Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Reiks gal isdristi su tuo zygu uzsiimt, nors kiek smulkiasakniu persodinau, visos nudveso nuo saknu sujudinimo...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 08, 17:10)
Reiks gal isdristi su tuo zygu uzsiimt, nors kiek smulkiasakniu persodinau, visos nudveso nuo saknu sujudinimo...

o kurios orchidejos smulkiasaknes skaitosi?
Atsakyti
Tos, kuriu saknys smulkios smile.gif oncidium, cambria, miltonia, zygopetalum, dendrobium...
Phalaenopsiu, vandu tai stambios.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 08, 21:26)
Tos, kuriu saknys smulkios smile.gif oncidium, cambria, miltonia, zygopetalum, dendrobium...
Phalaenopsiu, vandu tai stambios.

dekui 4u.gif labai greitu metu musu namus papuos oncidiumas ir dendrobiumas wub.gif tikiuosi mokesiu jais pasirupint rolleyes.gif o jei ne, pasitarsiu su jumis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saidutea: 08 spalio 2009 - 22:31
QUOTE(Tina* @ 2009 10 08, 18:10)

Na aš nei dėl persodinimo, nei dėl purškimo kompleksų neturiu... tongue.gif Kiekvieną bazinę,vos tik parneštą, tuoj prarevizuoju ir į savo žemę pakasu. Stabia-ar smulkiašaknė ax.gif Vasara ar žiema.. ax.gif Auginimo eigoje vėl parūpsta pažiūrėt,ar pakanka šaknims drėgmės, o gal pūsta schmoll.gif Tai ir traukiu lauk. Tiesiog norisi įgyti patirties auginime. Purškiu irgi kasdien ryte. Gėlytės mėgsta praustis tongue.gif Ir stikliniai indai pripilti visąlaik vandenuko, taip garinasi vazonėliai. Nors patalpoj ne sausa. Nepastebėjau, kad persodinimas sutrukdytų, užvėlintų žiedstiebių auginimą schmoll.gif Ar žydinti nuvystų schmoll.gif Man kažkaip jau matosi,kad PH lyg kokiais ciklais auga: pavasarį pasikrauna žiedstiebiais, vasarą žydi gausiai, rudeniop lapus auginasi ir žiemai naujam žydėjimo ciklui žiedstiebius ar jų atšakas leidžia. Natūraliai, kaip gamtoj 4 metų laikai. Tik čia žiema, jei spręst,kaip pernai buvo, ne poilsio, miego, o naujo žydėjimo metas, manau,bus tongue.gif Mano tokia įnoringa gėlė camelia tai iš viso tik žiemom ir pavasariais žydi, o vasarą ir rudenį lapus, šakas augina, pumpurus krauna.
Atsakyti
Na nurinkau as pelesiukus ir nelaistysiu kuri laika,persodinti nesiryztu,nes jos zydi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 10 08, 23:55)
Na aš nei dėl persodinimo, nei dėl purškimo kompleksų neturiu... tongue.gif Kiekvieną bazinę,vos tik parneštą, tuoj prarevizuoju ir į savo žemę pakasu. Stabia-ar smulkiašaknė ax.gif Vasara ar žiema.. ax.gif Auginimo eigoje vėl parūpsta pažiūrėt,ar pakanka šaknims drėgmės, o gal pūsta schmoll.gif Tai ir traukiu lauk. Tiesiog norisi įgyti patirties auginime. Purškiu irgi kasdien ryte. Gėlytės mėgsta praustis tongue.gif Ir stikliniai indai pripilti visąlaik vandenuko, taip garinasi vazonėliai. Nors patalpoj ne sausa. Nepastebėjau, kad persodinimas sutrukdytų, užvėlintų žiedstiebių auginimą schmoll.gif Ar žydinti nuvystų schmoll.gif Man kažkaip jau matosi,kad PH lyg kokiais ciklais auga: pavasarį pasikrauna žiedstiebiais, vasarą žydi gausiai, rudeniop lapus auginasi ir žiemai naujam žydėjimo ciklui žiedstiebius ar jų atšakas leidžia. Natūraliai, kaip gamtoj 4 metų laikai. Tik čia žiema, jei spręst,kaip pernai buvo, ne poilsio, miego, o naujo žydėjimo metas, manau,bus tongue.gif Mano tokia įnoringa gėlė camelia tai iš viso tik žiemom ir pavasariais žydi, o vasarą ir rudenį lapus, šakas augina, pumpurus krauna.

