Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Kurmelis @ 2009 10 04, 19:00)
Sveikos, orchidėjų mylėtojos, aš tik dabar jungiuos į jūsų būrį, nes tik dabar
įsigijau orchidėją doh.gif Ir ką..pastebėjau mažiuliukus vabaliukus, tokie vos ne peršviečiami verysad.gif KĄ DARYT????? Mačiau pirmam psl yra info, bet rusiškai neskaitau verysad.gif PADĖKIT blush2.gif  4u.gif
Ir dar....šaknys, esančios viršuje apdžiuvusios..ką su jom daryt? unsure.gif
Labai ačiū 4u.gif
Papildyta:

Pamačiau nuotrauką su katinuku ax.gif Ar nevarto gėlių?Nes maniškis tai bebėgdamas vis užkliūna doh.gif  verysad.gif Nėr kur padėt kad nepasiektų unsure.gif

Na ką tau atsakyti? schmoll.gif
1. Jei nesupranti rusiškai, skaityk angliškai, temos pradžioje nuorodos.
2. Ir nesakyk, kad nėra lietuviškai blush2.gif Tik pasieškoti reikėtų doh.gif kaip ir nurodyta,pvz.,Rojaus soduose. Kenkėjai, ligos... http://www.rojaussod...wforum.php?f=56
3. Na ir kokie tie tavo nurodyti "mažuliukai vabaliukai, vos ne peršviečiami"? Kai nėra detalesnio aprašymo ir nuotraukėlės, tai kiekvienas gali įsivaizduoti vis kitokius schmoll.gif Aš, pvz., įsivaizduoju miltuotuosius skydamarius schmoll.gif
4. Bet jau apie šaknis tai tikrai temos pradžios nuorodose ir šioje temoje išsamiai aprašyta, pvz., rojaussodai.lt doh.gif
5. Žodžiu, aiškiai formuluok klausimus, tai ir atsakymus gausi aiškius, kurių nebus informacinėje sistemoje.
Atsakyti
sveikutes,
gal patarsit kaip sita dendriuka prazydinti, nes pas mane tik phaleonopsiai gerai auga.
isleido is kaires nauja ta stieba ir viskas stovi taip doh.gif user posted image
Papildyta:
QUOTE(simoneta @ 2009 10 04, 21:19)
Sveikos
reikia pagalbos.
Ar cia Orchideja. Gavau dovanu ir nezinau kas cia per gele
user posted image

as tokia grazute turiu tai ant lapelio oncidium parasyta blush2.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 10 04, 21:43)
Na ką tau atsakyti? schmoll.gif
1. Jei nesupranti rusiškai, skaityk angliškai, temos pradžioje nuorodos.
2. Ir nesakyk, kad nėra lietuviškai blush2.gif Tik pasieškoti reikėtų doh.gif kaip ir nurodyta,pvz.,Rojaus soduose. Kenkėjai, ligos... http://www.rojaussod...wforum.php?f=56
3. Na ir kokie tie tavo nurodyti "mažuliukai vabaliukai, vos ne peršviečiami"? Kai nėra detalesnio aprašymo ir nuotraukėlės, tai kiekvienas gali įsivaizduoti vis kitokius schmoll.gif Aš, pvz., įsivaizduoju miltuotuosius skydamarius schmoll.gif
4. Bet jau apie šaknis tai tikrai temos pradžios nuorodose ir šioje temoje išsamiai aprašyta, pvz., rojaussodai.lt doh.gif
5. Žodžiu, aiškiai formuluok klausimus, tai ir atsakymus gausi aiškius, kurių nebus informacinėje sistemoje.

Ačiū 4u.gif O dėl tų vabaliukų.....jie tokie maži, kad nieko neieitų nufotografuot... schmoll.gif vos matomi plika akim. Vakar vakare jų nemačiau jau g.gif Dabar labai žydi, dar daug žiedų sukrautų, tad nenoriu persodint, tikiuos, kad nenutiks nieko blogo doh.gif Ačiū dar kartą 4u.gif
Atsakyti
user posted image

