Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Nenka @ 2009 10 04, 00:05)
Nu as naujoke ir nemacius tokiu  mirksiukas.gif  o zidai maniskes kaip tavo  mirksiukas.gif

visą vasarą žydėjo, vieni žiedai keitė kitus, lb faina orchytė, tikra darbštuolė thumbup.gif , o priedo dar ir lapai gražūs wub.gif Manau, kad viskas tvarkoje, tik dėl tų baltų dėmelių ant tavo orchės lapų, tai negaliu nieko pasakyti, gal kuri kita pakomentuos, nes man jie įtartini. Kol kas nestatyk su visomis gėlėmis, o atokiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 03 spalio 2009 - 23:11
QUOTE(rosee @ 2009 10 04, 00:10)
visą vasarą žydėjo, vieni žiedai keitė kitus, lb faina orchytė, tikra darbštuolė  thumbup.gif , o priedo dar ir lapai gražūs  wub.gif Manau, kad viskas tvarkoje, tik dėl tų baltų dėmelių ant tavo orchės lapų, tai negaliu nieko pasakyti, gal kuri kita pakomentuos, nes man jie įtartini. Kol kas nestatyk su visomis gėlėmis, o atokiau  mirksiukas.gif

Taip taip, naujokems dabar karantinas, tos baltos demes, tai lapo pazeidimas mano manymu, nieki baisaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokios ten baltos demes?Ten tokia rusis...kartais lapai buna ne tik zali,bet ir taskuoti-margi...Buna net i rausva spalva.Nematau reikalo nervintis 4u.gif
Atsakyti
Nenka, nepanikuok del lapu, cia tokia prigimtis - genai tsakant biggrin.gif labai grazi margalape wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 10 04, 08:54)
Nenka, nepanikuok del lapu, cia tokia prigimtis - genai tsakant  biggrin.gif labai grazi margalape  wub.gif

Nu as taip sakant ir nebuvau pradejus nervintis, nes kai augalelis serga matosi tikrai, o cia bus mano margute wub.gif
Labai aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Tikrai grazuole margalape wub.gif man jos pacios paciausios thumbup.gif
Atsakyti
Pasakykit prašau, kodėl orchidėjų lapai suminkštėja ir suglemba?
Ačiū
Atsakyti
Noriu pasitart,radau vienos orches toki lapa,kas cia per liga,ar neuzkres kitu mano orchyciu?gal ji pasalint?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 10 04, 17:26)
Noriu pasitart,radau vienos orches toki lapa,kas cia per liga,ar neuzkres kitu mano orchyciu?gal ji pasalint?

user posted image

Geriausiai pati pasianalizuok pagal pateiktus lapų pavyzdžius http://www.orchidee.ru/ Nes pas mane lapai tik nuo saulės buvo nudegę. Gali būti, kad tai bakterinio užkrato pradžia, jei toliau tos dėmės pageltonuos pakraščiai? Gali būti ir grybelis? O gali ir nuo saulės? schmoll.gif Aš tai išpjaučiau visą dėmę arba ir pusę lapo, pacinamoninčiau... Ir žiūrėčiau, ar nesiplečia. Nes gi vistiek nėra vaistų nuo grybų, virusų ar bakterijų. Tik chirurgija...
Papildyta:
QUOTE(*~sniege~* @ 2009 10 04, 13:42)
Pasakykit prašau, kodėl orchidėjų lapai suminkštėja ir suglemba?
Ačiū

Rašo, kad kalcio ar fosforo trūksta. Bet iš praktikos, tai greičiau per mažai drėgmės buvo. Nors būna, kai nupūva šaknys nuo drėgmės pertekliaus ir gėlytė jau miršta taip...
Atsakyti
Sveikos, orchidėjų mylėtojos, aš tik dabar jungiuos į jūsų būrį, nes tik dabar
įsigijau orchidėją doh.gif Ir ką..pastebėjau mažiuliukus vabaliukus, tokie vos ne peršviečiami verysad.gif KĄ DARYT????? Mačiau pirmam psl yra info, bet rusiškai neskaitau verysad.gif PADĖKIT blush2.gif 4u.gif
Ir dar....šaknys, esančios viršuje apdžiuvusios..ką su jom daryt? unsure.gif
Labai ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rosee @ 2009 10 03, 23:53)
o kas tam lapui blogai?
Pas mane yra toks violetiniais žiedais, tiesa, šiuo metu jis be žiedų.

Pamačiau nuotrauką su katinuku ax.gif Ar nevarto gėlių?Nes maniškis tai bebėgdamas vis užkliūna doh.gif verysad.gif Nėr kur padėt kad nepasiektų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmelis @ 2009 10 04, 18:47)
Sveikos, orchidėjų mylėtojos, aš tik dabar jungiuos į jūsų būrį, nes tik dabar
įsigijau orchidėją doh.gif Ir ką..pastebėjau mažiuliukus vabaliukus, tokie vos ne peršviečiami verysad.gif KĄ DARYT????? Mačiau pirmam psl yra info, bet rusiškai neskaitau verysad.gif PADĖKIT blush2.gif  4u.gif
Ir dar....šaknys, esančios viršuje apdžiuvusios..ką su jom daryt? unsure.gif
Labai ačiū 4u.gif

Dėl vabaliukų negaliu padėt, dar su tuo nesusidūriau, tai ir info neturiu...
Bet dėl šaknų, jei vazonėlyje šaknys žalios ar žalsvos sp, tai vadinas, drėgnumas pakankamas. O viršutinės šaknys gauna vandenį per orą, tai priklauso nuo aplinkos drėgmės, jos pas mane pastoviai pilkšvos sp ax.gif

Atsakyti
Sveikos,

Gal kuri esat pirkusi Compo trasas orchidejoms? Niekur ju nerandu pirkti.
Atsakyti