ir as tokia kaip tu ,tik nupirkta persodinu,turiu apziuret kas ten ir kaip.beja tesu praradusi vos kelis pumpurus,kitos isvis nesureaguoja i persodinima..todel kazkaip man juokinga girdeti kad orches jautrios persodinimui...
eilini karta isitikinu-kiekviena augina vis kitaip.. rupinasi vis kitaip..ir tai saunu! thumbup.gif
Atsakyti
Reikia patarimo. Nusipirkau agrofirmos Sėklos durpių substratą orchidėjoms, persodinau, o dabar visai atsitiktinai paskaičiau internete, kad orchidėjų substrate NETURI BŪTI DURPIŲ! Kaip čia taip? kaip į jį reaguos mano orchidėjos? Nieko nebesuprantu...
Iš anksto dėkinga už labiau išmanančių patarimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 09 spalio 2009 - 08:11
QUOTE(vija @ 2009 10 09, 09:11)
Reikia patarimo. Nusipirkau agrofirmos Sėklos durpių substratą orchidėjoms, persodinau, o dabar visai atsitiktinai paskaičiau internete, kad orchidėjų substrate NETURI BŪTI DURPIŲ! Kaip čia taip?  kaip į jį reaguos mano orchidėjos? Nieko nebesuprantu...
Iš anksto dėkinga už labiau išmanančių patarimus.

Jei cimbidžiams, tai tinka, o kitoms nlb.
Aš tai traukčiau ir persodinčiau, jei šiuo metu nežydi, nes paprastai supuva durpėse, na čia tik pas vieną forumietę auga žemėse ir vargo nemato, bet pas daugumą tai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 09, 10:02)
Jei cimbidžiams, tai tinka, o kitoms nlb.
Aš tai traukčiau ir persodinčiau, jei šiuo metu nežydi, nes paprastai supuva durpėse, na čia tik pas vieną forumietę auga žemėse ir vargo nemato, bet pas daugumą tai  schmoll.gif

O kokį substratą ir kur geriausia pirkti falaenopsiams?
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2009 10 09, 10:14)
O kokį substratą ir kur geriausia pirkti falaenopsiams?

1. EKSTRA substratas epifitinių orchidėjų auginimui
Gerai subalansuotas mišinys užtikrinantis oro cirkuliaciją, kas yra būtina šaknų vystimuisi, bei, sudėtinių medžiagų dėka, ilgesnį laiką išlaikantis drėgmę. Jūsų augalai bus apsaugoti nuo grybelinių infekcijų bei puvimo, augs sveikesni ir ilgiau žydės.
Tinkamas naudoti epifitinėms orchidėjoms, turinčioms tokias šaknis, kaip Phalaenopsis, Cattleya, Vanda bei kt.
Dydis - 4 l, svoris 0,95 kg.

2. Rinkinys skirtas vienos orchidėjos (Phalaenopsis ar Cattleya) persodinimui:
15 cm permatomas vazonėlis
"Ekstra" substratas epifitinėms orchidėjoms.
Gerai subalansuotas mišinys užtikrinantis oro cirkuliaciją, kas yra būtina šaknų vystimuisi, bei, sudėtinių medžiagų dėka, ilgesnį laiką išlaikantis drėgmę. Jūsų augalai bus apsaugoti nuo grybelinių infekcijų bei puvimo, augs sveikesni ir ilgiau žydės. Tinkamas naudoti epifitinėms orchidėjoms, turinčioms tokias šaknis, kaip Phalaenopsis, Cattleya, Vanda bei kt.

Tiesa, nepaminėjau, kad išrinkite vulkanines uolienas (balti lenvgvi, atrodo kaip akmenukai) ir sudėkite vietoje drenažo į vazonėlio dugną mirksiukas.gif , o būna pirkti salonuose "Tarp gėlių" ir "Maximose" kur visokie vazonai, trąšos, tame skyrelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 09 spalio 2009 - 10:36
laba diena

pries keleta dienu rasiau su klausiu apie uzpuolusius parazitukus, kurie uzsiveise nuo "kopustines" geles doh.gif kol prisiruosiau nusipirkti actaros kaip ir pataret o gi ziu... nu neber tu vabaliuku g.gif visas labai kruopsciai apziurejau nu gi nei vieno gyvio neradau. kazkaip manau kai ismeciau ta "kopustine" gele nuo kurios ir uzsiveise jie tai nebeliko joms patinkancio maisto ir ismiro visos. nu nerandu as kito paaiskinimo. actara taip ir neperliejau g.gif o gal reikejo del visa ko? g.gif nezinau...

Atsakyti