Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Šilingė @ 2009 10 01, 21:06)
Actara poveikis sisteminis - t.y., ji kuriam laikui užnuodija augalą ir vabalai nusinuodija besimaitindami. (Kontaktinio poveikio insekticidais reikia pataikyti užpurkšti ant parazito, kitaip jokios naudos wink.gif  ), Galima purkšti, galima laistyti actara - patogiau yra laistyti, visgi nuodas, mažiau į orą pasklinda...

dekui labai. bandysiu ryt gelbeti savo gelytes...
4u.gif
Atsakyti
Labukas, sergu jau ir as sia liga doh.gif Siandien Senukuose uzmaciau vazona spec. orchidejoms su drenazu padaryta, su visokiais isvedziojimais ir t.t. Vyras bande ikalbeti ja nupirkti musu Phanelopsiui, bet noriu pirma suzinoti jusu nuomone. Ar geras tas vazonas ir ar joms nieko nenutiks, nes ten pastoviai vanduo apacioj buna. g.gif
Labai lauksiu atsiliepimu mirksiukas.gif
Vazonas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nenka: 01 spalio 2009 - 21:57
QUOTE(Nenka @ 2009 10 01, 22:56)
Labukas, sergu jau ir as sia liga  doh.gif Siandien Senukuose uzmaciau vazona spec. orchidejoms su drenazu padaryta, su visokiais isvedziojimais ir t.t. Vyras bande ikalbeti ja nupirkti musu Phanelopsiui, bet noriu pirma suzinoti jusu nuomone. Ar geras tas vazonas ir ar joms nieko nenutiks, nes ten pastoviai vanduo apacioj buna.  g.gif
Labai lauksiu atsiliepimu  mirksiukas.gif
Vazonas

man atrodo buvo sneketa apie situs vazonus ir nutarta kad kainos nevertas dalykas seip...
o vanduo jei nesiliecia su saknim, tai yra visai ne pro sali, nes garuodamas drekina augala, ko orchidejoms ir reikia, bet ta pati efekta galima isgauti ir su paprastu vazonu i ji iberus drenazo, ar akmenuku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 01, 17:26)
O jūs pačios gaminatės substratą ar perkat jau gatavą? g.gif Aš jau galvoju apie ateitį, kad vis tiek reikės kada persodint, tai noriu pirma info susirinkt biggrin.gif

as esu pasidarius, bet kazkaip dar nedristu ne vienos kisti i ji, seip labai geras "extra" is orchidejos.lt, jo galima ir maximose rasti, labai patinka geliukams thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 10 01, 23:02)
man atrodo buvo sneketa apie situs vazonus ir nutarta kad kainos nevertas dalykas seip...
o vanduo jei nesiliecia su saknim, tai yra visai ne pro sali, nes garuodamas drekina augala, ko orchidejoms ir reikia, bet ta pati efekta galima isgauti ir su paprastu vazonu i ji iberus drenazo, ar akmenuku  4u.gif
Papildyta:

as esu pasidarius, bet kazkaip dar nedristu ne vienos kisti i ji, seip labai geras "extra" is orchidejos.lt, jo galima ir maximose rasti, labai patinka geliukams  thumbup.gif

Supratau, bet jei vyras sako nupirks, nes jam grazu musu Phanelopsiui tai nebus nieko blogo, taip? g.gif Kadangi mes senukuose gaunam nemaza nuolaida, tai dar ir pigiau iseitu g.gif
Aciu ir uz rekomenduota substrata, nes daugumoj su durpem g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nenka @ 2009 10 01, 23:21)
Supratau, bet jei vyras sako nupirks, nes jam grazu musu Phanelopsiui tai nebus nieko blogo, taip?  g.gif 

Tai žinoma, jei vyras pats siūlo, pirkite mirksiukas.gif .
Daug gražiau žiūrisi interjere, kai būna du vienodi vazonai, tad pagalvokite ir apie tai mirksiukas.gif
Manau, merginos mielai pirktų juos, gana dailūs vazonai, bet, deja, kaina žiauriai "kandžiojasi". Kai auginam 15 ir daugiau orchių, tai nerealu biggrin.gif
Yra Senukuose specialių plastikinių Lamela vazoniukų orchėms po ~4 Lt, man, pvz, jie lb pasiteisino. Įstačius vazoną, lieka nuo dugno tarpas, o apačioje galima drenažo papilti ar palikti tuščią. Palyginus ir dailiai atrodo. Tik bėda ta, kad didesni vazonai netelpa, o tik standartiniai.
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 02, 08:48)
Tai žinoma, jei vyras pats siūlo, pirkite  mirksiukas.gif .
Daug gražiau žiūrisi interjere, kai būna du vienodi vazonai, tad pagalvokite ir apie tai mirksiukas.gif
Manau, merginos mielai pirktų juos, gana dailūs vazonai, bet, deja, kaina žiauriai "kandžiojasi". Kai auginam 15 ir daugiau orchių, tai nerealu  biggrin.gif
Yra Senukuose specialių plastikinių Lamela vazoniukų orchėms po ~4 Lt, man, pvz, jie lb pasiteisino. Įstačius vazoną, lieka nuo dugno tarpas, o apačioje galima drenažo papilti ar palikti tuščią. Palyginus ir dailiai atrodo. Tik bėda ta, kad didesni vazonai netelpa, o tik standartiniai.