sveikos mergytes 4u.gif atrodo perziurejau krupsciai temos pradzioj sudetas nuorodas bet neradau nieko panasaus,o gal nesupratau kad radau tad prasau jusu pagalbos.nesuprantu kas jai nutiko,prieziuros nekeiciau,vietos irgi nekeiciau,o lapeliai pradejo darytis tamsei violetiniai ir rauksletis tarsi seno zmogaus...persodinau,kas idomiause inai buvo pasodinta pjuvenose,ir tik pavirsius apibertas tais specialeis gabaleliais.
Atsakyti
Sakykite kas galetu buti mano gelytei,jau turiu ja 2 metus antra karta jau nuzidejo,na baigia nuzideti,augo tiesiog is pasiutimo ax.gif ,o dabar ziuriu pradejo geltonuoti vienas lapas,gal as ja perliejau?,o gal nedaliejau? nezinau? ogal cia normatu,meta ziedus ir kelis lapus numes?
Atsakyti
buna, kad senus lapus ( is apacios) meta, cia nieko baisaus 4u.gif
Atsakyti
bet pas mane pagelto visas lapas ir per viduri.
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2009 10 05, 13:55)
buna, kad senus lapus ( is apacios) meta, cia nieko baisaus  4u.gif

gal but reiketu juos pasalinti ir dezinfekuoti g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(agnuzele @ 2009 10 05, 15:56)
bet pas mane pagelto visas lapas ir per viduri.

jei per viduri, tada gali buti, kad isimete puvinys. Paziurek, ar vidurelis nera pabales, minkstas ar kitaip spalva pakeites. Jeigu taip - puvinys. Saviskes po tos ligos nesu isgelbejusi, tai net ir nzn ka patarti.
Atsakyti
QUOTE(- hal - @ 2009 10 05, 14:22)
user posted image

sveikos mergytes 4u.gif  atrodo perziurejau krupsciai temos pradzioj sudetas nuorodas bet neradau nieko panasaus,o gal nesupratau kad radau tad prasau jusu pagalbos.nesuprantu kas jai nutiko,prieziuros nekeiciau,vietos irgi nekeiciau,o lapeliai pradejo darytis tamsei violetiniai ir rauksletis tarsi seno zmogaus...persodinau,kas idomiause inai buvo pasodinta pjuvenose,ir tik pavirsius apibertas tais specialeis gabaleliais.

man atrodo cia nudege lapai nuo saules g.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Labai norėčiau jūsų patarimo. Savaitgalį gavau dovanų baltą orchidėją. Labai jas myliu, bet kažkodėl jos neauga pas mane nors tu ką doh.gif
Po poros dienų pastebėjau, kad vienas pumpurėlis pradeda džiūsti. Kas jam galėtų būti? Pas mus pietinė pusė, gėlę laikau metro atstumu nuo lango, bet gal dienos metu saulės spinduliai patenka ant lapo? Įdedu kelias fotkes, kad matytųsi šaknys, lapai ir pumpuriukai... Gal ką patarsite?
user posted image
http://i069.radikal....e4f6d9b20ff.jpg

http://s40.radikal.r...d37f97c03b5.jpg
Ar čia nuo saulės? Gaila, kad vazonėlis nepersimato, tai nežinau kokia padėtis su šaknimis. Viršuje tai tokios storos, riebios atrodo. Man tas pats buvo su kitomis orchidėjomis. Pradėjo džiūti pumpurėliai. Po to nukrito visi žiedai ir jau gal pusę metų kaip stovi kotai vieni. Lapus leidžia naujus, bet žiedų nekrauna. Kiek girdėjau kai įsigyji iš parduotuvės, tai taip būna, kad kelis mėnesius ji vegetuoja. O po to turėtų atsigauti... Ech... verysad.gif

i 
Per didelės nuotraukos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambrozija: 06 spalio 2009 - 15:47
Nu mergai ir fotkes sukelet doh.gif kad paskaityt posta,reikia traukyt kursoriu po visa monitoriu...bardakas... smile.gif
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 05, 17:31)
jei per viduri, tada gali buti, kad isimete puvinys. Paziurek, ar vidurelis nera pabales, minkstas ar kitaip spalva pakeites. Jeigu taip - puvinys. Saviskes po tos ligos nesu isgelbejusi, tai net ir nzn ka patarti.

Jei taip nutinka-tada ta pazeista vieta,puvancia,minksta slapiuojancia ispjaunat dezinfekuotu peiliu iki sveikos vietos,o ta nupjauta vieta patepat cinamonu,arba angliuku.Ir syriai saugot nuo vandens,ta prasme laistant.Kad nepatektu i ta pazeista,operuota vieta vandens.Ir su geliuku viskas bus ok mirksiukas.gif
Ismene-na as nieko blogo jusu gelej neiziuriu...Saknys liuks,labai irgi.Krist pumpurai gali:per saltai stovi,skersveju gauna,persalo,tai meta pumpuriukus.Mazai dregmes...daug dregmes... Siulyciau apziureti saknis ir persodinti i permatoma vazona-taip bus lengviau kontroliuoti laistyma ir aplamai matysit saknu busena. 4u.gif
Atsakyti