The leaves should also be misted (i.e., sprayed with water) periodically.
tai kur teisybe apie zygu lapu purskima?
Papildyta:
Kitam nurodytam saltiny:
Always water from the top, avoid getting water on the foliage and allow any excess to drain away.
Marazmas kazkoks....
Taip jau yra su ta informacija apie orchidėjų auginimą... Praktiškai niekada neimu vieno šaltinio už vienareikšmišką tiesą, pasiskaitinėju keliose skirtingose vietose ir bandau daryti išvadas. Kartais info būna absoliučiai priešinga Ypač apie temperatūrinius režimus, šviesą ir žiemos poilsius, kiek teko susidurti.
Kalbant apie lapų purškimą - darau išvadą, kad kuo minkštesni, gležnesni orchidėjos lapai (pvz., zygopetalum, lycaste, raibuolių, ir pan.), tuo lengviau jie gali būti pažeidžiami bakterinių ir grybinių ligų, išprovokuotų vandens
Kalbant apie lapų purškimą - darau išvadą, kad kuo minkštesni, gležnesni orchidėjos lapai (pvz., zygopetalum, lycaste, raibuolių, ir pan.), tuo lengviau jie gali būti pažeidžiami bakterinių ir grybinių ligų, išprovokuotų vandens
pas mane ant zygopetalum rusiska etikete..irgi parasyta apipurksti lapus vandeniu velnias,as ir purskaliojau dar parasyta kad subtratas visuomet dregnas butu...
nuzydejo 2 ziedynai,dabar auginasi 3 naujus auginius...lig atrodo grazus keras...gumbai stori nesudziuve...
nuzydejo 2 ziedynai,dabar auginasi 3 naujus auginius...lig atrodo grazus keras...gumbai stori nesudziuve...
nepurškaliokite jūs tų orchidėjų - laiko gaišimas. oro drėgmę pakelia tik laikinai, o gali pridaryti daug bėdos. pvz., jei purškiate saulėtą vasaros dieną, lašeliai veikia kaip linzės, kurios sufokusuoja saulės spindulius ir orchidėja gali mirtinai sudegt. jei purškiate dabar, tamsiuoju-vėsiuoju metų laiku, vanduo tarp lapų neišdžiųsta ilgai ir augalas supūna.
O kaip su Phaleanopsiu lapu prieziura? juos reikia purksti? jei taip kaip daznai?
ir jei sakneles orines isdziuvusios nuolat, ar reikia jas kasdien purksti? ar ne?
ir jei sakneles orines isdziuvusios nuolat, ar reikia jas kasdien purksti? ar ne?
QUOTE(saidutea @ 2009 10 08, 12:55)
O kaip su Phaleanopsiu lapu prieziura? juos reikia purksti? jei taip kaip daznai?
phalaenopsių lapus reikia reguliariai nuvalyti drėgnu skudurėliu. purkšti nereikia. orinių šaknų irgi nereikia purkšti, nes kuo labiau purkši, tuo labiau jos augs į orą, o ne į substratą. Žymiai geriau ir augintojui, ir pačiai orchidėjai, kad būtų kuo mažiau orinių šaknų.
kai orinių šaknų miškas, o normalių šaknų vos viena kita - reikškia phal. netinkamai prižiūrimas, pvz., per retai laistomas, per daug purškiamas, arba tiesiog per retai laistomas ir ore daugiau drėgmės, nei vazonėlyje. arba vazonėlyje substratas nuolat šlapias, šaknys "bėga" iš jo, kad nežūtų.
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 07, 15:02)
Na, aš su tokiu patarimu gal taip neskubėčiau. Jeigu palaikys sausiau šiek tiek, gal tas pelėsis išnyks. Tuo tarpu persodinant atidedi augalo žydėjimą metams (bent jau mano gėlėms ta taisyklė galioja).
Beje, noriu pasitarti. Problems problems.Mano zygopetalumo saknys jauciu puna (ir gumbai pasirauksleje, ir siaip matosi per permatomas sieneles). Galeciau persodinti, iškarpyti tas supuvusias šaknis, tik problema ta, kad jis buvo pasodintas į kažkokius kiminus, tai bijau, kad kai pradėsiu ardyti tą gniutulą, visos šaknys ir nukris
Beje, noriu pasitarti. Problems problems.Mano zygopetalumo saknys jauciu puna (ir gumbai pasirauksleje, ir siaip matosi per permatomas sieneles). Galeciau persodinti, iškarpyti tas supuvusias šaknis, tik problema ta, kad jis buvo pasodintas į kažkokius kiminus, tai bijau, kad kai pradėsiu ardyti tą gniutulą, visos šaknys ir nukris
Visiskai pritariu su tuo ale pelesiuku-nera ko skubeti,pas mane kai dregnas substratas(paliejus jis islieka ilgai slapias) ir jei kaip dabar-namie salta,kartais jis papelyja,bet gelei nieko nenutiko.(tuo labiau kad tai miniukas)
Kas liecia zyga-siulau persodint.Nes as sitaip savaji ir numarinau
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 08, 08:40)
Taip jau yra su ta informacija apie orchidėjų auginimą... Praktiškai niekada neimu vieno šaltinio už vienareikšmišką tiesą, pasiskaitinėju keliose skirtingose vietose ir bandau daryti išvadas. Kartais info būna absoliučiai priešinga Ypač apie temperatūrinius režimus, šviesą ir žiemos poilsius, kiek teko susidurti.