Ir aš šituos vazoniukus isigyjau, tikrai liuks daiktas ir kaip gerai vasara buvo, kai reikejo ilgam išvaziuoti pripiliau vandens iki vazonelio ir išbuvo, dregmes gavo ji garavo, tikrai geras vazonelis ir kaina ne taip jau kandziojasi
Atsakyti
Labas rytas naujoje temoje smile.gif
kalbate apie vandas bigsmile.gif musu princeses, kaip jolla sako wub.gif kaip ir priklauso - princeses su kaprizais doh.gif manoji vandute auga ant rytines palanges stiklineje vazoje. siuo metu papildomai apsvieciama. Buvo vasara prasikale tarp lapu 2 ziedstiebiu uzuomazgos, bet isvykau savaitgaliui ir viskas nudziuvo verysad.gif jau taaaaaaip gaila buvo, kad ne tas zodis verysad.gif bet nenuleidziu ranku, toliau popinu savo princese, nes ziedukai turetu buti laaaabai jau ispudingi wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

kaip apsidžiaugiau radusi šią temą. Turiu ir aš keletą orchidėjų ir turiu problemą, kuri vis didėja.
Mano phanelopsio vazone įsiveisė kažkoks grybelis. Tokios kaip baltos kruopytės, jos yra ant mulčiaus ir ant šaknų ir vis daugėja. Nežinau ką daryti. Be to pradėjo gelsti ir džiūti lapai (2 jau nudžiūvo dabar gelsta trečias), aišku džiūsta apatiniai, tai gali būti, kad tiesiog nunyko senieji lapai, bet vistiek neramina. O kaip tik šiuo metu jis žydi, net 2 žiedstiebiai vienu metu.

Help. help.gif Ką daryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RevitaL: 02 spalio 2009 - 08:52
QUOTE(Uogienė @ 2009 10 02, 08:42)
Labas rytas naujoje temoje  smile.gif
kalbate apie vandas  bigsmile.gif musu princeses, kaip jolla sako  wub.gif kaip ir priklauso - princeses su kaprizais  doh.gif manoji vandute auga ant rytines palanges stiklineje vazoje. siuo metu papildomai apsvieciama. Buvo vasara prasikale tarp lapu 2 ziedstiebiu uzuomazgos, bet isvykau savaitgaliui ir viskas nudziuvo  verysad.gif jau taaaaaaip gaila buvo, kad ne tas zodis  verysad.gif bet nenuleidziu ranku, toliau popinu savo princese, nes ziedukai turetu buti laaaabai jau ispudingi  wub.gif

lotuliukas.gif nu ir zioplumas, vis nepataikau i reikiama tema doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RevitaL @ 2009 10 02, 09:52)
Sveikos 4u.gif

kaip apsidžiaugiau radusi šią temą. Turiu ir aš keletą orchidėjų ir turiu problemą, kuri vis didėja.
Mano phanelopsio vazone įsiveisė kažkoks grybelis. Tokios kaip baltos kruopytės, jos yra ant mulčiaus ir ant šaknų ir vis daugėja. Nežinau ką daryti. Be to pradėjo gelsti ir džiūti lapai (2 jau nudžiūvo dabar gelsta trečias), aišku džiūsta apatiniai, tai gali būti, kad tiesiog nunyko senieji lapai, bet vistiek neramina. O kaip tik šiuo metu jis žydi, net 2 žiedstiebiai vienu metu.

Help.  help.gif Ką daryt?

Man tas pats sad.gif manau, kad perlaistem. As nenoriu persodineti orchiu, nes viena neseniai tik atsigavusi,tai persodinimas jauciu butu jai paskutinis. Palaikysiu sausiau, gal isnyks...viltis, aisku, kvailiu motina....
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 10 02, 08:48)
Tai žinoma, jei vyras pats siūlo, pirkite  mirksiukas.gif .
Manau, merginos mielai pirktų juos, gana dailūs vazonai, bet, deja, kaina žiauriai "kandžiojasi". Kai auginam 15 ir daugiau orchių, tai nerealu  biggrin.gif

Supratau. Tai pas mane pakolkas tik viena lotuliukas.gif dar is Siauliu turi atkeliauti 6 orchytes. Buciau emus ir vakar, ale nebuvo bordo spalvos vazonu, tai teks siandien i Draugystes senukus nulekti, sake ten yra thumbup.gif
O kad graziai atrodo, tikrai tikiu thumbup.gif
Atsakyti
Šiaip, nors ir nepataria orchių, tik nusipirkus, persodinėti, bet iš savo skaudžios praktikos žinau, kad geriau visdėlto persodinti į normalų substratą (pvz., Extrą), nes ne kartą esu radusi viduje vazono kažkokių vatų, kiminų, kurie sulaiko drėgmę ir klaidina dėl laistymo. Manau, kad specialiai jas taip sukiša, kad nereikėtų PC lieti. Tad žiūrėkite, nepersistenkite, nenupūdikite mirksiukas.gif
Prieš pakeičiant substratą, visada pamirkau gėlytę senajame vazone, nes persodinus, nelieju, stovi ji sausai, kol šaknytės būna žalios, kažkur min savaitę.
Atsakyti