Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Tina* @ 2009 09 19, 22:18)
O nuo ko phalaenopsiu lapai igauna rausva atspalvi? saule tai jau ne vasarine  g.gif be to palange siaures rytu.

Butu idomu paziureti, kokios spalvos tas rausvumas, nes gali buti, kad nieko baisaus, o gali buti del grybelines ligos - rusu saite orchidee.ru yra aprasymas (Грибковое заболевание Фузариоз) , labai jau klastinga liga verysad.gif
gal buti ir del vario pertekliaus, arba fosforo trukumo... o gali nieko baisaus ir nebuti smile.gif
Atsakyti
As ir bijau ligos, nes paskutiniu metu prisipirkau serganciu phalaenopsiu is maximos. Veza is tu fermu uzkrestus verysad.gif
Papildyta:
As ir bijau ligos, nes paskutiniu metu prisipirkau serganciu phalaenopsiu is maximos. Veza is tu fermu uzkrestus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 20, 12:58)
As ir bijau ligos, nes paskutiniu metu prisipirkau serganciu phalaenopsiu is maximos. Veza is tu fermu uzkrestus  verysad.gif

Tai man irgi teko, matyt, is ten pat verysad.gif viena gele as 100 proc. jau zinojau, kad diagnoze tas grybas, tai skubiai fungicidu apdorojau ir atrodo, kad pagerejo reikalai unsure.gif bet jeigu jau puvinys isimeta - nepades fungicidas, nes sis grybas pazeidzia augalo vandens indus ir sutrinka medziagu apykaita...
Atsakyti
sveikos 4u.gif prisijungiu ir aš su klausimu. Vakar dovanų gavau dendrobį(tik dar neišsiaiškinau kokį), labai žavėjausi juo parduotuvėj, bet nesirįžau pirkti, nes nemoku augint, kolkas tik phalenopsiais užsiimu blush2.gif tai va tos gėlytės šaknys vienos baltos, o kitos žalios g.gif ir ji baltam vazone, tai neaišku kas ten viduj darosi. kadangi interneto neturėjau tai nežinojau kaip laistyti, tai tik iš viršaus papurškiau šaknis. grįšiu tik ketvirtadienį, ar ji neišdžius? nes skaičiau, kad gausiai laistyt reikia, o aš nežinau kiek ji drėgmės turėjo.
ar reikia ją persodint į permatomą vazonėlį? jei ne tai kaip žinot kiek drėgmės turi?
ačiū jei kas nepatingės atsakyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2009 09 20, 19:21)
sveikos  4u.gif  prisijungiu ir aš su klausimu. Vakar dovanų gavau dendrobį(tik dar neišsiaiškinau kokį), labai žavėjausi juo parduotuvėj, bet nesirįžau pirkti, nes nemoku augint, kolkas tik phalenopsiais užsiimu  blush2.gif  tai va tos gėlytės šaknys vienos baltos, o kitos žalios  g.gif ir ji baltam vazone, tai neaišku kas ten viduj darosi. kadangi interneto neturėjau tai nežinojau kaip laistyti, tai tik iš viršaus papurškiau šaknis. grįšiu tik ketvirtadienį, ar ji neišdžius? nes skaičiau, kad gausiai laistyt reikia, o aš nežinau kiek ji drėgmės turėjo.
ar reikia ją persodint į permatomą vazonėlį? jei ne tai kaip žinot kiek drėgmės turi?
ačiū jei kas nepatingės atsakyt  4u.gif

va cia daug issamios info 4u.gif
http://www.rojaussod...forum.php?f=100
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2009 09 20, 21:23)

ačiū aš jau pusė dienos tą tinklapį nagrinėju, ir skaitau senas temas sm rolleyes.gif išsiaiškisniu kas kaip tai gryžus nagrinėsiu savo gėliuką blush2.gif tik neramu kad nieko nenutiktų jai, su PH lengviau, nors skaitydama supratau, kad ir su jais daug klaidų pridariau doh.gif
o sakykit, jei gėlytė žydi tai jos geriau nepersodint? bijau kliudyt...
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 09 20, 17:16)
Tai man irgi teko, matyt, is ten pat  verysad.gif viena gele as 100 proc. jau zinojau, kad diagnoze tas grybas, tai skubiai fungicidu apdorojau ir atrodo, kad pagerejo reikalai  unsure.gif bet jeigu jau puvinys isimeta - nepades fungicidas, nes sis grybas pazeidzia augalo vandens indus ir sutrinka medziagu apykaita...

Truputi paskaitinejau, gal ne grybas vis tik.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 20, 21:49)

sveikinuo tuomet thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 20, 22:49)

Tina, jei lapai švelniai bordinės spalvos, ypač tarsi nuo pakraščių eina tas rausvumas - bordiškumas, tai tikrai gali būti ne grybas, o pasikeitusios sąlygos (ar nieko nedarei?). Aš tokiais lapais savo geltoniukę buvau parsinešus. Ji buvo maximoj perdžiovinta žiauriai, o paskui, po gero mėnesio laistymo ir purškimo, jau pradėjo įgauti spalvą.
ŠIOJE foto matosi lapai, jau atgavę spalvą, kuri jau net žalia, bet bordo išlikę lapų pakraščiuose ax.gif
Nesakau, kad tavo gėlė perdžiūvusi, čia turiu omeny kokį nors aplinkos pasikeitimą - gal jai, kaip Šilingė sakė, tamsoka? O gal saulė visgi pasirodė stiproka, tai ji paraudo?
Bet jei nieko daugiau nesidaro blogo, tai viskas ok mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Nezinau, gal saule ir pakepino, kai vienu metu cia karsta buvo. Reiks nufotkint. Bet vesesnes palanges nei siaures rytu jau nebeturiu schmoll.gif Gal vanduo kietas gali taip paveikti? g.gif nors pas mus filtrai ji minkstina pastoviai, nes paciam suliny jis kietas.
Papildyta:
Tiesa po tu filtru vanduo lieka "negyvas", nelieka mineralu. Bet as tresiu laiks nuo laiko.
Atsakyti
O kodel lapukai taskuoti buna ax.gif ?
Atsakyti
sakykit, o kur perkat tą ekstra substratą? ir ar galima į tokį pat sodinti ir PH ir dendrobį? g.gif ir į kokį dar substratą galima persodint?
Atsakyti