As irgi daznai skaitineju ir viena nuomone neapsiriboju.Daznai darau pagal save susumavus + ir - Nes kas tinka vienam,netinka kitam.
Vat apie tuos lapus...As irgi pastebejau,kad ju geriau nepurskalioti.Prisidirbus buvau su raibuole(aciu dievui isgelbejau) o paskui ir su cambria....Todel dabar nelaistau,nepurskiu ant ne jokios geles lapu(as apie orchidejas).PH ir kitu orchideju lapus karts nuo karto nuvalau dregnu skudureliu ir viskas.
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2009 10 08, 12:07)
phalaenopsių lapus reikia reguliariai nuvalyti drėgnu skudurėliu. purkšti nereikia. orinių šaknų irgi nereikia purkšti, nes kuo labiau purkši, tuo labiau jos augs į orą, o ne į substratą. Žymiai geriau ir augintojui, ir pačiai orchidėjai, kad būtų kuo mažiau orinių šaknų.
kai orinių šaknų miškas, o normalių šaknų vos viena kita - reikškia phal. netinkamai prižiūrimas, pvz., per retai laistomas, per daug purškiamas, arba tiesiog per retai laistomas ir ore daugiau drėgmės, nei vazonėlyje. arba vazonėlyje substratas nuolat šlapias, šaknys "bėga" iš jo, kad nežūtų.
dekui uz atsakyma, esu girdejus tai, kad gelytei geriau kuo maziau tu oriniu saknyciu. pas mano viena gelyte ju beveik nera, arba sudziuve suvyte. kita irgi kelias tik turi.
o reguliariai, tai kas kiek laiko mazdaug? pora kart i sav? kas antra diena?
Ir aš nepurškalioju, geresnis variantas, suprantama, kai šilta sausa aplinka, vazono pastatymas ant drėgnų drenažo akmenukų arba ant specialių lovelių orchidėjoms. Na paskutiniu metu, kaip esu rašiusi, sustačiau į specialius orchėms vazonėlius.
Gal kuri yra bandžiusi šią priemonę nuo kenkėjų? Kokie būtų atsiliepimai?
"Priemonė nuo kenkėjų (354 ml).
Puiki kovos priemonė su kambarinių ir sodo augalų kenkėjais.
Priemonė pagaminta iš aukštai kalnuose augančių ramunėlių, kurios naikina šimtus parazitų rūšių ir yra nekenksminga.
Naikina: baltasparnius, skydmarius, tripsus, amarus, vorantiklines erkutes, miltuotuosius skydmarius, skruzdėles ir kt. augalų kenkėjus.
Kaina 26,50Lt"
Šiaip brangoka, bet gal geresnis variantas, nei kokia chemija
Gal kuri yra bandžiusi šią priemonę nuo kenkėjų? Kokie būtų atsiliepimai?
"Priemonė nuo kenkėjų (354 ml).
Puiki kovos priemonė su kambarinių ir sodo augalų kenkėjais.
Priemonė pagaminta iš aukštai kalnuose augančių ramunėlių, kurios naikina šimtus parazitų rūšių ir yra nekenksminga.
Naikina: baltasparnius, skydmarius, tripsus, amarus, vorantiklines erkutes, miltuotuosius skydmarius, skruzdėles ir kt. augalų kenkėjus.
Kaina 26,50Lt"
Šiaip brangoka, bet gal geresnis variantas, nei kokia chemija
persodinau orxe pavasari o ji supyko ir niekaip nenori zydet
ka daryt
ka daryt
QUOTE(uudraa @ 2009 10 08, 15:15)
Metus nezydes ir tai normalu, nes jos visos taip daro po persodinimo.
Papildyta:
Del zygu purskimo. Galiu pasidalinti savo patirtimi. Visada purksdavau lapus. Ant ju atsirado rudu demeliu. Na, bet blogiausia dalis prasidejo, kai nusprendziau, kad reiketu nupurskineti substrato pavirsiu, nes jis labai greitai isdziudavo isdziovindamas virsutines saknis, tuo tarpu giliau budavo slapia. tai va tada ir prasidejo visas marazmas. Zygas numete visus lapus ir nupuvino viena bulve. jau daugiau kad purksciau pavirsiu substrato
Vakar po Silinges paraginimo kazkaip isdrisau persodinti savo grazuoli (buvusi). Galvojau, kad padetis bus baisesne saknu. taip, didele dali nukarpiau, bet tikrai nemazai liko. Tikiuosi zygas atsigaus.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 18:49)
Oi tie zygai, pas mane ta pati istorija. Saknu gniutulo iki siandien nedrisau isardyt, pasodinau i didesni vazona ir apdejau substrata aplink. Belapiu bulviu irgi kruva. Maudziau duse as zyga
Tina, as lygiai taip pat ta gniutula apkamsiau ir raminau savo sazine, kad neva bus viskas gerai. Tai paciame viduryje gniutulo tikrai nieko gero. Kai isdrisi, persodink, nes tas gniutulas niekur nedingsta, tik naujas saknis nupudina
ACIUKS