajara and Chapala, a very agreeable way to cultivate these beautiful plants is to fix them, direct or indirectly, to a tree trunk suitable to the purpose.
šaltinis
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 09, 16:15)
STOP STOP STOP
Although many orchids, especially in cool zones, live on the ground, in tropical and sub-tropical regions they grow over trees or rocks; these species are called epiphytes. A common but erroneous belief is that orchids are parasite plants that feed on the trees they live upon. Not so; they just borrow vital space and support from them. In fact, in benign climates as the one we enjoy in Guadalajara and Chapala, a very agreeable way to cultivate these beautiful plants is to fix them, direct or indirectly, to a tree trunk suitable to the purpose.
šaltinis
šaltinis
niu nieko nesuprantu deja...
tai kas gerai o kas blogai??
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 09, 15:15)
STOP STOP STOP
Tai jei TIK ant sprando sėdi, tai jau ne parazitas Ar būtinai reikia dar ir graužti tą sprandą,kad jau gautum tą epitetą?
QUOTE(+777+ @ 2009 10 09, 15:00)
kai šaknys šviesiai žalios, tai reiškia, kad gėlytę reikia palaistyti . Pagal visas rekomendacijas įstatyti į virintą ir atvėsintą iki kambario temperatūros vandenį pusvalandžiui, kad atsigertu, o paskui ištraukus iš vandens nuvarvinti, kad nesupūtų. Ir vazonelis turi būti peršviečiamas, kad šaknys šviesos gautų ir bijo tiesioginės saulės, bijo skersveju... vienžo dėl gėlės reikia gyventi...
as taip pat persodinusi i molinius vazonus ........ir lyg nieko....
QUOTE(rosee @ 2009 10 09, 10:02)
Jei cimbidžiams, tai tinka, o kitoms nlb.
Aš tai traukčiau ir persodinčiau, jei šiuo metu nežydi, nes paprastai supuva durpėse, na čia tik pas vieną forumietę auga žemėse ir vargo nemato, bet pas daugumą tai
Aš tai traukčiau ir persodinčiau, jei šiuo metu nežydi, nes paprastai supuva durpėse, na čia tik pas vieną forumietę auga žemėse ir vargo nemato, bet pas daugumą tai
Ne pas vieną. Ir ne pas dvi... Bet iš tikrųjų kai prieš tai auginau komposte su trečdaliu durpių, tai tikrai geriau augo Nes palaistyt tik kartą per mėnesį reikėdavo Tokiam tinginiui, kaip aš, tai buvo pats tas Paskui čia "po didele forumiečių įtaka..." pakeičiau žemą PH ir visas susodinau tik į Kalifornijos sliekų kompostą. Na pora mėnesių buvo viskas , paskui žemė perdžiūvo, kai kurie lapai glebti pradėjo Bet man į galvą neatėjo, kad perdžiūvo Pasiknaisiojus šaknyne, pasimatė, kad tas kompostas kaip rėtis. Geriau už bet kokias žieves Žodžiu, dabar vėl vargstu su padažnėjusiu laistymu. Todėl galvoju apie pasilengvinimą savo darbų Reikės vėl PH atgrąžinti į komposto-durpių mišinį Kaip jau buvo augusios pora metų. Naujokėm nelinkiu užsiiminėti eksperimentais
Papildyta:
QUOTE(jalka @ 2009 10 09, 08:12)
eilini karta isitikinu-kiekviena augina vis kitaip.. rupinasi vis kitaip..ir tai saunu!